ECA ya hem katılıyorum hem katılmıyorum. tamam tabi ki ECA büyük bir firma o konuda cevap net ama elinde olmayan yada düzgün çalışmayan ürün için alternatifin yoksa servislere şu bilgi gidecek arkadaş falanca falanca marka bizim oda termostatı girişinden şu şu bilgileri alabiliyor veya uyumlu çalışabiliyor (sadece on off cihaz bile olsa gene de aktarim bilgisi gerekli). Adam illa almak isterse yönlendirin denebilir. sonuçta Türkiye de kaç tane oda termostatı üreticisi yada ithalatçısı var? kaç tane pcb yada anakart üreticisi var veya dizicisi var? sınırlı şeyler konuştuğumuz için bu ufak nüanslar yapılabilecek şeyler. yapmamak tabi onların seçimi ama müşteri eninde sonunda bunu yapacak. Bir dahaki seçimi ECA olmayabilir. Ben şu konuda yakında çoğu oyuncunun yani üreticinin harekete geçeceğini düşünüyorum. Yakın zamanda Demirdöküm, ECA, vb yerli üretici konuşmuyor olabiliriz. Sanica, Lendi ,Copa gibi üreticiler konuşuyor olacağız. Çünkü klasik markalar harici artık insanımız araştırır düzeye geldi. Marka bağımsız düşünmeye başlayacağız o zaman kalitenin aslında ucuzda da bulunabildiğini göreceğiz. Tabi bu varsayım skoda nın yaptığı gibi olmaz ümidindeyim. Alt segmentten üst segmentte zıpladı bu markalarında bunu yapmadan çizgiyi bozmadan ilerleyeceğini ümit ederek bu cümlemi kuruyorum. Haki02 arkadasim sende model marka belirteydinde en azindan anakart üreticisine bakabileydik. Belki ufak bir tüyo verebilirdik. |
E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (90. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba
eca proteus premix 24 kw modelini kullanmaktayim , farkli markalarin cok guzel urunleri var fakat garanti disi birakma mevzusu kafa karistiriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Honeywell anakart üreticisi. honeywell ürünlerine bakabilirsiniz modülasyonunu görebilecek bir ürün seçebilirsiniz. garanti konusu da anakart honeywell ken oda termostatının honeywell olmasına itiraz etmezler sanırım.
illa ekonomik yakmak istiyorsanız tavsiyem oda termostatı yerine termostatik vana ile deneyin önce sisteminizi
-
eca confeo premix 24 kw 8 yıllık yoğuşmalı kombim var.Kombimin baca cıkışı yanında bir ventil? var buradan bayağı su akıp mutfağı batırdı.su basıncı 03 bara a düştü.yeniden su bastığımda oradan tum su dışarı çıkıyor.sorun nedir aceba
-
Genleşme tanki olabiir.
Manuel hava purjörü. Kombinin içine değilde dışına akıttığına göre kare vida gevşek. Kare olan vidayı sıkacaksın. Alt taraf çevresel olarak 360 derece boşta döner, sorun yok(pipoya yön vermek için). Vidayı sıkarken alt kısmı sıkıca tutacaksın
Merhaba.
ECA phoenix PH HM 11 LT hermetik şofben kullanıyorum. Aldığımdan beri sorunsuz kullanırken bugün ne hikmetse randıman vermemeye başladı ama şöyle; Mutfakta sıcak su 53-55 derce arası olurken banyoya giden suyun sıcaklığı 39 dereceyi geçmiyor. Dijital ekran herhangi bir hata vermiyor. Servis ise henüz çağırabilmiş değilim salgın yüzünden. Acaba suyun debisi ile ilgili olabilir mi? Mutfağa kadar normal gelip banyoya gelince tazyik azalıyor mu, öyleyse bu sebepten olabilir mi?
-
Hayır tam tersi suyu fazla açarsan derece yükselmez. 11lt sofben, kireçlenmeyide üstüne katarsan 9 lt ye veya aşağı düşmüştür. Yani 9 litre suyu 30 derece yükseltir. Şebeke 10 derece ise sende 9 lt akıtıyorsan 40 dereceye çıkar en fazla
merhaba ECA calora kombim bir süre çalışıyor sonra aşağıdaki hatayı veriyor ve duruyor.L4 Hızlı Yanıp Sönüyor, L3, L6 ve L7 Yanıyor. internetten baktım ve bunu buldum, Çözüm Harici arıza durumlarında genelde elektronik kartta sorun olabilmektedir.
kartı soktüm fakat üzerinde herhangi bir yanık parça görmedim, gözle temas. Bu sorun elektronik çipten mi kaynaklanıyor yoksa bir devre elemanından mı? Devre elemanı ise hangisi olabilir?
-
Selamlar. Vitopend 100 kombi kullanmaktayım. Eca marka olmasa da muhtemelen benzer bir soruna denk gelmiş olabilirainiz diyerek yine de sormak istedim. Sıcak su ayarı 3/6 da iken , ve petek ayarı kapalı iken , petekler neden ısınıyor olabilir. Teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, Bilginiz dahilinde cevaplayabilirseniz sevinirim.
Baymak Jet Prismatik 80 LT LCD model termosifon kullanıyoruz. Artık miyadını doldurdu ve eve ilk geldiği günden beri sorun yaşadığımız bi cihaz oldu.
Bugünlerde Demirdöküm DT4 Titanium Dijital 80LT termosifon dikkatimi çekti.
Bakınırken Su Bar Basınç diye bir ibareye rastladım. Eskisinde bu ibare 9 iken Demirdöküm cihazında 6 olarak geçiyor. Bu ibare suyun tazyikli akması ile mi ilgili yoksa farklı bir konu mu anlayamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misin?
3 senedir E.C.A. Confeo Premix CP 35 HM kombi kullanıyorum.
Alırken servisteki arkadaş çok yeni bir model olmadığını ancak sorunsuz ve kaliteli cihaz olduğunu söyledi. Ayrıca bu modelde gaz regülasyonu özelliği olduğunu, alev boyunun otomatik ayarlandığını anlattı. ECA Lago FB OT termostat ile bu özelliğin çalıştığını anlattı. Başka model bir termostat takılırsa sadece on/off şeklinde çalışacağını ve bu modelde bu termostatın çok uyumlu olduğunu izah etti. Açıkçası ben de üç senedir bir sorun yaşamadım. Zamlara rağmen komşularımdan her zaman daha düşük fatura ödedim.
Ancak bu termostatın kullanımı çok zor ve ayar yapmak biraz sıkıntılı.
Niyetim Apple HomeKit destekli, Wifi özelliği olan bir termostat almak. Ancak hem kombime uygun hem de bahsettiğim özelliği destekleyen Apple uyumlu bir termostat bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan, daha da iyisi kullanan kimse var mı acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
3 yollu arızası yada anakart arızasıdır. anakart 3 yolluya komut veriyordur yarı yarıya açıyor olabilir. bi eşanjör mü diye baktım ama çift eşanjörmüş.
-
Haklıymışsınız, su tazyiği fazla geldiği için sıcaklık sabit kalıp yükselmiyormuş tazyiği azaltınca herhangi bir sorun kalmadı. Peki bir şeyi merak ediyorum; Bu durumda musluğu dibine kadar açıp kullanamıyoruz, bir tanıdığım sayaca basınç düzenleyici taktırmamı önerdi ve bunun işe yarayacağını söyledi. Böyle midir gerçekten?
-
Merhaba
Eca confeo plus kombim belli aralıklarla ateşlemeyi kesiyor. Ama hata kodu yok petekler ısınıyor görünüyor ama ateşleme yapmıyor. ve ısınmıyor Bugün servis geldi termostat kaynaklı olabileceğini söyledi ancak termostat ekranında sorun görünmüyor doğru sıcaklıkları gösteriyor. ısıtma komutu sürekli yolluyor. Şimdi termostatı devreden çıkardı kısa devre yaparak manuel moda aldı kombiyi, Başına gelen varmı böyle bir durum?
-
Kaç dereceye aldığını veya kaç dereceye kadar çalıştığını belirtmemişsin. Eca kombiler +9 - 9 çalışır. Yani 40 dereceye alırsan 49a kadar ısıtır 31 dereceye düşmezse ve 3 dakika dolmazsa çalışmaz. Yani 32 dereceye düşmüşse 1 saatte geçse de 31 olmazsa çalışmaz veya 31 ve altına düşse bile 3 dakika dolmadıkça çalışmaz. Hem - 9 olacak hemde 3 dk dolacak. Sen anlık olarak düğmeyi çevirincede hemen çalışmaz çünkü bi önceki yanma sonrası bekleme olan 3 dakikayı bekler, ama - 9u beklemez eğer süre dolmuşsa yeni ayarladığın derece - 9 olmuşsa çalışır.
Filitre tıkalı olursa, 3 yollu bozulunca ve bypass(eca kombilerde bypass sorundur) bozulunca bu tarz sorun olur
Musluğu az aç, yani ısıtabileceği lt/dk açarsan olur.
manuel moda alınca +9 -9 olayı oluyor zaten bir sorun yok.Öncesinde zaten netatmo kablosuz termostat takılıydı 4 yıldır 65 derecede çalışıyordu.Oda set ettiği dereceye gelmemesine rağmen ve termostat ateşle komutu yollamasına rağmen ateşlemiyor yanlış anladın sanırım.
Bu arada filtreyi kontrol ettim temizdi.Servis anakart değişecek dedi tekrarlarsa.Dediğinize göre anakart'tan çıkmayacak bu durum.Anakart ateşlemeyi tetiklemiyor olabilir.Kapat aç ile düzelebilir bu dedi.
-
merhaba.
bilgi saihibi olan arkadaşlardan fikir rica edecektim.
eca kombi var.(ssanırım proteus plus blue) havaların -10 dan daha soğuk oldugu son günlerde oldu sanırım.
musluktan sıcak su akmıyor.hiç su akmıyor.
soguk suda sıkıntı yok.
ev de sıcak, ısınmada sorun yok.
kombi çalışıyo, basınç 1.2 bar gördüm.
kombi balkonda dolap içerisinde.
ne yapmam gerekiyor ? sorun nerde ?
kombi donmuş olsa hata vermeden bu şekilde çalışmaya devam eder miydi ?
1-2 gündür sıcak su hiç açılmamıştı bu arada.yani sirkülasyon yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme tahtasi -- 29 Ocak 2022; 21:28:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X