Herkese selamlar; Şu e-bay adlı açık arttırma sitesini hepiniz duymuşsunuzdur.Bir süredir bakıyorumda burda satılan digital fotograf makinası,pda gibi bircok elektronik cihaz Türkiyeye oranla çok daha ucuz.Kargoyu ekleyince bile fiyatlar yinede cok düşük kalıyor.Bende birseyler alsammı acaba diye ne zamandır düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemedim,çünkü hem garantisi yok hemde şu gümrük meselesi var.Forumdada böyle yurtdışından Türkiye'ye cihaz getirten yada bu konuda bilgisi olan kimse varmı.Varsa tecrübelerini paylasırlarsa sevinirim.thanks...
ben aldım eğer sellerin puanı iyiyse hiç düşünmeden güvenle alabilirsin. laptop almıştım. bayağı iyiler. sellera dikkat et
seller cok önemli ama ben işin seller kısmından çok kargo kısmından korkuyorum.türkiye ye us posatal service le gönderiyolarmıs ben hiç duymadım öyle birsey
@acus: US Postal:USPS yani United States Postal Service, Amerikanin PTT'si ;) Guvenebilirsin...
@tunasilah: evet, seller satici.
Merhaba, Acus bu e-bay sitesinin linkini verebilirmisin.[frndsp]
http://www.ebay.com benim burda merak ettigim asıl şey ürünün Türkiye'ye geldikten sonra izlediği yol.Bu tür uluslararsı kargo şirketleriyle gelen değeri 100 euronun altındaki eşyalar hiç gümrüğe girmeden direk adrese teslim ediliyormuş.Ama 100 euroyu geçenlerin işi gümrükçünün keyfine kalmış.Yalnız bayram,yılbaşı gibi zamanlarda gelenler hediye diye belirtilirse genelde takılmadan gümrükten geçermiş.Ama gümrüğe takılırsa ne oluyor işte onu hiç bilmiyorum.Mesela diablo2 laptop almış(helal olsun walla!).Bu USPS eger koliyi türkiye'de PTT ye teslim ediyorsa o kolinin elinize ulasması mucize gibi birsey,kapının önüne bırakıp gidiyorlarmış.Diablo2 sen hangi kargo şirketiyle nasıl getirttin biraz anlatabilirmisin?[pray]
dostum ben usa da iken 70 dolar dolar kargo parasi vermistim , bu olaya dikkat edin...fiyatlar ucuz geldi bana bende kredi karti ile intenetten aldim sonra hesapladigim paan 70 dolar fazla aldilar kredi kartindan niye cunku kargo yu isin icine katmadim...
Arkadaslar... ben amerikada chicagoda yasiyorum...bu ebay sitesine guvenebilirsiniz bn orada hem alici hem satici olarak bulunuyorum seller ve buyer....ama sadece sorun gumruk meselesi bu konuda bir bilgim yok....
dostum belli bir miktardan sonra tr girisi mallar vergiye tabi tutuluyor ,bi arkadas lap top geritrid usa dan gumrukte sorun yasadi.....
önce adresine yazı geliyo koli var diye. gümrüğe gidiyosun. alıyosun. hiç bi sorun yok. usps united states of postal services. usa nın ptt si. fiyatı az oluyor. ve biraz uzun sürüyor. eğer çabuk istiyosan sellerla mailleş fedex dhl ile falan yollasın tabi kago sana ait. işte sonra gümrüğe gidiyorsun ben 100 milyon falan ödemiştim. sonra kutudan alıyorsun. kutuyu açıp kontrol edebiliyosun zaten onlar açıyo kutuyu. bir de özel istek ile sellere faturayı az kesmesini söylersen daha az gümrük ödersin. sonra işte kutudan bakıyosun istersen fişe takıyosun(ben takıcaktım amerikan piriz olmadıgı için takamadım ) sonra alıyosun malını çıkıyorsun. hiç bir sorun yok.
ben discman almak istiyorum bana ne kadar a mal olur mesela usa dana getirtmek..?
discman almak pek mantıklı olmaz bence. alacagın seyden edecegin kar en azından kargo parasını karşılamalı.Üstelik alınan malın garantisi olmadıgını da düşünürsen kargo ücretindende fazlasını karsılamalı.Normal discman fiyatları türkiyeden ucuz ama pek kargoyu ekleyince pek birşey kalmıyo.mp3 playerlarddada durum aynı,ancak türkiyede olmayan birsey almak mantıklı olabilir,yada cok spesifik birsey.ne bileyim büyük hafızalı mp3 playerlar gibi,jukebox
evet genelde yüksek fiyatlı şeyleri getirtmen daha mantıklı.
arkadaşlar amerika'dan birşey alırken dikkat edin.orda NTSC kullanıldığı için kamera,dvd,tv gibi şeyleri türkiye'de kullanamazsınız.
işte sonunda bu işi bilen birileri çıktı.. arkadaşlar bu konuda o kadar kıvrandım durdum ki anlatamam. kimse tam olarak bilemiyordu konuyu. neyse sonunda sizleri bulduğum için sevindim.. arkadaşlar benim konumda sizinle benzer.. ben amerikadan arkadışıma home theater aldırıp fedex veya onun gibi bir posta servisi ile gondermek istiyorum. yalnız turkiyedeki gumruk prosedurunu bi turlu ogrenemedim. olmassa parca parca yani ilk once dvd sonra receiver sonrada hoparlorleri gonderticem. arkadaslar o kadar fiyat farkı var ki anlatamam sony'nin istedigim modeli amerikada 450 USD burada onun bir alt modeli toplam 2.2 milyar TL hesap edin yani.. degmez mi? yardımcı olabilirmisiniz ? neler yapmam gerekiyor, ayrıntılı anlatabilirseniz çok minnettar olurum.. şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için..
Parca parca gondertebilirsin arkadasina.. Arkadaslar diger konu alacaginiz urunun pal secam yada ntsc olup olmadigi zaten bilgilerde aciklanmis.. bir cok digital fotograf makinasi iki sistemdede calisiyor bu video ve cameralar icin onemli mutlaka dikkat edilmesi lazim
Bu adreslerde hangi bedele kadar vergi muafiyeti oldugu anlatılıyor(Posta Yoluyla Gelen Eşya Bölümünde).Gümrükte takılan esyalar için nasıl bir yol izleniyor onunla ilgili birşey bulamadım,azimle arıyorum.
Bir iki hafta içinde bir pda almaya kalkacam bakalım ne olacak.bayram tatiline denk getirip gümrükten gecme sansını arttırmak istiyorum.Toshiba E355.Çok güzel bir cihaz,işlemcisi güçlü,grafik olayıda çok iyi,mp3 player,word,excel,outlook,divx bile izlenebiliyor.ben cok begendim.Türkiye'de yok,bunun alt modeli olan e330 Teknosa'da 471$,data.com.tr de 376$+kdv ye satılıyor.Ebay de 185$,kargoyu,sigortayı,komisyonu falan ekliyorum 250$ ı bulmuyo bayaa karlı oluyor.Linkinide veriyim girin bakın sellerın reytingi de cok iyi.
Ben bu siteden epeyce alışveriş yaptım,fiyattan ziyade zarflanan eşyalar(aslında bayağı kabarık,büyük zaflar) direk pTT yoluyle adrese teslim geldi,halen de geliyor.Fakat iki adet aket kutu şeklinde idi,biri 766$'lık diğeri 115$'lık bir paket,bunlardan biri için PTT gümrüğüne gittim,122milyon vergi ödedim aldım,diğar paket için yarın gitcem.Yani söylemek istediğim mümkünse(küçükeşyaları zarfla isteyin,büyük kutularda da fiyat avantajı oluyorsa kıyaslayın,gümrüğünü ödeyip alın,hiçbir sorun yok.Yaklaşık 8 adet spariş sorunsuz geldi ve de gelmeye devam ediyor.