Şimdi Ara

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
158
Favori
128.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeTaXs

quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba, amazon'dan kindle almayı düşünüyorum. 119$'lık sadece wi-fi olan model ve 179$'lık wi-fi + 3g olan model arasında kararsız kaldım. 3g olması bana 60$'ı karşılıycak ne kazandırabilir? Teşekkürler

bende alcam 119$ olandan nisanı bekliyom amerikadan alcam

60 dolar fazladan vermene hiç gerek yok 119luk al keyfine bak

Ben de ona kesin karar verdim fakat hevesim kursağımda kaldı malesef. Amazon Türkiye'ye kindle ve aksesuarlarını göndermiyor. Başka bi yol bakıyorum şu an alabilmek için

istanbul bilişim gittigidiyor filan bulabilirsindir ama fiyat 2 3 katı olursa şaşırma
    Nisanı iple çekiyorum bende

Evet malesef gittigidiyor'da 400 lira. Başka bi sitede 300 liraya buldum fakat şu an tam olarak içime sinmiş değil. Nisanda ne olucak peki acaba? Pm'den link atıyorum.

Nisanda amerikada elden alcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba, amazon'dan kindle almayı düşünüyorum. 119$'lık sadece wi-fi olan model ve 179$'lık wi-fi + 3g olan model arasında kararsız kaldım. 3g olması bana 60$'ı karşılıycak ne kazandırabilir? Teşekkürler

bende alcam 119$ olandan nisanı bekliyom amerikadan alcam

60 dolar fazladan vermene hiç gerek yok 119luk al keyfine bak

Ben de ona kesin karar verdim fakat hevesim kursağımda kaldı malesef. Amazon Türkiye'ye kindle ve aksesuarlarını göndermiyor. Başka bi yol bakıyorum şu an alabilmek için

istanbul bilişim gittigidiyor filan bulabilirsindir ama fiyat 2 3 katı olursa şaşırma
    Nisanı iple çekiyorum bende

Evet malesef gittigidiyor'da 400 lira. Başka bi sitede 300 liraya buldum fakat şu an tam olarak içime sinmiş değil. Nisanda ne olucak peki acaba? Pm'den link atıyorum.

Nisanda amerikada elden alcam

Ben de cihaz Türkiye'ye geliyor filan sandım Bi tanıdıkla filan denk getirmeye çalışıcam artık.

• Uygun bir fiyata bulabilsem ben de alacağım ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ua_anil

Uygun bir fiyata bulabilsem ben de alacağım ama...

kaç gibi...

ayrıca; AVS Document ConVerter - bununla çevirdiğimde trial version gibi şeyler yazıyor. bu yazıyı nasıl silebilirim. sizler nasıl yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarikosman7

quote:

kaç gibi...

Amazon veya Barnes&Noble'dakine yakın fiyatlarda
  • quote:

quote:

kaç gibi...

ayrıca; AVS Document ConVerter - bununla çevirdiğimde trial version gibi şeyler yazıyor. bu yazıyı nasıl silebilirim. sizler nasıl yapıyorsunuz.

Malum yollarla hallediyorsun işte oyun falan indiriyorsan anlamışsındır.

• quote:

Dostum Kindle 120$'lık da epub desteği yok. 180$ olan versiyon da var. İstenilen 60$ sadece 3g için değil yani. Benim sana tavsiyem NOOK alman. Nook modellerinin hepsinde epub desteği var. Yani internet üzerinden kitap bulman daha rahat olur. (Yasal ve ya Korsan). Eğer ışık ihtiyacın yoksa 90$ olan Nook'lardan da alabilirsin. 120$ ile 90$ modellerinin tek farkı glowlight.
  • Arkadaşlar korsan ebook veya pdf halinde okuyabileceğim aletler hangileri?Kindle paperwhite çok kaliteli gözüküyor ama elime almadığım kitabada para vermek istemiyorum açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilisyus

quote:

Dostum Kindle 120$'lık da epub desteği yok. 180$ olan versiyon da var. İstenilen 60$ sadece 3g için değil yani. Benim sana tavsiyem NOOK alman. Nook modellerinin hepsinde epub desteği var. Yani internet üzerinden kitap bulman daha rahat olur. (Yasal ve ya Korsan). Eğer ışık ihtiyacın yoksa 90$ olan Nook'lardan da alabilirsin. 120$ ile 90$ modellerinin tek farkı glowlight.

epub olayı nedir tam olarak anlamadım biraz daha açar mısın lütfen? Teşekkürler cevap için

• quote:

quote:

quote:

epub olayı nedir tam olarak anlamadım biraz daha açar mısın lütfen? Teşekkürler cevap için

Tabi ki.

epub yani elektronik yayın anlamına gelen dosya biçimidir. (
    en.wikipedia.org
    EPUB - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/EPUB
    ). IDPF kuruluşu tarafından 2007 yılında e-book cihazları için standart olarak belirlenmiştir. Açık kaynaktır; bedava olarak da dağıtılabilir, ücretli olarak da. Şu an çoğu kitap şirketi (Türkiye de hepsi) e-book kitapları için epub dosya biçimi kullanırlar. Açık kaynak olduğu için korsan olarak bulunması daha kolaydır. DRM desteği var. Kitapçılar da bunu kullanıyor. Ama DRM kırmak da oldukça kolay.

Amazon da bu sistemi kullanıyor ama kullanıcılarını kendi kütüphanelerinden dışarı çıkarmamak için ve korsandan uzak tutmak adına (daha çok kâr için) düşük fiyatlı cihazlarına bu desteği koymamış. Onun yerine MOBI desteği var. MOBI kitapları da bulabiliyor. Ama bildiğim kadarı ile epub kadar çok değil. Ben bu konu da cihaz almadan önce baya araştırma yapmıştım. Bu yüzden de Nook Glowlight aldım.

Sonuç olarak Türkiye de e-book fiyatlarının basılı kitap fiyatından pek de farkı yok. Ve seçenekte çok az. Ne kadar dayanabilirsin bilmem ama bir zamandan sonra korsan aramaya başlıyorsun. Korsan olarak da epub çok yaygın (her dil için). Bunları düşünerek karar ver derim.

Söyleyeceğim son şey de pdf hakkında Nook'u çok över oldum ama eksik olan yanını da söylemek isterim. Pdf tarafında Nook çok da başarılı değil. Amazon cihazları bu yönde çok daha başarılılar.

Son olarak ışıklı olarak alacak isen. Kindle Paperwhite Nook glowlight'dan neredeyse 1 sene sonra çıktığı için daha iyi bir aydınlatma teknolojisine sahip, bir inceleme videosu linki de vereyim.

The eBook Readeryoutube
    Kindle Paperwhite vs GlowLight Nook Touch Comparison Review
    http://www.youtube.com/watch?v=ozs7fHzyQ5Y

Biraz karışık oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir. Cihazlara yakından bakmak istersen eğer benim nook cihazıma bakabilirsin. Resim gönderebilirim. Ya da İstanbul/Anadolu Yakası tarafındaysan gösterebilirim cihazı.

• epubu dert etme arkadaşım kindle al sen epub indirir calibre programıyla mobiye çevirirsin 2dk bile sürmez onun için fazladan para bayılma kindle diğerlerinden daha kaliteli bence
  • Yurtdışından Nook getirtebilirmiyiz, bir sorun çıkar mı gümrükte?
  • quote:

Yurtdışından Nook getirtebilirmiyiz, bir sorun çıkar mı gümrükte?

getirilebilir, ptt ile getirt. yani alacağın yerin yerel PTTsi ile (ABD için usps) gönderirlise rahat edersin. fiyatı 100 euro altı ise sorun olmaz. ancak bazen adamlar fazla diye bekletiyorlar. sende gidip elindeki alıma ilişkin belgeler ile fiyatını beyan ediyorsun, 100 euro (bu tutar değişmiş olabilir) altında ise 2 TL vergi ödeyim alıyorsun. Lakin 100 euro üstünde ise o zaman %20 maktu gümrük vergisi ödersin. böyle bişey alacaksan (telefon hariç bunun bireysel postası yasaktır) PTT ile gelirse başın ağrımaz %20 ödersin sadece.
  • Mesajım bulunsun.

• quote:

quote:

Yurtdışından Nook getirtebilirmiyiz, bir sorun çıkar mı gümrükte?

getirilebilir, ptt ile getirt. yani alacağın yerin yerel PTTsi ile (ABD için usps) gönderirlise rahat edersin. fiyatı 100 euro altı ise sorun olmaz. ancak bazen adamlar fazla diye bekletiyorlar. sende gidip elindeki alıma ilişkin belgeler ile fiyatını beyan ediyorsun, 100 euro (bu tutar değişmiş olabilir) altında ise 2 TL vergi ödeyim alıyorsun. Lakin 100 euro üstünde ise o zaman %20 maktu gümrük vergisi ödersin. böyle bişey alacaksan (telefon hariç bunun bireysel postası yasaktır) PTT ile gelirse başın ağrımaz %20 ödersin sadece.

Üst sınıra kargo da dahil onu da unutmamak gerek.Ve 70 euro diye biliyorum sınır.

• Bende 70€ biliyorum

• Kindle ile Nook aynı fiyatta. Yurt dışından kargo ile değilde birisinin yanında getirirsen bir sorun çıkmıyor. Ben öyle aldım. Kargo ile ne olur bilmem. Çünkü 70 euro yaklaşık olarak 160 lira demek. 120$'lık bir cihaz 215 lira'ya denk geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tabi ki.

epub yani elektronik yayın anlamına gelen dosya biçimidir. (http://en.wikipedia.org/wiki/EPUB). IDPF kuruluşu tarafından 2007 yılında e-book cihazları için standart olarak belirlenmiştir. Açık kaynaktır; bedava olarak da dağıtılabilir, ücretli olarak da. Şu an çoğu kitap şirketi (Türkiye de hepsi) e-book kitapları için epub dosya biçimi kullanırlar. Açık kaynak olduğu için korsan olarak bulunması daha kolaydır. DRM desteği var. Kitapçılar da bunu kullanıyor. Ama DRM kırmak da oldukça kolay.

Amazon da bu sistemi kullanıyor ama kullanıcılarını kendi kütüphanelerinden dışarı çıkarmamak için ve korsandan uzak tutmak adına (daha çok kâr için) düşük fiyatlı cihazlarına bu desteği koymamış. Onun yerine MOBI desteği var. MOBI kitapları da bulabiliyor. Ama bildiğim kadarı ile epub kadar çok değil. Ben bu konu da cihaz almadan önce baya araştırma yapmıştım. Bu yüzden de Nook Glowlight aldım.

Sonuç olarak Türkiye de e-book fiyatlarının basılı kitap fiyatından pek de farkı yok. Ve seçenekte çok az. Ne kadar dayanabilirsin bilmem ama bir zamandan sonra korsan aramaya başlıyorsun. Korsan olarak da epub çok yaygın (her dil için). Bunları düşünerek karar ver derim.

Söyleyeceğim son şey de pdf hakkında Nook'u çok över oldum ama eksik olan yanını da söylemek isterim. Pdf tarafında Nook çok da başarılı değil. Amazon cihazları bu yönde çok daha başarılılar.

Son olarak ışıklı olarak alacak isen. Kindle Paperwhite Nook glowlight'dan neredeyse 1 sene sonra çıktığı için daha iyi bir aydınlatma teknolojisine sahip, bir inceleme videosu linki de vereyim.

http://www.youtube.com/watch?v=ozs7fHzyQ5Y

Biraz karışık oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir. Cihazlara yakından bakmak istersen eğer benim nook cihazıma bakabilirsin. Resim gönderebilirim. Ya da İstanbul/Anadolu Yakası tarafındaysan gösterebilirim cihazı.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu. Zahmet olmamıştır umarım.

Nook cihazını bi önceki mesajınızdan sonra inceledim, kafama takılan tek yönü 6" olması oldu. 7" Kindle kitap sayfalarıyla orantılı gittiği için daha cazip geldi bana. Alıcağım kitapların çoğu zaten bende var ve sadece ingilizce okuycam cihazdan. Epub formatını mobi'ye çevirmek aşağıdaki arkadaşın dediği kadar kolaysa (pm attım kendisine) pdf ve glowlight'ta daha iyi olduğunu da eklersek kindle almak daha mantıklı geliyor bana. Korsan yayına pek ihtiyacım olucağını sanmıyorum çünkü güncel kitaplar okuycağım zaman onların korsanını bile bulamam, klasiklerden okuycağım zaman da onların mobi versiyonunu bulabiliceğimi düşünüyorum. Cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim aydınlatıcı oldu

• güzel konu, teşekkürler
  • satın aldığım ebook (epub dosya biçimli) galaxys2 telefonumda okuyabilir miyim bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.