verbatim test edicem bu hafta içi yeni firmware la bakalım nasıl sonuçlar cıkacak
valla ben sevinçten uçuyoorum. dms den daha ucuza aldığıö dvd plm marka.tanesi 550 bin ve muhteşem.diğer dvdlerde kalitesi 95 falan. 98-95 arası değişiyor ben çok beğendim
peki bu değer sizce nasıl ????????????
Valla değerler nefis hangi dvd ise onu en yakın yerden salla dışarıya nefis cıkmıs
Arkadaşlar TDK DVD-R 8X (TTH01) testini yaptım. Bu dvdleri 25lik cake box halinde ideefixe'den, arkadaslarımla birlikte 3 tane aldık. Ancak kutularda hiçbir farklılık olmamasına ragmen 3 kutudan 2 tamesi TTG02, biri TTH01 çıktı. Asus DRW-1604P (firmware ver. 1.18) TTH01'lere 16X, TTG02'lere 12X yazabiliyor. Bildiğim kadarıyla TTH01, TTG02 den daha kaliteli. Bendeki TTH01'e çekildikten 2 hafta sonra nero'nun disc quality testini yaptım sonuç aşağıda. DVDyi çantaya koymuştum üzerinde çantadan dolayı bazı lekeler oluşmuş testi etkiledi mi bilmiyorum. Ayrıca arkadaşım NT Nortech'in 8X DVD-R'sini kullanıyor ve memnun.
bişeyi anladım galiba butestte okuma hızı ne kadar çok yükselirse o kadar kalite kötü çıkıyo.10x kadar mesela hata çok düşük çıkarken sonra çoğalıyo.anlamadım gitti.
hayret ya plm ye 4x yazdırdım kalite puanı 99 verdi. çok iyi ya
kalite puanıyla dayanıklılığı birbirine karıştırmayın.99 puan alan bir dvd 2-3 ay sonra okunamaz hale gelebilir
quote:
Orjinalden alıntı: Fade to Black
kalite puanıyla dayanıklılığı birbirine karıştırmayın.99 puan alan bir dvd 2-3 ay sonra okunamaz hale gelebilir
Kesinlikle katılıyorum ve kendi adıma sadece Verbatim 16x dvd+r ,verbatim 16xdvd-r ve Hp 8x dvd+r diyorum.
iyi güzel söylüyosunuzda. verbatimde çok pahalı yaw.onada el sürülmüyo ucuza güzel dvd arıyorum. şimdilik 50 tane aldım.bence güzel.
quote:
Orjinalden alıntı: cemalefendi
iyi güzel söylüyosunuzda. verbatimde çok pahalı yaw.onada el sürülmüyo ucuza güzel dvd arıyorum. şimdilik 50 tane aldım.bence güzel.
Yaklaşık 0.9 ytl bence pek pahalı değil.Daynma zamanınıda gözönüne alırsak.
Şimdi fiyatlandırma olaylarına girmişken ben yine bi liste yapayım uuza bulunan yerleri herkes yazsın nereden kaca vs gibi bi olaya el atayım
quote:
Orjinalden alıntı: reLo
Şimdi fiyatlandırma olaylarına girmişken ben yine bi liste yapayım uuza bulunan yerleri herkes yazsın nereden kaca vs gibi bi olaya el atayım
Relo şuna bi cevap ver yahu, kafam takıldı
Benim kullandığım maxell 8x dvd+r ler Nec 3540 yazıcımın 1.03 yeni firmware sini yükleyene kadar verbatimin 16x dvd+r si kadar olmasada iyi puanlar alıyordu.Hatta daha önce kullandığım verbatimin 8x dvd-r sinden daha iyi puan alınca bende 50 tane maxell 8x dvd+r aldım.Amma velakin 1.03 firmware yi yükledikten sonra Verbatimler yine aynı puanları alırken maxell testi bile tamamlayamıyor ve inanılmaz derecede kötü puanlar alıyor acaba neden.Bu arada hp dvd+r leride denedim onlarında sonuçları harika.
quote:
Orjinalden alıntı: bora arpınar
quote:
Benim kullandığım maxell 8x dvd+r ler Nec 3540 yazıcımın 1.03 yeni firmware sini yükleyene kadar verbatimin 16x dvd+r si kadar olmasada iyi puanlar alıyordu.Hatta daha önce kullandığım verbatimin 8x dvd-r sinden daha iyi puan alınca bende 50 tane maxell 8x dvd+r aldım.Amma velakin 1.03 firmware yi yükledikten sonra Verbatimler yine aynı puanları alırken maxell testi bile tamamlayamıyor ve inanılmaz derecede kötü puanlar alıyor acaba neden.Bu arada hp dvd+r leride denedim onlarında sonuçları harika.
ayarların tamammı ki belki bu firmware de sorun cıkmıs olabilir(maxell de kötü sonuc gibi ) bi bakayım bakalım neymiş işin aslı ayarlarını kontrol et bastan olmadı sil nero yu kur tekrar
relo, bana da yardımcı olur musun? 8x ile dvd yazdırıyorum ama çok uzun sürüyor 13 dakika civarı. neden olabilir? udma-2 de açık görünüyor. acaba sistemimde mi bir sorun var?
philips dvd+r 8x. 8x ile yazıldı sonuçlar gayet iyi.
Pioneer da test yapan varmı?Ben yapayım dicem ama 108d güncel model değil..109 yada 110 lazım..
quote:
Orjinalden alıntı: FoxMulder
relo, bana da yardımcı olur musun? 8x ile dvd yazdırıyorum ama çok uzun sürüyor 13 dakika civarı. neden olabilir? udma-2 de açık görünüyor. acaba sistemimde mi bir sorun var?
neroda sorun olabilir tekrar kurup yüklenemen de fayda var 8x te normalde 8-9 dakika alması lazım 512 ram varsa kasılıosa makinan olabilir nero burning romda yazmakta fayda var express'e göre daha iyi yazıo(bence) ve daha az yük biniyor
Sonuc güzel biraz daha iyi olabilirdi 6x denermisin birde
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: bora arpınar
quote:
ayarların tamammı ki belki bu firmware de sorun cıkmıs olabilir(maxell de kötü sonuc gibi ) bi bakayım bakalım neymiş işin aslı ayarlarını kontrol et bastan olmadı sil nero yu kur tekrar
Relo önceki firmware (1.01) ile kaydettiğim maxell ler yine yüksek puan alıyor.Sorun yeni firmware ile kaydettiklerim testi bile tamamlayamıyor.O zaman bu firmware maxell e yaramadımı oluyor.
writer:nec 3540a fişrmware:1.03 writeri yeni aldım ankarada tırnak kırtasiyeden verbatim marka 8x dvd+r medya aldım tanesine 80 ykr verdim orjinal mi sahte mi bilmiyorum 6x ile yazdığım ilk dvd yi writer başta okumadı biraz uğraştım ve ertesi günü okuttum kalite testinden 0 sıfır puan aldı bu dvd yaramaz deyip attım ve aynı verileri aynı marka dvd ye 4x hızında yazdım bu sefer medya rahatlıkla okunabiliniyordu ve kalite testinden 97 aldım bu sabah aynı medyaya tekrar 4x hızında yazdım ve yine kalite testinden 97 aldım. İlk yazışımda niçin bu kadar kötü sonuç almış olabilirim yazım işlemi sırasında internette gezinmemden dolayı olabilir mi?