Şimdi Ara

E 8400'ü 4,9 Ghz'e çıkarayım derken... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x38 DQ6 kullanıyorum bende, işlemciye maximum 2.35V verebiliyor

aman diyim coupant gaza gelipde böyle bişey yapmada..

bırak işlemciyi kasayı yakarsın valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: coupant

quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Anakart birkaç ufak operasyonla eski haline gelir büyük ihtimalle. Garanti halleder onu yani basit bir sorun olmuştur. Ama işlemcinin yandığına neredeyse kesin gözüyle bakmalısın. Özellikle voltaj artımını 1.6, 1.7, 1.8 gibi basamak basamak değil de direkt 2.1 olarak verdiğini duyunca, kesin yanmıştır diyebiliriz. Zaten günümüzdeki işlemcileri yakmanın tek yolu birden aşırı voltaj vermek ki, sen de tam onu yapmışsın. Geçmiş olsun. Umarım güç kaynağına ve ekran kartına da birşey olmamıştır.

2.1 voltajı direkt vermedim. 1,6 1,65 basamak basamak verdim. ekran kartının zarar görme ihtimali üzerinde hiç durmadım. bilgisayarcı da durmadı. o neden zarar görsün ki. ona voltaj vermedim.

Ben yanlış okumuşum o zaman, basamak basamak vermen işlemcinin yaşama ihtimalini yükseltmiş. Bilgisayarcının denemelerinde sistemin düzgün şekilde çalıştığı halde, ekrana görüntü gelmemesinden bahsedince PCI-X voltajındaki bir artma veya başka bir nedenden ekran kartın zarar görmüş olabilir dedim. Umarım bütün parçaların sapasağlam eline ulaşır ve kaldığın yerden(2.1+) devam edersin.

• quote:

quote:

quote:

Anakart birkaç ufak operasyonla eski haline gelir büyük ihtimalle. Garanti halleder onu yani basit bir sorun olmuştur. Ama işlemcinin yandığına neredeyse kesin gözüyle bakmalısın. Özellikle voltaj artımını 1.6, 1.7, 1.8 gibi basamak basamak değil de direkt 2.1 olarak verdiğini duyunca, kesin yanmıştır diyebiliriz. Zaten günümüzdeki işlemcileri yakmanın tek yolu birden aşırı voltaj vermek ki, sen de tam onu yapmışsın. Geçmiş olsun. Umarım güç kaynağına ve ekran kartına da birşey olmamıştır.

2.1 voltajı direkt vermedim. 1,6 1,65 basamak basamak verdim. ekran kartının zarar görme ihtimali üzerinde hiç durmadım. bilgisayarcı da durmadı. o neden zarar görsün ki. ona voltaj vermedim.

Ben yanlış okumuşum o zaman, basamak basamak vermen işlemcinin yaşama ihtimalini yükseltmiş. Bilgisayarcının denemelerinde sistemin düzgün şekilde çalıştığı halde, ekrana görüntü gelmemesinden bahsedince PCI-X voltajındaki bir artma veya başka bir nedenden ekran kartın zarar görmüş olabilir dedim. Umarım bütün parçaların sapasağlam eline ulaşır ve kaldığın yerden(2.1+) devam edersin.

:)

Bilgisayarcı başka bir ekran kartı ile de deneme yapmış. Görüntü yine gelmemiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

x38 DQ6 kullanıyorum bende, işlemciye maximum 2.35V verebiliyor

gaza gelmemin sebebi expander'ın e8400'ü aynı soğutucuyla p35 anakartta 4824 mhz'ye getirebilmesidir. Ben de bilgisayar açılmayınca, daha fazla voltaj istiyor sandım. Sonradan öğrendim ki expander bu işi 1,45 voltta beçermiş. Sanırım anakartta standart yazan yeri turbo veya extrem yapmadığım için yüksek fsb'de bilgisayar açılmadı. Gördüğüm kadarıyla, olay sadece voltaj ihtiyacı ile sınırlı değil.

C0 revizyon e8400 1,45 voltta açılıyorken E0 revizyon e8400'ün 2 voltta bile açılmama sebebini ben buna bağlıyorum.

Bilgisayar geldiğinde ilk deneyeceğim şey 1,45 voltta çıkabileceğim maksimum fsb'yi anlamaya çalışmak olacak. Tabi ramlerin elverdiği ölçüde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 21 Nisan 2009; 16:15:46 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

x38 DQ6 kullanıyorum bende, işlemciye maximum 2.35V verebiliyor

gaza gelmemin sebebi expander'ın e8400'ü aynı soğutucuyla p35 anakartta 4824 mhz'ye getirebilmesidir. Ben de bilgisayar açılmayınca, daha fazla voltaj istiyor sandım. Sonradan öğrendim ki expander bu işi 1,45 voltta beçermiş. Sanırım anakartta standart yazan yeri turbo veya extrem yapmadığım için yüksek fsb'de bilgisayar açılmadı. Gördüğüm kadarıyla, olay sadece voltaj ihtiyacı ile sınırlı değil.

C0 revizyon e8400 1,45 voltta açılıyorken E0 revizyon e8400'ün 2 voltta bile açılmama sebebini ben buna bağlıyorum.

Bilgisayar geldiğinde ilk deneyeceğim şey 1,45 voltta çıkabileceğim maksimum fsb'yi anlamaya çalışmak olacak. Tabi ramlerin elverdiği ölçüde..

ince ayar denen birşey var dostum ona göre benim işlemcinin kuzey köprüsüne fazladan voltaj vermeden 3.4 ghz açılmıyor

1.6v vermiştim bir keresinde gene açılmadı 3.4 ghz meğersem iş kuzey köprüsündemiş

belki ufak bir ayar sistemin açılmamasına bile sebep olur

expandere bakarsan işimiz iş adamlar aşmış her türlü ayarı çekip öyle o.c yapıyorlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 21 Nisan 2009; 17:07:36 >

• Anam coştu lan bunlar EXPANDER yaptı falan derken coupant 5,0 GHz yapacak söylemedi demeyin Bekliyoruz hocam
  • umarım bi daha böyle çılgınca o/c denemeleri yapmazsınız
  • 2.1 V vermek cesaret değil direk intihar olmuş.

Overclock yapacak arkadaşlara sesleniyorum.Maddi gücünüz bir sistemi toplamaya zar zor yetiyorsa bu işten uzak durun.

İşlemci gibi pahalı parçaları kolaylıkla temin edebilecek maddi gücünüz varsa o zaman sizi durduran bir şey olmamalı tabii ancak dediğim gibiyse uzak durun.Değil soğuk su,sıvı nitrojen içsenizde fayda etmez
  • @K.Kahriman,

quote:

işlemciye 2.1 volt; anakarta (fsb voltaj) +0,35; ramlere +0,2 verdim.

Benim verdiğim voltajlar yukarıda. İşlemcinin kuzey köprüsü hangisi oluyor?
  • Beyler arkadaş bilgisayarı teknşk servise bırakmış cevap yazmanıza gerek yok artık.
  • 2.1 biraz fazla olmuş geçmiş olsun bios pilini çıkart bi 15 dkbekle sonra tak düzelmesi lazım
  • quote:

@K.Kahriman,

quote:

işlemciye 2.1 volt; anakarta (fsb voltaj) +0,35; ramlere +0,2 verdim.

Benim verdiğim voltajlar yukarıda. İşlemcinin kuzey köprüsü hangisi oluyor?

dostum "fsb voltaj"da ben onu örnek olarak söyledim birçok voltaj ayarı oluyor biosta onları kastettim sana ufacık bir ayar yapılmasa bilgisayarın açılmayacağını söyledim

bu adamlarda işin piiri desek yeridir onlara bakarsak çok yanılırız sende hata yapmışsın görüldüğü üzere umarım sorunsuz bir şekilde gelir parçaların

eğer seni kıracak birşey yazdıysam k.bakma dosthane bir tavırla yapmıştım yorumumu

quote:

ince ayar denen birşey var dostum ona göre benim işlemcinin kuzey köprüsüne fazladan voltaj vermeden 3.4 ghz açılmıyor

1.6v vermiştim bir keresinde gene açılmadı 3.4 ghz meğersem iş kuzey köprüsündemiş

belki ufak bir ayar sistemin açılmamasına bile sebep olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 22 Nisan 2009; 21:38:27 >

• @K.Kahriman,

Yok hocam öğrenmek için sordum. Kırılacak hal mi kaldı bizde. :)
  • quote:

@K.Kahriman,

Yok hocam öğrenmek için sordum. Kırılacak hal mi kaldı bizde. :)

hocam konuyu bende merakla takip ediyorum,en son noldu işlemci ve anakart garantidemi şu anda?
  • Hala garantide. Anakart haftaya gelir dedi anakartı aldığım yer.

Ama işlemciyi aldığım yere birşey sormadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 24 Nisan 2009; 15:24:50 >
  • hocam içini ferah tut işlemci kesin yenisi gelecektir(ben değiştirdiğim için biliyorum sebebi aşırı ısınmaydı ve garantiye gönderdim, yenisini yolladılar) ama anakart tamir edilebilir diye biliyorum
  • İnşallah hocam. Öyle bekliyoruz bakalım..
  • quote:

Kasayı aldığım yere götürdüm. İşlemcinin üzerinde yanık yokmuş. Anakarta başka bir işlemci takmış bilgisayar çalışmış ama monitöre görüntü gelmemiş.

Güç kaynağımı başka bir sisteme takmış. O başka sistem hiç çalışmamış.

İşler kesinleşince bilgisayarcı beni arayacak. İşlemcinin faturası başka yerden, güç kaynağının faturası ise başka yerden.

Şu an sistem, anakartı aldığım yerde. Aslında bütün parçaları ondan almıştım ama geriye ondan aldığım, sadece anakart ve harddisk kaldı. Diğer tüm bileşenleri değiştirdim.

Arıza kartı da anakartta arıza olduğunu gösteriyormuş. Ama bugüne kadar böyle bir sinyal almadım dedi. Bu durumu da arıza kartının eski, anakartın yeni olmasına bağladı.

o zaman iş ekran kartında

• Anakartı aldığım yeri aradım. Hala tamirdeymiş. Yasaya göre 15 iş günü içinde tamir bitirilemezse, benzer özelliklere sahip başka bir ürünün kullanıcıya tahsis edilmesi zorunluluğu var dedim. Anakartı aldığım yer, bunu söylersen kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkabilirler dedi.

İthalatçı firmanın; tüketiciye karşı iyi niyet gösterip ilgileniyoruz düşüncesi, yerini bu düşünceye bırakabilir dedi.
  • çok gecmiş olsun

ben daha 1,5 in ustune cıkmadım deyil 2,1

ben sonucu merak ediyorum tespit yapıldmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.