Şimdi Ara

DVD'limi kaset'limi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sony dsr pd170
    canon xl1/2
    sony dcr vx2100
    canon xm2
    sony dsr pdx10
    ..
    panasonic gs400
    vs vs
  • Arkadaşlar bu kadar birbirinize sinirlenmenize gerek yok! Sonuçta tercih meselesi ama ben şahsi görüşümü belirttim,bütün arkadaşlarada teşekkür ediyorum ilgilendikleri için ben dvd'li derken çin ve japonyaya giden arkadaşlarımın bana söylediği oralarda hala kasetli kullanıyorlarmış Dvd tercih etmiyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucitix -- 5 Temmuz 2005, 13:07:27 >

• DVD li olursa cok zahmetsiz olur tavsiyem dvd li biraz pahalı gerci teknoloji tam oturmadı ama zaten kaliteli markalar dısında pazara giren de olmadı samsung ve sony en iyileridir.

• dostum kesinlikle mini dv..öyle cafcaflı reklamlara aldanma bazı sony modelleri duraklat başlat özelliğine sahip değil böyle olunca noluyor??? gün içinde 10 tane güzel kısa anı görüntülemek için 10 adet dvd medya harcıyorsun....ayrıca..ülkemizde dvd player pek yaygın değil(şu anda harddiskli cihazlar sunuma başladı)diyelimki bir akrabanın düğününü çektin..eee? dvd player yok karizma sıfır...hadi kamerayı tv'ye bağlayıp izledin sonra?? kesinlikle mini dvd kamera...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayrak2268

Arkadaslar konuya taraf olma gereği hissettim.Samsung kameram vardı sattım.Simdi yeni bir kamera almak istiyorum ama kafam karıstı (dvd mi dv mi diye )kamerayla beraber firewire kartıda sattım.Artık gece sabahlara kadar render yapıp kafamıda makinamıda yormak istemiyorum.Ben size samsung dv kamerayla 1 saatlik çekimi dvd haline getirmek için yaptıklarımı anlatayım.1 saatlik görüntüyü 1 saat de pc ye atıyorsunuz ortalama 14 gb,daha sonra bu avi dosyasını (14 gb)ortalama 2,5 saat de dvd formatına çevirip (render edip) ulead ile 10 dk. da da dvd ye yazıyorum.(tabii herkesin evinde dvd oynatıcı yok vcd yapma süresi de en az 2,5 saat)bu yazdıklarım dv nin dez avantajı.1 saat lik dv filmi dvd yapınca ortalama 3.8-4,0 gb dvd oluyor.dvd kamerada ise high quality modunda (8 cm dvd) 1,4 gb a 20 dk çekiyormuş 1 saat de 3x1,4 (20x3 60 dk.) 4,2 gb yani dvd kamerada yüksek kalite modunda 1 saatde 3 adet 8 cm dvd harcayıp 4,2 gb lık veri oluyor?buda demek oluyor ki (ben böyle anlıyorum)dvd kamera yüksek kalite modu dv kasetin dvd ye render edilmiş halinden daha kaliteli!!ve en güzel tarafı da render işlemini siz yapmıyorsunuz kamera kendi yapıyor.tamam dv daha kaliteli 1 saat=14 gb ama bu görüntü bir işe yaramıyor bu görüntüyü arşivlemek gerekiyor (yani render le küçültüp dvd ye yazmak)o zaman da dvd ye çeken kameralar daha kullanışlı oluyor.DV çok güzel dv kamerayı tv ye bağlayınca alınan görüntülere doyum olmuyor ama işin içine arşivlemek girince bu güzelim görüntülere kıyıp küçültmek gerekiyor.Ya paraya kıyıp dv kaset arşivi yapacaz ve her gittiğimiz yere dv kameramızı götürüp player olarak kullanacaz. yada dv görüntüleri dvd yapacaz ve yanımızda sadece dvd cd taşıyacaz.böylede olunca dvd kameralar birsürü kolaylık sağlıyor en azından render olmuyor.Klasik ev kullanıcıları için dvd ye çekim yapan kameralar daha kullanışlı.Arşivlemek daha kolay.Benim bütçem ancak dvd 203 modelini almaya yeter.Tek çekincem bu kamera arın lazer kafaları yani bu lazer diyotların emisyonları falan.Ömürleri ne kadardır.Düşünsenize 1 cd rw larımızda 4 dk.da cd yazıyoruz bu cihazlar 1 saat süreyle kayıt yapacaklar,insan biraz çekiniyor tabi toz v.s yi de hiç saymadım.

önemli not: yukarıda yazdıklarım :tamamen kendi tecrübe ve okuduğum kaynaklara dayanarak yazdığım bilgilerdir doğruluğu tamamen beni bağlar.yardımcı olmak isterim.(benim gibi kararsızlara)

dostum söylediklerin biraz aşırı gibi geldi bana...ben bu söylediklerini 1saatlik bir cd veya dvd farketmiyor 1.5 saatte hazırlıyorum..ayrıca birazda şu işin maliyet yönünü düşün istersen..diyelimki tatildesin...mini dv kamerayla 5 kaset senin işini görür..ayni çekimi yapmak için 15 dvd medya alacaksın...bitmedi ayrıca deneme şansım oldu ..senin evde yazdığın dvd'den hiçbir farkı yok kameranın yaptığı dvdnin...orantılarsan anlarsın zaten:1.4gb:20dk....4.7gb:1saat..mini dv kameranın bir avantajıda pc'ye attığın görüntüyü işleyebilmen..dvd kamerada ise ne çektiysen onu seyredersin..umarım yardımcı olabildim...saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: duduco

Ben de daha ömce 403 düşünüyordum ama Yavuz 'un fikirleriyle kararımı değiştirdim. O kadar para ona vereceğime bir mini dv + DVD recorder alacağım ve elimdeki eski kasetleri ve TV den alacağım görüntüleri de DVD ye kayıt yapabileceğim. Bir de DVD player sahibi de olacağım. (Hoş 2. player olacak ama )

+111 çok mantıklı bir karar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle35

quote:

Orjinalden alıntı: bayrak2268

Arkadaslar konuya taraf olma gereği hissettim.Samsung kameram vardı sattım.Simdi yeni bir kamera almak istiyorum ama kafam karıstı (dvd mi dv mi diye )kamerayla beraber firewire kartıda sattım.Artık gece sabahlara kadar render yapıp kafamıda makinamıda yormak istemiyorum.Ben size samsung dv kamerayla 1 saatlik çekimi dvd haline getirmek için yaptıklarımı anlatayım.1 saatlik görüntüyü 1 saat de pc ye atıyorsunuz ortalama 14 gb,daha sonra bu avi dosyasını (14 gb)ortalama 2,5 saat de dvd formatına çevirip (render edip) ulead ile 10 dk. da da dvd ye yazıyorum.(tabii herkesin evinde dvd oynatıcı yok vcd yapma süresi de en az 2,5 saat)bu yazdıklarım dv nin dez avantajı.1 saat lik dv filmi dvd yapınca ortalama 3.8-4,0 gb dvd oluyor.dvd kamerada ise high quality modunda (8 cm dvd) 1,4 gb a 20 dk çekiyormuş 1 saat de 3x1,4 (20x3 60 dk.) 4,2 gb yani dvd kamerada yüksek kalite modunda 1 saatde 3 adet 8 cm dvd harcayıp 4,2 gb lık veri oluyor?buda demek oluyor ki (ben böyle anlıyorum)dvd kamera yüksek kalite modu dv kasetin dvd ye render edilmiş halinden daha kaliteli!!ve en güzel tarafı da render işlemini siz yapmıyorsunuz kamera kendi yapıyor.tamam dv daha kaliteli 1 saat=14 gb ama bu görüntü bir işe yaramıyor bu görüntüyü arşivlemek gerekiyor (yani render le küçültüp dvd ye yazmak)o zaman da dvd ye çeken kameralar daha kullanışlı oluyor.DV çok güzel dv kamerayı tv ye bağlayınca alınan görüntülere doyum olmuyor ama işin içine arşivlemek girince bu güzelim görüntülere kıyıp küçültmek gerekiyor.Ya paraya kıyıp dv kaset arşivi yapacaz ve her gittiğimiz yere dv kameramızı götürüp player olarak kullanacaz. yada dv görüntüleri dvd yapacaz ve yanımızda sadece dvd cd taşıyacaz.böylede olunca dvd kameralar birsürü kolaylık sağlıyor en azından render olmuyor.Klasik ev kullanıcıları için dvd ye çekim yapan kameralar daha kullanışlı.Arşivlemek daha kolay.Benim bütçem ancak dvd 203 modelini almaya yeter.Tek çekincem bu kamera arın lazer kafaları yani bu lazer diyotların emisyonları falan.Ömürleri ne kadardır.Düşünsenize 1 cd rw larımızda 4 dk.da cd yazıyoruz bu cihazlar 1 saat süreyle kayıt yapacaklar,insan biraz çekiniyor tabi toz v.s yi de hiç saymadım.

önemli not: yukarıda yazdıklarım :tamamen kendi tecrübe ve okuduğum kaynaklara dayanarak yazdığım bilgilerdir doğruluğu tamamen beni bağlar.yardımcı olmak isterim.(benim gibi kararsızlara)

dostum söylediklerin biraz aşırı gibi geldi bana...ben bu söylediklerini 1saatlik bir cd veya dvd farketmiyor 1.5 saatte hazırlıyorum..ayrıca birazda şu işin maliyet yönünü düşün istersen..diyelimki tatildesin...mini dv kamerayla 5 kaset senin işini görür..ayni çekimi yapmak için 15 dvd medya alacaksın...bitmedi ayrıca deneme şansım oldu ..senin evde yazdığın dvd'den hiçbir farkı yok kameranın yaptığı dvdnin...orantılarsan anlarsın zaten:1.4gb:20dk....4.7gb:1saat..mini dv kameranın bir avantajıda pc'ye attığın görüntüyü işleyebilmen..dvd kamerada ise ne çektiysen onu seyredersin..umarım yardımcı olabildim...saygılar

1 saatlik görüntüyü 1 saatte dv çıkışından capture yapıyosun.14 gb daha sonra bu 14 gb video dosyasını 30 dk de dvd ye 3,8-4,4 gb render ediyosun herhalde.14 gb 30 dk da nasıl render ettiğini anlat kesinlikle dv kamera alırım.Bu render işini imzandaki p4 işlemciyle yapmıyosun herhalde.ilgin için teşekkürler açıklamalarını dikkate alacam.

• bayrak2268 ya tamamen kayılıyorum 512 mb ramli bi makine ile 14 gb dosyayı 30 dk da render etmeyi başarabiliyosan bravo ,

arkadaşlar bu konuyu tartışmaya gerek yok her şey ortada herkes kendi tercihini yapabilecek kapasiteye sahip

eagle35 mini dv kasetleri napıyosun herkesin evinde mini dv player mı var onuda bilgisayarda dvd ye yazmıyomusun gidip vhs kasetmi yaptırıyosun neticede sende onu ya kameranı bağlayıp izliyosun yada dvd yapıyosun dvd handycam de bu işi yapıyo ya kameranı bağlarsın yada sen hiç dvd yapmayla uğraşmadan takar dvd ni izlersin

dvd li modellerin piyasada çok fazla alternatifinin olmadığı doğru ama olan modeller içinde çok kaliteli modeller var
  • dv ler için bilgisayara alırken illa firewire olması lazım deniyor. usb 2.0 işi halletmezmi?
  • MiniDVD kullanan DVD li Handycamlerde 1.4GB ile sınırlı bir dosya alanı var..
    Buna da High da yaklaşık yarım saat kadar kayıt yapılabiliyor ancak.

Yani hem pahalı hem de süresi yetersiz.

Bir de DVD ye kayıt yapmadan evvel kendi flash diskinde depoluyor videoyu, ona göre çıkarmadan evvel Burn ediyor DVD ye....
  • merhabalar... ikisi arasında karar vermek istiyosan (arkadaşlar aslında açıklamış) mini dv derim. sebebi:
    1- mini dv 60 dakika dvd 30 dakika kayıt yapıyo...
    2- dvdler çok pahalı (ileride ucuzlayabilir ama ne zaman?) kasetler baya ucuz...
    3- artık her yerde 3-5 milyona cd ye aktarabiliyosun
    4- Ayrıca snazzi vb benzeri kartlar baya ucuzladı ve mini dvd+ snazzi kart alınca yine fiyat olarak dvd liyi geçmiyo. Böylece her ortamda ve hızlıca görüntüleri pc ye aktarıp kendin istediğin formata getirebiliyosun...
    Bu nedenlerle bence mini dv...
  • seres76

peki 14gb tuttuğu söylenen minidv kaseti 3-5 milyna cd(700mb) ye aktardığında görüntü kalitesi ne oluyo ? dvd 1,4 gb ayrıca double side dvd ler var bunlara 60 dk kayıt yapabiliyosun
  • Arkadaşlar 14 GB.lık görüntü ham görüntüdür. Gerçi daha önce belirttiğimiz gibi kendi içinde sıkıştırma içeriyor bu .avi dosyası. Bu dosyayı bilgisayarda dvd formatında render ederken istersen data rate.i arttırarak dv.ye yakın bir görüntü elde edebilirsin ancak bu 1 saatlik görüntü için 8.5 gb civarında tutar. Böylece siz bir double sided dvd medyasına çok kaliteli kayıt yapabilirsiniz. Ancak çoğu zaman DVD standardına uyup 1 saatlik görüntüyü 4.7 gb bir medyaya yazabilirsiniz. Eğer DV kasede 90 dk kayıt yaparsanız (LP modunda) bu defa 4.7 gb.lık medyaya görüntüyü sığdırmak için data rate.i düşürmek zorunda kalırsınız.

Mini DV ile DVD-CAM.i maliyet olarak düşündüğünüzde kesinlikle Mini DV daha üstün olacaktır. Hem başlangıç maliyeti olarak hem de çekim maliyeti olarak bu şimdilik böyle.

• yavuz un düşüncelerine hak veriyorm özellikle maliyet kısmına tabiki mini dv şu an maliyetler açısından daha avantajlı ama tutupta burda dvd handycam leri nerdeyse cep telefonlarının kamerasıyla eşdeğer tutmalarına karşı çıkıyorum. sonuçta pratiklik olarak dvd handycam çok daha üstün
  • -Üstat Yavuz çok gerçekçi yaklaşmış..doğru söze ne denir?
    -Yazık o kadar para vermeye..30 dk da 1.4 gb görüntü dvd bile olsa ne kadar kaliteli olabilir ki?
    -Bir öğrencimde 203 vardı .. izledim .mini dv deki kaliteyi göremedim..
    -Bu da benim tecrübem..
    -Mini dv den firewire kablosu (önemli usb zayıf kalıyor) ile pc ye kayıt yap avi olaraktabi . 60 dk yaklaşık 14 gb yer kaplar.
    -Daha sonra mpeg 2 ye çevir. dvd writer da yazdır..o kadar..
    Selam ve saygılarımla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

bayrak2268 ya tamamen kayılıyorum 512 mb ramli bi makine ile 14 gb dosyayı 30 dk da render etmeyi başarabiliyosan bravo ,

arkadaşlar bu konuyu tartışmaya gerek yok her şey ortada herkes kendi tercihini yapabilecek kapasiteye sahip

eagle35 mini dv kasetleri napıyosun herkesin evinde mini dv player mı var onuda bilgisayarda dvd ye yazmıyomusun gidip vhs kasetmi yaptırıyosun neticede sende onu ya kameranı bağlayıp izliyosun yada dvd yapıyosun dvd handycam de bu işi yapıyo ya kameranı bağlarsın yada sen hiç dvd yapmayla uğraşmadan takar dvd ni izlersin

dvd li modellerin piyasada çok fazla alternatifinin olmadığı doğru ama olan modeller içinde çok kaliteli modeller var

dostum benim zamanım yok çeker izlerim diyorsan dvd'li kamera tabiki avantaj...ama konuya mesaj atan bazı arkadaşların dediği gibi öncelik benim içinde görüntü işlemektir...dostum kendi şahsım için yaptığım çekimleri tabiki dvd yapıyorum..ama ben bu konuya ilgiliyim bende dvd medya oynatabilecek 4 değişik cihaz var..ama söylemek istediğim ben bunu farklı formattada kaydedebilirim(mesela vcd)...bugün 30-40ytl' vcd playerlar var..ve bunlar aşağı yukarı her eve girdi..gelelim kayıt işleme konusuna kaset süresi ve işleme zamanı arasında bazı farklılıklar olabilir...ama hiçbirzaman 60dk full görüntüler bile öyle 2.30-3saat gibi zamanlar sürmemiştir...şahsım adına asla yeniliklere karşı değilim bunu önceki mesajımdada görmüşsünüzdür...eğer birkaç yıl içinde kameramı değiştirmeyi düşünürsem kendi sabit diski olan(30-40gb) ve görüntüyü kamera üzerinde işleme imkanı verecek olan yeni nesil kameraları tercih edeceğim..dvd'li model alan arkadaşlarada hayırlı olsun ben sadece kendimce gördüğüm bazı aksaklıkları anlatmaya çalıştım teşekkür ederim

''yavuz un düşüncelerine hak veriyorm özellikle maliyet kısmına tabiki mini dv şu an maliyetler açısından daha avantajlı ama tutupta burda dvd handycam leri nerdeyse cep telefonlarının kamerasıyla eşdeğer tutmalarına karşı çıkıyorum. sonuçta pratiklik olarak dvd handycam çok daha üstün ''

yok canım sende abarttın cep telefonu espirili bir benzetme olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle35 -- 8 Temmuz 2005, 0:37:03 >

• cep telefonu kısmı tabiki espri ama milletin fanatizmi öyle bi hal aldıki bi adım daha ileri götürseler o noktaya erişicekler

dvd medya oynatma konusunda tabiki alternatif çok benimde 5 ayrı player ım var ama önemli olan bu diil , mini dv normalde çok kaliteli olabilir 1 saat görüntüyü 14 gb olarak kaydediyo olabilir ama neticede izlerken o kalitede kimse izlemiyo çoğunluk piyasada ucuz olduğu için vcd yaptırıyo ve 700 mb cd ye yazdırıyo bu durumda
    1saat=700mb mı
    30dk=1,4gb mı daha kaliteli olur

yada senin gibi imkanı olanlar varsa o da alır dvd ye yazdırır buda yine
    1 saat=4,7gb yada
    30dk=1,4gb kıyasını yaptırır

öncelik filmi işleme diyosan dvd yide istediğin formata dönüştürebiliyosun ondan sonra al bin tane programla oyna üstünde

yaın bi zamanda direk dvd medaylarla oynamaya yardımcı olan bi programda bulursam benim için vazgeçilmez olur

• bence dvd 203 E AL SANA KAMERA SATICISI TAVSİYESİ BENDE KAMERA FOTOĞRAF MAKİNESİ SATICISIYIM
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle35

eğer birkaç yıl içinde kameramı değiştirmeyi düşünürsem kendi sabit diski olan(30-40gb) ve görüntüyü kamera üzerinde işleme imkanı verecek olan yeni nesil kameraları tercih edeceğim..

bunlardan şu anda var mı? varsa bir link vs. verebilir misin?
  • Yukarıda belirttiğim gibi bende SONY dvd 803 var dendiği gibi değil bazı şeyler, çünkü kullanılan medaya 8cm dvdrw olduğundan çekip bunu ÇOK KISA bir zamanda 12 cm dvd ye yazabiliyorsunuz ben tanesi 9ytl ye 6 adet 8cm dvdrw medya aldım bunlara çekip 12 cm dvd ye yazıyorum dv kullandığınızda yine dvd ye yazacaksınız veya yazdıracaksınız eee o zaman ben bu işi yani 8 cm dvdrw medyadan 12 cm dvd medyaya yazma işimi P4 2.8HT 512ram ile 5 dakika içinde yapıyorum .....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.