Şimdi Ara

DVD Writer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar makinemde IDE bir DVD Writer vardı okuma sorunları başladı onun yerine Sata bir DVD writer aldım çalışıyor fakat dvdleri çok uzun zamanlarda yazıyor çoğundada yazma başarısız diyerek dvdyi harcıyor.Sebep ne olabilir.Harddiskimde sata onunla alakalı olabilirmi ya da yazılımsal olabilir mi ashampoo kullanıyorum yazmak için.Forumda arama yaptım denedim başarısız oldu aygıt yöneticisinden birincil ve ikincillerden salt pio olanları kaldırdım yeniden başlattım aygıtları gördü fakat halen salt pio olarak görüyor ondan olabilir mi eğer öyleyse nasıl çözebilirim? ilginiz için şimdiden teşekkürler.

• imgburn kullan...
  • Sata/Raid driverını güncellemende fayda var
    Salt pio yu UDMA olarak değiştirebiliyormusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 2 Şubat 2010; 16:25:22 >
  • sorun o zaten salt pio yu değiştiremiyorum dma olsa sorun hallolcak sanırım
  • Aygıt Yöneticisi > Atapi denetleyiciler> birincil e sağtık özellikler>Gelişmiş ayarlar > Orada DMA yı etkinleştir i tikle
  • resimleri ekleyemedim ama aşağıdaki linkte durum görünüyor hepsinin ide şeklinde olması biostan satalarında acık olmadığı anlamınamı geliyor öyle olsa harddisk ve dvd hiç çalışmazdı heralde ya da bios sataları ide olarak mı görüyor anlamadım

http://img704.imageshack.us/i/adszafy.png/
    http://img402.imageshack.us/i/adsz2ro.png/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horozzi -- 2 Şubat 2010; 17:01:45 >

• Anakartınızın son sürüm Chipset driverını internetten indirip yüklermisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Driver genius tarzı bir programla taratıp tüm driverleri chipset dahil güncelledim.Daha sonra pio olan sürücüyü kaldırıp yeniden başlattım makine açılışta dvdyi gördü tanıdı tekrar baktığımda artık ultra dma olmuştu kısacası bu şekilde sorun çözülmüş gibi görünüyordu denemek için dvd basmak istedim fakat yine 45 dk gösterince olmadığını anladım tekrar baktığımda dma eski haline yani pio ya dönmüştü...Acaba ashampo nedeniyle pio ya geçiyor olabilirmi mantıklı değil ama ???
  • Başka bir programla deneyin birde denemekte fayda var
  • arkdasım,ısletım sıstemını en son ne zaman kurdun,bu uzun yazma problemlerınle cok karsılastım.fotmat atınca duzelıyor.yada kayıt defterındekı bazı dosyaları sılmen gerekıyor.aygıtı kaldır,aygt yonetıcısınden,pcyı restart çek.yenıden yazılımı bulup yuklıcektır.sonra dvd yazmayı dene..
  • Zagzirus format atalı daha 15 gün falan oldu zaten format sonrası sıfır alıp taktım dvdyi eskisini söküp.Aygıtı kaldırıp yeniden buldurdum dma olarak gördü dvd yazmak isteyince pioya düştü tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.