Şimdi Ara

DVB-T2 (digital karasal yayın) DESTEKLEYEN TV LERİ BURAYA YAZALIM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
13
Favori
92.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkiyede satılan tv lerde dvb-t2 olması için sanayi bakanlığının, üretici ve ithalatcılara şu tarihten itibaren üreteceğiniz veya ithal edeceğiniz tv lerde dvb-t2 li tuner olmak zorunda diye bir yazı yazması lazımmış.Bildiğim ve araştırdığım kadarı ile henüz böyle bir yazı yazılmamış.Dolayısıyle ithalatçılar bu projeye belirsiz bir proje gözüyle bakıyorlar .Bu yazının önce ,bu projeyi yöneten rtük tarafından sanayi bakanlıgına yazılması lazım.Ben rtük e böyle bir yazı yazdınız mı diye yaklaşık 1 ay önce sordum henüz bir cevap gelmedi. Tahminim ,projenin finansmanı için kaynak problemi var sanki .Eger rtuk mart-nisan ayı içinde vericiler için ihale açmazsa bu proje ertelenir diye düşünüyorum.
  • VESTEL in 2012-2013 üretimlerinde DVB T MPEG4 HD desteği mevcut. Bunu müş. hizmetleri ile görüştüm. Kendileride henüz bu özelliğin Türkiye de kullanılamadığını ancak önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını ifade ettiler.
    47 PF8060 YENİ ADI 47pf9060 oldu, kullanım kılavuzunda da yazıyor. Benim açımdan BISS key özelliğininde mevcut olması bu modeli ön plana çıkartıyor.

Teknik Özellikler
    TV YAYINI
    PAL/snAM B/G D/K K’ I/I’ L/L’
    DİJİTAL ALGILAMA
    DVB-T MPEG2
    DVB-T MPEG4 HD
    DVB-T MHEG-5 Engine (yalnızca İngiltere için)
    DVB-C MPEG2
    DVB-C MPEG4 HD
    DVB-S / S2 MPEG2
    DVB-S / S2 MPEG4 HD
    ALINAN KANALLAR
    VHF (BANT I/III)
    UHF (U BANDI)
    HYPERBAND
  • 42lm640s dvb-t2 destekliyormu
  • konuyu dağıtmadan

DVB-T2 yayınlar ve Türkiye hakkında bilgi..

kaynak:http://www.istanbulbilisim.com.tr/index.php?act=ShowSSS&soru_ID=67
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given35

42lm640s dvb-t2 destekliyormu

42lm640s
    42lm620s

Pacasonic ET5E

dvb-t2 destekliyormu
  • ben d smart felan alıcam ozaman o sorun olmaz sanırım
  • 2013 de gelecek olan yeni modellerin %80 inde bu özellik standart haline gelecek..

Sadece düşük fiyatlı modellere belki eklenmez..
  • panasonic ET5 de aşağıdaki yazı var
    * DVB fonksiyonlarına dikkat: / Bu TV (Ağustos 2011 itibarıyla) DVB-T/T2/C/S/S2 (MPEG2 ve MPEG4-AVC [H.264]) servisleri standartlarıyla uyumlu üretilmiştir. / Gelecekteki DVB servisleriyle uyumluluğu garanti edilmemiştir.

uyumlu demekle DVB-T2 ready mi DVB-T2 içeriğinde var mı demek istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makgun64 -- 8 Nisan 2013; 21:48:06 >
  • destekleyenler
    LG LM760 LM860 modelleri LA serisi
    samsung ES7000 ES8000

artık Vestel 3D televizyonlar 8060,9060,9021 destekleyip desteklemediğine emin değilim
    bayi destekliyor diyor ama bununla ilgili klavuz bulamadım.

desteklemeyenler
    panasonic (nisan sonu 2013 modeller gelecekmiş onlar destekleyebilir dediler)
    LG LM6xx serileri

bu bilgileri servisleri arayarak edindim.

Vestel 42pf9060 alacaktım görüntü SD ve HD kaliteli ama 2 USB koymuşlar ne daihili Wi-fi var Ne de SD kart girişi 2 USB ile idare edeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makgun64 -- 15 Nisan 2013; 11:08:30 >
  • sayın muammer ergin LG TV LA serisi demişsiniz tümümü acaba?
  • samsung es8000 serisi için baktığımda kendi sitesinde vede teknosa'nın sistesinde t2 yazmıyor teknosa'nın ürün özelliklerini aldığı site samsung Türkiye sitesi

ama geçen gün istanbul bilişime girdim ordan samsung modellerini incelerken bizim es8000 fiyatına bakayım dedim orda T2 yazdığını görünce çok şaşırdım gerçekten dektekleyip desteklemediğini çözemedim
  • Bugun dartye gittim dedim ki bu cihazlarin hangilerinde dvb t2 var, yakinda geliyor bizim buraya bir de sonradan receiver almayalim dedim, dedi ki piyasadaki uydulu cihazlarin hepsi t2 destekler bunlar zaten hd yayin alabiliyor, dedim ki peki lm640s? Kem kum etti olmadi servisi aradi servis dedi ki destekler ek receivera gerek yok, sok oldum dvbs degilm mi bu cihazlar samsung 7000 8000 serileride destekliyor dedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karasal Hd yayın ihalesi yapılmış ,bununla ilgili haber vardı bugun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar LG nin bütün 2013 modelleri destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Karasal Hd yayın ihalesi yapılmış ,bununla ilgili haber vardı bugun.

DVB-T2 ihalesini kazananlar

TRT

Kanaltürk: 50.000.000 TL

Kanal D: 51.200.000 TL

Habertürk: 48.600.000 TL

Star TV: 51.200.000 TL

Turkuvaz Aktif TV: 51.200.000 TL

Show TV: 48.800.000 TL

Fox TV: 51.200.000 TL

Samanyolu TV: 48.800.000 TL

Perşembe DVB-T halesi yapılacak

DVB-T2 desteklemeyenler yukarıdaki kanalları karasaldan izleyemeyecek. veya SETTOP BOX alacak

LG LM serisinden LM860 ve LM960 ta DVB-T2 var. (LG destek döyledi)

DVB-T2 tunerli TV beklemeye karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makgun64 -- 17 Nisan 2013; 11:40:30 >
  • Evet;Lg için bir değişiklik olmazsa LA620+ için DVB-T2 yayın alabilen tuner (T2/C/S2) mevcut.
  • Arkadaşla lg internet sitesinden sordum 47 lm 960v tvim var DVB-T2 destekliyormu diye HAYIR DESTEKLEMİYOR dedi , ama forumda bir arkadaş kullanım klavuzunun 83. sayfasında desteklediği yazıyor demişti.. sizin bilginiz varmı o kadar parayı boşuna mı döktük...
  • Bu karasal Hd yayının ücretli olma gibi bir durumu olabilir mi yoksa kesin ücretsiz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LM960V modelinin
    DVB-T/T2
    DVB-C
    DVB-S/S2 yayın formatlarına desteği mevcut olarak biliyorum ama sitede bir açıklama olmaması?

Kanallar bu lisansı almak için verdikleri paraları bir şekilde amorte etmesi gerekeceğinden küçük bir ihtimal bile olsa bu durum ücret alabileceklerini akla getiriyor tabi ki,ama bakleyip görmek lazım
    daha ortalama 1,5 seneye yakın süre var tam anlamıyla başlaması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 17 Nisan 2013; 11:46:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Bu karasal Hd yayının ücretli olma gibi bir durumu olabilir mi yoksa kesin ücretsiz mı?

Galiba her hane ilk başta 50 TL alınacak diye biliyorum. 50 TL den sonra başka bir ücret alınmayacak sanırım.

@serdengecdi48 kardeşim o TV destekliyor merak etme.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.