ya arkadaşlar. Ben 1 hafta önce 16x te yazım yapabilen asus marka dvd writer aldım. ayriyetten philips 16x yazma dvd/r aldım. İlk yazım işleminde max. 4x te yaptı yazımı.işte sonra benchmark yaptım dvdromu. Benchmark tan enfazla 12x çıktı. Şu an ise maximum 12x te yazım yapabiliyorum. Tekrar söylüyorum cd 16x i destekliyor. Dvd rom destekliyor. Firmware ise güncel. Nero 7 yi kullanıyorum. Fakat en fazla 12 de yazabiliyorum. Sizce bunun mantıklı bir açıklaması varmıdır? Yoksa bu alet bozuk mu???
Yazıcın medyayı desteklemiyor olabilir. Yazıcının en son çıkan firmware upgrade ini yap. Yine olmuyorsa eninde sonunda bi firmware çıkar. 12X te sorunsuz yazıyosa kafana takma zaten 12X ile 16X arasında hiçbir fark yok denilebilir. Bahsettiğin medyaya benim yazıcı 16X te yazıyor, toplam süreyi hatırlamıyorum ama tam dolu olan (4,35GB) aynı DVD'yi 12X medya ya yazdırdım bide bu Philips e 16X yazdırdım arada 40-45 sn. bişey oynuyor. Ki yazdırdığın medya ağzına kadar dolmayacaksa bu fark iyice azalıyor çünkü hız farkı yazmanın son aşamasında meydana geliyor. Aynı şekilde 4GB yazdırırken 16X ile 12X arasında 15-20sn filan farketmişti yanlış hatırlamıyosam.
ilginçtir 12x le şu ana kadar yazamadım. çünkü benchmarktan sonra sınır 12x e yükseldi ama yazım sırasında ilk "Güncel diske sadece 4x ile yazılabilir. 12x mümkün değil." yazısı çktı üstte ve 4x ile yazdı koca dvd yi! Bu nasıl bişeydir cd nin fikir babası philipsin dvd sini alıyorum. En son firmware i yapıyorum. Sonuç ne 12x mümkün değil 4x ile yetin! Sinir oldum yokmu bunun çaresi yoksa tüm cdleri kırcam!
Merhaba dostum bende de Asus DRW-1608P2S FW1.37 var...Şimdiye kadar 16x yazdırmayı denemedim...Ama her marka dvd-rw bütün medyaları desteklemeyebilir, başka 16x medyalar ile bir dene...Fakat sana tavsiyem arşivleyeceğin butun dvd leri 4x hızında yazman, sonradan bir sorun oluşmaması maksadıyla...
bendede asus 1608p2s var philips 8x cd lere be hiç bişey seçmemee rağmen nero 6x hızında yazıyo bencede arşivlenicek cd lere düşük hızlarda yazmak biraz daha iyiymiş diye okumuştum
peki temel sorun cd demi yani cd writer da hiç sorun yokmu? çünkü başka bir markayı aynı şekilde benchmark yaptım 12x çıktı. tabi yazdırmayı denemedim dolu cdydi. benchmark 16x çıkması gerekmiyormu??
Arkadaşlar asus 1608p2 kullanıyorsanız bir kere kesinlikle -R lara yazmayı deneyin. En başarılı sonuçları TDK -8R larda medya kodu TGG002 lerde alırsınız.
Arkadaşlar asus 1608p2 kullanıyorsanız bir kere kesinlikle -R lara yazmayı deneyin. En başarılı sonuçları TDK -8R larda medya kodu TGG002 lerde alırsınız.
benim anlayamadığım konu neye göre -r lerde daha başarılı diyorsunuz? +r lerde ne gibi sorun oluyor. yavaşmı yazıyor, yazdıklarındamı problem oluyor yada nedir?
Bence baska marka dvd al dene. Mesela memorex deneyebilirsin. Asus laptop writer ı da rota dvd yi gormuo mesela. 4x le yazıo. Baska markalarda yazar mutlaka. Philips icin de firmware bekle
quote:
Orjinalden alıntı: muratbaba
ya arkadaşlar. Ben 1 hafta önce 16x te yazım yapabilen asus marka dvd writer aldım. ayriyetten philips 16x yazma dvd/r aldım. İlk yazım işleminde max. 4x te yaptı yazımı.işte sonra benchmark yaptım dvdromu. Benchmark tan enfazla 12x çıktı. Şu an ise maximum 12x te yazım yapabiliyorum. Tekrar söylüyorum cd 16x i destekliyor. Dvd rom destekliyor. Firmware ise güncel. Nero 7 yi kullanıyorum. Fakat en fazla 12 de yazabiliyorum. Sizce bunun mantıklı bir açıklaması varmıdır? Yoksa bu alet bozuk mu???
dostum aynı sorun bendede var. aynı marka dvd-rw ve aynı marka medyaya bende 4x te yazdırabildim. ama sanırım medya desteklemiyo çünkü nec 6650a da da denedim yine 4x. bence bide başka marka medyada denemek. işin kötüsü philips iyidir diye 25 li paket almıştım. almaz olaydım.
Arkadaşlar bende nec 3550a vardı bi tanede dün gittim asus 1608p2s aldm philips 16x dvd+r kullanıyordm. asus dvd rw philipslere aynı arkadaşlardaki gibi 4x yazabiliyor ancak ama nec 16x yazıyor bi turlu cozemedm araştrrken bu forumu gordum.yarın gidip verbatim alıcam onu deniycem bi kaç çeşit başka markada alırım hiç birine 16x yazamassa geri vericem galiba.
Aranızda 16x yazdırmayı bulan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.(Hangi markayı tavsiye eder.)
8x dvd lere 12x yazma özelliği var aletin ama 16x lere 4x yazıyo ne ilginç. ben yarınki testlerimin sonucunu yazarm tekrar.
Bence bu sorun yazılım kaynaklı. Nero 7 pro editon kullan. + crack xuix . com 'dan progamı indir. astalavista . com 'dan crack umarım yardımcı olur...
arkadaşlar bugn gittim verbatim 8x hyundai 12x ve Magic 8x hızlarında dvd aldm.Verbatimin 16x inden alamadm.Neyse 8x medyalara aynı özelliklerinde belirtildiği gib 12x yazma desteği cıktı.Hyundai 12x dvd ye de 12x yazma seceneği cıktı.Sonucta philips 16x lere 4x yazması phlips markasından dolayıymış.Yarın gidip verbatim alıcam 16x 25 li paket.
Yazılımdan kaynakalanıyormu diye dun denemiştim Ashampoo Burining studio 5 kurdum onda da aynı şekilde 16x philips e maximum 4x yazma seceneği cıktı.Zaten ben nero ultra edition kullanıyordum.Sorun yazılımda deil boş dvd uyumsuzluğundaymış.
Philips medyalarda klasikleşmiş bir sorun. 16X der, 4X yazar.
tipik bir sürücü uyumsuzluğu. yoksa philips'in adını böyle ucuz numaralarla kirletecek bir firma olduğunu düşünmek çok komik. bir de benim gibi sadece 16x + philips medyalara sorunsuzca yazan kişiler varken "Philips medyalarda klasikleşmiş bir sorun. 16X der, 4X yazar" yorumu ne kadar gerçekçi tartışılır.
quote:
Orjinalden alıntı: emptyrean
tipik bir sürücü uyumsuzluğu. yoksa philips'in adını böyle ucuz numaralarla kirletecek bir firma olduğunu düşünmek çok komik. bir de benim gibi sadece 16x + philips medyalara sorunsuzca yazan kişiler varken "Philips medyalarda klasikleşmiş bir sorun. 16X der, 4X yazar" yorumu ne kadar gerçekçi tartışılır.
Philipsin adını kullanan fason markalar olduğunu düşünüyorum ben...
Haklısınız arkadaşlar titpik bir sürücü uyumsuzluğu.Ben de philips 16x dvd+r kullanıyorum nec 3550a yazıcım ile sorunsuz, bu asus un bi gıcıklığı bence.Philipsin cd lerinide uzun zamandr kullanıyorum sorun yaşamadm ama artk verbatime geçmek zorunda kaldm Asus yüzünden.Verbatim de iyi ürün.Başka tavsiyesi olan varsa sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme