<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by acus</i> <br />Yaw crazy warrior kardeş bu aramex n'oluyo,ben tam anlamadım,kargo şirketi mi oluyo?.Anlatıverir misin... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Aramex in Shop&SHip servisi var, bu servise üye olursan (ilk başta 35 dolar veriliyor sonra bişey alınmıyor) sana ABD ve İngilterede 2 tane posta adresi veriyorlar, sende örneğin amerikadan aldığın ürünleri ABD deki posta adresine gönderiyorsun, onlar da kendi kargolarını kullanarak güvenli bir şekilde aldıklarını sana yolluyorlar.
Mantık olarak çok güzel bir iş yapmışlar ama daha hiç deneyen olmadı sanırım, ben birkaç detay sordum emaille cevap verince onları
Ben 300$lik bir laptop almak istiyorum ebaydan mesela..Kesin bilgisi olan birisi soyleyebilirmi...Bu bana ne kadar malolacak?Bir de klavyesi ingilizcemi bunlarin turkce olan yokmudur..?
Bir mesele daha var, baskasina ait bir kredi kartiyla alisveris yapmak mumkun mu,kendime ait kredi kartim yok da...?
ya emmoglu alacaksan şöyle en az 1000 dolarlık bişey alda işe yarasın... destek çıkarım yaw ayıp ediyon haaa...
BADI
300 dolarlik bir lapton buyuk ihtimalle agir oldugu icin normal kargoya gore bir 60-70 dolar kargo ucreti vardir, 30 dolar da 300 dolarin 10%'u gumruge giden, toplam 400 dolara gelir bence...Benim size tavsiyem olabildigince HAFIF parcalar alin ve faturayi daha az gostertin ki fatura patlamasin gumrukte...
bu arada baskasinin kartiyla da odeme yapabilirsin evet... bidpay ile
Arkadasim bu viza karti veya mastercardla da bidpay dene sey oluyor herhalde...Yaniliyormuyum..?
Arkadasim bu viza karti veya mastercardla da bidpay dene sey oluyor herhalde...Yaniliyormuyum..?
bidpay ustunden yapabiliyorsun evet visa ya da mastercard farketmez...bidpay de cuzzi bir rakam aliyor..
aslında bu işi yapan herhangi biri baştan aşağı ayrıntılı bir şekilde anlatsada tam olarak aydınlansak
Bulent kardes ben bildigim kadariyla anlatayim eksiklerini bilenler gidesinler.www.ebay.com sitesine giriyorsun ve uye oluorsun.Paypal denen bisey var,en guvenlisi bunu kullanmaktir ama turkiye ile is yok.Bazi ulkeler var.O yuzden biz o guvenden mahrumuz.Am BUNU HALLETMİS ADAMLAR VE BİDPAY DENEN guven verici baska hesa odeme araci var.Adamlar hesabi kendileri veriyor mali aliyor bildigim kadariyla..Ver parayi al karayi...Yani guven guzel.Uye olmak icin tabi kredi karti gerekiyor.Senin veya baskasinin adina olabilir.Daha sonra ne alacaksan artik orda bidding diye bisey var.bir nevi acik artirma.Orda fiyat verilior.Belli zamani var tabi.Alacagin malin yaninda yazar...2m 5sec.(2 dakika 5 saniye kaldi) bu sure bitince en fazla fiyati veren mali aliyor.Bir de bazilarinda sanirim yazan fiyati aninda verirsen hemen alabilirsin hangisinde su an tam bilmiyorum.Mali getirecek olanlar amerikanin ups denen posta servisi.getirip burda pttye veriyorlarmis.gumrukte tabi para da aliniormus....Benim bldigim bu kadar...Eksikler varsa giderilsin..Tesekkurler!
Marauder arkadas sanirim daha bilgili...Eksiklikleri gidermesini bekliyoruz..!
Alisveris yaptim diyenler turkiyeden degilmi..?Amerikada olanlar basit evet..
ben arkadasa yazdigim yardim ozel mesajini buraya yaziyorum copy paste ile :
Yardim etmeye calisiyim edebildigim kadar...
Ilk once saticinin nereye urunu nerelere gonderebilcegini ve odemeye nasil istedigini ogren. Sonra da BU COK ONEMLI, saticinin isminin yaninda feedback yazisi vardir. Yani saticinin simdiye kadar kac tane alisveris yaptigi ve onun altinda da bi yuzde vardir. O yuzde de ne kadar 100%'e yakin olursa, o kadar musteriyi mutlu birakmistir demektir. Yani 1000 ve 99% ise feedback'i, 1000'de 990 tane adam basarili ve memnun edici alisveris yapmistir..Ondan sayilari cok yuksek saticilardan almaya bak..Ben oyle yapiyorum..
Simdi acik arttirmayi kazaniyorsun ilk basta normal olarak...Arka arkaya acik arttirma yapiliyor, ondan son saniyeye kadar fiyati arttirman gerekebilir...
Kazandiktan sonra odemeyi ya Banka transferiyle, ya da Western Union ya da MoneyGram denen Money Order ile yapabilirsin...Bunlar Denizbank, Finansbank, Vakifbank, Disbank ve Moneygram'de Kocbank tan olarak yapilabilir....Banka transferi 3-5 gun surebilir ama Western Union ile MoneyGram 15 dakikada saticinin eline gecer ...Bu servislerden tabii belli ucretler alinir bankalardan...Gonderilecek miktara gore degisir....Bidpay.com'dan kredi karti ile de yapilabilir odeme..
Bir de paypal var ama ne yazik ki Turkiye'de yok oysa cok kolay bir para gonderim-alim yontemi...
Sonra da iste satici parayi aldiktan saatler en gec 1 gun sonra urunu yollar...100 dolarin ustunde bir fatura varsa urunle birlikte, gumruge girer ve gumrukte 10% alinir...Ondan faturayi olabildigince dusuk gostermek cok mantiklidir...Abarti olmayacaksa 100 dolar alti...
merak ettiginiz varsa daha sorun
Hadi bakalim bu siteden ogrendikleriyle ilk bombayi kim patlaticak...Kim ebaydan bisey alacak...?Kim alirsa paylassin herseyi bekliyoruzzzz...Selamlar!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme