selam arkadaslar, yeni lcd tv alacağım, bulunduğum apartmanda kablo tv hizmeti olduğundan teledünya hd abonesi olmayı düşünüyorum ama yanılmıyorsam dvb-c ve kart/modül girişi olan tv lerde teledünya için settopbox kutu almaya gerek kalmadan sadece kart alıp yayınları seyredebiliyoruz. bunu gercekleştirecek sony veya samsung olmak kaydıyla 1500-2200 tl arası 37 veya 40 inç lcd önerisi istiyorum ama dediğim sistemde calışmalı. sony 37v4000 40s4000 modelleri üzerinde duruyorum özelliklerinde dvb-c yazıyor ama olurmu olmazmı yada hangi modeller olur üstadlar yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tesekkürler.
her iki modelde de dvb-c olmasına rağmen hdtv tuner bulunmamakta. sizin yerinizde olsam 2200 tl civarına satılan 40e4000 alırdım. hem dvb-c hem de hdtv tuner var. bende 46w4000 var. e4000 ile aynı özelliklerde. tüm dijital yayınları seyredebiliyorum
aslında çok fark etmeyecek.Çünkü tele dünya aboneliğinde size hd stb yi satacak .Yani tv de tuner olsada olmasada stb alacaksınız ve kartı stbye takarak aboneliğinizi gerçekleştireceksiniz. Teledünyanın sadece kart ve modül satışı ile aboneliği (şimdilik) yok. Ben stb almadan abone olmak istediğim için araştırdım ve bana verdikleri cevap bu şekilde idi . Dolayısı ile sizin tv de hd tuner olmasada dvc desteği olmasada kabloyu stb ye baglayacaksınız,onuda hdmı ile tvye. Yani olmazsa olmaz değil .
forumda okuduğum bir iki mesaj vardı bu şekilde yaptım oldu diyen ona istinaden yazdım bende yani stb almadım abone olup kart aldım izliyorum diyen ama yarın bende görüsücem teledünya ile. birde tvye okadar parayı verdikten sonra 200 lira bişey değil aslında ama tv nin tunerinin daha kaliteli olacağı/olduğu yönünde o açıdan gerekirse stb yi alayım ama kartı tvme takıp izliyeyim stb olmadan,kumanda karmasası da olmasın
O konuda haklısın .Şu anda teledünya yayınlar şifresiz ve açık.DVB-C olantvler kablolu yayına abone iseniz tvye bağlayıp izliyorsunuz. Stb lerde sanırım şifrelemeye dönük modüller var ve tıpkı modül kart eşleşmesi ile abonelik olacak.Yani D smartın yaptıgı gibi. Kart +modül olsa bile şifreli yayın sonrasında bunları tv ye takarak izleme imkanı olmayacagı söyleniyor. Keşke modül+ kart alıp izleme imkanı verilse.Gerçektende stb ve kumanda hiç istemediğim şey ama teledünya bu imkanı vermiyor. Açıkcası bencede saçma çünkü elimizdeki imkanı kullanmamıza bile izin verilmiyor. Teledünyanın bunu dikkate alması gerekir bence .