Şimdi Ara

DVB-T2 (digital karasal yayın) DESTEKLEYEN TV LERİ BURAYA YAZALIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
13
Favori
92.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: h_k_yavuz

Karasal yayın icin standartlar belirlenmis ve üreticilerin ne tür tv ve cihaz uretecekleri tespit edilmis.
    Daha yeni almistim bi de tv yi :-(
    Lm660s :-(

avrupada satan model değil mi o? onda DVB-T2 desteği vardır 2012 üretimi tüm televizyonlarda olması gerek bizimkiler yeni standart diye sattığı zaten çoktan standart olmuş... uyuyorlar... + 300 kanal için ne bu gürültü? uydu antenler atılmıyor digiturk v.s DVB-T'ye geçmiyor gerekte yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

Karasal yayın icin standartlar belirlenmis ve üreticilerin ne tür tv ve cihaz uretecekleri tespit edilmis.

avrupada satan model değil mi o? onda DVB-T2 desteği vardır 2012 üretimi tüm televizyonlarda olması gerek bizimkiler yeni standart diye sattığı zaten çoktan standart olmuş... uyuyorlar... + 300 kanal için ne bu gürültü? uydu antenler atılmıyor digiturk v.s DVB-T'ye geçmiyor gerekte yok...

kitapçığında sayısal karasal yayın yok diye geçiyor. Sadece dijital yayın vardır. deniyor ama bilemiyorum ne olduğunu açıkcası.

• şimdi bu sayısal karasal yayın başlayınca mevcut çanak antenler ile sayısal karasal yayın izlenecekmi yoksa bu çanak antenler çöpe mi gidecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazilika

şimdi bu sayısal karasal yayın başlayınca mevcut çanak antenler ile sayısal karasal yayın izlenecekmi yoksa bu çanak antenler çöpe mi gidecek

Çanak antenler çöpe gitmeyecek.Analog karasal yayını,dijital karasal yayına çevirecekler.Çanak anten ayrı olacak,dijital karasalın ki ayrı olacak.DVB-T2 standardına uygun bir antenle yayınları alabileceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

quote:

Orijinalden alıntı: bazilika

şimdi bu sayısal karasal yayın başlayınca mevcut çanak antenler ile sayısal karasal yayın izlenecekmi yoksa bu çanak antenler çöpe mi gidecek

Çanak antenler çöpe gitmeyecek.Analog karasal yayını,dijital karasal yayına çevirecekler.Çanak anten ayrı olacak,dijital karasalın ki ayrı olacak.DVB-T2 standardına uygun bir antenle yayınları alabileceğiz.

Örneğin lg lm660s ile herhangi bir cihaz olmadan izlenebilecek mi bu yayınlar yoksa set üstü cihaz mı gerekecek?
  • test yayınları ne durumda İZMİR'de yayın yok gibi...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

kitapçığında sayısal karasal yayın yok diye geçiyor. Sadece dijital yayın vardır. deniyor ama bilemiyorum ne olduğunu açıkcası.

ince detay varmış model isminde T olunca DVB-T2 S olunca DVB-S ve DVB-C oluyor...

• anlaşılan yine para vericek bu kutulara acaba yine şifreli yayınlar olucak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

anlaşılan yine para vericek bu kutulara acaba yine şifreli yayınlar olucak mı

DVB-T1'de vardı DVB-T2'dede devam eder... ama 1080p olarak yayınlar çoğalır... sadece 1 adet alıcı gördüm...
  • işin kötü tarafıda her cihazta dvd-t bulunması vede t2 alıcı özelliğinin koyulmaması yurd dışı tv lerde bu özellikler mevcutken ülkemize gelen tv bu özellikten yoksun bırakılması açıkcası ne kadar keriz yerine koyulduğumuzun ifadese o kadar canımı sıkmaktadır

şimdi en azından 200 ila 750 arası değişen fiyatlar yeniden cihaz almak zorunda kalacağımız bana ilk analog yayından digital yayına geçtiğimiz zamanı hatırlattı
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

işin kötü tarafıda her cihazta dvd-t bulunması vede t2 alıcı özelliğinin koyulmaması yurd dışı tv lerde bu özellikler mevcutken ülkemize gelen tv bu özellikten yoksun bırakılması açıkcası ne kadar keriz yerine koyulduğumuzun ifadese o kadar canımı sıkmaktadır

şimdi en azından 200 ila 750 arası değişen fiyatlar yeniden cihaz almak zorunda kalacağımız bana ilk analog yayından digital yayına geçtiğimiz zamanı hatırlattı

ARÇELİK'te kesin var... VESTEL, BEKO ve GRUNDIG'te olması muhtemel kullanım kılavuzunda teknik verilere bakın...
  • bu konuyu 2025 biri emin olun hortlatır mesajım bulunsun
  • vestel pf 9060 ya da pf 8060 serisinde var mı dvb-t2 özelliği arkadaşlar. dvb-t mpeg4 diyor özellıklerınde ama. bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • konu takibimde bu teknolojiyi destekleyen tvler bakalim hangileri..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T2; Dijital Karasal yayın
    C: Kablolu Yayın
    S2; Uydu Yayınını

ayrı alıcı kutu (Set Top Box) olmadan izleyebilmeye yaramaktadır. Dolayısıyla bu üç özelliğin bir arada olduğu TV'leri tercih etmekte fayda var.

-----LG LM860 ve LM960 serilerinde Ürün Desteği bölümünde Kullanıcı Rehberini indirin, sayfa 83 Specifications tablosunda DVB T2/C/S2 mevcut olduğu yazıyor
    http://www.lg.com/tr/urun-destegi/lg-47LM860V#

-----Samsung 9000 serisinde mevcut DVB T2/C/S2
    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE75ES9000SXTK-spec

-----Sony KDL-HX755 de mevcut DVB T2/C2/S2
    http://www.sony.com.tr/product/tv-117-46-lcd/kdl-46hx755#/teknik-ozellikler

-----Ayrıca teyit etmedim ancak Vestel, Arçelik tv'lerin bazı modellerinde olduğu diğer yorumcular tarafından belirtilmiş.

Yıl sonuna ancak yaygınlaşacak anlaşılan bu özellik.

• test yayını yapan iller nereler bilen var mı?

+https://docs.google.com/file/d/1smuJCAUhYtUq9JaD6Gn-DbGIBF14D1pkH8GtpELQG5igRYwARMpa9OysFgR6/edit?usp=sharing linkte 6. sayfadaki teknik verilere bakın... o özellikler varsa DVB-T2 desteği var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 16 Mart 2013; 21:55:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

bu konuyu 2025 biri emin olun hortlatır mesajım bulunsun

Mart 2015'de mesajını hortlatacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 20 Mart 2013; 10:09:22 >
  • Görüntü kalitesi nasıl olacak acaba uyduyu yakalayabilirmi
  • görüntü kalitesi olarak fark yok.
  • peki bu yayın için anten nasıl bişey olacak
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.