kombinin dolab içinde olması kombiyi bi nebze korur ama boru dışarda olunca veya dışarda olmasına gerek kalmaz bile, dolabın içinde dahi olsa donar. kalorifer suyu hem sürekli ısınıyor ve dolaşım halinde ama musluk suyu, musluk açılmadığı müddetçe durağan şekilde beklediğinden dolayı hemen donar. hatta kombinin girişine kadar donma ilerler. boruları ya saç kurutma ile veya çok sıcak olmamak kaydıyla ılık su ile epey uğraşman gerekecek. kullanım suyu kombinin dönüp durmaz, sen musluğu açınca hareket eder. mesala ankarada kombi dolabın içinde dahi olsa montajı yasaktır. çünkü dolabın içinde dahi olsa şebeke borusu donar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 30 Ocak 2022; 0:38:31 > |
E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (91. sayfa)
-
-
Hocammm,dolabi folyo ile kaplasam bi nebze olsada korurmu.? Bu yaz dolap balkonda oldugu için güzel bi yalitim yapicam nasil yapmami istersin.?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
folyonun ısı iletim karesteriği ortam ısısına göre değişir. mesala 20 derecede iletimi azken -10 derecede fazla olup ters tepebilir. farklı sıcaklıktaki bazı deneyler etkisi yerine dezavantaj olduğunu göstermiştir. sen bilinen yolu tercih et, boşver balkonun ortasında cüneyt a. filminden fırlamış gibi bi dolabı. soğuk hava paneli(biraz pahalı) en güzeli, hemde sağlam
-
hocam yanıtınız için teşekkürler.
mesajınızı şimdi okudum.
akşam yatmadan bikaç yerde sıcak su olaynı okumuştum. sabah ilk işim denemek oldu.
fakat borular dikey oldugunu için önce bikaç havlu doladım borulara, sonra sıcak su döktüm.
3-5 dk ya açıldı.
teşekkrü ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme tahtasi -- 30 Ocak 2022; 13:48:32 > -
Demirdöküm Nepto kombide ,yanma bitince devirdaimide kapatmanın bir set - servis ayarı varmı?Varsa bu ayarı nasıl yapacağız? eca oda termostatı çok soğuk havalarda kombiyi kapatıyor ama devirdaim pompasını kapatmıyor,ayarlanan dereceye gelemediği için.Bunu düzeltmek istiyorum.
-
-
kompozit çıkış hidroliğinizin 3 yollu vana motoru mili contası kaciriyor. hani bulunursa sadece mili değiştirin diyeceğim ama nasıl sökeceksiniz buda büyük bir muamma. en iyisi çıkış hidroliğini değiştirmek.
-
Bak bu havlu işi iyi olmuş yoksa boruda su durmadığı için bende epey uğraştığım zamanlar oldu. Bende teşekkür ederim geçmiş olsun
Teşekkür ederim ,
Sanırım lazım olan şey budur değil mi ?
gittigidiyorAtron Kombi Tamir Takımı , Demirdöküm Atron Üç Yollu Vana Tamir Kiti Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/atron-kombi-tamir-takimi-demirdokum-atron-uc-yollu-vana-tamir-kiti_pdp_560493947
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhabalar,quote:
Orijinalden alıntı: ecaservisi
Merhaba,
Bana göre yıllık bakımda aşağıdaki işlemler yapılmalı.
Fan temizliği ve yağlanması
Genleşme tankına hava basma
Ana eşanjör temizliği
Brulör temizliği
Buji temizliği
Gözle oksitlenme kontrolü
Gaz kaçak kontrolü
Filtre temizliği
Cihaz çalışırlık kontrolü ve testleri
Ev durumuna göre tasarruf önlemleri iletilmeli
Proteus blue model kombimiz atacağım resimde görülen kısımdan su damlatmaktadır?
Ayrıca bar sık sık düşmektedir.
Nedeni hakkında bir fikriniz var mı acaba?
Çok teşekkür ederim.
Selamlarımla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar,
Cam sigorta atma neden olur? Patlayanı değiştirdim, sıcak suyu açınca yenisi de patladı. Akımı pompa mı fazla çekiyordur, anakaet mı nasıl tespit edebilirim , Öneriniz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcank -- 1 Nisan 2022; 0:49:2 >
Merhaba, dairemde Eca proteus kombi var bir kaç sorun yaşıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1- Sıcak su kullanımında su bir süre sonra soğuyor sonra tekrar ısınıyor bu normal midir değilse ne yapılmalı ?
2- Kombi yaz konumunda iken su tahliye vanasının hizasından iç kısımdan bir yerden su damlatıyor 2 günde bir su basıyorum ancak kış konumunda petekler açıkken damlama yapmıyor neden olabilir ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkeür ediyorum.
-
1-prosestat yada eşanjör kirlenmesi
2-kombi çalışırken kombi içindeki gövde sıcaklığından su kurur veya 3 yollu dan kaçırıyorsa genelde bi konumda kaçırırken diğer konumda kaçırmaz, tamir edilmezse 3 yollu motorunuda yakabilir masraf artar.
suyun 2 günde bitmesinin sebebide genleşme tankında hava yok
-
Ama su da yaz konumunda olduğunda 2 günde bir 1 bar çizgisine geliyor, kış boyunca 2-3 defa filan doldurmuşumdur.
-
3 yollu vanalar genelde tek konumda(yaz/kış) çok kaçırır diğer konumda kaçırmaz yada az kaçırır, vana yeni bozulmuş anlaşılan, eğer tamir edilmezse vana motorunuda yakıp maliyeti arttırır.
en soldaki borunun kombiye bağlandığı noktadan 10cm yukarısındaki sızıntı 3 yollu vanadan olur
-
Daha önce çekmiştim bu fotoyu yeni buldum bir kaç foto daha vardı ama onları bulamadım. Bu bölgeden kaçırıyor netten baktığım kadarıyla 3 yollu vana bu değil sanırım. Dediğiniz gibi kombinin sol tarafı burası ama benim kombi farklı galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambo2590 -- 5 Nisan 2022; 8:7:57 >
evet, bu bypass borusu, oringleri değişecek.
-
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
-
Arkadaşlar merhaba 5 yıldır ECA Scot ve oda termostatı olarak ECA lago kullanıyorum. Son 4-5 aydır evde elektrikler kesildiğinde oda termostatında bulunan tarih saat ve haftanın gün ayarı sıfırlanıyor. Kombinin anakartında mı pil vardır oda termostatında mı acaba?
-
Kimse yanıt vermemiş nasıl çözdüğümü anlatayım.
1) 3 adet cam sigorta alıyorsunuz.
2)İlk önce pompanın elektrik kablolarını söküp yeni cam sigorta takıp dneiyorsunuz.
3)Bende bu adımda cam sigorta atmadı, pompayı değiştirip sorunu çözdüm, sizde atarsa 2. devreye giren cihaz fan
4)Pompanın takıp fan'ın söküyorsunuz. atmazsa fanı değiştirin atarsa anakarta geçin. Bu şekilde devam edilecek. Bildiğim devreye girme sıralaması böyle. Pompayı, fanı, anakartı vb. sökmek çocuk oyuncağı gözünüz hiç korkmasın.
İki bin tl istenen arızayı bu şekilde 400tl'ye çözdüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcank -- 9 Nisan 2022; 16:5:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X