Şimdi Ara

E-Bay ve Paypal Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • e-bay den 2 adet foto makinesi alacağım.

araştırdım ettim alttaki linkteki ürünü buldum.
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=250546221184&Category=3322&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D2

buy it now dedim 2 adet seçtim adres falan bilgileri derken paypala geldik ödeme için onada okey dedim.

sonra paypaldan Receipt for your PayPal payment to buy (....) diye mail geldi.
    paypal sitesinden baktığımdada -82 dolar gözükmekte hesabım.

1. ücreti hemen çekiyorlar mı ?
    2. aldığım ürünü iptal etmek istiyorum nedeni ise adama sorduğumda +3 dolar ücretle ürünü kargo takip nosunu vererek yollayabiliriz dedi. bende aslında o yüzden iptal edip yeniden kargo kodlu olarak sipariş vermek istiyorum. bundan sonraki adımlarım ne olmalı yardımcı olursanız sevinirim.

• up

arkadaşlar bu olayı halledersek çok mutlu olcam. canım sıkıldı biraz ebay de karışık zaten bide paypal olayı falanda girince işin içine.

paypaldan dispute yolladım adama mesaj çektim iptal etmek istiyorum satışı diye. güvenilir birine benziyor %100 olumlu notu var adamın gerçi 630 küsür satıştan ama içime kurt düştü bi kere :D
  • Dostum sadece kayıt numarası sorunu için iptal etmene gerek yok. Paypal parası hemen çeker, sen de adama 3 $ ikinciye para gönderirsin ve paypaldaki açıklama kısmına da ürün numarasını ve kayıtlı posta istediğini söylersin,sorun çözülür
    Bunları satıcıya mesaj olarak da yazarsan işin garanti olur hemen dispute yapmak hoş değil ve zaten haklı da olmazsın. Satın aldığın zaman ödemeyi yapıp ürünü almak durumunda kalıyorsun.
  • anladım.şimdi kapattım dispute u. adamada mesaj atıcam bu konuyla ilgili özür dileyeceğim.

fakat anlamadığım bir olay var. adama o 3$ lık takip kodu ücretini nasıl ulaştıracağım? yeni bir ilan mı açacak benim için 3$ lık ?
  • Hayır, senwww.paypal.com.tr 'e gireceksin, ödeme gönder diyeceksin, oradan adamın mail adresini (paypal adresi) yazıp açıklama kısmına ne için olduğunu da yazıp ilgili ödemeyi göndereceksin

quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLNIGHTMARE

anladım.şimdi kapattım dispute u. adamada mesaj atıcam bu konuyla ilgili özür dileyeceğim.

fakat anlamadığım bir olay var. adama o 3$ lık takip kodu ücretini nasıl ulaştıracağım? yeni bir ilan mı açacak benim için 3$ lık ?
  • çok teşekkürler ilginiz için. hallettim sanırım adamda geri dönüş yapar umarım uyuz oldu gerçi o kadar uğraştırdık ama :)
  • Rica ederim, ben fazla birşey bilmiyorken aynı şekilde yardımcı olunsa hoşuma giderdi
    Satıcı zaten bu konularda tecrübelidir, halledecektir ancak kayıtlı posta istediğinizin üzerine bastıra bastıra vurgulayın ki bunu atlamasın yoksa sizin makina bizim gümrükte güme gidebilir :)
    Ayrıca noel zamanı ebay'de Amerikan postasında aşırı bir yoğunluk olacaktır, satıcının sizinle ilgilenmesi ve ürünün postalama işlemleri gecikebilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLNIGHTMARE

çok teşekkürler ilginiz için. hallettim sanırım adamda geri dönüş yapar umarım uyuz oldu gerçi o kadar uğraştırdık ama :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takip olayını türkiyeye yolluyormusun dediğimde kendisi söyledi zaten aklımda yoktu hiç o olay o sırada araştırıyordum gerçi. kargo kodu olmadan gümrükte cebe atma durumları oluyormuş. Bizim insanımız çok farklı gerçekten hep bir inlik cinlik peşinde.

Ürün hong kongdan gelcek airmail yoluyla. banada ptt ile ulaşacak sanırım özel bir şirket durumu falan yok galiba.
  • Aynen öyle. Yalnız kargo süresi olarak bir ayı gözden çıkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.