Şimdi Ara

dvr karta bağlı kameraları uzaktan izlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
67.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim bir sorunum var. Bebeğimize bakan bakıcının kontrolü için eve 3 adet dome kamera yerleştirdik, bilgisayarımıza bağlı 50 fps lik bir dvr kart vasıtasıyla bu kameralardaki görüntüleri hard diske kaydediyor ve akşamları izliyoruz. Bu kartın ve yanında verilen programın bir özelliği de internet üzerinden bu görüntülerin izlenebilmesi. Ancak ben bu özelliği bir türlü kullanamadım. Evde ADSL internet var. Modemim yani routerim US Robotics 9107. Evden internete bağlanmakta bir sorun yok.
    Dışarıdan eve bağlanıp görüntüleri izlemek istediğimde hiç bir şekilde olmuyor.
    Programın kullanım klavuzunda bu konu ile ilgili ayrıntı yok. Bazı port numaraları verilmiş. Bu portları routerimin virtual servers ayarlarından açtım (yani, bilgisatarıma yönlendirdim). Ancak sorunu çözemedim. Kaömeraları ve kartı aldığım yer (aslında bir arkadaşım) sorunun çözümü konusunda bana yardımcı olamıyor. Kısacası iş başa düştü. Sanırım bazı ayarlar daha yapmam lazım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
    Yrdımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tolga

• arkadaşım mesleğim olduğu için yazma gereği duydum.Öncelikle dvr kartlı sıstemler arık pek tercıh edılmeyen sıstemler nedenını sorarsanda yenı cıhazlar sayesınde bılgısayara gebe kalmadan kullanabılecegınız cıhazlar var yanı alıp uzerıne 4 kamerayı baglıyosunuz ve onuda adsl modeme baglamanız yeterlıdır ınternet uzerınden ızlemk ıcınde gereklı olan teknık destegı verebılırım sana bu konuyla ılgılı.bahsettıgım sıstem senın de ıhtıyacında oldugu gıbı genel olarak evınde bebegı bulunan aıleler tercıh edıyolar ve bakıcısını ızlıyolar tabı aynı zamnda yanında sesını de duyabılıyolar
  • arkadasım,kamera işi ciddi bir iştir.ürünü aldıktan sonra teknik destek alamıyor isen hiç bir işine yaramaz.keşke bi arkadastan değilde bir firmadan alsaydın bu ürünleri o zaman sıkıntı yaşamazdın.Birde bakıcıyı izlemek için ip kamera almanı tavsiye ederim.bilgisayardan bağımsız çalışabilen bir kameradır.direk modeme bağlanır.bilgisayar gerektirmez.işteki bilgisayarına veya hangi bilgisayarda izlemek istiyorsan o bilgisayara bir program yükleniyor.ip numaranı programa girip görüntüyü izliyorsun.aynı zamanda program sayesinde uzaktaki bilgisayara kayıtda yapabiliyor.bide bunun kablosuzu var.yani wireless ip kamera.bu kamerada modeme baglamayada gerek yok.kablosuz internetin varsa evinde ,kamerayı evde istedigin bir noktaya gizleyerek te koyabilirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: hernedense

Arkadaşlar Merhaba,

Benim bir sorunum var. Bebeğimize bakan bakıcının kontrolü için eve 3 adet dome kamera yerleştirdik, bilgisayarımıza bağlı 50 fps lik bir dvr kart vasıtasıyla bu kameralardaki görüntüleri hard diske kaydediyor ve akşamları izliyoruz. Bu kartın ve yanında verilen programın bir özelliği de internet üzerinden bu görüntülerin izlenebilmesi. Ancak ben bu özelliği bir türlü kullanamadım. Evde ADSL internet var. Modemim yani routerim US Robotics 9107. Evden internete bağlanmakta bir sorun yok.
    Dışarıdan eve bağlanıp görüntüleri izlemek istediğimde hiç bir şekilde olmuyor.
    Programın kullanım klavuzunda bu konu ile ilgili ayrıntı yok. Bazı port numaraları verilmiş. Bu portları routerimin virtual servers ayarlarından açtım (yani, bilgisatarıma yönlendirdim). Ancak sorunu çözemedim. Kaömeraları ve kartı aldığım yer (aslında bir arkadaşım) sorunun çözümü konusunda bana yardımcı olamıyor. Kısacası iş başa düştü. Sanırım bazı ayarlar daha yapmam lazım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
    Yrdımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tolga

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katsumoto -- 12 Mayıs 2006; 15:34:03 >

• Katsumo teşekkürler,

Var olan sistemi kullanmak zorundayım. Yeni bir ip kamre alamam. Bu sistemle uzaktan izleme ile ilgili önerileriniz yada yapmam gereken ayarlar hakkında bilgi verirmisiniz.
  • 1-Öncelikle kameraların ve bilgisayarın bağlı oldugu telefon hattına Statik ip almanız gerekiyor(Türk Telekomdan).
    2-İnternet bağlantısını yapan modem in portsuz(Routersız) yani sadece USB Çıkışlı olmak zorundadır.Aksi takdirde port açmada zorluk çıkıyor.
    3-Telefon hattı,Santral vs. makinelere bağlı olmadan direkt modem e bağlanmalıdır.
    4-Cd programında ise Remote Module ü yükleyip izliyebilirsiniz.

Not:Kameraların bağlı oldugu bilgisayarda herhangi bir şekilde Güvenlik duvarı(Firewall) açık olmaması gerekiyor ve mevcut ise virüs programlarında da gerekli ayar yapılmalıdır.

ÖNEMLİ NOT:Eğer modem portlu ise,ki öyle bu yüzden dediğiniz gibi modemden port açacaksın..Güvenlik duvarlarını,virüs programlarını devre dışı bırakın..

Ve bilgisayarınızın anakartı ASUS Marka ise olmaz..GIGABYTE tavsiye edilir..

Aşağıda linkini verdiğim adresden dosyayı indirin..İçinde sizin modeminizin de NAT ayarları olması lazım..(Port açmak için)

http://www.hemenpaylas.com/download/1736941/ADSL_AYARLARI.zip.html

**** >> H e m e n p a y l a s

DVR kartınızın 50 frame oldugunu belirtmişsiniz..Portlar değişkendir ancak yinede ben bizim kullandıgımız portları belirteyim; 80 1981 2200 2201 2202 2203

Sormak istediklerinizi sorun elimden geldiğince cevaplarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marqsavas -- 2 Ekim 2006; 21:35:48 >

• Minton marka modem 4 portlu kullanıcı bilgisayarıın IP sini sabit yaptım Robot dvr programını kullanıyorum ve 5555 portunu açmamı istiyor açtım. ama dslnin atadığı ip e dışarıdan ping attığımda cevap alamıyorum onun içinde uzaktan izleme yapmıyoum bunun çözümü nedir yardımcı olur iseniz sevinirim. Aynı sorunu Zyxel modemde de rastladım
  • Uzaktan izleme yapamamanın birçok sebebi olabilir.. ;Güvenik duvarları ve virüs engellemeleri ne durumda?(Modemdeki duvarıda kontrol edin) .Port numarasında ise sadece 5555 demişsiniz ama 80 portu görüntü portudur ve bunu açmazsanızda olmaz.Yani birde 80 ve 5555 portunu açarak deneyin..Anakartınız ne marka?ASUS ise sorun çıkartabilmektedir..GIGABYTE ı tavsiye ederim..

Not: Eğer imkanınız var ise sadece "USB" Modem alın ve rahatça uzaktan izleme yapın.

ROBOT DVR:
    80 - Webden İzleme Portu
    5555 - Kullanıcı Programı Portu

quote:

Orjinalden alıntı: sevennet

Minton marka modem 4 portlu kullanıcı bilgisayarıın IP sini sabit yaptım Robot dvr programını kullanıyorum ve 5555 portunu açmamı istiyor açtım. ama dslnin atadığı ip e dışarıdan ping attığımda cevap alamıyorum onun içinde uzaktan izleme yapmıyoum bunun çözümü nedir yardımcı olur iseniz sevinirim. Aynı sorunu Zyxel modemde de rastladım

• arkadaşlar merhaba

sizlerden bir ricam olacak. bilgisi olan varsa paylaşım yaparsa çok sevinirim.

çalıştğım mağazaya kamera kuruldu ve bu görüntüleri sadece şirket izleyebiliyor. bilgisayardaki bütün sitemer ve internet girişi kapatıldığı için başka bir bilgisayardan izleyemiyorum.

bildiğiniz bir program yada ayar var mı acaba ?

yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Merhaba,
    İş yerindeki güvenlik kamerasını iş yerinde olduğum zaman verilen IP ile explorer üzerinden izleyebiliyorum fakat evimde ya da herhangi farklı bir bağlantı noktasında izleyemiyorum.
    Nasıl izleyebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiaxisheytannn1

arkadaşlar merhaba

sizlerden bir ricam olacak. bilgisi olan varsa paylaşım yaparsa çok sevinirim.

çalıştğım mağazaya kamera kuruldu ve bu görüntüleri sadece şirket izleyebiliyor. bilgisayardaki bütün sitemer ve internet girişi kapatıldığı için başka bir bilgisayardan izleyemiyorum.

bildiğiniz bir program yada ayar var mı acaba ?

yardımcı olursanız çok sevinirim

şirket nasıl izliyor kablo yardımı ilemi net üzerindenmi siz nerden izlemek istiyorsunuz cihazlar nedir?
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu diriltmek istedim (: Benzer bir sorunla karşı karşıyayım.

Çalıştığım şirket, DVR cihazı üzerinden kameralarla çevrili. Cihaz da direkt olarak modeme bağlı. Patron, IPhone'uyla gittiği yerlerden falan ofisi seyrediyor, ne işine yarayacaksa (:

Ancak durum pek öyle değilmiş (: Benim odama da kamera taktırdılar. Bunun üzerine daha başka mecralarda konuşurum (:
    Benim derdim, Android cihazımla birlikte aynen patron gibi nasıl bu kameraları izleyebilirim?

İnternet bağlantısı statik ip'li, ve cihazın modem üzerindeki ip'si 192....1.3, portları da modemin arayüzünden buldum.

Geriye, bu kameralara nasıl bağlanabileceğim kaldı (: Teşekkürler, saygılar (:
  • Sorunu cozebilen varsa ipad veya android farketmez paylasabilirmi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.