Şimdi Ara

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.969
Cevap
3
Favori
225.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Princo dvd-r 50'lik cakebox Philips SPD3000CC ile 4X hızında yazıldı.

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler
  • Princo dvd-r 50'lik cakebox Philips SPD3000CC ile 4X hızında yazıldı.farklı diskler için yapılan test sonuçlarını ekliyorum ki bir marka hakkında daha detaylı bilgi edinilebilsin.Tabii bana da bu dvdlerin arşivlik olup olamayacağını söyleyen olursa çok sevinirim.

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esc_015 -- 6 Ocak 2008; 3:46:43 >

• Smartbuy 16X DVD+R medya ya 4gb lık veriyi 8x hızında LG 20X H55N yazıcım ile yazdırdım,
    ve kalite testi için de BenQ 1640 16X yazıcımda nero disk kalite testi yaptırdım.

Smartbuy 16X DVD+R Nero Kalite Testi

• @esc_015 ,

şöyle tam dolu bir disk varsa yayınlar mısın genelde 2.5gb da bitirmişsin diskleri bizim için 4gb üstündeki pif değeri önemli,
    2.5gb da düşükpif vermesi doğal diskin sonları bozar zaten genelde
  • CoMiSeR,

4 GB Ve üstü iki test sonucu koyuyorum.yine Princonun 4 X hızında yazıldı. daha sonra verbatim de deneyeceğim. onun test sonucunu testi yapınca yazarım.

• 4 GB ve üstünde doldurulmuş bir dvd-r princo. 4 X hızında yazıldı.

quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

@esc_015 ,

şöyle tam dolu bir disk varsa yayınlar mısın genelde 2.5gb da bitirmişsin diskleri bizim için 4gb üstündeki pif değeri önemli,
    2.5gb da düşükpif vermesi doğal diskin sonları bozar zaten genelde

• arkadaşlar bimeks teknoportta verbatim 16x dvd+r 25lik yeni versiyonlar tayvan üretimi ve standart olarak fazladan 18x yazımını destekleyen ilk dvd+r markası 8 ytl
    1. yıl indirimi kaçırmayın dicem ama gittiğimde bomboştu kalmaması imkansız
    2-3 kutu aldım
    daha test yapmadım ama sadece koduna baktım, eski serilerle aynı kodu kullanıyor sadece dış görünümü değişmiş gibi ve biraz daha hafif gibi ve dışı da parlak MCC04 kodlu yine
  • Bu SmartBuyun sonucunu degerlendirebilecek var mi?
    Almayi dusunuyorum ama grafiklere baktim pek bisey anlamadim, yardimci olursaniz sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: burrock

Bu SmartBuyun sonucunu degerlendirebilecek var mi?
    Almayi dusunuyorum ama grafiklere baktim pek bisey anlamadim, yardimci olursaniz sevinirim

İlk mesajı okuman yeterli, herşey anlatılmış orda
    o yüzden sadece ekran görüntüsü koyuyoruz.
  • arkadaşlar o kadar uğraşmama rağmen kalite testi yapamadım. karşılaştırmalı değerlendirme yapabiliyorum; fakat bi türlü kalite testi yapamıyorum. yukarıdaki gibi kalite testlerini nasıl yapıyorsunuz? yukarıdaki resimler gibi bende kalite testlerini nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi careem -- 15 Ocak 2008; 22:09:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: careem

arkadaşlar o kadar uğraşmama rağmen kalite testi yapamadım. karşılaştırmalı değerlendirme yapabiliyorum; fakat bi türlü kalite testi yapamıyorum. yukarıdaki gibi kalite testlerini nasıl yapıyorsunuz? yukarıdaki resimler gibi bende kalite testlerini nasıl yapabilirim?

Bazı dvd-writerler da bu özellik yoktur ve bu sebepten dolayı ise yapamamanız normal
    Bazen de nero tarafından bazı markalara ait dvd-writer lar,
    bu test için registry ayarı ile kapatıldığından start butonu aktif değildir.

Eğer bu özelliği olan bi dvd-writerınız varsa registry den bu ayarı düzeltseniz bile,
    kalite testini başlatmanıza rağmen dvd-writer bu testi yapamayacaktır.

Registry ayarı için registry e girdikten sonra aşağıdaki yolu izleyin;

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality"
    daha sonra sağ taraftaki listeden "Blocked" sekmesine çift tıklayarak sadece sizin yazıcının markasını silin.
    Kalite testi start butonu aktif olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 16 Ocak 2008; 18:07:47 >

• Test için kullandığım dvd+r Verbatim. Eski dvd-writer'ım (asus 1608p2) çok kötü sonuçlar veriyordu, kendisi rahmetli oldu, garanti kapsamında asus 1814BL ile değiştirildi ve çok memnun kaldım yeni sonuçlardan.

İşte o sonuçlar :

x8 hızla yazdırmıştım.

x12 hızla yazdırmıştım.

• magic dvd+r 16x platinum
    4cos group
    made in taiwan
    cpdr47g-cdmwp02-027 0508

bu 50 lik paket içinde yakaladığım en iyi sonuç
    50 lik paketten yaklaşık 3 tane fire verdi(biri yazarken delindi, öbürü dalgalanma yaptı, diğerlerini hatırlamıyorum)
    diğer yazdıklarımdan da ileriki günlerde resimler koyarım. Pı error grafiği genelde 20-60 arası dolaştığını gördüm. po error grafikleri ise genelde yukarıdaki gibi çıkıyordu .
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_runo
    Bazı dvd-writerler da bu özellik yoktur ve bu sebepten dolayı ise yapamamanız normal
    Bazen de nero tarafından bazı markalara ait dvd-writer lar,
    bu test için registry ayarı ile kapatıldığından start butonu aktif değildir.

Eğer bu özelliği olan bi dvd-writerınız varsa registry den bu ayarı düzeltseniz bile,
    kalite testini başlatmanıza rağmen dvd-writer bu testi yapamayacaktır.

Registry ayarı için registry e girdikten sonra aşağıdaki yolu izleyin;

daha sonra sağ taraftaki listeden "Blocked" sekmesine çift tıklayarak sadece sizin yazıcının markasını silin.

yanlış bi anlatım mı var burda, yoksa benim Bloklu listesindeki TSST (samsung) yazıcım kendini mi aşmış :)

ben o listeden sildim, sorunsuz şekilde test yapıyor.

sisteme nero6-7 ve daha sonra onları kaldırıp nero 8 kurmuşsanız, m_runo'nun dediği yer işe yaramaz. nero 8 için Nero8 klasörüne girmeniz gerekecek, ahead klasörü değil

• SAOL KARDEŞ
  • sen olmasaydın
  • merhaba

Ben dvd test işlemini bir türlü yapamadım. Başlat(start) kısmı açılmıyor. Burayı açmak için başka bir ayar yapmaya gerek var mı notebook dvd writerlarında böyle sorun mu oluyor acaba?

http://img89.yukle.tc/image.php?id=1162adsiz1.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 23 Ocak 2008; 21:58:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_tol

merhaba

Ben dvd test işlemini bir türlü yapamadım. Başlat(start) kısmı açılmıyor. Burayı açmak için başka bir ayar yapmaya gerek var mı notebook dvd writerlarında böyle sorun mu oluyor acaba?

http://img89.yukle.tc/image.php?id=1162adsiz1.JPG

nero 7 ve altı kullanıyorsdan buradan.

blocked kısmındaki TSST ve Samsung'u sil.
    nero 8 için se, aynı yol ama Ahead yerine az altındaki Nero8 klaösrüne gireceksin.

• merhaba

Yazıcı = lite on dh 20a3p

DVD = Diamond 16X 4.7GB DVD+R (17 ytl'ye 50'lik almıştım)

DVD yaklaşık bir ay önce 8X hızında yazılmıştı, üzerinde neredeyse çizik yok gibi(çok çabuk çiziliyor bu dvd'ler yanlış anlamayın fazla kullanmadım).

•  Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

Güzel bir test olduğunu düşünüyorum.Siz ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.