mrb arkadaşlar, datron marka kn1 model bir laptobum var. hiç birşey yokken dvd rom bozuldu. açma düğmesine bastığımda açmıyor. delikten iğneyle kendim açıyorum içine cd veya dvd takıyorum hiç bir işlem yapmıyor. aygıt yöneticisinden bakıyorum sorunsuz çalışıyor gözüküyor. çıkarıp tekrar taktım tüm civataları güzelce sıktım yine olmadı. sanki elektrik gelmiyor. bu konuda bilgisi olan varsa bana yardım ederse sevinirim. şimdiden teşekkürler.
sanırım bozulmuş. anakarttaki soket bağlantısı da yanmış olabilir. dua et kendisi bozulmuş olsun.
geçmiş olsun
ilginiz için teşekkür ederim. içini açıp baksam anlayabilirmiyim yani sokette yandığına dair bir leke filan varmıdır yoksa başka bir dvd rom takıp deneyerek anlayabilirmiyim?
quote:
Orijinalden alıntı: lanu42
ilginiz için teşekkür ederim. içini açıp baksam anlayabilirmiyim yani sokette yandığına dair bir leke filan varmıdır yoksa başka bir dvd rom takıp deneyerek anlayabilirmiyim?
içini açmanı pek tafsiye etmem. masaüstü olsa neysede laptopu açtığında geri toplayamaya bilirsin. ama elimden gelir bu işler diyorsan sök değiştir derim. anakartın üzerinde leke falan olacağını sanmıyorum sokette bir sorun yok ise eğer ki sanmıyorum. büyük ihtimalle dvd rom un bozulmuştur.
eğer risk almak istemiyorsan serviste baktırman daha mantıklı olur.