arkadaşlar bugün bilgisayarda otururken dvd-rw (Lg) kendi kendine dışarı çıkıp girmeye başladı. Projede çalışırken kafasına göre dışarı çıkıyor geri giriyor kapanırken yeniden çıkıor vs.. yani kafasına göre çıkıp giriyor :) artık gülmeye başladım ( sinirden tabi )
ilk olarak aklıma birisi benle eğleniyor mu die denedim ama bilgisayar açılırken veya kapanırken yine dvd-rw açılıp kapanıyor. dvd-rw yerine elimdeki boşta olan (Lg) cd-rw taktım ama onda herhangi bir sorun yok sorunsuz bir şekilde kullanılıyor.
Büyük ihtimal dvd-rw bozuldu ama aklımda ne gibi bir sorundan kaynaklanıyorda böyle bir şey oluyor.
İşin kötü tarafı dvd-rw takılıyken bilgisayarı kapattım dvd-rw çıkardım ve yeniden başlattım , bana Overclock failed dedi. BIOS ayarlarını düzeltmemi veya BIOS ayarlarını default ayarlara döndürmemi istedi. :)) Ne ilginç bir sorundur ki böyle bir şey yapıyor. BIOS da herhangi bir overclock yapmadım ki... BIOS'u default ayarlarına getirdim ama yine aynı sorunu yapmaya başladı :) Sinirden gülüyorum mantık yürüten varmı. Acaba bu dvd-rw ' in neresi bozulmuş olabilir.
LG'nin sitesinden DVD-RW'ınızın en son kararlı firmware güncellemesini indirmenizi ve cihazın firmware'ını güncellemenizi öneririm.
daha önce böyle bir sorunla karşılaştınız mı ? çünkü normal çalışıyordu odayı değiştirdim bilgisayarın huyu suyu değişti :) güldürüyor artık beni bu dvd-rw çıkıp çıkıp geri giriyor bazende ani çıkınca korkutuyor kafam şişti artık :S
Öncelikle; Daha önceden, normal zamanlarda içine cd/dvd koyduktan sonra, cd çekmecesinin kapanması için düğmeyi mi kullanıyorsunuz, yoksa çekmeceyi mi itiyorsunuz? Eğer iterek kapatıyorsanız, çekmece girişindeki sviçler zamanla bozuluyor ve bu şekilde olabiliyor.
genelde düğmeyi kullanıyorum hatta tamamına yakında düğmeyi kullanıyorum diyebilirim ama son zamanlarda böyle bir sorun yapmaya başladı.
aynı sorun 1 hafta önce bende de başlamıştı,kendi kendine açılıyor kapanıyor hatta açılır gibi yapıp kapanıyor.bilgisayarı açtığım an başlıyor.yazılımını güncelledim ama değişen bir şey yok.markası philips.servise verdim geçen gün bakalım sorun neymiş.sanırım dvdnin çipi kafayı yedi
switch takılı kalmış olabilir..
yada yarı basılıdır ufak bi titreşimde temas ediyo olabilir...
serkanta nın dediği gibi çip yandı galiba ne biçim bir cihazmış biosa kafayı yedirdi söktükten sonra pcyi kurtarmak için bin takla attım :) vermediği hata kalmadı atacam çöpe yeni bir tane alacam artık ne yapalım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme