Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
163.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir söz vardır, "ya sayı saymayı bilmiyorsun yada dayak yememişsin" derler. Siz bu şekilde yanlı ve hangi amaca hizmet ettiği belli mesajlar atarsanız, şikayet ettiğiniz olayların başınıza gelme sıklığı daha da artacaktır. Çünkü burada işkembeden sallayanlara pabuç bırakılmıyor.

Hiçbir şey bilmiyorsanız, bari merak edin ve girin TÜİK'in sayfasına, %70 nufus oranını kapsamak için kaç ilin tamamını kapsamak gerekli olduğuna bir bakın. Ben vereyim cevabını nufusu en fazla olan ilk 23 ilin tamamı kapsanırsa %70'e ulaşılır.

İkinci husus RTUK ve ANTEN A.Ş. nin hesabı zaten bu değil, ANTEN A.Ş. Türkiye'deki her il merkezi ve en az iki ilçesine giderek DVB-T2 yayınlarını başlangıçta 376 civarı emisyon noktası ile başlatacak. Buda özel kanallar için kanunda belirtilen sınırında üstünde, çünkü %70 kapsama alanı 280 civarı emisyon noktası ile sağlanabiliyor.

Hala anlamadıysanız daha net söyleyeyim. DVB-T2 bu ülkede özel tvler için 376 emisyon noktası ve %80 civarı bir kapsama alanı ile başlayacak TRT %100'e yayın yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: satkingofearth

quote:

Orijinalden alıntı: elektropol

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: elektropol

RTUK yetkililerin konuşmalarına bakılırsa bir temyiz süreci olmayacak. Çünkü RTUK'e bu ihaleler için açılmış olan 3 davadan birinde iptal kararı diğer ikisinde ise yürütmeyi durdurma kararı çıktı.Yürütme durdurma kararı çıkanlar hala Danıştay'da. Bu durumda işi daha fazla sürümcemede bırakmakyıp, yasada değişiklik yapılıp ihaleyi yenileme çabası içerisinde olacaklar. Zaten yasada değişiklikte şart bu durumda, çünkü hali hazırdaki 6112 sayılı yasada Mart 2011 ten başlayarak iki yıl içerisinde RTUK ihaleleri yapar ifadesi bulunmaktadır. Gerçi bu maddeye yaptıkları ihalede de uymamışlardı ama o ayrı bir mesele...

Birde bürokrasinin hızı düşünülünce yasada değişikliğin ne kadar zaman alacağı sorusu var, orası da tam bir muamba...

Sürecin neden mahkemelik olduğunun asıl nedenleri üzerine görüş bildirmenin sanırım zamanıdır.

Bana göre sürecin mahkeme taşınmasının asıl nedeni; medya sektörü içerisinde yer alan sermaye guruplarının, beklediği rantı elde edebilecek sayıda tv kanalı ile temsil edilememesidir.

Daha açık bir ifade ile, karasalda yer alacak ve ulusal yayın yapma niteliğine haiz olacak kanallara ait medya patronlarının halkın gözünden kaçırdıkları şey; % 70'te var olmanın getireceği izlenme ve reklam pastasının büyüklüğünden dolayıdır. İşte bu konu hiç bir zaman kamuoyunun göndemine gelmedi.

Daha pratik olarak şöyle düşünebiliriz ! Bir Tv kanalını ele aldığımızda; uydu, kablo ve karasalda var ise, vatandaş hangi sistem üzerinden izleme seçeneğini seçerse seçsin, kanala ulaşım mümkün olacaktır. Karasal yayında izlemelerin, diğer sistemlere göre ucuz ve zahmetsiz olacağını da hesaba kattığımızda, karasal üzerinden izlemelerin hızla artacağını tahmin etmek güç olmayacaktır. Yani karasal yayına ulaşımın kolaylığından dolayı, halkın ilk tercih ettiği izleme sistemi haline gelecektir. Karasalın izleme oranlarının yüksekliği nedeniyle de, reklam tarifeleri yeniden şekillenecektir. Karasalda yer alan kanalların dakika başına reklam tarifeleri daha yüksek olacaktır.

İşte karasal gerekli mi, gereksiz mi diye tartışma başlatanların gerçek niyeti, karasalda yeterli kanal sayısına ulaşamamış olmaları nedeniyledir. Yeterli kanal sayısına ulaşamadıkları içinde, hukuki süreç başlatarak, uygulmanın hayata geçmesini engellemişlerdir.

Bu tespitten hareketle, süreç içinde bundan sonra yaşanabileceklere değinmem gerekirse; eski 5'li inisiyatifin arkasında olduğu medya kanalları yeterli sayıda karasalda yer almadığı dürümda, süreç yeniden hukuki zemine taşınmak süretiyle, mahkemeye dökülecektir.

Bu yazdıklarımdan, nodullular umarım kendileri için gerekli dersi çıkarırlar. Neden oyuncular ve figüranlar demedimde, nodullular dedim. Çünkü nodullular politize edilmiş ideolojik takıntısı olan guruplardır. Oyuncular ve figüranlar para almadan iş yapmazlar. Nodulluların saf duygularını kullanmaktan da geri kalmazlar.

Saygılar, sevgiler.

Selam,

Görüşlerinizin gerçeği yansıtma olasılığı yüksek ama bu üç şartla bağlı,;

1.Türksat yayınları için üyelik ücreti talep etmeye başlarsa, yani Türksat özelleşirse.
    2.Sayısal karasal yayın için Set Top Box lar ücretsiz dağıtılırsa.
    3. Halk bu yayın için bilgilendirilir ise.

Türksat için böyle bir çalışmanın var olduğunu hiç duymadım? Set Top Box ların ücretsiz verilmesi isi şimdilik! gerçekleşme ihtimali zayıf olan bir durum.

Aksi taktirde %70 kapsama alanı ile başlayan karasal yayının, kapsama alanı genişletilmezse %30 bandını zorlamasının pekte mümkün olmayacağı görüşündeyim. Ancak sayısal karasal yayın desteklenir, devlet eli ile tanıtımları, kamu spotları oluşturulur, halk bu konuda bilgilendirilir ve bilinçlendirilir ise bu pek tabi artabilir.

Yukarıda sıraladığım üç şarttan ilki gerçekleşmezse bile ikinci ve üçüncünün gerçekleşmesi karasal yayının başarısı için yeterli olacaktır. Şuanda bu yönde bir adımın atılmaması lisansı alacak olan yayıncıların belli olmamasından dolayı, hükümetin kime destek vermiş olacağını bilmemesinden kaynaklıdır. Lisanslar öngörülen sahiplerine verilirse bu proje devlet eli ile desteklenecek, aksi taktirde desteklenmeyip %10-30 bandına mahkum edilecektir. Bu kadar kavga ve gürültünün çıkma sebebi budur.

RTUK'e dava açan yayıncı kuruluşların görünen ve görünmeyen kimlikleri incelendiğinde, ülkemizdeki güncel yaşanan duruma paralel bir durumu orada da görmek mümkün.

en mantıklı yazılan da buydu
    1. türksat yayınları hiç bir zaman üyelik ücreti talep etmeyecektir
    2. sayısal karasal yayın için set top box hiç bir zaman ücretsiz dağıtılmayacak
    3. halk bu yayın için bilgilendirilemeyecek bilgilendirilse bile
    1 dvbt-2 ye geçiş bundan 10 sene önce olsaydı belki olurdu çünkü artık herkes yayını uydudan almaya alıştı bugün 20 milyon ev kullanıcısının 14 milyonu çanak kullanıyor
    dvbt-2 ile sanılıyor ki herkes evinin en ücra odasına bi dvbt-2 alıcak ve anten kullanmadan kesintisiz yayın izleyecek bu kocaman bir yalan vericiye uzak yerlerde kullanıcılar yine metrecelerce kablo çatıya bir uhf antenle bu yayınlara ulaşacak ve bunun maliyeti 100 tl leri bulacak bu işe kimse girmez
    dvbt-2 kullanmak isteyen ali amca uydu kullanan ahmet amcadan daha az kanal izleyecek memleketinin kanalını izleyemeyecek istanbuldan dvbt-2 den
    dvbt-2 yayın alanı da ülkenin %70 nüfusuna yayın yapacağını düşünürsek bu da 10-15 il merkezi dışında da olmayacak bu konuda da bazı sorunlar var bu %70 e kim karar vericek hani show radyo nun yıllar önce bi reklamı vardı 30 milyona ulaşıyoruz diye sadece il merkezlerinden 10-15 il gibi yayın yapıp sanki tüm ilde dinleniyor gibi şimdi ben çatı anteniyle çamlıca yayınlarını 100 km den alıyorum ama 15 metre kablo uhf 20 eleman antenle yarın işte bu ihaleyi alan tv burda da dvbt-2 de yayındayız diye bunu %70 in içine katarsa tadından yenmez bu dvb-2 nin işte bu yüzden biz bunun olabilirliğine inanmıyoruz iddamız bunun olamayacağı değil bunun trt dışında türkiye için çok da birşey olmadığıdır özel tvler için.. hala bunu anlamayıp beni aşağılayacı uslubundan taviz vermeyerek eleştirinlerenlere sözüm bizim dvbt-2 ye karşı çıktığımız yok kulelere dikmeye çalışanlara akıl vermek misyonumuz

Ona bakarsan, artık uydunun da devri bitecek bir gün. IPTV geliyor.

• 4A uydusunuda şubatın ortalarına doğru fırlatacaklar bence bu iş tamam en geç ihalesi mihalesi haziran temmuz gibi direk yayınlar başlar test mest de yapmazlar
  • aracımızda bulunan navigasyonumuzun tv özelliği de var diyelim..bu dvb t2 özellikli hale gelebilir mi herhangi ek bir aparat yardımıyla..sadece araç için soruyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.ibrahim

aracımızda bulunan navigasyonumuzun tv özelliği de var diyelim..bu dvb t2 özellikli hale gelebilir mi herhangi ek bir aparat yardımıyla..sadece araç için soruyorum...

Sorunuzun tam yanıtı, DVB-T yayın sinyalini algılayabilecek tuner ( biz buna USB'den çalışan DVB-T tv kartı da diyebiliriz ) gereklidir.

Navigasyon cihazının, üzerine takılan USB'den görüntü alma almak gibi bir yeteneği var ise, o tip mobil cihazlardan da izleme yapılabilir. Tabi navigasyon cihazında yüklü işletim sistemi, USB tuner'in sürücüsünü tanıması lazım. Pratikte çok zor olacağını söyleyebilirim.
  • dr.ibrahim D kullanıcısına yanıt
    getirilebilir .

eBay
    Shop by Category | eBay
    http://www.ebay.com/bhp/dvb-t2-car

• dvb-t' nin yayginlasmasi icin muhakkak set-top boxlarin ucuz tutulmasi lazim, 20-30 lira gibi. hala uydu anteni olmayan 4-5 milyon hane, yani 20 milyon insan var, ve bunlarin hemen hemen hepsi 100-150 lira verip uydu anteni alamayan insanlar, yani en alt tabakasi toplumun. eger dvb-t/t2 cihazlari ucuz olmazsa topkumun bu en alt kesiminin de tv izleme hakki elinden alinmis olur. 50 liraya piyasada receiver'in oldugu bi yerde 20 lira bir dvb-t tuner ve anteni cok rahat olur gerekli subvansiyon saglanirsa.

benim yasadigim yerde soyle bir uygulama var dvb-t icin. hem dvb-t hem de t2 yayin var. dvb-t yayinda 10 kanal var, ucretsiz. dvb-t2 yayinda ise 30-35 kanal var, bunlarin 3'ü ucretsiz, kamu kanallari ve bir ozel kanal. dvb-t2 yayin yapan geri kalan 30 küsür kanal ise ücretli. ancak diger uydu platformlarina göre ucuz sayilabilecek (aylik 10€) bir ücret.

selamlar.
  • Çin den gelen mini dvb-t antenli bir alıcı var elimde.Blaze tv cd ve seri numarası var.Bunu pc ye tanıtıyorum.Fakat hiç bir yayın bulamadı.Acaba şuanda hiç yayın yokmu?Varsa frekansları nedir.Analogda pal-bg olarak aratır bulurduk.Bunda nasıl bir tarama yapacağız bilgisi olan varmı acaba?
  • uyduda 450 kanal varken niye dvbt2 geceyim. uydu kanali devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunanistanla bulgaristana 2 saatlik mesafedeyim sizce yayınlarını alabilirmiyim
  • eray_dogu E kullanıcısına yanıt
    şu an frekans davaları yüzünden türkiyenin hiçbir yerinde yayın yok. anten aş'tan gelen mail bu yöndeydi.
  • Teşekkür ederim emirsu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirgu

şu an frekans davaları yüzünden türkiyenin hiçbir yerinde yayın yok. anten aş'tan gelen mail bu yöndeydi.

Nasıl konu hakkında bir gelişme var mı? Açıkcası Arabama multimedya cihazı alacağım ve dijital yayın anteni opsiyonel (40 dolar civarı) iyice kararsız kaldım sizce anteni almalı mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yşahin

uyduda 450 kanal varken niye dvbt2 geceyim. uydu kanali devam.

HERKES ÇANAK KURAMIYOR FİZİKİ ŞARTLAR UYGUN OLAMIYOR BAZEN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray_dogu

Çin den gelen mini dvb-t antenli bir alıcı var elimde.Blaze tv cd ve seri numarası var.Bunu pc ye tanıtıyorum.Fakat hiç bir yayın bulamadı.Acaba şuanda hiç yayın yokmu?Varsa frekansları nedir.Analogda pal-bg olarak aratır bulurduk.Bunda nasıl bir tarama yapacağız bilgisi olan varmı acaba?

ŞUANLIK YAYIN YOK

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

HERKES ÇANAK KURAMIYOR FİZİKİ ŞARTLAR UYGUN OLAMIYOR BAZEN

aynen güney yönünde oturanlar merkezi sistem olmayanlar napacak
  • quote:

Çok mantıklı konuşuyorsunuz. Kimse oturduğu yerde 2-3 kanal izlemek için DVB-T2'ye geçmez. Zaten uydu yayınları sayesinde, istediğin yerde çok sayıda kanalları izleyebiliyorsun. Ama şöyle durum da var. Ben Ordu'da yaşıyorum, buradaki kanalların çoğunun uydu yayını yok. Analog yayınlar düzgün çekmiyor. Bu durumda bu kanalları net izlemek için DVB-T2'yi mi bekleyeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 3 Mart 2014; 20:38:34 >
  • beyler bi duyum aldım almanyada dvbt2 de euro sport natgo discovery falan varmı şifresiz doğrumudur
  • evet arkadaşlar bende çok umutluydum birgün dvb-t3 yayın başlayacak diye ama bu duyuru bana bu işin yarınlara kaldığı hissini uyandırdı.

• dvb-t2
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.