Şimdi Ara

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.969
Cevap
3
Favori
225.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • testi 4gb'de kesmişsin. yinede princo gibi piyasanın en ucuz dvd markasından büyük bir performans(tabi o ucuzlar sahteleri olabilir onu bilmiyorum).
  • ya arkadaşlar ben test yapıcaktım disk kalitesine gelince başla iconu saydamlaşıyor ve test edemiyorum.gerçi dvd+rw disk test edicektim ama...illa kendi dvd yazıcımda yazılanları mı test edebiliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 31 Ocak 2008; 14:17:24 >
  • sonunda yaptım sonuç nasıl arkadaşlar...

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler
  • 50 lik paketi 11ytl(yanlış hatırlamıyorsam) princo ve 50'lik paketi 23 lira olan verbatim azo 16x karşılatırması

lite on bulk ile 8x'te yazıldılar

aynı dosya. arka arkaya yazıldı. diskler 1-2 gün bekletildi ve denendi.

princo 16x

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

verbatim azo 16x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 4 Şubat 2008; 13:36:00 >

• Nisan 2006da aldığım Benq 1650 ile yazdıgım medyaların kalite puanlarında düşüş vardı. Biraz araştırdıktan sonra cdfreaks forumlarında da tutulan Samsung SH-203B DVD yazıcı aldım.

Elimde bulunan Verbatim MCC 004 ve YUDEN000 T03 kodlu medyaların sonuçlarını koyuyorum. Medyalar Samsung SH-203B ile yazlıp hem samsung hem de Benq ile kalite testi yapıldı.

YUDEN000 T03

MCC 004

• Son günlerin yükseleni Smartbuy 16x dvd+r. Ürün bilgisinde mcc 04 yazıyor. Sonuçlar iyi. 12x nec 3540a ile yakıldı.

Ayrıca test programı farklı sürümlerde farklı sonuçlar çıkarıyor. Üstelik son sürümde ortalama hata oranında hesap hatası var. Ahanda resimler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 16 Şubat 2008; 14:13:05 >

• Arkadaşlar bazı sorularım olacak. Yanıtlarsanız çok sevineceğim. Yazılanları okudum, yararlı bir başlık, teşekkür ederim.

Asus 1814BLT yazıcım var. Bu yazıcı ile beraberinde gelen Nero 8 programını kurdum. Bu paket program içinde yeralan Nero StartSmart ve Nero Express yazılımlarında cd-dvd yazma hız seçeneği kutucugunu bulamadım.
    Otomatik secenegi var, güvenli mod gibi secenekler var ama yazma hızını benim belirleyebileceğim bir şık bulamadım. O yüzden ayarsız bir şekilde verilerimi yazdır deyince 4.5 GB veriyi yarım satte yazmıştı Memorex DVD+R medyaya. Daha sonra Nero CD-DVD Speed programında boş bir Memorex DVD medyayı takıp ''Create Disc''deyince 2X hızında yazdıgını gördüm. Demek ki daha önceki yazdırdıgım verileri de heralde 2X hızında yazdı ve yarım saat kadar uzun sürdü. Acaba bunu 4X veya 8X gibi bir yazma hızına nasıl ayarlayabilirim? Son firmware güncellemesi yaptım. Yanıt için çok teşekkür ederim.

Teknosa'da Verbatim medya bulamadım, işim acildi istemeyerek Memorex 100'lük DVD+R medya almak zorunda kaldım. Daha önce yazdırdığım verilere baktığımda iyi sonuçlara ulaşmadım heralde.
    Memorex 100'lük DVD+R medya. CMC MAG MO1 kodlu. Veri heralde 2X hızında yavaş yazıldı. Hızını kendi mi ayarladı artık bilemiyorum.

Tessten 57 puan aldım. Başlığı açan arkadaş diyordu ki, ''alttaki PİF değerinde aralıklar ne kadar açık olursa medya o kadar kalitelidir.'' Bende ise hep bitişik, heralde sonuç hüsren oldu.
    Şimdi ben ne yapayım arkadaşlar. Aldığım bu yüzlük paketi çöpe atıp, Verbatim medya edinmeye mi çalışayım. Verbatim alacak olursam hangi kodlu ürünleri tercih edeyim?
    Bu kodlar kutunun altında veya yanında yazıyor mu? Neye dikkat edeceğim? Yazıcıma uygun + mı yoksa - Verbatim mi almalıyım? Teşekkürler..

Ayrıca rakadaşlar söyle bir durum var mı? Asus 1814BLT yazıcıyı üreten firma şöyle diyebiliyor mu? Bu yazıcı falanca marka, falanca kodlu,+veya - medyada mükemmele yakın sonuçlar vermiştir.
    Tavsiye ederiz gibisinden bir durum var mı? Varsa ona göre medya alayım? Çamasır makinası üreticilerinin Calgon'u tavsiye etmesi gibi yani, uyumlu ikili hesabı olabilir mi?

Değerli yorumlarınız, gösterdiğiniz ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Cevabınızı bekliyorum inşallah.

• Orjinalden alıntı: electronica

Arkadaşlar bazı sorularım olacak. Yanıtlarsanız çok sevineceğim. Yazılanları okudum, yararlı bir başlık, teşekkür ederim.

Asus 1814BLT yazıcım var. Bu yazıcı ile beraberinde gelen Nero 8 programını kurdum. Bu paket program içinde yeralan Nero StartSmart ve Nero Express yazılımlarında cd-dvd yazma hız seçeneği kutucugunu bulamadım.
    Otomatik secenegi var, güvenli mod gibi secenekler var ama yazma hızını benim belirleyebileceğim bir şık bulamadım. O yüzden ayarsız bir şekilde verilerimi yazdır deyince 4.5 GB veriyi yarım satte yazmıştı Memorex DVD+R medyaya. Daha sonra Nero CD-DVD Speed programında boş bir Memorex DVD medyayı takıp ''Create Disc''deyince 2X hızında yazdıgını gördüm. Demek ki daha önceki yazdırdıgım verileri de heralde 2X hızında yazdı ve yarım saat kadar uzun sürdü. Acaba bunu 4X veya 8X gibi bir yazma hızına nasıl ayarlayabilirim? Son firmware güncellemesi yaptım. Yanıt için çok teşekkür ederim.

Teknosa'da Verbatim medya bulamadım, işim acildi istemeyerek Memorex 100'lük DVD+R medya almak zorunda kaldım. Daha önce yazdırdığım verilere baktığımda iyi sonuçlara ulaşmadım heralde.
    Memorex 100'lük DVD+R medya. CMC MAG MO1 kodlu. Veri heralde 2X hızında yavaş yazıldı. Hızını kendi mi ayarladı artık bilemiyorum.

Senin sorunun çok basit dvd yazıcının en son güncellemesini Asus sitesinden indir,dikkat et asus,sony güncellemeleri yayınlayan benzer adlarda siteler var,bunların güncellemeleri yazma hızını bitiriyor:asus kutusunun üzerinde gerçek internet adresi vardır,o adresten gir ve dvdne uygun güncellemeyi indir,sorun dvd yazıcında değilse çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 24 Şubat 2008; 12:36:12 >

• Buda benim yazdığım Pirinco DVD-R yazım hızını hatılayamadım yazalı baya oldu ama ben herzaman en düşük hızda yazarım işte buda test resmi.

• arkadaşlar kendimi çok kötü hissediyorum... :( Bu bilgilerden uzun süredir yoksun bir şekilde 16x ile çok sayıda dvd arşivledim. 16x hızındaki dvdlere geçmeden öncekiler yavaş yazıldı haliyle de allaha çok şükür pek bir sorunları çıkmadı testlerde. Ancak son 120 küsür civarı bir dvd arşivim tehlike arzediyor çünkü hepsi 16x ile yazıldı ve testlerde de aşağıda gördüğünüz üzere fos çıktılar. Yukarıda arkadaşların yaptığı princo testlerine bakınca oldukça şaşırdım ancak bendekilerin düşük puan almasını hızlı yazdırmış olmama bağladım. şimdi benim sorum şu olacak. kalite puanları sıfır benim son ikidir tuttuğum dvd arşivim. bunların ömrü ne kadardır acaba? uzun ömürlü olmadıkları kesin! Ancak tahmini yaşam ömürleri :) nedir? Bunları yeniden arşivlemem lazım

sanırsam yoksa elimde patlayacak! neyse fazla uzatmadan sonuçları vereyim:

iomega +r 8x

nt +r 8x

iomega +r 16x

princo -r 16x

• quote:

Orjinalden alıntı: psychomax13

arkadaşlar kendimi çok kötü hissediyorum... :( Bu bilgilerden uzun süredir yoksun bir şekilde 16x ile çok sayıda dvd arşivledim. 16x hızındaki dvdlere geçmeden öncekiler yavaş yazıldı haliyle de allaha çok şükür pek bir sorunları çıkmadı testlerde. Ancak son 120 küsür civarı bir dvd arşivim tehlike arzediyor çünkü hepsi 16x ile yazıldı ve testlerde de aşağıda gördüğünüz üzere fos çıktılar. Yukarıda arkadaşların yaptığı princo testlerine bakınca oldukça şaşırdım ancak bendekilerin düşük puan almasını hızlı yazdırmış olmama bağladım. şimdi benim sorum şu olacak. kalite puanları sıfır benim son ikidir tuttuğum dvd arşivim. bunların ömrü ne kadardır acaba? uzun ömürlü olmadıkları kesin! Ancak tahmini yaşam ömürleri :) nedir? Bunları yeniden arşivlemem lazım

iomega +r 8x

nt +r 8x

iomega +r 16x

princo -r 16x

Merhaba

Princolar(fiyatları çok düşük olmasına rağmen) mükemmel performans veriyorlar gerçekten. yalnız taklitlerinden almamak lazım. benim aldıklarım orijinal ve üstünde hologramı var, buna dikkat etmek lazım. Birde princolar dvd yazıcı seçiciler. bendeki liteon ile 90 üstü performans verirken arkadaşımın asus dvd rw'de yazdığı princolar 50 verdi. bunada dikkat etmek lazım.

Bende test için elimdeki princo ve verbatimleri 16x'te test ettim. princolar 90-85 arası değerler verdi. verbatimler ise 90 verdi. yani fazla bir kayıp olmadı. Bence siz dvd yazıcınızı yenileyin. benim kullandığım lite on bulk'u tavsiye ederim fiyatıda oldukça ucuz(38ytl)

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=332&pid=251

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 29 Şubat 2008; 14:15:47 >

• quote:

arkadaşlar kendimi çok kötü hissediyorum... :( Bu bilgilerden uzun süredir yoksun bir şekilde 16x ile çok sayıda dvd arşivledim. 16x hızındaki dvdlere geçmeden öncekiler yavaş yazıldı haliyle de allaha çok şükür pek bir sorunları çıkmadı testlerde. Ancak son 120 küsür civarı bir dvd arşivim tehlike arzediyor çünkü hepsi 16x ile yazıldı ve testlerde de aşağıda gördüğünüz üzere fos çıktılar. Yukarıda arkadaşların yaptığı princo testlerine bakınca oldukça şaşırdım ancak bendekilerin düşük puan almasını hızlı yazdırmış olmama bağladım. şimdi benim sorum şu olacak. kalite puanları sıfır benim son ikidir tuttuğum dvd arşivim. bunların ömrü ne kadardır acaba? uzun ömürlü olmadıkları kesin! Ancak tahmini yaşam ömürleri :) nedir? Bunları yeniden arşivlemem lazım

iomega +r 8x

nt +r 8x

iomega +r 16x

princo -r 16x

Merhaba

Princolar(fiyatları çok düşük olmasına rağmen) mükemmel performans veriyorlar gerçekten. yalnız taklitlerinden almamak lazım. benim aldıklarım orijinal ve üstünde hologramı var, buna dikkat etmek lazım. Birde princolar dvd yazıcı seçiciler. bendeki liteon ile 90 üstü performans verirken arkadaşımın asus dvd rw'de yazdığı princolar 50 verdi. bunada dikkat etmek lazım.

Bende test için elimdeki princo ve verbatimleri 16x'te test ettim. princolar 90-85 arası değerler verdi. verbatimler ise 90 verdş. yani fazla bir kayıp olmadı.

Yanlış görmediysem sizin kullandığınız dvdrw slim tiplerden. Asla slim tipi yazılardan kullanmayın. Bende notebook'ta yazdırdığım bir kaç tane dvd'den 0 puan almıştım. Bence siz dvd yazıcınızı yenileyin. benim kullandımğım lite on bulk'u tavsiye ederim fiyatıda oldukça ucuza(38ytl)

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=332&pid=251

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 29 Şubat 2008; 14:13:06 >

• şöyle bir sorum olmuştu. bu düşük puan alan son iki dvd 16x maksimum hızda yazıldılar. bu hızda yazıldıklarından dolayı kalite düşüklüğü olmuş olabilir mi? ayrıca 16x ve 8x olan dvdler için ideal yazım hızı kaçtır? ayrıca şu anda elimde zaten princo dvd kalmadı. şimdi yeni 100lük dvd almayı düşünüyorum verbatim marka. çünkü herkes onu çook tavsiye etmiş. Ayrıca bir de şöyle bir sorum var. film arşivi yapıyorum -r lere mi yoksa +r lere mi yapmamı tavsiye edersiniz?

ayrıca şunu da belirtmem de fayda var. dvdleri laptop dvdwriter ile test ettim. ancak asus dvdwriter ile yazmıştım. zaten resim üzerinde asus un model detayı var. asus dvdwriterlar ile en iyi uyumu sağlayan dvd markası nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomax13 -- 29 Şubat 2008; 15:37:22 >
  • quote:

şöyle bir sorum olmuştu. bu düşük puan alan son iki dvd 16x maksimum hızda yazıldılar. bu hızda yazıldıklarından dolayı kalite düşüklüğü olmuş olabilir mi? ayrıca 16x ve 8x olan dvdler için ideal yazım hızı kaçtır? ayrıca şu anda elimde zaten princo dvd kalmadı. şimdi yeni 100lük dvd almayı düşünüyorum verbatim marka. çünkü herkes onu çook tavsiye etmiş. Ayrıca bir de şöyle bir sorum var. film arşivi yapıyorum -r lere mi yoksa +r lere mi yapmamı tavsiye edersiniz?

bence seni aldıkların sahte princo ve sahte 16x hzında yazılmış.şöleki piyasadaki çoğu princo sahte ve max 4x hızı destekliyor.yanlız sahte olanlar böle orjinallerde problem yok.hatta bazı dvd yazıcılar sahte princolorı 16xle yazmaz sadece desteklediği 4x le yazar.senin yazıcıda muhtemelen 16x le yazmış ama bir işe yaramamış...

film için +r tavsiyedir...

• princo'nun +R si piyasada yok diye biliyorum. Ben -R kullanıyorum bir problem yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzil

quote:

şöyle bir sorum olmuştu. bu düşük puan alan son iki dvd 16x maksimum hızda yazıldılar. bu hızda yazıldıklarından dolayı kalite düşüklüğü olmuş olabilir mi? ayrıca 16x ve 8x olan dvdler için ideal yazım hızı kaçtır? ayrıca şu anda elimde zaten princo dvd kalmadı. şimdi yeni 100lük dvd almayı düşünüyorum verbatim marka. çünkü herkes onu çook tavsiye etmiş. Ayrıca bir de şöyle bir sorum var. film arşivi yapıyorum -r lere mi yoksa +r lere mi yapmamı tavsiye edersiniz?

bence seni aldıkların sahte princo ve sahte 16x hzında yazılmış.şöleki piyasadaki çoğu princo sahte ve max 4x hızı destekliyor.yanlız sahte olanlar böle orjinallerde problem yok.hatta bazı dvd yazıcılar sahte princolorı 16xle yazmaz sadece desteklediği 4x le yazar.senin yazıcıda muhtemelen 16x le yazmış ama bir işe yaramamış...

film için +r tavsiyedir...

Sahte diamlondlarında üzerinde 16x yazmasına rağmen max 6x hızı destekliyorlar.

• merhabalar.4 5 yıldır dvd film arşivi yapıyorum.doğal olarak benim gibi çok dvd kopyalama yapan herkezde olması gerektiği gibi bendede benq 1650 yazıcı var.bunun yanına biçok kardeş yazıcılar aldım ama hiçbirisinden memnun kalmadım (nec,lg,asus,samsung).yaklaşık 1 hafta önce philipsin spd6004p modelini aldım.şimdilik çok memnunum fakat birkaç sorum olacak.

öncelikle yazma kalitesi mükemmel bi yazıcı.benq yu saymazsak yazma kalitesi bu kadar iyi olan bi yazıcı kullanmadım diyebilirim.yalnız aşşağıda resimli örneklerinide vereceğim gibi disk kalite testini benq da yaptığım zaman sonuçlar mükemmel çıkıyor fakat philipste yaptığım zaman çok kötü çıkıyor.acaba disk kalite testinimi desteklemiyor philips yazıcı yoksa okuma kalitesimi çok düşük.desteklemese başlat düğmesi aktifleşmezdi diye düşünüyorum ama bilemiyorum.

bu arada ilahım olan benqnun okuma kaliteside inanılmaz. okuyamadığı kopyalayamadığı dvd yok.3 4 senelik kalitesiz dvd medyalarına (örneğin dms general):) yazdığım filmleri bile üstte saydığım kardeş dvd lerin hiçbiri kopyalayamazken benq banamısın demeden kopyalıyor.dvd okumayı zorlandığı yerde okuma hızını düşürüyor orayı okuduktan sonra tekrar eski hızına geri dönüyor. ama hiç bi şekilde diğer dvd yazıcıların yaptığı gibi hemen hata verip kopyalamayı sonlandırmıyor.bu bakımdan benq gerçekten hayranlığımı kazanmış bir üründür.

örneklere geçecek olursam sony16d1 kodlu 16x dms professional dvd medyalarına philips 6004p ile 20x hızında yazdım.burada benq ile yaptığım test var:

buradada philips ile yaptığım test:

gördüğünüz gibi sonuç çok farklı.bu neden olabilir.

birde philipsin kutusunda, aynı benq daki gibi seamless link hata koruması olduğu yazıyor.fakat neroda bu
    gözükmüyor:

ununda nedeni nedir acaba:).cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 2 Mart 2008; 14:46:55 >

• ayrıca bende bir soru sorayım 16X lik bir dvd yi nasıl 20X ile yazıyorsunz...mesela nero bazı programları hız seçmeye bile izin vermiyor.siz hangi nero versiyonunu kullanıyorsunuz...
  • nero nun son sürümü 8.2.8.0 ı kullanıyorum.ama bu neronun sürümünden çok, dvd yazıcı ve dvd medya ile alakalı sanırım.çünkü daha öncede nero 7.0 kullanıyordum.samsung 18x dvd yazıcıyla yine 16x dms professional dvd lere 18x hızında yazabiliyordum.philipsde 20x yazıcı olduğu için aynı medyaya 20x hızında yazmama izin verdi.fakat 16x verbatim ve maxellere izin vermiyor mesela 16x hızında yazabiliosunuz anca.aslında ilginç bi durum evet:)

ha bide nero express i kullanmam, nero burning rom u kullanırım hep.

quote:

Orjinalden alıntı: uzil

ayrıca bende bir soru sorayım 16X lik bir dvd yi nasıl 20X ile yazıyorsunz...mesela nero bazı programları hız seçmeye bile izin vermiyor.siz hangi nero versiyonunu kullanıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 2 Mart 2008; 16:40:00 >
  • 16x verbatimlere 20x ile rahat bir şekilde yazıyorum neronun son sürümü ile.
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.