Şimdi Ara

dwd rw nasıl takılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CD-r ile yaşadığım sorunlar artık canıma tak dedi. DVD-r alacağım* fakat nasıl takılıp-kurulacağını tam bilmiyorum (bios ayarları dahil), biraz karıştırdım olacak gibi değil, power-anakart fln yakarsın dediler tırstım. Yardım edebilirseniz çok sevinirim

• 1- Kasayı aç.
    2- Eski CD Rom'u yerinden sök. ( Dikkatli ol kablolara zarar verme)
    3- Yeni DVD'ni ( combo veya rewriter neyse ) yerine monte et. Kablolarını tak.
    4- Kasanı kapat.
    5- Power tuşuna bas.
    6- Olmazsa yeniden yaz.

• teşekkür ederim yardımcı olduğun için, ancak bunu biliyordum. ben hem cd hemde dvd writer aynı anda kullanmak istiyorum. ihtiyacım var da... bu konu sorun oldu benim için. şuan ki cd rw da güç kaynağından gelen kablo var diğeri ise geniş kablo var bunlar bağlı cd rw a . dvd rw ı da nasıl bağlayacağım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: a175707

teşekkür ederim yardımcı olduğun için, ancak bunu biliyordum. ben hem cd hemde dvd writer aynı anda kullanmak istiyorum. ihtiyacım var da... bu konu sorun oldu benim için. şuan ki cd rw da güç kaynağından gelen kablo var diğeri ise geniş kablo var bunlar bağlı cd rw a . dvd rw ı da nasıl bağlayacağım ?

Tam sistem özelliklerini yazmaz isen nasıl yardımcı oluruz. Müneccim değiliz.

Anakartın nedir? marka model. Psu nedir? marka?
  • özellikler

asus m2a-vm Motherboard

AMD Athlon 64 x2 dual-core processor 4000+
  • PC Montaj - Bilgisayar toplama konusunda resimli anlatımda nasıl olacağı ayrıntılı anlatılıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11252597/tm.htm

PC Montajı, arıza ve problem çözümleri... (Videolar)
    http://forum.donanimhaber.com/m_11945960/mpage_1/key_//tm.htm#11945960

Buradaki ilgili kısımları inceledikten ve gerekli parçaları temin ettikten sonra, CD-RW ve DVD-RW birlikte bağlayarak her ikisinide rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.. Burada jumper ayarlarını öğrenmeniz gerekiyor.
    Biosla ilgili bir ayar istemeyeceğini düşünüyorum. (ata, ide için)

• Yukarıda arkadaşlar açıklamış yalnız bir olaya dikkat et.
    Eğer 1 den fazla cd okuyucu yazıcı vb kullanıcaksan jumper denen ufak ama önemli şeye dikkat etmelisin. Jumper çakışması olursa pc taktığın aygıtları hepsi birmiş gibi algılar eğer ki tek slottan çift bağlantı yapıyorsan.
    Jumper nasıl yer değişir çok basittir eline bir cımbız al ve cd rom un arkasını çevir orada genelde sarı renkli sırıtan renkte bir plastik parçası vardır...
     dwd rw nasıl takılır ?
    resmindeki gibide olabilir.
     dwd rw nasıl takılır ?
    gibide olabilir.
    Neyse efendim işte onlardan birisi en solda diğeri en sağda ortada vb gibi yaparsan herhangi bir çakışma söz konusu olmaz. Bunun dışında çok kolaydır bu aletin takılması bu ayrıntıyı atlamayı unutmadığın sürece problem yaşamazsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. Şahsi tavsiye. HDD sata ise 2 tane olan optik sürücünü 2 ide yuvasına bağla jumper ile uğraşma.
    2. şahsi tavsiye ve önerim tek optik sürücü ( cihaz ) kullan. Hem güç yönünden sıkıntın olmaz hem kablo karmaşasından kurtulursun.

Birden fazla cd-r, cd-rw, cd-r/combo veya dvd-rw kullanmak isteğiniz nedir? Maddi imkan dahilinde tek cihaz en sorunsuz sistemi getirir. 2+2= 4
  • dwd rw da cd yazdırmak yavaşmış . cd rw cd yazdırmak daha hızlıymış

dwd rw alacağım hızlı bir şekilde yazması ve okuması olan dwd rw özellikleri nelerdir ?
  • quote:

dwd rw da cd yazdırmak yavaşmış . cd rw cd yazdırmak daha hızlıymış

dwd rw alacağım hızlı bir şekilde yazması ve okuması olan dwd rw özellikleri nelerdir ?

Bu söylediklerini nereden duydun? Şehir efsanelerine ilgin var galiba!!!

1992 den beri pc kullanıyorum. Ama bu dediklerin nedense benim başıma gelmedi.

En güzeli 1 tane cd-rom + 1 tane dvd-rw kullan. Cd okurken dvd-rw' ın ömründen çalmamış olursun.
  • ıde kablosu ve jumper kabloları da nasıl birşey onları anakartın neresine takacağım ?
  • quote:

ıde kablosu ve jumper kabloları da nasıl birşey onları anakartın neresine takacağım ?

Yukarıda yazılan mesajlara bakmadın galiba. Verilen linklerde ve mesajda bulunan resimlerde çoğu şey açık şekilde anlatılmış.

Bence bir servise götür makinanı, hallederler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.