Şimdi Ara

dxomark.com güvenilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şöyle bir şey de vardı. Linkini şu an bulamıycam da bi foto arama sitesi gibiydi. Orada işte o alet en çok hangi lenslerle, hangi iso'larda, hangi perde hızları ile kullanılmış gibi istatistik gösteren bir site. Verilerini de flickr ve 500px'teki fotoların exif'lerinden alıyordu site.

Orada benim dikkat ettiğim ISO 1600 ve üstü ile foto çekilme oranının son derece düşük olduğuydu. Yani Dxo Mark'ı geçtim benim bireysel tecrübeme göre de ömrümde ISO 1600 ve üstü ile çektiğim foto adedi %0.5'falandır. Yani ISO başarımı çok ciddiye alınacak bir sonuç olmayabilir. Aslında bu soruların cevabı belki test aşamalarını anlattıkları yerde olabilir. Yani adamların da bu testi yorumlama kısmında belki diyorlardır "ISO başarımını şu sebeplerle sonuca etken olarak katkısını şu kadar alıyoruz) gibisinden. Çünki şurada da bir örnek gösterebilirim bu duruma dair...

Burada da D3400'ün ISO'su geride fakat genel toplamda lider çıkmış. Herhalde ki böyle ISO'nun bir katkı payı oranı var test sonucuna göre.

Bir de şu test programının da linkini vereyim.http://www.imatest.com/solutions/iqfactors/

Böyle testlerden geçiyor. Bu olayın 1 tek kısmı, program. Daha bu testlere giren ürünlerin hepsinin minimum sapmalar ile aynı ışık vs. koşullarda test edildiğini hesaba katmak lazım. Benim gibi 5 sene evvelki kalibrasyonsuz TN panelli, şimdiki IPS panelli kalibrasyonsuz yine monitörümden çektiğim değişik ortam ve zamanlardaki fotolarıma bakıp da "Vay be bu makina çok daha iyimiş" demem ile bu bir olabilir mi ?

• Katılıyorum, dx0 nun skorları, puanlama hesapları vs. özellikle bu işe yeni başlayacak olan ve donanım bilgisi olmayan kişiler için oldukça Manipülatif, kafa karıştırıcıdır, bunu tecrübeli kullanıcılar yermi? Tabi ki yemez.

İlk kamerasını alacak bir kişi örneğin Canon 7d mark2 kamerası alabilme imkanına sahip iken Nikon D3300 ü tercih edebilir, sorun da tam burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 8 Nisan 2019; 5:46:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Katılıyorum, dx0 nun skorları, puanlama hesapları vs. özellikle bu işe yeni başlayacak olan ve donanım bilgisi olmayan kişiler için oldukça Manipülatif, kafa karıştırıcıdır, bunu tecrübeli kullanıcılar yermi? Tabi ki yemez.

İlk kamerasını alacak bir kişi örneğin Canon 7d mark2 kamerası alabilme imkanına sahip iken Nikon D3300 ü tercih edebilir, sorun da tam burada.
    Bence ilk kez makina alacak birisi 7D Mark II alacağına Nikon D3300 alsa zarar etmez, kar eder !..

Yedi D Mark Kiki 6.500 lira mı ne Nik10 D3300 2.200 lira falandır. Güzel de 2 lensli setini dizer falan basar gider yeni eleman. Zağ ten sensör testi yaptığı için de D3300'ü ile 7D Mark II'nin çektiği kalitede foto çekecektir. Ancak işte özel koşullarda fark eder.

DPreview'e göre YediD Mar Kiki'nin sensörü Nikon D3300'den iyi değil. Diğer yeteneklerde öne geçiyor. İşte gövde kalitesi, muhakkak aletin genel hızı ve özellikleri de çok fark atıyor. Fakat koydu adam karşısına eşini, ailesini, vs. yaptığı yemeği, keki böreği fotoladı Nikon D3300 ile daha ucuza daha iyi fotolar elde edebileceğini gösteriyor veriler.

AF hızı bile Nikon D3300 çok azıcık iyimiş, videoda da daha iyimiş

Her foto makinası alanın aldığı makinanın hakkını verme oranın çok daha düşük olduğunu düşünürsek bir de...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.