Şimdi Ara

DVD Writer Bilmecesi,pöh (?!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ZephyrTR

Arkadaşlar anlaşılmaz bir şekilde sorun kendi kendiliğine halloldu.Yukarıda bahsettiğim gibi 10 DVD'den sadece 1-2 tanesini okuyabiliyordu alet,hatta kendi kutusundan çıkan Nero CD'sini bile okumaktan aciz bir durumdaydı.

Ben bir kaç saat sadece aletin okuyabildiği DVD'ler üzerinde işlem yaptım,yani sadece okuma ve film izleme gibi.Haliyle de alet bir hayli ısındı bu zaman zarfında.Daha sonra bir umut eski DVD'leri bir daha denemek üzere geri taktığımda bütün hepsini çalıştırdı.1 saat önce okuyamadığı Nero CD'sini dahi okuyordu artık.İnat değil mi arşivden bir de üzeri lekelenmiş leş gibi bi CD-Rom takayım dedim,onu dahi okudu.

Bir şey anladıysam arap olayım,araba motoru değil ki kardeşim bu yüklendikçe açılsın,altıüstü DVD-Writer...

enteresan valla.hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun diyelim o zaman.
    ama kendi kutusundan çıkan cd yi okumamasını her gördüğüme anlatıyorum acayip eğlence oldu bana.

• Bu bence neden oldu biliyomusun,

Baya pinpirklendin ve ugrastın, ne zamanki aman cizilmesin dersin cizilir araban, ne zamanki aman alırken iyi bisey olsun der arastırırsın aldıgın burnundan getirir. Bosver. Ben bazen alısveris yaparken artık kaba davranıyom alıcagımaki sorun cıkmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikdik_s

Bu bence neden oldu biliyomusun,

Baya pinpirklendin ve ugrastın, ne zamanki aman cizilmesin dersin cizilir araban, ne zamanki aman alırken iyi bisey olsun der arastırırsın aldıgın burnundan getirir. Bosver. Ben bazen alısveris yaparken artık kaba davranıyom alıcagımaki sorun cıkmasın

sürahi kırılmadan tokatı atıyon yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: Schwadorf

lg 20x kullanıyorum yeni aldım.öncelikle yukarıdaki securedisk sorusu icin nero 8'i indirmesi yeterlidir demek istiyorum...
    genel yazıcı sorusu icin de ben nec kullanıyordum ama son zamnlar her dvd'mi yaktı(iomega kullanıyordum,daha once de 2-3 dvd'de 1 yakıyordu)sonra upgrade ettim firmware'ini duzelmedi.her dvd'yi ististasız yakıyordu.bende kendisinden kurtulup lg aldım.
    oncelikle eski surekli yanan iomega'ları denedim.yeni dvd wr'larda dandik medyalara karsı bi onyargı var o yuzden cok dusuk hızda yazıyorlar ama kesinlikle yakmıyorlar o yuzden iomega rahatca uzunca suren bir surede yazdı....
    gelelim yeni medyalara...verbatim aldım 16x catır catır 16x'de hiç yakmadan yaktı.ayrıca nero 8'de 20x'de yaktım uzerinden 16x yazmasına ragmen yazdı ve ps2 oyunu idi rahatca okudu...(tek sorunu 20x'de sınırlarını zorladıgı icin biraz sesli calısması)
    sonuc olarak burada alacagın markadan onemli olan biraz paraya kıyıp ii bir medya kullanman.marka olarak da nec ve lg kullandım daha oncede abim lg kullanıyordu lg tavsiye ederim.

securdisk için incd 4 lazım

• samsung kullanıyorum 1 kere yazdım çoık güzel yazdı ama sesli idi
  • ASUS kullandım, LITE-ON Kullandım, şu an da NEC kullanıyorum hepsi gayet iyi bence çok fazla kafa yorma al geç birini...

Burada seri üretim yapmıyorsan, yazacağın dvdyi max hızda (16x-20x gibi) değilde 6x-8x civarında yaz hiçbir dvd de problem olmaz ...
  • lite on için okumadı iyi diyorlardı, ucuz olmasının sebebi de çok fazla miktarda üretim yapmaları imiş.
  • HP Workstation Serisinde Lite-On kullanıyor, DVD/CDRW versiyonunuda, DVDRW sinide kullandım hiç problem çıkarmadı.

Şu an NEC kullanıyorum o da gayet iyi. ASUS da kullandım o da iyiydi. ASUS al bence o biraz daha sessizdi NEC e göre
  • NEC IDE iyidir
    Ama SATAsı berbat.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lasguard

quote:

lg 20x kullanıyorum yeni aldım.öncelikle yukarıdaki securedisk sorusu icin nero 8'i indirmesi yeterlidir demek istiyorum...
    genel yazıcı sorusu icin de ben nec kullanıyordum ama son zamnlar her dvd'mi yaktı(iomega kullanıyordum,daha once de 2-3 dvd'de 1 yakıyordu)sonra upgrade ettim firmware'ini duzelmedi.her dvd'yi ististasız yakıyordu.bende kendisinden kurtulup lg aldım.
    oncelikle eski surekli yanan iomega'ları denedim.yeni dvd wr'larda dandik medyalara karsı bi onyargı var o yuzden cok dusuk hızda yazıyorlar ama kesinlikle yakmıyorlar o yuzden iomega rahatca uzunca suren bir surede yazdı....
    gelelim yeni medyalara...verbatim aldım 16x catır catır 16x'de hiç yakmadan yaktı.ayrıca nero 8'de 20x'de yaktım uzerinden 16x yazmasına ragmen yazdı ve ps2 oyunu idi rahatca okudu...(tek sorunu 20x'de sınırlarını zorladıgı icin biraz sesli calısması)
    sonuc olarak burada alacagın markadan onemli olan biraz paraya kıyıp ii bir medya kullanman.marka olarak da nec ve lg kullandım daha oncede abim lg kullanıyordu lg tavsiye ederim.

nero 8'de gordum ben ama denemedim tabi.

• lg kullananlara bir soru gsa55 20x modeli sahibi 2 arkadaşım var yazım hızları kusursuz cd-dvd okuma olayında ise içine konulan cd-dvd yi algılama süreleri çok uzun her cd-dvd yi okuyorlar ama ilk takılan cd-dvd ye tepki verme süreleri çok fazla bu sizlerde de böyle mi?
  • bende su zamana kadar bir sorun olmadı ama sadece dvd okuttum.dvd rw'lara cd okutturmayın diye bir yazı okumustum ne kadar dogru bilmiorum ama bence de elinizden geldigince sadece dvd islerinizi yapın.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lasguard

quote:

nero 8'de gordum ben ama denemedim tabi.

tamam şimdi buldum saolasın

• bunca yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum , forumu araştırın aşağıdaki tavsiyelere uymayanların çoğu uzun müddette pişman olmuşlardır.

lg/nec/samsung sata/ide almayın.hiç birini almayın.

asus-pioneer aynı fabrikada üretilirler.sata veya idesini tercih edebilirsiniz.aşağıdaki alternatiflere göre biraz pahalıdırlar.

benq-liteon da aynı fabrikada üretilirler.bir çok modelleri sadece isim değişikliği ile aynıdır , üstelik çok uygun fiyatlıdırlar.philips de aynı fabrikada üretilir ancak daha önce sorun yaşamışlığım çoktur kendileri ile.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2033
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=332&pid=2762
    http://www.tekmarshop.com/urunDetay.asp?urunID=96285&gID=454&menuID=4

• up
  • @nc_ersin , Samsung Sata'yı niye tavsiye etmiyorsun ?
  • çünkü samsung optik ürünleri genelde sorunlu , istisnalar kaideyi bozmaz tabi.
    diğer alternatifler hakkında bu kadar iyi yorum varken ve fiyatları bu kadar uygunken maceraya girmeye de gerek yok...
  • samsung satayı bende tavsiye etmiyorum okuması berbat 450 mb lık bir oyunu birbuçuk saatte yükleyemedi yuh diyorum başka birşey demiyorum
  • asus blt 1814 ide değil satadır. onu seçeneklerden çıkartmalısın.

ide olarak alınası en iyi dvd-rw benq 1650dir ancak piyasada bulma şansın nerdeyse uzaylı görme ihtimalinle aynıdır. sorduğum pek çok bilgisayarcı, "gelse de satmayız, önce kendimize alırız, kalırsa tanıdıklarımıza satarız" dediler.

sonra asus 1608p3s var, üzerinde eski firmware varsa güncellemen gerekir, yeni firmwarelerle çok iyi bir dvd-rw oldu.

üçüncü sırada ise LG H**N serisi var, cd-dvd okumaya biraz geç başlıyor. onun dışında sorunsuz.

bunlar dışında samsung ve philipsten uzak dur derim. ancak philipslerin bazıları benq ile aynı donanıma sahip ve firmware ile benqya dönüştürebilirsin. şansına kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 28 Ekim 2007; 16:32:47 >
  • LG H55 kullanıyorum öyle sürekli yazan biri değlim arada sırada kullanıyorum ve sorun çıkartmadı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.