Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.930
Cevap
56
Favori
353.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk aldığımızda 1 de duruyor.ama yapılan yprumlarda yeni gördüm 1,2,3 devir ayarı varmış.olmazsa bir ayarlıyayım
    galiba sorun herhalde suyun debisi ile ilgisi olması lazım.ayarlıyayım bakalım çözülecekmi

reglaj olayı ne oluyor????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILÖTESİİ -- 9 Aralık 2013; 23:18:20 >
  • KIZILÖTESİİ kullanıcısına yanıt
    Reglaj kombiye en yakın petekten başlayarak dönüş vanasını tamamen kapatıp çeyrek turlar ile açmaktır.

1 Petek - Çeyrek tur (1/4)
    2 Petek - Yarım tur (1/2)
    3 Petek - 3/4 tur
    4 Petek - 1 tur v.s.

şeklinde ayardır. Son peteğe reglaj yapılmaz sonuna kadar açık bırakılır.
  • Merhaba şunu merak ediyorum.
    Evin içi 22 derece olsun oda termostatı da 24 dereceye ayarlı olsun ve su sıcaklığı da 45 dereceye ayarlı olsun. Kombiyi açtık ve çalışmaya başladı, tesisat suyu sıcaklığı 45 dereceye gelince kombi durur mu yoksa oda sıcaklığı 24 dereceye gelene kadar çalışırmı? O yüzden mi 60-70 derece arasında tutuluyor hemen ısıtsın durdursun diye çünkü 40 derce su sıcaklığıyla evi 2 derce arttırmak için 2 saat durmadan yanacaksa 65 derece su sıcaklığıyla yarım saat çalışıp durur, doğru mu?
  • Iyi forumlar herkese. Baymak luna 5 240 fi combime termostat bakiyorum. Kombinin open therm ozelligi var. Salus 320 rf dusunuyorum. Degerli yorumlarinizi bekliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firari83 F kullanıcısına yanıt
    Opentherm özelliği olduğundan eminmisiniz, benim bildiğim Baymak kombilerde o destek aktif değil.
  • http://www.baymak.com.tr/tur/urunler/kombi/baymak-luna5-24-fi-hermetik-kombi-yeni-310-4020
    Linkteki kullanma klavuzunda kart devresine bakarsaniz, opentherm ozelligini goreceksiniz.

Maalesef aktif değil , aynısı diğer kombilerin kitapçığında yazıyor. Baymak fabrikasından bize söylenen gerekli yazılım desteği yok, yinede fabrikayı arayıp ürün mühendislerinden konu hakkında bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
  • Evet bu ilginc. Tesekkur ederim. O halde yoksa modulasyonlu oda termostadina da gerek yok...
    Kablosuz oda termostadlarindan hangusini onerirsiniz
    Bir decelektrik kesilince kablosuzu yeniden eslestirnek gerekir mi

Kablosuz oda termostatı genelde tavsiye etmiyoruz, çok sık şikayetleri yansıyor, ben bu riski göze alırım diyorsanız ve bütçe sıkıntısı yoksa Siemens REV24 RF, bütçe sıkıntısı varsa Salus ST-500 RF tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Kablosuz oda termostatı genelde tavsiye etmiyoruz, çok sık şikayetleri yansıyor, ben bu riski göze alırım diyorsanız ve bütçe sıkıntısı yoksa Siemens REV24 RF, bütçe sıkıntısı varsa Salus ST-500 RF tavsiye ederim.

Üstad ne tür sıkıntılar oluyor kablosuz termostatlarda bende kısa bir süre içinde almam gerekiyor. Gercekten sinyal çekmiyor mu ya da elektrik gittiğinde eşleşme mi yapmak gerekiyor birde eca whiteplus kombime bu önerdiğin kablosuz termostatlar uyar mı. Aydınlatırsan çok sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitaf H kullanıcısına yanıt
    Artık her yerimiz kablosuz aygıtlar ile dolduğundan kablosuz oda termostatlarında çok sık bağlantı kopmaları meydana geliyor, herkeste aynı sorun olacak diye bir kural yok tabiki. Biz ya sorun olursa diyoruz kablosuz oda termostatları ucuz da değil. Eşleşme ile alakalı ciddi bir şikayet işitmedim artı o konuda fazla bilgiye sahip değilim. Kablolu veya kablosuz her türlü aç/kapa (on/off) oda termostatı kombinize uyar.
  • ACELE YARDIM kolaygelsin ev sahibi ile aynı kombiden iki evi ısıtıyoruz gayet güzel ısınıyor fakat odanın koloriferin son oldugu oda ısınmıyor ev sahibime aç kapa demekten bıktım bu odayı nasıl ısıtırım dağalgaz sobasımı alsam peteğe ek birşey yapılırmı tüpe doğal gaz doluyorsa eğer doldurup bu odada katalitik gibi bir şeyle küçük bir ısıtıcıyla ısıtsammı
  • mermerciugur70 M kullanıcısına yanıt
    Reglaj yapın veya çok ısınan odalara termostatik vana takın.
  • Yeni taşındığımız evde önceden kalma Eca Calora marka kombi var. Sıcak suyu açtığımızda sıcak su hemen gelmiyor. 5-10 dakika bekliyoruz ki anca sıcak su geliyor. Bazen hep soğuk geliyor kombiyi kapatıp açıyoruz. Suyu ısıtmamasının nedeni ateşleme yapmaması. Baktım ateşleme filan yapmıyor. Peki ateşleme yapmamasının nedeni ne olabilir? Peteklerde her hangi bir sıkıntı yok.

Banyo yaparken ara ara sıcak suyu kapatıyoruz. Geri açtığımızda yine baya bekliyoruz ki su ısınsın. Banyo yapmak resmen işkence oldu. Birde sıkıntı şu. Suyu tekrar geri açtığımızda su kaynar geliyor 2-3 saniye sonra soğuk su geliyor.

Eski evdeki kombimiz iyiydi. Suyu açtığımızda 15 saniye sonra sıcak su geliyordu. Kapatıp tekrar açtığımızda hemen sıcak su geliyordu.

Kombinin arızası ne olabilir? Tahmini olarak ne kadar masraf çıkarır? Bu sorun giderilebilir mi yoksa tamirle uğraşmayıp yeni kombi mi almak gerekir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

• doğalgazımız yeni açıldı. ilk defa kullanacağız. şimdi bana temel kullanım bilgileri lazım.. yardımcı olursanız sevinirim.

kombi eca confeo premix yoğuşmalı (24000)

eca oda termostatı var. oturma odasına koydurttuk. linkteki arkadaş: http://www.ecasanalmarket.com/eca-kombi-oda-termostadlari/53-eca-kombi-oda-termostati.html

ev dubleks ve yalıtım yok. o yüzden yukarıyı kullanmıyoruz.

kombi kaç derecede yanmalı? sabah - akşam - gece

oda termostatı kaç derecede kalmalı? sabah - akşam - gece

kaç petek açık kalmalı? (bütün gün mü?)

kullanılacak peteklerdeki vanalar sonuna kadar mı açılmalı?

peteklerdeki tek vanayı kapatmak yeterli mi?

peteklerin arkasına aliminyum levha koymalı mıyız?

• Üstad bu whiteplus kombiler modülasyonlu değil mi servisler bile kendi arasında çelişiyor biri evt diyor digeri hayır.kafayı yiyecem ve benim kombim ısı kaybı olmamasına rağmen sürekli yanıyor sıcaklık derecesi ekranda hep aynı ama hiç sönmüyor kombide arıza kıvam sizce yoksa bu modülasyonlu mu demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitaf -- 14 Aralık 2013; 15:08:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitaf

Üstad bu whiteplus kombiler modülasyonlu değil mi servisler bile kendi arasında çelişiyor biri evt diyor digeri hayır.kafayı yiyecem ve benim kombim ısı kaybı olmamasına rağmen sürekli yanıyor sıcaklık derecesi ekranda hep aynı ama hiç sönmüyor kombide arıza kıvam sizce yoksa bu modülasyonlu mu demek

Dış hava soğuk olan bir yerde yaşıyorsanız muhtemelen kombiniz modulasyonlu bende ECA confeo premiks ve modulasyonlu honeywell OT var geçen hafta boyunca dış hava -10 kombi gidiş suyunu kendisi otomatik ayarlıyor genelde 50-54 derece arası sürekli hiç durmadan yanıyor. Sizdeki durumda bendeki ile aynı gibi bu durumda sizin kombide modulasyonlu olabilir ( tabi kombi su çıkış sıcaklığını siz ayarlamıyorsanız)
  • Merhabalar eca calora kombimiz kalorifer veya sıcak su kullanmadığımız halde ara sıra kendi kendine çalışıp peteği ısıtıyor. Bu bir sorun mudur yoksa içindeki su donmasın diye mi yapıyor? Cevabınız için teşekkür ederim şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Merhabalar eca calora kombimiz kalorifer veya sıcak su kullanmadığımız halde ara sıra kendi kendine çalışıp peteği ısıtıyor. Bu bir sorun mudur yoksa içindeki su donmasın diye mi yapıyor? Cevabınız için teşekkür ederim şimdiden.

donma korumasi devreye giriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Merhabalar eca calora kombimiz kalorifer veya sıcak su kullanmadığımız halde ara sıra kendi kendine çalışıp peteği ısıtıyor. Bu bir sorun mudur yoksa içindeki su donmasın diye mi yapıyor? Cevabınız için teşekkür ederim şimdiden.

donma korumasi devreye giriyor

Problem yok öyleyse teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.