Şimdi Ara

dvd yazmak neden yarım saatten fazla sürer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar uzun süredir kullanmadıgım writeri lazım oldugu icin bugün bir kac dvd yazmaya basladım
    writer lg marka nero 7 premium kullanıyorum garip bi sorundur writerin auto updater programını calıstıramadım her şeyi denemem ragmen. kullandıgım medyalar philips marka golddan almıştım. az önce bir tane dvd yazdırayım dedim yarım saatten fazla sürdü sistemim bence yeterli venice 3000@2500 mhz 1 gb dual ram 160 sata hdd neden acaba böyle bi sorun oldu daha önce yazdıgım zamanlar 7 dk civarı yazmıstım hatırladıgım. birde sistemde cdwriter var acaba onların arkasında jumper ayarlarından mı sorun oluyor yoksa kullandıgım yazılım nerodan mı yoksa writerin driverindenmi sorun oluyor.. acilen bu gece bunu çözmem lazım arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

• 1-Dvd writer'ın en son update ini yap,

2-Dvd writer'ını primary olarak kullan, yanına cd writer takmadan dene,

3-Nero yazılımını değiştir, bir başka yazılım ile dene!
  • arkadasım işte sorun orda bende updater calısmıyor. bi türlü cd dende yükledim kaldırdım tekrar yükledim çalıştıramadım. şimdi birde cd writeri çıkarıp öyle denicem bakalım olmazsa neroyu kaldırıcam eskisini yükleyip deniyecem..
  • Dvd writer'ının fireware update'ını yapamıyormusun, bence neroyu artık kurma, başka bir yazılım kullan dvd yazmak için!
  • nasıl baska bir yazılım kullan acarmısın biraz daha
    writerin kendi icinden cıkan driverlerindeki firware updaterı calısmıyor ya cd de cizik var yada başka bi olay denedim olmuyor nero 7 yi kaldırdım kendi cd si ile geleni yükledim şimdi öyle deneyeceğim..
  • Aynı sorunu bende yaşamıştım, nero'yu artık kullanmıyorum, sana tavsiyem,Sateira CD&DVD Burner bu programı kullanman!
  • bence bos dvd dende kaynaklanır

4x bos dvd yi ortalama 24-26dk yazıyo
    8x bos dvd yi ortalama 8-10dk yazıyo

senın kullandıgın bos dvdlerin hızı ne ?
  • Birde neroda yazımdan sonra denetleme kontrolü vardır. Onu etkin tutuyorsanız yazma süresini iki katına çıkarır. Ben genel olarak hep nero kullandım vede memnunum...
  • yazımdan sonra denetleme acık deil arkadaşlar ve bos medyada 16x dvd + medya dün eski neroylada denedim gene sonuc aynıydı.temiz bir windows ile tekrardan deneyecegim belki bir format atacagım son çare olarak
  • merhaba.bende aynı konudan rahatsızım.dvd writerin markası toshiba.hepsi burada.com dan aldığım diamon dvd leri yazarken arkadaşında dediği gibi tyarım saatten fazle sürüyor.1saat falan sürdü.herhalde dvdlerde sorun var diye düşündüm.10 dvd boşa gitt.
    çözüm önerileri yazmışsınız.bunlarda anlamadığım yerler var.bana yardımcı olurmusunuz bu konuda.
    1- neroda yazım kontrolü var demişsiniz.bun kapatmamız gerekiyormuş.bunu nasıl yapacam?
    2- dvd writerin firmware (yazılışı bu herhalde) güncellemsi yapmamız gerekiyormuş.bunu nasıl yapacam.daha önce bi arkadaşta bu konudan bahsedöişti.bir de site ismi vermişti.siteye baktım ama toshiba yoktu veya moedli uygun değildi.
    bu konularda yardımcı olun.bir de nero dışındaki programları kurdum yaklaşık 10 tane.ama kullanmayı beceremedim.mesela clone dvd var.bu programda veri data olarak dvd yazamadım.
  • Arkadaşlar bende de aynı sorun vardı. Hard disk modunu Compability yapıb kurmuştun Xp -yi. 2-3 ay falan kullandıktan sonra bu problem ortaya çıktı.Nlite programi ile Sata driverlerini xp kurulumuna ekleyib yeni bir kurulum cd si yaptim ve Biosdan compability modunu AHCİ moduna degishtim. Hazirladigim cd ile işletim sistemini silip yeniden yükledim ve sorun çözüldü. Ayrıca bilgisayarda büyük bir performans artışı oldu. Eger sizde de ahci modu varsa durmayın hemen ahciye gecin.Bende 70 dakikaya varan yazma süresi 10 dakikaya düştü
  • Dvd yazıcınız PIO mod'a düşmüş olabilir.
    Bu sorunu gidermek için DVD/CD Yazıcılar için,Çok Uzun Sürede Yazma Problemine Çözüm (PIO'ya Düşme) Tıkla
  • quote:

Orjinalden alıntı: gece görüşü

Dvd yazıcınız PIO mod'a düşmüş olabilir.
    Bu sorunu gidermek için DVD/CD Yazıcılar için,Çok Uzun Sürede Yazma Problemine Çözüm (PIO'ya Düşme) Tıkla

• Ulead Burn yazılımını bir inceleyin. Oldukça başarılı ve hızlı. Nero artık yakma programı olmaktan çıktı çünkü... Yok indexleme yapacağım, yok editlemede yaparım... ne iş olsa yaparım ayaklarına yatmaya başladı. İşi neyse onu yapan programları deneyin. Aptal zannediyorlar kullanıcıyı... Sana ne resim düzenleme yazılımından veya ses editlemeden. İstersem indirip ek olarak kurarım. Custom seçeneğinden bile nore indexlemeyi seçemiyorsun. İlla kendini kuracak ve restart isteyecek. İşin yoksa git msconfig aç oradan otomatik başlamasını engelle, hizmetlerden durdur... uğraş dur.

Asıl işi dışında işler yapmayı görev edinenlerden anında vazgeçin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.