Şimdi Ara

dx fotograf makinasi crop (carpan) hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar benim sizlere bir sorum var canon 600d ye 60 mm lens alirsam carpaniyla beraber 90 mm falan asagi yukari .benim anlamadigim su eger 60 mm lens alirsam nesneye ne kadar uzakta durmam gerekir kit lensdeki 55mm mesafesi gibimi yoksa daha uzakmi nesneye olan uzakligim 90 mm deki gibimi olmali nesneye cok yaklasmak istemiyorum kitlenste 55 mm cok yakin oluyo amacim portre lensi almak .. tesekkurler
    @@

• Amacın portre lensiyse 50 mm 1.8 almalısın eğer imkan varsa 85 mm 1.8 daha iyi olur ff de 135 mm ye denk gelir ve ideal portre açısıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ama ben sunu merak ediyorum ben 50 mm alirsam nesneye olan uzakligim kit lensteki 50 mm mi esit yoksa 50 mm alirsam carpan faktoru ile 85 mm oluyo ben nesneden uzaklasmalimiyim yoksa kit lensteki 50 mm pozisyoninda ayni gorumt olur
  • Canonun crop sensörleri 1.6 , Nikonun 1.5 çarpanlıdır. Lens odakları fullframe sensörlere göre yani 35mm ye göre ölçülendirilir.
    Yani;
    Canon crop sensörde 50mm karşılığı 50x1.6 = 80mm
    Nikon crop sensörde 50mm karşılığı 50x1.5 = 75mm dir.
    Bu hesap her lenste aynıdır. Yani 55mm ile 60mm arasında crop sensörde 8mm lik bir fark vardır ki, 50mm den sonra bu değer çokta kayda değer değildir.

Yani özetle 50mm ile 55 arasında 5mm lik fark vardır, ama senin crop sensörde bu fark 8mm gibi oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 5 Nisan 2013; 3:05:18 >
  • benimde anlamadıgım d5100 + 50mm 1.8 bi lensle mesela 5metreden çekilen bi portre fotografı fullframe bi makine 50mm 1.8 lens ile aynı kareyi yakalamak için 5metreden dahamı fazla yaklaşılıyor objeye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

benimde anlamadıgım d5100 + 50mm 1.8 bi lensle mesela 5metreden çekilen bi portre fotografı fullframe bi makine 50mm 1.8 lens ile aynı kareyi yakalamak için 5metreden dahamı fazla yaklaşılıyor objeye ?

Evet.
    İki cihaz düşünün, biri FF, diğeri DX formatlı. Üzerinde aynı objektif olsun. İkisiyle de örneğin 50 mm odak uzaklığıyla bir foto çektiniz. DX olan sensör daha dar açıda bir bölümü algılayacaktır. FF ise daha geniş açıyla çekecektir. Aynı kareyi çekmek için Örneğin 18-200 lens var diyelim, FF makine de 75 mm ile çekerken, DX makinede 50 mm ile çekmek gerekir.

Bu fotoğraf daha iyi anlatır sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayduz

quote:

benimde anlamadıgım d5100 + 50mm 1.8 bi lensle mesela 5metreden çekilen bi portre fotografı fullframe bi makine 50mm 1.8 lens ile aynı kareyi yakalamak için 5metreden dahamı fazla yaklaşılıyor objeye ?

Evet.
    İki cihaz düşünün, biri FF, diğeri DX formatlı. Üzerinde aynı objektif olsun. İkisiyle de örneğin 50 mm odak uzaklığıyla bir foto çektiniz. DX olan sensör daha dar açıda bir bölümü algılayacaktır. FF ise daha geniş açıyla çekecektir. Aynı kareyi çekmek için Örneğin 18-200 lens var diyelim, FF makine de 75 mm ile çekerken, DX makinede 50 mm ile çekmek gerekir.

teşekkürler fotograftaki kadar fark varsa gerçekten cok büyük bi farkmış :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayduz

quote:

Evet.

teşekkürler fotograftaki kadar fark varsa gerçekten cok büyük bi farkmış :D

Kesinlikle vardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.