Şimdi Ara

E 8400'ü 4,9 Ghz'e çıkarayım derken... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coupant

quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

e8xxx işlemcilere 1.99 vcore üstüne LN2 ile çıkmak işlemciyi öldürür. hava sogutmada max verilmesi gereken voltaj 1.5 vcore dir. siz hava ile 2.1 vcore verdiyseniz işlemciyi öldürür. geçmiş olsun.

sen E8400'ü 4824 mhz'ye hangi voltajla çıkardın. ben 1,5 verdim açılmadı. 1,6 verdim açılmadı. 1,7 verdim açılmadı. 1,8 verdim açılmadı. 1,9 verdim açılmadı. 2,0 verdim açılmadı. 2,1 verdik böyle oldu.

4800 mhz için işlemciye verilecek voltaj anakarta ve işlemcinin iyimi kötümü olduguna baglı olarak voltajlar seçilir. voltaj degerleri degişkenlik gösterebilir. mesela ben e8400 ü 4824 mhz ye çıkartırken 1.45 vcore verdim. e8xxx serileri düşük voltaj ile yüksek mhz yapabiliyor. hava sogutmada voltajın fazlası işlemciyi kızdırmaktan başka bi işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 14 Nisan 2009; 18:46:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: coupant

quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

e8xxx işlemcilere 1.99 vcore üstüne LN2 ile çıkmak işlemciyi öldürür. hava sogutmada max verilmesi gereken voltaj 1.5 vcore dir. siz hava ile 2.1 vcore verdiyseniz işlemciyi öldürür. geçmiş olsun.

sen E8400'ü 4824 mhz'ye hangi voltajla çıkardın. ben 1,5 verdim açılmadı. 1,6 verdim açılmadı. 1,7 verdim açılmadı. 1,8 verdim açılmadı. 1,9 verdim açılmadı. 2,0 verdim açılmadı. 2,1 verdik böyle oldu.

kardes sen eve gidince dediklerimi yap. Çünkü Yikilmis bir binanin icinde ne kadar saglam esya kurtarabilirsen kardir.

• quote:

Orjinalden alıntı: max975

bence pek birşey olduğunu düşünmüyorum o yüzden bilgisyarı resetle kapat 1dk elektrik açık kalsın daha sonra elektiriği kes birazda onu bekle daha sonra aç bakalım olmazsa biyosu cıkar tak

• quote:

Max975

bence pek birşey olduğunu düşünmüyorum o yüzden bilgisyarı resetle kapat 1dk elektrik açık kalsın daha sonra elektiriği kes birazda onu bekle daha sonra aç bakalım olmazsa biyosu cıkar tak

arkadaşın diğer mesajlarına baktım da rütbesine göre baya bi etkileyici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda1811 -- 14 Nisan 2009; 21:32:08 >
  • arkadaşım şimdi 2.1 v verdiğin için tebrik ediyorum nasıl bir cesarettir 1.6 45nm lerde üstü ölüm demek anca ln2 sen 2.1 niye verdinki bilmiyormuydun bios pili çıkarpı takıp arkadaşlarında dediği gibi 2 uca tornadiva tutturp sistem hala çalışmadıysa geçmiş olsun ölmüş işlemcin birde gerçten bigtypon ile nasıl 4.8 ghz yaptınız ? çok ilginç biz amandayla yapamıoz 4.6
  • bence islemci sapasaglam basitce bi cmos clear yapsaniz acilacak bilgisayar.
  • ya o yandı bu yandı demeyin ben p35 msı platinium anakartta en yüksek voltaj ve en yüksek fsb ile denemeler yaptım aynı arkadaştaki gibi kitlendi. Pili çıkar tak tamam hiç birşey yok. o kadar salakmı bu işlemciler yanlışlıkla voltajı yüksek ver yansın onlarca koruma var içinde. Adamlar fansız ne kadar dayanacak diye denemeler yapıyorlar sadece belli bir seviyede sistem kapanıyor.
    Arkadaşım sende şu pilini bi çıkar dene!
  • Kasayı aldığım yere götürdüm. İşlemcinin üzerinde yanık yokmuş. Anakarta başka bir işlemci takmış bilgisayar çalışmış ama monitöre görüntü gelmemiş.

Güç kaynağımı başka bir sisteme takmış. O başka sistem hiç çalışmamış.

İşler kesinleşince bilgisayarcı beni arayacak. İşlemcinin faturası başka yerden, güç kaynağının faturası ise başka yerden.

Şu an sistem, anakartı aldığım yerde. Aslında bütün parçaları ondan almıştım ama geriye ondan aldığım, sadece anakart ve harddisk kaldı. Diğer tüm bileşenleri değiştirdim.

Arıza kartı da anakartta arıza olduğunu gösteriyormuş. Ama bugüne kadar böyle bir sinyal almadım dedi. Bu durumu da arıza kartının eski, anakartın yeni olmasına bağladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 15 Nisan 2009; 15:55:27 >
  • Geçmiş olsun bize diyecek bir şey kalmamış
  • geçmiş olsun oc çılgınlığının hazin sonu
  • quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

bios pilini çıkar tak.

hala pil çıkart :) yok mu dq6 larda bios reset butonu ?
  • Geçmiş olsun dostum.Bende x48-dq6 kullanıyorum bu kartı yakmışsınya helal olsun. İşlemciye 2.1v verilirmi Tekrar geçmiş olsun ayrıca buda sana bir ders olsun gali
  • Amaç neydi ben onu anlayamadım?
  • Ekran kartım sapphire 4830 512 mb. hem analog, hem dvi hem de hem de hdmi çıkışı var.

Bir arkadaş bu kartın analog çıkışında sorun olduğunu yazmıştı. Kasayı götürdüğüm bilgisayarcı da bağlantıyı analog yapıyor. Başka bir ekran kartıyla sistemi test etmesini söyledim.

Belki de, anakarta başka bir işlemci taktıktan sonra bilgisayar açılmasına ve çalışmasına rağmen görüntünün gelmemesinin sebebi budur.

Bu arada dün anakartın kitapçığına baktım. Üst düzey oc'lerde turbo veya extrem seçeneğini seçin yazıyordu. Ben standartta bıraktım orayı. Eğer orayı standarttan extreme getirseydim belki de 1,5 volt yetecekti. 545 mhz fsb için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 16 Nisan 2009; 12:06:16 >
  • 2.1 iyi voltaj. bende ne işlemciye yada anakarta bir problem oldugunu sanmam. benzer durumla karsılastım. anakartın pilini cıkartıp 30 dk kadar bekledim. bu arada fişten cekili iken üzerindeki voltaj gitsin die acma kapama düğmesine bastım. düzelmişti.
  • sonuç ne oldu yaw düzelmişmi voltajı fazla verince bazen takılıyor pili çıkarmak şart oluyorda yapmışmı yanmışmı ?_
  • ANakartın sistemi açıp açıp kapatması olayı gigabyte lara has bir durum. Sistemi stabil görmediği durumlarda bunu hep yapıyor daha önce 965p dq6 da benim başıma gelmişti. Biosu resetleme pinlerini jumperlayınca biosa reset çekerek bilgisayarı açıyordu. Belki yüksek voltajdan dolayı başka bir olay meydana gelmiş olabilir buna bişey diyemem. Var mı bir gelişme konu hakkında
  • usta geçmiş olsun.

ne yaptın yaw expander gibi donanım katili bi adamın yaptığını sen ne cesaret yaptın.

tekrar geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 16 Nisan 2009; 14:17:11 >
  • Bence cmos yapıp gönderseydin.Aynı şey başıma geldi.Ben 2,1 v vermedim ama :)
    Bence bi sorun olduğunu sanmıyorum.Bios pilini çıkarım yarım saat beklicektin yada cmos yapcaktın açılcaktı.
    Neyse geçmiş olsun.
  • Bios menüsüne girebiliyorsan default yap ayarları
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.