Şimdi Ara

DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek. (312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.465
Cevap
60
Favori
792.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Conax modülünü aldım, kablosunu da bağladım fakat ne kadar uğraşsam da kanal ayarlama kısmında hiçbir kanal bulamıyor. Teledünya yı aradım, kurulum için 30TL ücret istediklerini söylediler ben de kalsın dedim. Valla şimdi ben de kalakaldım
  • shnkrc kullanıcısına yanıt
    Anten kablosunu normal anten girişine taktınız değil mi? Kablonun ucunda F konnektör değil, normal anten fişi takılı olacak ve televizyonunuzun anten girişine takılacak.

Bu şekilde kabloyu televizyona taktığınızda modül ve kart olmasa bile kanalları bulması gerekir. Tabi şifreli olduğu için göstermez ama gene de kanal listesini göstermesi gerek. Ben henüz modülü almadan eski Samsung televizyonumda denemiştim bütün Teledünya kanallarını bulmuştu. Hatta içlerinden bazılarını gösteriyordu (Teledünya tanıtım kanalı, trafik kanalları vs).
  • quote:

Orijinalden alıntı: shnkrc

Conax modülünü aldım, kablosunu da bağladım fakat ne kadar uğraşsam da kanal ayarlama kısmında hiçbir kanal bulamıyor. Teledünya yı aradım, kurulum için 30TL ücret istediklerini söylediler ben de kalsın dedim. Valla şimdi ben de kalakaldım

işlemlerinizi anlatırsanız ülke seçimini olmadıysa farklı ülke seçin. modülü içine oturttunuz mu doğru taktınız mı tv'ye.
  • Hmm...

Normal F kablosu şeklinde, uydu anteni girişine takmıştım

O zaman onu değiştirip, normal anten fişi yapıp o şekilde takarım, bunu bilmiyordum. Bu konuda biraz acemiyim kusuruma bakmayın.

Televizyon normal kurulum ypaılırken Türkiye olarak ayarlandı, kanal arama kısmında ülke seçimi kısmı fln çıkmadı. Ama önce sanıyorum ki kablo girişini düzeltirsem sıkıntım kalmayacak

Teşekkür ederim yardımlarınız için dostlar, bir deniim bakalım akşam. Akşama tekrardan bildiririm, tekrar teşekkür ederim

• quote:

Hmm...

Normal F kablosu şeklinde, uydu anteni girişine takmıştım

O zaman onu değiştirip, normal anten fişi yapıp o şekilde takarım, bunu bilmiyordum. Bu konuda biraz acemiyim kusuruma bakmayın.

Televizyon normal kurulum ypaılırken Türkiye olarak ayarlandı, kanal arama kısmında ülke seçimi kısmı fln çıkmadı. Ama önce sanıyorum ki kablo girişini düzeltirsem sıkıntım kalmayacak

Teşekkür ederim yardımlarınız için dostlar, bir deniim bakalım akşam. Akşama tekrardan bildiririm, tekrar teşekkür ederim

önemli değil düzelmzse ülkeyi finlandiya seçin. ondan da kaynaklı sorun olabilir.

• shnkrc kullanıcısına yanıt
    Probleminiz daha basit, F konnektör'den kaynaklanıyor.

StB'lere giden kablolar F konnektörle sonlanıyor. ama TV'ye girmesi gereken kablo'nun "F konnektör" ile değil, "Erkek anten fişi" ile sonlanması lazım.

F konnektör, TV'ye tam temas etmiyor. F konnektör değil, (tercihen L tipi) Erkek anten fişi (veya F dişi-Erkek Anten fişi dönüştürücü) takmanız lazım kablonun sonuna ki düzgün temas etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 13 Ekim 2015; 17:33:37 >

• serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Ve sonunda oldu, yukarıdaki arkadaşın bahsettiği konnektör evde varmış onunla kabloyu bağladıktan sonra sıkıntı kalmadı :)

Çok teşekkürler kardeşlerim
  • quote:

Ve sonunda oldu, yukarıdaki arkadaşın bahsettiği konnektör evde varmış onunla kabloyu bağladıktan sonra sıkıntı kalmadı :)

Çok teşekkürler kardeşlerim

önemli değil :) ben de anten fişi kullanıyorum. anten fişine taktığınızı düşünmüştüm. ama benimki düz anten fişi.
  • plumbium1 P kullanıcısına yanıt
    l tipi sinyal gücü açısından daha iyi olabilir. fark ediyor mu bende ona soru sorayım ben düz erkek anten fişi kullanıyorum da
  • Tv de modul var dvb-c tuner oto eklemedi kanali. Shov tv HD

Kanal arama yapinca tum kanal siralamam gidiyor. Manuel sadece kanali nasil ekleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frtn F kullanıcısına yanıt
    Bende de yeni kanallar otomatik eklenmiyor. Ben de yeni eklenen kanalın olduğu frekansı taratıyorum elle. Sonra da o kanalı istediğim yere taşıyorum.

Show HD'nin frekans bilgileri: 362MHz/6900/256

Bu frekanstaki bütün kanallar tekrar taranacaktır.
    Hocam, I ve L'nin sinyal kaybı farkı konusundaki teknik bilgim yok. "İkisi de tek parça, kaybı herhalde fark etmez, bari kablo ezilmesin" mantığı ile L önerdim.

TV aldığınızda kutudan çıkan (90 derecelik) I'dan L'ye dönüştürücü'yü, bildiğim kadarıyla TD servisi "her ek parçada kayıp artar" mantığıyla "ek" olarak önermiyor, ama I da benim TV'nin arkasında duvara sürtündükçe deforme oldu.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Hocam, I ve L'nin sinyal kaybı farkı konusundaki teknik bilgim yok. "İkisi de tek parça, kaybı herhalde fark etmez, bari kablo ezilmesin" mantığı ile L önerdim.

TV aldığınızda kutudan çıkan (90 derecelik) I'dan L'ye dönüştürücü'yü, bildiğim kadarıyla TD servisi "her ek parçada kayıp artar" mantığıyla "ek" olarak önermiyor, ama I da benim TV'nin arkasında duvara sürtündükçe deforme oldu.)

Benim I olanı eskimişti(tüm kanallar çıkarıp takarken karışmış program gözükünce) elektrikçiden I olanından almak zorunda kalmıştım. Fark ediyorsa L olanı ile değiştireyim diye sordum. Sinyal kaybı olmuyorsa bu şekilde kalsın. Teşekkürler ilginize.

• http://tr.aliexpress.com/item/Digital-TV-Receiver-HDTV-Tuner-Dongle-Mini-USB-DVB-09-Stick-Antenna-IR-Remote/32464158841.html?ws_ab_test=searchweb201556_1_71_72_73_74_75,searchweb201527_1,searchweb201560_9 bu üründen alsam bilgisayardan kablo tv izleyebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 23 Ekim 2015; 21:00:37 >
  • Arkadaslar simdi benim televizyonum sunny axen 32 tv de tuner girisi yok ben teledunya baglatirsam bi problem olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperPunch

Arkadaslar simdi benim televizyonum sunny axen 32 tv de tuner girisi yok ben teledunya baglatirsam bi problem olurmu?

HDMİ girişi varsa sorun yok. Modülle izleyemezsin sadece. HD Set Box alman gerekiyor. Yıl sonuna kadar kampanya var, Hd kutuyu 72 TL 'den veriyorlar. Takistle de aynı fiyata alabiliyorsun. Yıl başı 210 TL mi olur yoksa kampanya devam eder mi o konu belirsiz.
    Tesekkurler cevap icin.

• SuperPunch kullanıcısına yanıt
    önemli değil
  • merhaba, benim sorunum farklı.
    modül kullanıyorum. bütün kanallar var. ama sinema kanallarını ve diğer şifreli kanalları izleyemiyorum. full paket kullanıyorum. hd kanalları seyrediyorum diğerlerinide ama sinema ve diğer ücretli olan kanalları göstermiyor. müşteri hizmetleriyle konuştum bizim tarafta herşey normal modül arızalı olabilir dedi. acaba arızalı mı yoksa modül şifre mi çözmüyor. böyle bişey olabilir mi?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albertini_

merhaba, benim sorunum farklı.
    modül kullanıyorum. bütün kanallar var. ama sinema kanallarını ve diğer şifreli kanalları izleyemiyorum. full paket kullanıyorum. hd kanalları seyrediyorum diğerlerinide ama sinema ve diğer ücretli olan kanalları göstermiyor. müşteri hizmetleriyle konuştum bizim tarafta herşey normal modül arızalı olabilir dedi. acaba arızalı mı yoksa modül şifre mi çözmüyor. böyle bişey olabilir mi?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler

hangi pakete abonesiniz? vizioon mu yoksa altın sinema paketi mi tüm sinea kanalları mı göstermiyor.yoksa bir iki sinema kanalını mı? eğer öyleyse modülde sorun yoktur. teledünya şifreyi açmamıştır. tekrardan arayın modülü de demeyin önce vizioon ya da sinema tv abonesiyim izlemiyorum deyin kanalları açsınlar. Erişim yok uyarısı veriyorsa kanalların şifresi çözülmemiştir.

• 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.