Şimdi Ara

DVD-Writer'ım Dosya Sistemi RAW'a Dönüştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu nasıl eski hâline getirebilirim? Bakmadığım forum kalmadı...

• Yok mu bi' çaresi?
  • Hiç böyle bişey görmedim, duymadım, DVD-Writer'ın içindeki bir CD veya DVD RAW olarak gözüküyorsa; muhtemel sebepleri anlatayım; böyle görünmesi DVD'nin formatsız olduğu anlamına gelebilir. Yani fabrika çıkışlı hiçbir işlem yapılmamış bir DVD'nin durumuna bakarsanız Dosya sistemi : RAW olarak gözülecektir, fakat bildiğim tüm DVD'ler bir format içerir veya RW (tekrar yazılabilir) bir DVD'yi sildiniz (biçimlendir ama format tamamlanmadan) baktığınızda tekrar RAW formatını görürüz. DVD bölümlerini (Partition) kurcaladığınızda yani bölümleri oluşturmada veya birleştirmede yapılan hatalar (olumsuzluklar) sonucunda da RAW formatını görürüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

Hiç böyle bişey görmedim, duymadım, DVD-Writer'ın içindeki bir CD veya DVD RAW olarak gözüküyorsa; muhtemel sebepleri anlatayım; böyle görünmesi DVD'nin formatsız olduğu anlamına gelebilir. Yani fabrika çıkışlı hiçbir işlem yapılmamış bir DVD'nin durumuna bakarsanız Dosya sistemi : RAW olarak gözülecektir, fakat bildiğim tüm DVD'ler bir format içerir veya RW (tekrar yazılabilir) bir DVD'yi sildiniz (biçimlendir ama format tamamlanmadan) baktığınızda tekrar RAW formatını görürüz. DVD bölümlerini (Partition) kurcaladığınızda yani bölümleri oluşturmada veya birleştirmede yapılan hatalar (olumsuzluklar) sonucunda da RAW formatını görürüz.

Merhaba aynı şeyden bende muzdaribim internette denemediğim recovery programı kalmadı dosyaların yok olduğuna inanıyordumki başkasının bilgisayarında bootable usb harddiskle kurtarma işlemi yapıldıktan sonra benim yazılabilir DVD+RW'ımı taktım active undelete proffesional 5 gibi bir sürümü yüklüydü yeni sürümünde olmayan bir özellik vardı diskin üzerine gelince sağ klik fat1 ve fat2 diye combo menü çıkıyordu onları kurcalarken birden dosylarımı görebildim kurtarma yapacaktım ama vakit uzun sürdüğü için kurtarmayı bitiremeden arkadaş bilgisayarını alıp gitti. Kendi bilgisayarımda denedim olmadı herhalde dvd yazıcımla alakalı olabilir belki benim dvd yazıcım görmedi onunkisi okuyabildi recovery programı yardımıyla raw formatında olmasına rağme. ayrıca dvd yazıcım arızalı değildir başka cd ve dv'leri okuyor

Senin dediklerine gelince dvd üzerinde dediğin işlemlerden hiçbirini yapmadım çizildiği için belki dosyayapısı bozulmuş olabilir diye düşünüyordum.

Peki şöyle bir yöntem izlesem işe yararmı önce formatlıyayım sonra kurtarma yapsam verileri geri getirebilirmiyim

Ve raw olmuş dvd+rw'den bilgi kurtarabilen varsa hangi model dvd yazıcı ve hangi programla yaptığını yazabilirmi buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 25 Aralık 2009; 8:51:32 >

• isobuster kullanın arkadaşlar. dosyalarınızı kurtarırsınız.

benim sorunum daha vahim

dvd raw olarak görüyor bütün dvdleri. pcye format atamıyorum bu yüzden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pegasus__

isobuster kullanın arkadaşlar. dosyalarınızı kurtarırsınız.

benim sorunum daha vahim

dvd raw olarak görüyor bütün dvdleri. pcye format atamıyorum bu yüzden...

İsobuster bir işe yaramıyor dvd raw dosyalarında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.