Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
31
Favori
162.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence olacağı şu bildiğim kadarıyla ab muktesabatı gereği bu iş eninde sonunda olacak ama öncedende belirttiğim gibi bence teknolji olarak sistemin eksikleri var ve bu eksiklerin giderilmesi için zamana ihtiyaç var yani eksik nedir bence birkere h264 mü h265 mi vp9 mu yayın için kullanılacak birde uyduda istediğimiz kanalı izleyebiliyoruz uygun şartlar varsa(çift çanak hotbird sirius biss key şifre kırıcı kart)gibi yüzlerce kanal var ama dvb-t2 54 kanal olacak deniyor yani bu teknolojinin uluslar arası kullanıma açılabilmesi lazım birde daha önemlisi mesela azerbeycan bu yayın teknolojisine geçti(https://www.youtube.com/watch?v=y9NMGGp5A7Q) ama yayının ücretsiz paketi var birde ücretli paketi var buna göre devlet te bu işten para kazanmak isteyecektir azerbeycan örneğinde olduğu gibi durum böyle olunca tivibu var itunes var tele dünya varken yeniden yatırım yap anten yap gerek görülmüyor olabilir.birde kuleler sorunu var buradaki frekanslar boşalınca 4g yad wimax için kullanılacağı söyleniyordu gerçi uydu üzerindende internet hizmeti en geç yıl sonuna kadar başlar.uzun lafın kısası işin içine bu tür menfaat kar zarar hesapları girince bu iş 2017 den önce olması pek ihtimal gözükmüyor

• Bu iş RTÜK'ün sayesinde yattı. Pek de olmauacağı kesindi zaten. Yoksa yayınlar şimdi çoktan başlamıştı. Uydu varken ne gerek var buna?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

Bu iş RTÜK'ün sayesinde yattı. Pek de olmauacağı kesindi zaten. Yoksa yayınlar şimdi çoktan başlamıştı. Uydu varken ne gerek var buna?

olsaydı iyi olurdu. en azından görüntü kirliliği bir nebzede olsa ortadan kalkardı. bir apartmanın çatısında balkonunda en az 8-10 tane çanak olduğu zaman kötü görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

Bu iş RTÜK'ün sayesinde yattı. Pek de olmauacağı kesindi zaten. Yoksa yayınlar şimdi çoktan başlamıştı. Uydu varken ne gerek var buna?

olsaydı iyi olurdu. en azından görüntü kirliliği bir nebzede olsa ortadan kalkardı. bir apartmanın çatısında balkonunda en az 8-10 tane çanak olduğu zaman kötü görünüyor.

karasal yayın olayı bitmiş gibi görünüyor ama 2015 yılında yayına geçecek çünkü avrupa birliği bu işi zorunlu tuttu birde yeni atılan uydu yakında hizmete girecek arkasında bir tane daha atılınca o zaman karasal için umut doğacak
    öyle böyle birgün karasal yayın hizmete girecek biraz sabır arkadaşlar
    2014 yılı seçim yılı ama 2015 herşey yerine oturacak hatta 4g ve karasal için hizmet binası bile inşası devam ediyor diye okumuştum 2014 sonunda inşası bitince ve uydular yerini alınca görceksiniz karasalda gelecek 4g de gelecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eray_dogu

Çin den gelen mini dvb-t antenli bir alıcı var elimde.Blaze tv cd ve seri numarası var.Bunu pc ye tanıtıyorum.Fakat hiç bir yayın bulamadı.Acaba şuanda hiç yayın yokmu?Varsa frekansları nedir.Analogda pal-bg olarak aratır bulurduk.Bunda nasıl bir tarama yapacağız bilgisi olan varmı acaba?

benimde dvb-t alıcı var, bunlarla hiç yayın izlenmiyecekmi? analog yayınları izleseydik bari
  • yeni aldığım bir cihazda DVB-T Ready özelliği var ama bu nedir nasıl kullanılır ne işe yarar bilemiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler
  • mesajım bulunsun bende DVBT 2 yayını bekleyenlerdenim
  • suan için son durum nedir. ? full hd yayın ı karasal yayından almak süper olurdu boşalan analoh yayındada ulke genelinde internet hizmeti sunulsaydı cok hızlı interneti cok ucuza kullanabilirdik.
  • arkadaşlar yeni 4a uydusu yeni yeni hd kanallara vermeye başladı 5 veya 6 ay sonra karasal yayında dvb-t2 yayınları başlar göreceksiniz hızlı bir şekilde yayınlar başlayacak önce büyükşehirlerden verilmeye başlar diye düşünüyorum zaten kanalalar hd yayın hazır olunca bir anten kur ver yayına ha bu arada rtükte sorunsuz bir şekilde ihalelleri sonuçlandırır cep telefonlarında 4g başlar gibime geliyor

• DVB-T2 özelliğini göz önüne alarak televizyon almak mantıklı mı? İstanbul'da bile uydudan yayınları izliyoruz. Acaba bu özelliği TV alımında kriter olarak koymak öngörülü bir davranış mı olur yoksa gereksiz bir filtreleme ve ekstra maliyet mi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit105

DVB-T2 özelliğini göz önüne alarak televizyon almak mantıklı mı? İstanbul'da bile uydudan yayınları izliyoruz. Acaba bu özelliği TV alımında kriter olarak koymak öngörülü bir davranış mı olur yoksa gereksiz bir filtreleme ve ekstra maliyet mi olur?

Eninde sonunda karasal sayısal yayına geçilecek şimdiden bu desteği alırsanız ilerde ek masraf yapmazsınız diye düşünüyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkcumaligokcel

quote:

Orijinalden alıntı: yigit105

DVB-T2 özelliğini göz önüne alarak televizyon almak mantıklı mı? İstanbul'da bile uydudan yayınları izliyoruz. Acaba bu özelliği TV alımında kriter olarak koymak öngörülü bir davranış mı olur yoksa gereksiz bir filtreleme ve ekstra maliyet mi olur?

Eninde sonunda karasal sayısal yayına geçilecek şimdiden bu desteği alırsanız ilerde ek masraf yapmazsınız diye düşünüyorum..

kardes simdiden alirsak cihaz bizde patlayacak

daha onceleri de gundemde olupta turkiye de aktiflesmeyen diger teknolojiler gibi

dvb t2 den hic umudum yok

• çamlıca radyo anten kulesi içn ön ihale 24 temmuzda yapılmış arkadaşlar biraz sabır kulenin bitmesi ihale şartnamesinde en çok 500 gün olarak belirtilmiş
  • Sanırsam bu TV'de sadece dijital yayın destekleyen DVB/T tuneri mevcut, ki o da uzun bir süre daha olmayacak gibi. Harici uydu cihazı bağlamadan TV'nin kumandasıyla herhangi bir HD, SD yayın alabilme şansım var mıdır bu TVde (Conax modül tarzı vs..) ?

http://www.sony.com.tr/support/tr/content/cnt-specs/KDL-22BX200/list
  • Bölgende karasal yayın varsa anten kablosunu takıp izlersin...Şu an dijitale geçmedik ama anolog olarak ve SD çözünürlükte izleme şansın var...sanırım 20 kusur kanal olması lazım...

Veya; Teledünya modüllü üye olur, HD / SD artık teledünyada ne varsa izlersin...Ayrıca teledünya settopbox almana gerek yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Bölgende karasal yayın varsa anten kablosunu takıp izlersin...Şu an dijitale geçmedik ama anolog olarak ve SD çözünürlükte izleme şansın var...sanırım 20 kusur kanal olması lazım...

Veya; Teledünya modüllü üye olur, HD / SD artık teledünyada ne varsa izlersin...Ayrıca teledünya settopbox almana gerek yok....

dvb-t ile normal karasal yayınlar izlenmiyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Bölgende karasal yayın varsa anten kablosunu takıp izlersin...Şu an dijitale geçmedik ama anolog olarak ve SD çözünürlükte izleme şansın var...sanırım 20 kusur kanal olması lazım...

dvb-t ile normal karasal yayınlar izlenmiyor,

O arkadaşın tv si analog yayınları destekliyor..... Yani o arkadaş izleyebilir....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Ataköyde bir sitede ikamet ediyorum. Neredeyse 10 yıldır evde kablo tv kullanıyoruz. Bu tvye de bağlantıyı kablo tv kablosuyla yaptım, kablo tvdeki kanalları sorunsuz izleyebiliyorum. Bu tvyi kurduğumda dijital arama yaptırdım, hiçbirşey çıkmadı tabi kanallarda. Farklı bir odam için de 46 ekran yeni model bir sony (DVB/C tunerli) almıştım, mesela onda Conax modül vasıtasıyla Teledünya temel paket HD'ye yükselttim paketi. Aktivasyona gelen türksat servis elemanına da mutfaktaki 22" sonye baktırdım, dedi buna da olur kart ile ama bu tv'de DVB/C tuneri yok mesela, ki o tuner olmadan da sadece conax kartıyla izlenmiyor diye biliyorum.

SD çözünürlükteki 20 kanala nasıl geçiş yapabilirim bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorbis -- 9 Eylül 2014; 12:53:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

arkadaşlar yeni 4a uydusu yeni yeni hd kanallara vermeye başladı 5 veya 6 ay sonra karasal yayında dvb-t2 yayınları başlar göreceksiniz hızlı bir şekilde yayınlar başlayacak önce büyükşehirlerden verilmeye başlar diye düşünüyorum zaten kanalalar hd yayın hazır olunca bir anten kur ver yayına ha bu arada rtükte sorunsuz bir şekilde ihalelleri sonuçlandırır cep telefonlarında 4g başlar gibime geliyor

Konuyu biraz hortlatmış olacağım hocam ancak birşey sormak istiyorum.

Bu sayısallaştırılmış Karasal yayınla yani DVB T yada T2 neyse. Geçildikten sonra Faydası tam olarak ne olacak. Yani tamam Analog yayınlar yerine Dijital yüksek kalitede yayınları Analog(bildiğimiz eski usül anten üzerinden mi) alacağız. Geriye kalan Analog frekanslarınıda 4G teknolojisi için mi kullanacaklar. Bunlarında dışında bir ekstrası varda benmi gözden kaçırıyorum acaba. Konu hakkında tam hakimiyetim yok biraz bilgi dışında ancak bu karasal yayınların dijitalleştirilmesi, Uydu ve Kablotv kullanmayanlar dışındakilere etkisi dışında ne bir faydası var ?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.