Şimdi Ara

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.970
Cevap
3
Favori
226.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: meco

herkese selam

ve aleykum selam, kimleri goruyoruz nerelerde kaldin abisi?? hayirli tezkereler dicem ama o kac yy onceydi hatirlayamiom bile

@ evliyacelebis

her zamanki gibi en guncel haberler, eline emegine saglik abi

• quote:

Orjinalden alıntı: DJouneyt
    nerelerde kaldin ??

Sen nerelerdesin asıl

Bu arada program olarak nero dışında başka neler kullanabiliriz ? Tavsiyeleriniz var mı ? İlla nero mu kullanalım ?
  • Philips marka dvd writer'ım var...Şu anda kamlumbağa kadar yavaşladı...Bu olay nero nun cdrom speed diye bir programıyla oldu.Şu an CDyi 3x ile Dvd cd yi ise 1x ile yazıyor...Dvd film izlerken de yavaş çalıştığı için takılmalar oluyor...Bir daha eski haline getiremedim...Bir çözüm var mı?Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkhns

Philips marka dvd writer'ım var...Şu anda kamlumbağa kadar yavaşladı...Bu olay nero nun cdrom speed diye bir programıyla oldu.Şu an CDyi 3x ile Dvd cd yi ise 1x ile yazıyor...Dvd film izlerken de yavaş çalıştığı için takılmalar oluyor...Bir daha eski haline getiremedim...Bir çözüm var mı?Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun...

nero yazılımını silip cihazı tekrardan takmayı dene bir ...
  • arkadaşlar bu dvd konusunda şiy diyorlar ya 4,1 gb den fazla doldurmayın diye ben ultra iso ile xp cd sinin bootable imagesini aldım daha sonrada bu image nin içerisine bilgisayarımın tüm driver cd lerini kopyaladım + vindows vista home premium un kurulum dosyalarını klasör olarak attım ve bootable olarak dvd ye yazdırdım daha sonra bu dvd ile makinamı formatladım c ye xp daha sonrada xp üzerinde vista setupunu çalıştırıp vistayıda d ye kurdum tüm driverlerimi de çatr çatır yükledim. dvd üzerindeki dolu alan ise 4,34gb şuan herşey güzel gibi. dvd nin markası iomega şimdilik sorun yok gibi ama ileride bir sorun yaşarmıyın ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkhns

Philips marka dvd writer'ım var...Şu anda kamlumbağa kadar yavaşladı...Bu olay nero nun cdrom speed diye bir programıyla oldu.Şu an CDyi 3x ile Dvd cd yi ise 1x ile yazıyor...Dvd film izlerken de yavaş çalıştığı için takılmalar oluyor...Bir daha eski haline getiremedim...Bir çözüm var mı?Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun...

kardeş aynı olay geçen sene benimde başıma geldi benimde lg dvd combo writerim vardı. cd leri çok geç okuyordu mesela bi vcd film koyup izlerken problem yok ama filmi biraz ileri sarayım dedimmi orda alet takılıp kalıyor bi dvd takıyorum ultraiso ile image almaya çalışıyorum bi dvd nin imagesini 22 dakikada alıyor ama geçen gün ne hikmetse cihazı usb harddiskin kutusunu kullanarak usb den bilgisayara bağladım ve full dolu dvd nin imagesini 18 dakikada aldım bilmiyorum cihaz kenarda biraz bekleyince aklı başınamı geldi ne oldu bende anlamadım. bakalım ileriki zamanda bu eski cihazımı yine usb harddisk kutumdaki ide soketine bağlayıp cd yazdırmayı deneyeceğim. cihaz önceden kasada takılı iken cd yi en fazla 8x te yazabiliyordum daha hızlı yazmaya kalktımmı hata verip cd boşa gidiyordu...

• Ooo bu konuya gelmeyeli uçmuş sayfalar En son o zamanlar bu konu sayesinde yeni aldığım SPD2400 ile testler koyuyorduk askerlik falan derken zaman ne çabuk geçiyor yav

Teknosa da yeni Verbatimleri gördüm 16x DVD+R üretim yeri Tayvan yazıyor, mavi-eflatun renkleri var. Alacaktım ama Tayvan ı görünce içime bir kurt düştü vazgeçtim kullanan varsa bir sorayım dedim

@Meco
    Ashampoo yu önermişsin, buffer hiç çökmüyor dediğini görünce hemen sorayım dedim. Özellikleri bakımından Nero yu aratmıyorsa onu kullanabilirim. Ben bu Nero dan oldum olası nefret etmeye başladım, hantallığı bir yana SPD2400 Y5H4 ile 12x veya 16x de DVD+R yazıyorum (Verbatim) tam yarısında her 2 buffer da bir çöküyor yazıcı direkt hız düşürüyor 8x de devam ediyor. Her zaman yapıyor, harddisk disk birleştiricili %0 parçalanma, yazıcı ile harddisk farklı kanallardan bağlı, windowsda hiçbir program çalışmıyor daha ne yapayım ki buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 4 Ekim 2007; 12:25:40 >

• Dayanamayıp gittim teknosadan aldım testlerini de yaptım aşağıya koyuyorum

Benim yazıcıdan bu kadar iyi bir sonuç daha önce hiç almamıştım şok oldum Ama jitter olayına ilk defa bakıyorum o konuda yorum yapamayacam ama Pif açısından deli bir sonuç, hem de makinanın ilk yazışında

Verbatim DVD+R 16x
    PAP678LD30192932
    MCC 004

Philips SPD2400 Y5H4 12x de yazıldı

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 3 Ekim 2007; 14:03:25 >

• Verbatimi hepsiburadadan alırdım...Geçen hafta aldığım 50 lik dvd+r lar yuden kodlu çıktı...Daha önce aldıklarım hep mcc idi...Testlerde ortalama sayılır...Alacaklara duyrulur...Eğer Teknosadakiler mcc ise kaçırmayın...
  • arkadaşlar ben de dvd arşivi yapıyorum. tonla dvdye çektiğim binlerce sayfa kitap ve benzeri önemli bir arşivim var ve bunları yeni dvdlere aktardım son bir ay içinde 300 gb kadar arşiv. ayrıca tabi müzik, programlar vebenzeri arşiv de var. haliyle en kaliteli medyayı kullanmak istiyor insan. verbatim aldım her zamanki gibi 16x olanlardan mcc 004 kodlu, ama izlerin test sonuçlarını ve bir çok yorumları okudum bendeki sonuçlar çok iyi değil galiba. en azından şunu söyleyeyim PI f değerim 4 ün üstünde her zaman yani bu değerleri çok kafaya takmamak mı gerek bilemiyorum ne dersiniz? bu değerleri dikate alıp da bir süre sonra sizlerden dvdlerinde sorunlar olanlar oluyor mu acaba? yazıcım nec 3540A, nero 6.6.0.14 kullanıyorum. makinayı yeni açıp en dinlenmiş haldeyken arkada hiçbir program çalıştırmadan yazdırıyorum dvdleri. yoksa firmware güncelemesi mi yapmalıyım, 2055 şubat ayıyıdı aldığımda, hiç güncelleme yapmadım bilmiyorum nasıl bir şey olduğunu da doğrusu, bu güncelleme işi ne için yapılır, şartmıdır? bazı yazılarda dvdyi bozduğunu ya da ona benzerciddi problemler çıkardığını okumuştum. acaba nerden hangi marka hangi kodlu ürünler en iyileri bu aralar. 100 lük bir paket alıp şu işi sağlama alayım diyorum. usta ellerden fikir, tavsiye olursa minnettar olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitaras -- 6 Ekim 2007; 0:36:04 >

• saol cok yararlı oldu
    tam da dediin gibi hangi dvd rw daha ii acaba diodum
  • Elimde 3 adet bulunan sistem kurtarma diklerini testten geçirdim. ilk cd fuji diğer ikisi philips.

PHILIPS DVDRAM SDVD8821H kullanılarak yazıldı:

CD1
    FujiFilm DVD+R 16X "prodisc r05" quality score: 48
    bilgisayarın recovery aracı tarafından oluşturldu. 10ay önce yazıldı.

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

CD2
    Philips DVD-R 8x "cmc mag ae1" quality score: 43
    sonic ile yukarıdaki cd1 nin copyası alınarak yapıldı. 2ay önce yazıldı.

CD3
    Philips DVD-R 8x "cmc mag ae1" quality score: 82
    Ultraiso kullanılarak önce cd1 in iso. image alındı, sonra sonic kullanılarak yazıldı. 1ay önce.

bu testten sonra elmdeki fuji ve philips kullanılarak yazılmış diğer cd leride testten geçirdim. Fujinin yukarıda aldığı sonuç eniyisi. Diğerlerinde score 20 ve altında. Bu beni çok şaşırtmadı ancak philpsin sonuçlarında tutarsızlık var. Daha sonradan testte tuttuğum yine son iki ay içerisinde yazılmış philips ler sıfır puanı görmesi biraz tuhaf. CD lerde herhangi bir çizik yk ve hepsi 25 li cd kutularının içinde dolapta bekliyor. Ama testte bakınca aynı ürünün farklı sonuçlar alması ilginç geldi bana.

Aşağıdaki 0 puan görmüş bir philips disk var.

Philips DVD-R 8x "cmc mag ae1" quality score:0

• Verbatim 16x dvd medyaların üzerinde 4.7 gb yazıyor. Bunun ne kadarını ve kaç hızda doldurmak güvenlidir.
  • CDBurnerXP programıyla 20x hızında , Lite-on DVDRW 20A1P ile yazıldı.

8x Okuma hızı

Max. Okuma hızı

Medya Verbatim DVD-R TYG03
  • DMS almayın iyi çıkmıyor,yada bana kötüsü rasladı
  • Merhaba bu başlığı birkaç haftadır takip ediyorum. Dizüstü bilgisayarımda sürekli bozulup duran ve yazdığı medyalara da güvenilmeyen dahili dvd yazıcılardan bıktım. Kullandığım 3. internal slim sürücü. Bu da bozuldu, çoğu medyayı okumuyor. CD hiç okumuyor, en son ne zaman dvd yazdığımı hatırlamıyorum bile.Ben de son olarak bir haricî dvd yazıcı aldım. Philips SPD3500CC. CDFreaks'te içindekinin Benq1800 olabileceği yahut Liteon olabileceği üzerine yazılar okudum ama kesin bir bilgiye ulaşamadım. Bununla ilgili yaptığım ilk kalite testini sizinle paylaşıyorum. Başka yazımlar yaptıkça da göndereceğim.

Alttaki testlerin ikisi de aynı medya ile yapıldı. Philips DVD-R 1-8X disk üstünde kırmızı baskı var. Kod CMDR47G-CAEWMOC-103 3113. 25'li cakebox olarak bir kırtasiyeden almıştım. Bu dvd'lerden elimde 2 tane kalmış. Belki 2 senedir yazılmak üzere bir kenarda bekliyorlardı. Üzerinde temizlerken oluşturduğum ışığa tutunca görünür hâle gelen hafif ve yoğun çizikler mevcut. Epey uzun bir süre önce dahili dvd yazıcım DVD-R'lara yazmamaya başlayınca uzun süredir hep DVD+R aldım kullandım, bunlar da kenarda kalmışlar...

Alttaki testler ise Philips DVD-R 1-8X medya ile yapıldı. Disk üzerinde beyaz renkli baskı var. Kodu CPDR47G-CAEWP13-362 1402. 25'li cakebox olarak almıştım. Bu da uzun bir süredir bekleyen bir dvd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 7 Kasım 2007; 22:38:35 >

• Nero Disc Speed (cd dvd speed) 4.9

http://rapidshara.com/files/68156690/DiscSpeed_4.9.exe
    .......................e yap

Nero InfoTool 5.1

http://rapidshara.com/files/68157393/InfoTool_5.1.exe
    ......................e yap

• Dostlarım bu programla cd testi yapabiliyorum fakat dvd kalite testi yapmıyor, neden acaba? Bir de iki tanesi hariç kalite testine tabi tuttuğum cd ler 100 puan aldılar ve hiç C1-C2 hatası vermediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 9 Kasım 2007; 21:29:02 >
  • Sürücümün bu testi desteklemediğini öğrendim. Peki acaba Asus'un yeni 18X lightscribe sürücüleri destekliyor mu?
  • Merhaba, benim de DVD9'lar ile ilgili bir sorunum var, umarım yardımcı olursunuz...

Netten MEMOREX DVD+R Double Layer 8.5GB 8X medya aldım,
    önce kendi PC'imde denedim, 2 medyayı da tam ortasına geldiğinde hata vererek çıkarttı.
    yazdırmaya çalıştığım dosyalar 7,93GB boyutunda .mkv uzantılı ( tek parça) dosyalardı ve her 2 denememde de farklı dosyalar kullandım,
    Optik okuyucum Philips 16LS ve 2,4X hızında da olsa DVD9 yazabiliyor(du).

Sonra tamamen başka bir makine ve Asus1814 BLT takılı yazıcı kullandım,
    bunda sorunsuz bitirdi yazılımı ama bu sefer de her 2 yazıcı tarafından da boş medya olarak görülüyor.
    (yazarken Multi session'u kesinlikle seçmedim ve 2. denememde 4X ile yazdım)

MSN'de aldığım yer ile görüştüm, başka bir ürünle değiştirebileceğimi söylediler ama onlarda da aynı sorunu yaşarsam hiçbir faydası olmayacak açıkçası.

• 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.