Şimdi Ara

dx10 oyunların ekran görüntüleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
0
Favori
19.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

diyelim ki 500 dolarlık bir ekran kartım var directx 10 u desteklemeyen
    directx 10 u destekleyen oyunlar cıktıgı zaman bu ekran kartım tarih mi olacak oyunları hiçmi oynayamayacagım bu herkes icin gecerli

yani 500 doları copemi atmıs olacak bu kadar millet

yada daha pahalı diger ekran kartlarını dusunun
  • Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhanercan

benim sorum su?

directx 10 u destekleyen oyunlar cıktıgı zaman bu ekran kartım tarih mi olacak oyunları hiçmi oynayamayacagım bu herkes icin gecerli

arkadaşım desteklemiyorsa dx 9.0L olcak onu yükler olur biter dx10 isteyen herşeyi açar...
  • quote:

benim sorum su?

sadece dx10'un getirdiği grafik efektlerini göremezsin, dx9 şeklinde görürsün
  • Oyun oynamayı sevmem ama görüntüler oyun oynamaya teşfik ediyor.
  • quote:

benim sorum su?

DirectX 9.0L bir Directx 10 emilatörüdür yane Vista üzerine yaratılmış bir yazılımı programlama yoluyla XP'ye uyarlanması olucak. Tabi 600 Dolar verdiğin kart bu efektleri gösterecek ama gücünü son sınıra kadar zorlayacaktır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackrewolf

quote:

benim sorum su?

DirectX 9.0L bir Directx 10 emilatörüdür yane Vista üzerine yaratılmış bir yazılımı programlama yoluyla XP'ye uyarlanması olucak. Tabi 600 Dolar verdiğin kart bu efektleri gösterecek ama gücünü son sınıra kadar zorlayacaktır...

tum efektleri goztermez, gosteremez cunku bikere daha S.M.4.0 destekleyen kart yok ve dx10 SM 4.0 uzerine kurulu.
    vede dx10 ile dx9un calisma prensibi farkli, yeni efektler dısında belirli bi ortamda DAHA cok animated objeck olusturulmasına izin veriyor yani dx9.0L ile oyunları cok daha sade bi sekilde ve dx10daki kar, yağmur, yansıma efekleriyle oynarız, ama oynamak yeter diyenler icin ne kdr ii bi cozum olsada dx10 oyunlara ciddi gozle bakanlar icn kacınılmaz.

• tek kelime ile DİBİM düştü

zaten bunların hepsi para tuzagı dx9.0 tam oturmuşken dx 10 çıktı eeee sonra 11 11b 11c vb vb vb...
    ne olcak ya bu ona para ver buna para ver bıktım valla. şimdilik 1600pro var hevesimi kesiyor valla...

• Evet arkadaşlar DX10 tartışmaları iyice arttı ve bu kaynaı yeniden sayfa basına getirirken bide goz ve gonul açıcı resimlerle donuyorum :)

CRYTECH

once crytechin geliştirdiği yeni Cryengine oyun grafik motorundan 2 video. ağzınız açık kalıcak.
    CryEngine
    CryEngine 2

Ve bu motoru kullanan o mukemmel oyun Crysis ten screen shotlar;
     dx10 oyunların ekran görüntüleri

• sevgili her sayfayı maaf eden sağ taraftaki reklamımız yuzunden mesajıma resim ekleyemiyıru, bırakın onu mesajımın yarısını okuyamıyorum.
  • reklamlar için firefox ya da opera browser kullanın.

"DirectX 9.0L bir Directx 10 emilatörüdür", ne yazık ki bu böyle değil. Microsoft windows xp için directx 10 desteği vermeyeceğini açıkladı. Zaten yazılımsal olarak pek de mümkün değil bu. Dirextx 9.0L ise bir directx 9 emülatörüdür. Vista da dx9 uygulamarını çalıştırmaya yarar.

Dx10 ile render edilmiş bir görüntü görebilmeniz için an itibari ile tek olur yok windows vista kullanmak. Xp ile bunu yapmak imkansız. Başka destekleyen işletim sistemi de henüz yok.
  • Bir cryengine linki de benden.

http://www.youtube.com/watch?v=pB33Eb5sLEk
  • Gerçek ötesi
    quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Bir cryengine linki de benden.

• quote:

Orjinalden alıntı: ibrahim171

Gerçek ötesi
    quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Bir cryengine linki de benden.

benm verdiklerimede bi bak.?
  • crysis2i dx9dada oynayabilcez ama alan wake'den şüpheliyim

alan wake oynamak istiyorum çünkü inanıyorumki mafia ve fahrenheit'dan sonra hayatımın 3. en güzel oyunu olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Valla bir de şu var vista premium çalışmak için 250-300$ lık ekran kartı istiyor yani sadece o animasyonlu öğeler için (tiger ın muhteşem grafik arabirimi bile FX5200 ayarında bir kartla çalışıyor vista neyine bu kadar şey istiyor anlamış değilim ya neyse sırf para tuzağı) X1900GT-XT ayarında bir kart gerekiyor. Şimdi gerisini siz düşünün bu kadar küçük bir şey için o kadar pahallı bir ekran kartı isteyen işletim sistemi şu yukarıda gerçekten neredeyse farksız (sanki manzara fotoğrafı üzerinde photoshopla oynanmış gibi) görüntüler için kaç bin dolarlık ekran kartı ister acaba.

Bir de şu var biz bu kadar çok bekliyoruz ama sanırım gene oyunda bir adama ateş edip ayağından vuracağız ve adam hemen ölecek biz ise süpermen gibi kafa kol 20 kurşun isabeti alacağız ama gel gör ki ekranın altındaki can bitmeden ölmeyeceğiz adam komando değil battal gazi mübarek.

valla çok iyi söylemişsin.
    NFS MW de 200 km/s hızla duvara çarpıyoruz cam bile kırılmıyo. sadece çatlıyo. görüntü ne kadar güzel olursa olsun ilk planda oyunun gerçekçiliği önemli bence.

+1000 ne kadar bekledik o nfs in hasar alanlarını ama birşey gelmedi :(

• quote:

Orjinalden alıntı: sierra

quote:

quote:

Valla bir de şu var vista premium çalışmak için 250-300$ lık ekran kartı istiyor yani sadece o animasyonlu öğeler için (tiger ın muhteşem grafik arabirimi bile FX5200 ayarında bir kartla çalışıyor vista neyine bu kadar şey istiyor anlamış değilim ya neyse sırf para tuzağı) X1900GT-XT ayarında bir kart gerekiyor. Şimdi gerisini siz düşünün bu kadar küçük bir şey için o kadar pahallı bir ekran kartı isteyen işletim sistemi şu yukarıda gerçekten neredeyse farksız (sanki manzara fotoğrafı üzerinde photoshopla oynanmış gibi) görüntüler için kaç bin dolarlık ekran kartı ister acaba.

Bir de şu var biz bu kadar çok bekliyoruz ama sanırım gene oyunda bir adama ateş edip ayağından vuracağız ve adam hemen ölecek biz ise süpermen gibi kafa kol 20 kurşun isabeti alacağız ama gel gör ki ekranın altındaki can bitmeden ölmeyeceğiz adam komando değil battal gazi mübarek.

NFS MW de 200 km/s hızla duvara çarpıyoruz cam bile kırılmıyo. sadece çatlıyo. görüntü ne kadar güzel olursa olsun ilk planda oyunun gerçekçiliği önemli bence.

ne kadar solesenizde yani mantıksız... biraz daha arttırılabilir hasar ama mantıksız fazla olması polis barikatlarını geçmek icn fln tosluyoruz barikata arabanın motor daılır gercek olsa orda yoldamı kalalım yani.

• quote:

benim sorum su?

isterse 1000 dolarlık olsun dx9 dx9dur. dx10 olamayacak hiçbir zaman ne yazık ki. dx10 oyunları oynayabileceksin yalnız dx10 un özelliklerini göremeyceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyperspace

quote:

Orjinalden alıntı: sierra

quote:

quote:

ne kadar solesenizde yani mantıksız... biraz daha arttırılabilir hasar ama mantıksız fazla olması polis barikatlarını geçmek icn fln tosluyoruz barikata arabanın motor daılır gercek olsa orda yoldamı kalalım yani.

Dedikleriniz olursa o zaman oynadığınız şeyin adı "OYUN" değil simülasyon olur.
    Araba yarışında gerçekçilik isteyen Nfs'den uzak dursun. Çünkü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada lisanslı firmalar hiç bir zaman hasar modellemeye izin vermeyecekler...

• Zaten bizde %100 gerçekçi olsun demiyoruz. Arabanın motor dağılır falan deniyor ama bu yarışların gerçekleri gerçek arabalar ile yapılıyor. Yani adamlar onbinlerce dolarlık masrafı göze alıyorlar ve yarışıyorlar. Senin riske edeceğin ise hiçbir şey yok sadece 1 ler ve 0 lar hepsi bu.

Ayrıca eğer oyunun her noktası eşit gerçeklikte olur ise bilgisayar tarfından yönetilen araçlarda hız kesmeden, sanki yerde ray üzerinde ilerliyormuş gibi viraz alamazlar ve onlarda duvara çarparlar. Yani bu durumda hem senin hemde diğer oyuncuların viraja girerken hız kesmesi gerekir. Bence bu hız kesmede oyunun zevkini azaltmaz aksine arttırır. NFSUII de yarışlarda alamayacağım bir viraj olursa gaza sonuna kadar basıp duvara sürterek geçiyorum ve virajı geçebiliyorum hemde hızım çok azalmamış oluyor. Ama gerçekçi olsa orada firen kullanmam gerekir oyunun kullanılışı biraz daha zorlaşı ancak inanılmaz bir haz verir insana.

Bir diğer nokta bir sürü video veriliyor ancak bir şeyin video olması onun gerçek olduğu anlamına gelmez. Ne yani Matrix gerçek mi? Neo elini doğrultup durun lan hareket yapmayın diyince mermiler havada asılı kalıyor mu? HAYIR!

İş videoya kalırsa daha önce basit bir örnek vermiştim. Age Of Empires II AOK da başlangıçta tanmıtım videosu veriliyor ve o videoya bakarsak gerçekten farksız oyun oynamamız gerekiyor ancak o grafikleri oyunun hangi kısmında görüyoruz? Ayrıca crytek görüntüleri benim bildiğim Ati nin DX9 lu ekran kartlarında çalışan grüntüler di. Ve oyunların geleceği hakkında bilgi veriyor du. AAAAA hayret bakın bunlar aslında DX9 görüntüleri. Kısacası aslında DX9 şu an sınırlarında kullanılmıyor. Bu sebeple ekran kartları da kendini tam sergileyemiyor. Kısacası tamam bir keç firma var ama hepsi ortak adımlar atıyorlar hiçbiri boş masrafa girmek istemiyor aralarında danışıklı bir savaş var ve her zaman da olacak. Bakınız amd intele 64 bit kodlarını intel de karşılığında SSE3 (yalnış hatırlamıyorsam) kodlarını verdi. Yani her ikisi de kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.