Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
31
Favori
162.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vestel Kullanım kılavuundan sf 51

DIGITAL RECEPTION
    DVB-T MPEG2
    DVB-T MPEG4 HD
    DVB-C MPEG2
    DVB-C MPEG4 HD
    DVB-S / S2 MPEG2
    DVB-S / S2 MPEG4 HD
  • Kahve®engi K kullanıcısına yanıt
    DVB-T2 ile T1 arasındaki realitede maliyet farkı en fazla 5 10 dolar falandır. Bana göre bu kadar fiyat farkı olmasının sebebi T1 in artık tedavülden kalkan bir teknoloji olması. Ellerindeki cihazları satabilmek için yapıyor bence. Başka türlü fark az olsa iki sene sonra çöpe gidecek aleti kime satacaklar?
    (iki lafın gelişi söylenmiştir.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alsancak2007 A kullanıcısına yanıt
    S1 de yayınlar QPSK tekniğiyle modüle edilir. S2 de de 8PSK tekniğiyle modüle edilir. Asıl fark modülasyon tekniğidir. Asıl yayın formatı MPEG-4 te olur, MPEG 2 de olur, hatta kastırılırsa avi bile olabilir. Asıl fark modülasyondur.
    Ülkemizde geçen yıllarda satılmış bulunan S1 tünerli receiverlar mpeg-2 decoderiyle uretildiler. O yüzden uyumluluk açısından S1 yayınları mpeg-2 olarak yayınlanmaktadır.
    S1 olarak da hd yayın teknik olarak yayınlanabilir, fakat s2 üzerinden yayınlanan yayına göre daha fazla bant genişliği ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Ocak 2015; 10:13:20 >
  • efem-35 kullanıcısına yanıt
    Bunun üstüne bir de reklamlarında online video izleme performansı üzerinden reklam yapmasınlar mı? Biri çıkıp demiyor olum bu kotalarla video mu izlenir?

• Bölgesel ve Yerel Karasal Sayısal TV İhalelerine ilişkin işlemler durdurulmuştur
    Üst Kurulca 2013 yılında gerçekleştirilen, “Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhaleleri” hakkında, yayıncı kuruluşlarca açılan davalar sonucunda ilgili mahkemelerce verilen iptal kararları, Danıştay 13. Dairesinin 10/09/2014 tarih, 2013/1055 E., 2013/1014E ve2014/159 E. Sayılı kararları ile onanmış olup, Bölgesel (T2) ve Yerel (T3) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalelerine ilişkin işlemler durdurulmuştur.
    İlgililerin dikkatine sunulur.

BASIN BİLDİRİSİ
    Tarih: 06 Ocak 2015
    Sayı: 17420072.621.02/05-63

arkadaşlar sizce bütün bu gelişmeler neyin göstergesi ab muktesebatına ve yapılan antlaşmalara göre türkiye haziran 2015 tarihine kadar dvb-t2 yayına geçmek zorunda 2017 hazirana kadar da analog yayını tümüyle kapatmak zorunda peki bu iş mahkeme mahkeme gidip geliyor ihaleler iptal ediliyor sürekli birileri kendi menfaat çıkar ilişkisi çerçevesince bu işi istemiyor karşı çıkıyor öte yandan bu yayını destekleyen pek çok ürün piyasada satılıyor bilgisiz tüketiciler kandırılıp mağdur ediliyor sizce bu işin sonu ne olur arkadaşlar

• peki bir soru daha birileri çıkıyor ve bu yayın türünün ücretli olacağını aynı dijital platformlardaki gibi aylık abonelik ile izlenebileceğini söylüyor sizce bu durum halkın bir takım haklarının gasp edildiği anlamına gelmiyormu o zaman bu teknoloji sadece bir takım insanların faydalanabileceği bir işten öteye geçmiyor olabilir mi örnek azerbaycan azerbaycanda bu teknoloji şu an kullanılıyor fakat paket çeşitleri var bu biraz kafa karıştırıyor doğrusu acaba dünyanın her yerindemi böyle yoksa bu durum sadece bizim gibi geri bırakılmış ülkelerdemi böyle!!!!!!!!!!!!!!
  • arkadaşlar biraz sabır bu dvb-t2 avrupa birliği zorluyor yakında gelişmeler olabilir bekleyin....
    yukarıda torba kanunda ki yazıyı paylaştım artık ihaleye çıkılmadan geçiçi kabul verilecek yazıyordu yani yayınların çoğu hd geçti 4a uydusu eylülde faliyete geçti geriye anten a.ş'nin anten kurulması var onlar biz hazırız diyor birde dvb-t2 cihazların ihalesi var onu rtük bunla ilgili faliyete en yakında geçebilir yani yakında birşeyler olabilir ben diğer sitelerdende takip ediyorum uyducuların pek işine gelmiyor ama analog karasal yayının devri bitti digital karasal yayına geçmek zorundalar ...
    toplam 33 kanal olacak 20 tane hd olsa 13 tanesi sd yayın olacak diye biliyorum bunlar zaten ulusal kanallar star show atv kanald gibi diğer paralı yayın vericiler tivibu dsamrt digitürk gibi 100 den fazla kanalı yok ki onlarda belgesel maç ve sinema kanalarıyla müşteri bulurlar demi
    45 yıldır bu ülkede analag karasal yayın var artık digital karasal yayını haketti değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Siyasi bir cevap olacak ama AB zorlayacak diye güvenmemek lazım. Son yıllarda AB 'nin bir çok kararına uymamaya başladık.
    Onlar da bize vermiş oldukları bazı sözleri yerine getirmemiş olduklarından yaptırım uygulayamıyorlar.
    Müzakereler sembolik tavsiye kararlarına dönüşmüş durumda.
    Bu konudaki gelişmeler hükumetin kararına bağlı.

Bu kadar bekledik madem olacaksa 8K destekli bir sistem olsun. DVB-T 'nin pabucu çabuk dama atıldı.
    4K konusunda geçen yıl daha 10 yıl var deniyordu uydularda demolar başladı bile.
    8K da da denemeler var. Bu hızla 2016 TV'ler de 8 K'yı destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 8 Ocak 2015; 4:39:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alsancak2007

Siyasi bir cevap olacak ama AB zorlayacak diye güvenmemek lazım. Son yıllarda AB 'nin bir çok kararına uymamaya başladık.
    Onlar da bize vermiş oldukları bazı sözleri yerine getirmemiş olduklarından yaptırım uygulayamıyorlar.

Bu kadar bekledik madem olacaksa 8K destekli bir sistem olsun. DVB-T 'nin pabucu çabuk dama atıldı.
    4K konusunda geçen yıl daha 10 yıl var deniyordu uydularda demolar başladı bile.

söyledikleriniz çok doğru fakat beni bu konuda rahatlatan tek şey dünya üzerindeki pek çok ülkenin bu sistem ve buna benzer sistemleri kullanmasıdır bizde er geç bu sisteme entegre olmak zorundayız

• quote:

Orijinalden alıntı: Alsancak2007

Siyasi bir cevap olacak ama AB zorlayacak diye güvenmemek lazım. Son yıllarda AB 'nin bir çok kararına uymamaya başladık.

sende izmirlisin bende
    yeşilyurt yada basınsitesindeki devlet hastanesini bilirisin sanırım 1970 yıllarında demirel temelini attı sanırım 10 kat çıktılar yarım bina olarak senelerce kaldı kenan evren hastaneyi tamamladı yıllarca altta poliniklik ve tamamlanan binayı kullandılar son 10 sene içinde hastaneyi büyültüler devlet hastanesi oldu araştırma yani üniversite hastanesi oldu yani biliyorsun türkiyenin büyük hastanelerinden biri oldu helikopteri bile var şunu demeye getiriyorum biz bir temel atarız yıllarca onu tamamlaya çalışırız aynısı bu dvb-t2 olacak zamanla en iyi konuma gelecek ...
    yunan adalarından izmirde oturanlar dvb-t yayınlarını yakalıyor ve seyrediyor adamlar yıllar önce bu sisteme geçti bizde geçeceğiz ama sabır işte devlet bürokrası böyle işliyor ve zamanla işi bitiriyorlar ..
    avrupa birliğine birgün türkiyede girecek türkiye bir avrupa devletidir ve eninde sonunda alacaklar ve bu sistemi avrupa birliği zorluyor ve eninde sonunda dvb-t2 gelecek......
    http://www.turkey forum.com/satforum/showthread.php?t=740201#.VK6Di8k8Rzk
    not aradaki boşluğu birleştirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 8 Ocak 2015; 15:20:12 >

• efem-35 kullanıcısına yanıt
    Aslında uyducuların işi bitti gibidir. Büyük çoğunluğun halihazırda çanak anten bağlantısı var. Dükkandan,, mağazadan aldığımız receiver'ı getirip kablosunu fişini takıp izliyoruz. Kurulum yapacak birilerine ihtiyaç kalmıyor.
    Böyle bir ortamda, bugünkü uyducu dediğimiz kimseler t2 tünerli receiver cihazları da satmaya başlayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 8 Ocak 2015; 19:55:24 >
  • peki arkadaşlar düşünüyorum bu dvb-t2 yayın kimin işine gelmez pek çok insan uyducu diyor aslında uyduculuk diye bir branş yok elektrik tesisatçılığı diye bir branş var öyle değilmi yani uyduculuk bitse bile bu adamların yüzde 80-85 i elektrik tesisatçısı bu adamlar her türlü işlerini yaparlar ya hiçbirşey yapmasalar bile bu adamlar dvb-t2 cihazını satarak yine zararlarını fazlasıyla çıkarırlar ben uyducuların bu işe çok fazla soğuk baktıklarını düşünmüyorum mesele şu bu işte yatırımı yapan kim eğer yatırımı yapan parayı harcayan sadece devletse zaten için bu işler çocuk oyuncağıdır ihale mihale iş bitirir fakat anladığım kadarıyla bu işin bir tarafı diğer tarafı ise özel kanallar medya ve radyolar yani sistem değişince bu saydığımız kurumlar ve traflar teknolojilerini dağiştirmek zorunda kalabilirler bu da bayağı bir masraf ayrıca frekans ücreti vergisi algısı falan baya bir masraf bu yüzden bence bu işi büyük başlar engelliyor çünkü mahkemelere çeşitli bahanelerle dava açanlar işi baltalayanlar hep özel kanallar
    herkes biz hazırız diyor ama özel kanallardan hiç çıt yok özel kanallar bu işi istemiyorlarrrrrrr

• karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Etkilemez. Uydu yayını ile karasal yayın birbirinin eşdeğeri muadili değildir. Karasal yayın pratiktir, çanak anten lnb falan gerektirmez. Bu sebeple mobil kullanıma uygundur. Ama kanal sayısı kısıtlıdır. Uydu yayını ise anten kurulumu hassas ayar falan gerektirir. Mobil kullanıma çok uygun değildir. Usb dongle ile kablo karmaşası olmadan pratik bit kullanım olanilirken, uyduda usb'den sağlanan güç lnb'yi beslemeye zor yettiği için harici adaptor gerekir. Ayrıca harici anten gerekir. Fakat karasal yayından onlarca kat daha fazla kanalı izleme şansın var. Yerli kanallarla kısıtlı değilsin, ekstra lnb, çanak kullanarak yabancı uydulardan da yayın alabilirsin.

Yani ikisi farklı şeyler. Asla birbirinin yerini tutamazlar.

• arkadaşlar iyi akşamlar benim bu konu ile ilgili olarak kafama ince ayrıntı takılıyor şimdi anten aş diyor ki biz hazırız nasıl hazırsınız diye sorunca cevap şöyle oluyor biz ülkemizin her yerinde testleri yaptık bitirdik bimnem kaçtane verici istasyon kurduk bimnem kaçtane anten kurduk yani bu gün itibari ile yayın yapabiliriz fakat gel gelelim uygulamaya kimseden ses yok şimdide küçük çamlıcaya sayısal karasal kule kurulacak efendim bütün kuleler tek bir kulede toplanacak kulenin yapımı 500 gün sürecek bir sürü tırı vırı iş yani bu gün itibari ile yayın başlasa bir yandan da kule mi ne yapılacaksa yapılsa hatta bu iş kulesiz olursa hiç masraf yapılmasa olmaz mı arkadaşlar zaten rtük yasasıda değişti artık yasal sorunda ortadan kalktı bu çift başlılığın sebebi nedir ben bir türlü çözemedim sizcede öyle değil mi
  • arkadaşlar merhaba.

ben de android için dvb-t2 cihazlarından edindim. bu yayınların ankarada testleri yapılıyordu.. konudan uzak kalmışım. şu an hiç mi yayın yok? elimizde mi patladı.

en iyisi digiturk dilediğin yerde uygulamasına devam :)
  • 5 şubat 2015 resmi gazetede dvb-t2 yayınları için geçici izin çıktı
    http://www.digitag.org/wp-content/uploads/2015/02/DTT-Regulation-Turkey-Turkish.pdf

• bu karardan sonra anten a.ş. biz hazırız hemen antenleri kurar yayına başlarız diyordu görelim
    http://www.antenas.com.tr/index.php?option=com_content&view=featured&Itemid=101

• Gayrimenkul Düşünürü
    25 Ocak ·
    Sayısal Yayıncılık Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı ihalesini 169.800.000TL ile Sarıdağlar İnşaat kazanmış.Çamlıca'ya yeni kule geliyor

https://tr-tr.facebook.com/pages/Gayrimenkul-D%C3%BC%C5%9F%C3%BCn%C3%BCr%C3%BC/497804330306137
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    şimdi proje iptalmi devammı
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.