https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159054515 |
DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (115. sayfa)
-
-
ama neden ben nedenini öğrenmek istiyorum.
saygılar..................
-
UEFA ve TRT ye sorun bu sorunuzu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nedeni zaten link verdiğim mesajımda yazılı...
Nedir nedeni ? Yayınların sınır aşamaz kuralının ihlalidir.
Bu ihlal nasıl tespit edilir ? İlgili ülkeler UEFA'ya şikayet ederse, ihlal nedeniyle Türkiye'ye uyarı verilir.
Peki Türkiye'nin uydu ya da karasal yayınları, komşu ülkelerin topraklarına ulaşıyor mu ? Evet.
İşte uluslararası maç yayınlarında, yayınların "sınır aşamaz" kuralı, komşu ülkelerin şikayetine maruz kalırsa, UEFA önce uyarı veriyor, devam ederse ceza kesiyor.
Yani benim anlamadığım; bu konuya birkaç önceki mesajlarımda değindim zaten... Yani nesi anlaşılmadı da tekrar soruldu ?
Yahu her şeyi geçtim; bu yapılan en son turnuvada Ermenistan Türkiye ve Azerbaycan'ı resmen şikayet etti.
İlaveten; UEFA yetkilileri Yunanistan ve Bulgaristan'da sınırımıza kadar gelip, uydu sinyal ölçümü yaptılar. UEFA'nın bu uygulamaları hakkındaki gelişmeler, TRT spor kanalında detaylıca anlatıldı. Keşke kayıt alsaydım.
Yani abi sizler ne anlatıyorsunuz ? Ya da neyi anlamadınız hala ?
Konu Türkiye oldu mu, adamlar; "senin südüklüğünü taa prostatından bağlarım" diyor.
Özetle; sınır aşan yayınlar mevzuunun, uydusu, sayısal karasalı yok... Aştı mı, yaptırımlara maruz kalıyorsun.
İşin UEFA tarafındaki hassasiyet ise; UEFA'nın yaptırımlarına karşı uluslararası mahkemelerde temyiz hakkın da yok. Tahkim'e gideceksin, sonuç yine değişmeyecek.
-
merhaba,
hata bende bende soruyu detyalandırmam gerekirdi.neden derken bu kurallar yunanistan için de geçerli değil mi.neden................
sayın üye tom wong ben ''yunan ert1 hd den cam gibi seyrettim'' diyor.uefa onu den tehdit edemiyor.yoksa onu şikayet etmeyen bizi şikayet eden birileri mi var............
saygılar........................................
-
Her devletin kendine özgü politikası var.
Mesela; AB ülkeleri bize vize uyguluyor ama biz AB ülkelerine vize uygulamıyoruz.
Uluslararası maçlarda, sınır aşan yayınların UEFA'ya şikayet edilmesini de buna benzetebiliriz. AB ülkeleri Türkiye'nin sınır aşan yayınlarını şikayet ederken, biz şikayet etmiyoruz.
Her neyse... Konunun özüne dönecek olursak, Türkiye'de sayısal karasal yayınlar başlamış olsaydı, uluslararası maçlarda şikayete maruz kalındığında; Edirne, Kırklareli, İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Artvin, Kars, Ardahan, Van gibi sınır illerimizde, maç yayını esnasında sinyal zayıflatılması işlemi uygulamak zorunda olacağımız gerçeğidir.
-
merhaba,
savaş haklı olanların değil,güçlü olanların savaşıdır.
haklısın......................
saygılar........................
-
Türkiye'ye özgü yayın modülasyonu oluşturulursa, bu modülasyonu tipi avrupa ülkeleri tarafından decode edilemeyeceği için, sınır aşan yayınlar meselesi kökten çözümlenmiş olur.
Türkiye, uluslararası yayın standartlarını kullanıyor. Bu uluslararası standartların avrupa bölgesinde kullanılanları ise,
Uydu ; dvb-s, dvb-s2, dvb-s2x
Kablo ; dvb-c/c2
Karasal; dvb-t/t2
Yani özetle; Türkiye bu "sınır aşan yayınlar" meselesi nedeniyle, uluslararası standartları kullanmak zorunda değil. Kendimize özgü bir modülasyon kullanmaya başlarsak, bizim yayınlarımız avrupadan izlenemez hale gelir. Dolayısıyla da, UEFA sinyal kısın dayatması yapamaz.
Kendimize özgü modülasyona geçince; kullandığımız tv ve alıcı cihazların tuner katı bizim yayınlarımızı algılamaz hale gelecektir. Bu durumda kendi yayın sistemimize özgü alıcı( receiver ) cihaz ve ekipmanlar üretmek zorundayız.
Kendimize özgü cihaz üretebilme yeterliliğine sahip miyiz ? Kesinlikle evet... Geçmişte bu konularda Aselsan ve Havelsan çalışmalar yapmıştı.
Her neyse... Bu sınır aşan yayınlar konusu, UEFA görüşerek basit bir şekilde çözülmezse, kendi sistemlerimizi oluşturmaktan başka çare yok.
Bugün biraz önce microsoft'un bulut sistemleri çöktü. Bütün dünya ülkelerinde, hava yolları, bankacılık, hastane vs sistemleri işlemez hale geldi.
Rusya'nın sistemleri kendine özgü olduğu için, bulut sistemi çökmesinden etkilenmedi.
Yani neresinden tutarsan tut, batı medeniyetinin kurduğu sistemler insanları mağdur etmeye başladı.
-
merhaba.
elden gelenle öğün olmaz,o da her zaman bulunmaz.
saygılar.............................
-
Turkiye paris olimpiyatlarını tek kanaldan verirken(trt spor),Yunanistan tam üç kanaldan farklı sporlara ilişkin yayın yapıyor(Ept 1,Ept 2,Ept 3).Valla almanya bizi kıskanıyor mu bilemem ama ben yunanistanı kıskanıyorum.
-
TRT iki kanaldan canlı vermektedir.
TRT Spor
TRT Spor Yıldız
İlaveten ;
Yunan ert kuruluşu da,
ERT sport 1
ERT sport 2
kanallarından canlı vermektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Temmuz 2024; 16:37:12 > -
trt spor yıldız uydu yayınları yurt dışına güçlü gitmesin diye sinyalı zayıflattılar sanırım sinyal zayıf yazısı çıkıyor,yunan kanallarında olimpiyatları (dvb-t ) Ert 1,Ert 1 hd ,Ert 2 ve Ert 3 üzerinden seyredebiliyorum.Dvb nin uydu yayınlarına göre en büyük avantajı mobil olmaları yani uydu kablosuna gerek yok Lcd tv mi terasa çıkartıp küçük bir çubuk antenle olimpiyatları serin bir ortamda (geceleri)seyredebiliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom wong -- 28 Temmuz 2024; 17:15:16 > -
Sanarak görüş belirtmemelisin !
Türkiye'ye kuş uçumu 2200 KM uzaktan, TRT spor ve TRT spor Yıldız kanallarını sinyallerde zayıflama olmaksızın şu an izlemekteyim.
Sahildeysen komşu ülkenin dvb-t yayınını izlersin. Onlar da Türkiye'nin yayınını izler. Yukarıdaki mesajlarımın birinde, Türkiye'nin karasal yayınlarını Bulgaristan'ın Varna şehrinden izlendiğine dair video'lar paylaşmıştım.
-
Ben bu yılkı avrupa futbol şampiyonasında birçok maçı trt1 11794 v transponderından seyredememiştim o yüzden trt den umudumu kestiğim için sanırım diye konuştum.O zaman avrupa sıkıştırıyor diye sinyali zayıflatmışlardı
-
Trt spor ve trt spor yıldız yayınını 2200 km uzaktan seyredemezsiniz çünkü bu kanallar sadece Turkiye beam inden yayın yapıyor.Sadece komşu ülkelerden seyredilebilir zaten geniş bir coğrafyadan seyredilmesin diye bu yayınlar avrupa futbol şampiyonası ve olimpiyatlar için Turkiye beam ine alındı Turkiye beam inin kapsama alanını turksat.com.tr den görebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom wong -- 28 Temmuz 2024; 18:30:9 > -
Ayakta uyuyorsun... Sinyal kısıntısı yapıldığı günlerde, Türkiye ışınından Avrupa kupa maçlarını bile izledim.
Aha da konudaki mesajlarımı ilk sayfadan başlayarak okuyabilirsin( Resimleri de verdim. ) ;
https://forum.donanimhaber.com/trt1-sinyal-yok-sorunu-merkezi-sistem--158980366
Nasıl izlendiğine dair teknik detay da verebilirim. Ancak orasını şimdilik size bırakayım. Sıralı mesajlarımı okursanız, özümsersiniz zaten.
-
asıl sen ayakta uyuyorsun palavracı, turkiyenin bu spor kanalları önce batı beam inden yayın yapıyordu sen muhtemelen o ilk günlerde o görüntüleri aldın.Hadi şimdi olimpiyatlarla ilgili foto gönder de görelim( trt logolu) (internetten alınanlar hariç)sonra avrupanın şikayeti üzerine yayınlar turkiye beam ine geçti ve hatta sinyal seviyesini de düşürdü.Yunanistan yayınları ept sport 1 ve sport 2 den yayınlanıyor dedin buda yalan yunanistanda böyle kanallar yok ept1 ,2 ve 3 üzerinden yayınlanıyor.Ben önce bu adam birşeyler biliyor diye hakkınızda olumlu düşünüyordum ama palavracının biri olduğun anlaşıldı.Ben mümkün olduğu kadar kibarca cevaplar vermeye çalıştım ama siz ukalaca cevaplar veriyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom wong -- 28 Temmuz 2024; 22:50:21 > -
Şimdi önce palavracı lafını geri aldırtayım !
Bak bunlar TRT Spor ve TRT spor Yıldız kanalları...
Resimler taze taze alındı. Cihaz Dreambox Two
Bir sonraki mesaj hücresinde de ERT Sport 1 ve ERT Sport 2 kanallarından resimler vereceğim.
-
Aha bunlar da ERT Sport 1 ve ERT Sport 2 kanalları ;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Temmuz 2024; 23:43:17 >
-
bu resimlerin uydudan alındığı ne malum ayrıca yunan kanalları arasında dvb-t den böyle bir bir yayın almıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X