Şimdi Ara

e-Devlet'e kira kontratı özelliği geliyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

e-devlette geçince sanki evi satamaz ya bırakın bu işleri adi insanlara denk gelmişsiniz işte. Herkesi genellemeyin.

• blackkugu61 B kullanıcısına yanıt

Ne anlatıyorsun dostum ya, ev yasal olarak satılır tabi yalnız alan, satan, emlakçı falan bir olmuş mesela geliyor kapına, yok kontrat geçersiz, yok 1 ayda çık bilmem ne..

Olay satıp satmaması değil başka dümenler de var. 100 milyonluk ülkede dümen bitmez.

Kiracının eli güçsüz ev ararken bazı şartlara razı oluyorlar ben ev sahibini görmedim mesela çalışıyormuş vs anlık tutmak lazımdı evi geziyorum başkası geliyor

biz de şurada oturuyoruz bilmem ne ayak üstü anında tutman gerekiyor.

Genellemiyorum ama çok ayak oyunu var, bir sürü sıkıntı yaşanıyor.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Bende 2 saatir anlatıyorum bu dediğin olaylar e-devlete geçince değişmeyecek normal kontratta yapsan değişmeyecek. Maksatı muhabbet vergiyi kontrollü almak vergi kontrolüde gelince bir çok kişi üzerine vergi koyacak olan yine kiracıya olacak. Bunu anlamayana anlatmak hakkatten boş gerçekten yoruldum gerçekten basmıyor adamın kafası sistemde en çok ezilen kiracı olacak diyoruz beni eleştiriyor.

Bu mesele gerçekten etik olarak bakıldığında kiracı kontratı kaç yılsa ev el değiştirse bile o yılı doldurmadan çıkaramazsın. Alacak kişide ona göre evi alsın bu kanunu da bilmeli bu kadar basit. Kanunda çok açık var çakalda çok olunca kiracıya oluyor zulüm.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

tirabzonlu abimiz beni engellemiş. benim demek istediğim bu abinin neden bu kadar asabileştiği. kontratını düzgünce yapıp vergisini veriyorsa niye bu kadar geriliyor ki, kağıt yerine dijital belge olacak sadece. bir katakulli yapıyorsa bilemem tabi. yok evin masrafı oluyor cart curt diye dert ediniyorsa niye ekstradan ev tutuyor, başka yatırım yöntemleri de mevcut. bu tarz ev sahipleri hiç bir şart altında zarar etmeyeceklerine kendilerini inandırmış durumdalar ben bu kafayı anlamıyorum ki. yatırım olarak düşünüyorsa bu işte kar etmek de var son 2-3 yılda katlanan fiyatlar gibi, zarar etmek de. bu realiteyi kaybetmişler gibi.

Kira kontratı zorunlu e-devlet'ten olursa ev sahibi ve kiracı uzak mesafede olsalar da imzayı atan taraflar olur.

Ben diyorum ki ev sahibi kolpalık yapıyor, ev alıp satılınca kiracı mağdur oluyor.

Evi bir insan aldığında kiracıyı hemen çıkaramayabilir bile ama böyle olunca çok pis kiracıya saplanıyor.

Daha önce görmediğin bilmediğin kiracı hakları var, ev sahipleri veraset vermediği bir aracıyla bu işten sıyrılabiliyor.

Tefe / Tüfe üzerinden zam istemeyi bile aşmış insanlar var adam çıkıyor %100 zam falan istiyor.

Bu gibi şeylerin yaşanmaması için bu tip devlet aracılığı iyi olur.

Bugün parayı neye koysan enflasyonun altında kalma riski var ama ev sahipleri istediği coşmuş kirayı alamayınca deliriyor.

Sen diyorsun ev sahipleri şimdi kiraya bu vergi oranını yansıtacaklar, dostum sen onu düşünene kadar insanlar şimdiden

kiraya vereceği dairede zammı yapıştırmışlar bile. Bir şeyin olacağı varsa oluyor bari sözleşmeler daha güven versin.

Bu şey hesaplayamadığın çok şeye de al atılabileceği anlamına geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 7 Ağustos 2024; 23:15:44 >

• Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

Yoo vergi kacirmiyoruz. Yeni gelen vergiyi odeyecegiz, odenen miktar da kiraniza yansitilacak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Yakın zamanda tekrar çalındı. Hatta geçenlerde hıyarın biri bir anlaşmazlık konusunda beni soy kütük bilgilerimle tehdit etmeye kalktı. Sanırım şu an 3-4 bin liraya herkes ulaşabiliyor bu bilgilere. Çok tehlikeli ama burası Türkiye. Yalnız bu mesajda nereye varmak istediğinizi anlamadım.

• SailorTurkey kullanıcısına yanıt
    Dilin kemiği yok. Şimdi o fiyattan vergi versin de içimiz rahatlasın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Anlaşmazlık durumunda mahkemedeki taraflardan biri ''kontrattaki imza benim değil'' derse seyreyleyin cümbüşü :) Ben hiçbir ev sahibi-kiracı davası görmedim ki 2 yıldan az sürsün.Uzlaşmacı olayı çıkardılar,onda bile süreç en az 3-4 ay ve uzlaşma hükümlerini imzalasan bile taraflardan biri yükümlülüklerini yerine getirmediğinde yine mahkeme :) Bu yüzden E-Devlet işi iyi.Zaten kanun bütün ev kiralama şartrlarını belirlemiş.Tek sıkıntı ev sahibi iseniz gerçekten eliniz kolunuz bağlı.Kira artış oranı TÜFE'yi geçemez ve kontrat kiracının insiyatifiyle 10 yıla kadar uzatılabiliyor.Birde kira sınırlamaları da işin içine girdi mi %25 gibi ciddi sıkıntı ev sahibi için.

• acr kullanıcısına yanıt

3-4 bin lira mi? 13-14 yasinda ergenler kapi numaraniza kadar bilgileri 100 liraya satiyor :)

• Bir ara dosya paylaşım sitelerinden ayan beyan yüklenebildiğine dair bilgiler vardı. Sadece bir iki yerde gündem olmuştu.😳

• Olması gereken bu aslında. Herşey kayıt altında ve profesyonelce yürümeli, vergisi alınmalı. Ama ülkenin en büyük grupları zenginleri yatırım teşvik gibi yöntemler bulup vergi vermezken düşük gelirli insanlara vergi açısından yüklenilmesi adil gelmiyor.
    Ev sattım birkaç sene önce, alan neredeyse tamamını kredi çekti ve fahiş bir vergi ödedi tapuda. Aynı evi zengin biri alsa üçte birini ancak vergi verecekti. Bunu devlet bilmiyor mu? Niye standart getirmiyor?
    Artık ev kiralamak gerçekten çok sıkıntılı bir durum. Burada kiracılar varsa onlar adına üzgünüm. Daha zor günler onları bekliyor. Kirada 2 evim var, kiracılar çıktıktan sonra muhtemelen boş kalacak ya da çok yüksek fiyat talep etmek zorunda kalacağım ki, verdiğime değsin. Şu an kiracı çıksın, evi elden geçeyim desem aldığım kiralar tadilata gidecek belki. Kira getirisi için ev almak bitti. Çoluk çocuk için alınabilir belki.

• Bence çok geç bile kalınmış bir uygulama. Özellikle milyonlarca ev sahibinin vergi kaçırmasının önüne geçecek ve belki sadece bu bile bizi saçma ötvlerden kurtarabilir(çok iyimserim galiba hadi biraz düşürür veya en azından artmasına engel olabilir). Diyeceksiniz ki bu vergi de kiracıya yüklenecek bence hem evet hem hayır. Burda faiş fiyat zammı yapılmasının önüne geççilecek devletin belirlediği bir oran var biliyorsunuz. Hemde kafasına göre kiracıyı evden çıkarma dönemine de bu bir son verir. Hatta ileride ilgili kurumlarca o bölgedeki evlerin kira ve satış bedellerinide kontrol altına alabilirsiniz çünkü elinizde bir veri olacak. Evlerini boş bırakan ev sahiplerinden de niye boş bu evler yoksa kaçak kiracı mı var diye hesap sorarsın. Olası anlaşmazlıklar mahkemeye düşmeden çözülebilir düşşe bile süreçleri daha hızlanır.
    Bakın çok değil 15 yıl önce motor ehliyeti alan arkadaşaın sürücü ehliyetine işletmesi için sürücü ehliyetini aldığı başka ildeki emniyet müdürlüğünden faks gelmesi gerektiği için 15 gün beklemişti:)

• Bu durumda kiralar artar arkadaş.

• Kira kontratı ile şart koşulan tarihsiz boş tahliye tahadütnameleride e-devlet üzerinde yapılması mecbur olsun kiraçılarında tam anlamı ile hakları korunmuş olsun işte ozaman devlet küçlülere karşı zayıfların yanında olur....

• yashiii Y kullanıcısına yanıt

Ve bu sonuç itibariyle dolaylı yoldan arttırılan gizli bir vergi zammı olmuş olur. Her zamanki gibi işçi-kiracı-müşteriye saplanır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.