Bildirim
DVI to hdmı çevirici
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Laptop ekranını tv veya bir monitöre yansıtmayı kast etmek istedin sanırım ama yazarken yanlış yazdın. Çünkü başka bir şeyin görüntüsünü laptop ekranına o şekilde yansıtamazsın da.
Konuya gelirsek resimde görünen ürün o şekilde işine yaramaz. Çünkü bu ürün de mini display çıkışı yok. DVI ve HDMI var. DVI ile Mini Display farklı şeyler. DVI kısmı laptop için değil. Aynısı bende var ve DVI çıkışlı Masaüstü bilgisayarımı HDMI bağlantısı olan TV'ye bağlamak için kullanmıştım. Bunu ancak şu şekilde kullanabilirsin, Laptop'u bağlamayı düşündüğün monitör'ün çıkışı DVI dır bunu monitöre takarsın son bir HDMI kabloyu bu aparatın HDMI kısmına takar sonra kablonun diğer HDMI ucunu bilgisayarına takarsın olur.
Ama böyle yapmanda gereksiz bir şey çünkü 144hz monitöründe zaten HDMI portu vardır. Hem onu hem dizüstünü birbirlerine HDMI kablo ile bağla olsun bitsin. Ha dizüstü bilgisayarım çok eski HDMI çıkışı yok dersen o zaman başka aparat bulmam lazım.
Kısaca böyle bir ekipman işini görmez. Paranı çöpe atmış olursun bunu alırsan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 18 Aralık 2017; 16:36:5 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
Laptop ekranını tv veya bir monitöre yansıtmayı kast etmek istedin sanırım ama yazarken yanlış yazdın. Çünkü başka bir şeyin görüntüsünü laptop ekranına o şekilde yansıtamazsın da.
Konuya gelirsek resimde görünen ürün o şekilde işine yaramaz. Çünkü bu ürün de mini display çıkışı yok. DVI ve HDMI var. DVI ile Mini Display farklı şeyler. DVI kısmı laptop için değil. Aynısı bende var ve DVI çıkışlı Masaüstü bilgisayarımı HDMI bağlantısı olan TV'ye bağlamak için kullanmıştım. Bunu ancak şu şekilde kullanabilirsin, Laptop'u bağlamayı düşündüğün monitör'ün çıkışı DVI dır bunu monitöre takarsın son bir HDMI kabloyu bu aparatın HDMI kısmına takar sonra kablonun diğer HDMI ucunu bilgisayarına takarsın olur.
Ama böyle yapmanda gereksiz bir şey çünkü 144hz monitöründe zaten HDMI portu vardır. Hem onu hem dizüstünü birbirlerine HDMI kablo ile bağla olsun bitsin. Ha dizüstü bilgisayarım çok eski HDMI çıkışı yok dersen o zaman başka aparat bulmam lazım.
Kısaca böyle bir ekipman işini görmez. Paranı çöpe atmış olursun bunu alırsan
Tamamen yanlış anlattım sanırım ben evet görüntüyü monitöre aktaracağım orada yanlış yazmışım. Monitörüm de vga ve dvı çıkışı bulunmakta. Laptopum da ise mini display ve hdmı girişi yani ikisi de bulunmakta. Yani ben bunu monitörüm de ki dvı çıkışına takip sonra hdmı kablosu ile laptopuma bağlamak istiyorum. Böyle bir bağlantı görüntü kalitesini düşürür mü onu merak ettim. Başka bir ürün dvı to mini display var çevirici olmadan direk kablo bu 35 tl ama Fazla para vermek istemedim buda işimi görürse neden fazladan vereyim diye sormak istedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şimdi tam anladım. Monitörde Dvı çıkışı varsa bu aparat iş görür. Bunun dvi çıkışını monitöre bağlarsın sonra hdmi kısmına hdmi kablo takar ve hdmi kablonun diğer ucunu bilgisayara takabilirsin. Yalnız söyle bir sıkıntı yaşaman söz konusu onu söylemem gerekir. Sesi nereden duymak istiyorsun. Monitör de hoparlör var ve sesi oradan almayı planlıyorsan o iş olmaz onu söylemek zorundayım.
DVI giriş ve çıkışları sadece görüntü aktarımı yapar sesi iletmez ve almazlar. Görüntü kalitesi açısından HDMI den alacağın kaliteden farkı olmaz ama ses konusu işte o sıkıntı. -
quote:
Şimdi tam anladım. Monitörde Dvı çıkışı varsa bu aparat iş görür. Bunun dvi çıkışını monitöre bağlarsın sonra hdmi kısmına hdmi kablo takar ve hdmi kablonun diğer ucunu bilgisayara takabilirsin. Yalnız söyle bir sıkıntı yaşaman söz konusu onu söylemem gerekir. Sesi nereden duymak istiyorsun. Monitör de hoparlör var ve sesi oradan almayı planlıyorsan o iş olmaz onu söylemek zorundayım.
DVI giriş ve çıkışları sadece görüntü aktarımı yapar sesi iletmez ve almazlar. Görüntü kalitesi açısından HDMI den alacağın kaliteden farkı olmaz ama ses konusu işte o sıkıntı.
Yok monitörde ses özelliği yok. Sesimi kulaklıktan alacağım. Yani dediğiniz gibi display dan bir farkı yok öyle değil mi ? Yanlış anlamadım. Bu aparatı takıp sağlıklı bir şekilde görüntü alabilirim. Monitörün hz sini düzgün bir şekilde verir yani ?
-
Bilgisayar mı 144Hz yoksa bağlayacağınız Monitör mü 144Hz. 144hz olan bir monitörde HDMI çıkışı olmaması bana biraz garip geldi. Bu arada siz o monitöre mecbur bu ürünle veya benzeri türevleriyle bağlantı kurmak zorundasınız veya bir ucu HDM olan bir ucu DVI olan kablo ile veya diğer dediğiniz kablo ile bağlantı kurmanız gerekecek. Kalite bozulmaz ama 144hz kalitesinde olur mu bilemem. Onun için belki daha palı dönüştürücüler kullanmak gerekiyor olabilir. -
quote:
Bilgisayar mı 144Hz yoksa bağlayacağınız Monitör mü 144Hz. 144hz olan bir monitörde HDMI çıkışı olmaması bana biraz garip geldi. Bu arada siz o monitöre mecbur bu ürünle veya benzeri türevleriyle bağlantı kurmak zorundasınız veya bir ucu HDM olan bir ucu DVI olan kablo ile veya diğer dediğiniz kablo ile bağlantı kurmanız gerekecek. Kalite bozulmaz ama 144hz kalitesinde olur mu bilemem. Onun için belki daha palı dönüştürücüler kullanmak gerekiyor olabilir.
Hani belirginlik olsun diye 144 hz diye örnek vermiştim. Oraya çok takılmayın, öğrenmek istediğim monitörün hz sini alabilir miyim Buydu gerekli cevapları da az çok aldım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X