Şimdi Ara

DVD-CD Room Problemi Bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 sene aldığım bilgisayarımda şuan Dvd roomda cd okumuyor.Ama her cd değil bazı cd leri okumuyor.Ne yapmam lazım yardım edebilirmisiniz.

Örneğin şuan pes 2012 yüklüyorum 2.cd okudu 1.cd bir türlü okutamıyorum ne yapmam lazım acil yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

• Hocam Dvd-Romun ömrü tükenmiştir zamanla optik göz özelliğini kaybetmeye başlar,sizinkide öyle olmuş hafif bir çzik bir Cd yi koyduğunuzda okumayabilir,ama çizik olamayan bir Cd,Dvd de problem olmaz.
  • Arkadaşın dediği gibi olmuştur. İçini açıp gözü temizleyebilirsiniz, belki faydası olur ama pek hayır gelmez ondan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3Bakteryy

Arkadaşlar yaklaşık 4 sene aldığım bilgisayarımda şuan Dvd roomda cd okumuyor.Ama her cd değil bazı cd leri okumuyor.Ne yapmam lazım yardım edebilirmisiniz.

Örneğin şuan pes 2012 yüklüyorum 2.cd okudu 1.cd bir türlü okutamıyorum ne yapmam lazım acil yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

bir ihtimalde firmware guncellemesi
    yapman gerekebilir. ozellikle cihaz dvd writer ise...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçini açıp temizledim şuanda yine aynı cd daha sıfır yeni aldım hiçbir çizik yok ve arkadaşımın pc taktım direk açtı.

@exoticboy

firmware güncelleştirmesini nasıl yaparız hocam ?
  • quote:

İçini açıp temizledim şuanda yine aynı cd daha sıfır yeni aldım hiçbir çizik yok ve arkadaşımın pc taktım direk açtı.

@exoticboy

Cihazın ömrü bitmiştir. Değiştirsen iyi olur.
  • quote:

İçini açıp temizledim şuanda yine aynı cd daha sıfır yeni aldım hiçbir çizik yok ve arkadaşımın pc taktım direk açtı.

@exoticboy

marka model olarak yazman lazim. burnaware indir kur. cd dvd writer kisminda cihazin marka model ne warsa yazar. mesela lg'ler hl- ile basliyor.nec-sony opticart diye.. model numarasinin yanindada firmware surumu yazar aslinda. atiyorum 1.01. googleda markanin global support sitelerinde cihaza iliskin firmware dosyalarina bak. atiyorum 1.02-3 falan varsa dosyayi indir kur. olsa olsa 1mb falan olur firmware dosyasi.restart ister senden. birak yapsin pc... sonra burnawareden bak versiyon guncellenmisse versiyon degismistir. dene tekrardan acilmayan medyayi. olursa olur olmazsa oem samsung yada lg dvd writer alirsin artik. 40-50 lira. ona da dikkat et yeniler satali hep. umarim anakartinda sata cikisi vardir. ide'li dvd writer bulmak da mesele artik:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS2 müzik CD'si sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.