< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiodayediduvar -- 11 Ekim 2014; 21:09:57 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiodayediduvar -- 11 Ekim 2014; 21:09:57 > |
Romantizme gerek yok. Kokuymuş, vs. geçiniz... Kitap okumanın amacı kağıdı hissetmek değil, yazarı ve yazanı hissetmektir.
7 yıl önce aldığım kindle sayesinde sayısız kitap okudum. E-kitabın avantajlarını buraya yazmaya gerek duymuyorum, sanırım herkes farkındadır. Yıllar önce taş tabletlerden ağaç yapraklarına yazılan yazılar dün kağıda, bugün dijital ortama yazılıyor. Belki yıllar sonra doğrudan beynimize iletilecek. Bu yazının evrimi. Evrimin bir kuralı, adapte olamayan canlıların soyunun tükenmesidir. |
Arkadaşlar burs çıkarsa enbkısa zamanda bende bir e kitap okuyucu alacağım dua edin
|
üniversite 1'e giderken amazon kindle 3 keybord version adlı bir kitap okuyucu almıştım kendime. ingilizce öğrenirim diye. esasen pek işime ingilizce öğrenmek için yaramadı ama kitap okuma aşkımı zannedersem 100 kat arttırdı. elimde sayısını unuttuğum kadar çok kitabım vardı ve sayfa baskı kalitesi bana kalırsa basılı kitaptan daha güzeldi, hem gözüme de iyi geliyordu. şöyle düşünün, kitap sayfasındaki sarı ve beyaz tonlar güneş ışığıyla yansıdığı zaman gözlerinizde feci bir yanmaya sebep olur. ama ekitap okuyucularda bu güneş ışınları ekrandan yansımaz hatta daha güzel ekranda hapsolur ve gözlerinize doğrudan bir temasta bulunmaz. ben çoğu kez yurdun bahçesinde çimenlere otururken güneş ta tepemdeyken kitap okurdum. bunun keyfi çok başkaydı. aradan 6 sene geçmiş. hala ekitap okuyucu kullanıyorum. 100lerce kitap okumama vesile olmuş bir alet.
artılarına gelirsem: +toplu taşımada tek elinizle rahatlıkla sayfa değiştirerek, diğer yolcuların yer hakkına gasp etmeden kitap okumanızı sağlar. +geceleri ışığı sayesinde, yukarıda arkadaşımızın da bahsettiği gibi gözlerinizi yormadan ve ekstra bir elektrik masrafına sebep olmadan size arkadaşlık eder. +tek bir alet ile cebinizde matbuu olarak sahip olamayacağınız, sahip olsanız bile bu kadar kitabı bir arada taşıyamayacağınız kitaplarınızı yanınızda taşımanıza sebep olur. +altını çizdiğiniz, not aldığınız yerleri birkaç saniye içerisinde bulabilir. bütün notlarınıza tek sayfa üzerinden göz gezdirebilirsiniz. +tek bir şarj ile (pilin ömrüne ve günlük okuma sıklığınıza göre) 1-2 ay süre ile kitap okumanızı sağlar. +içerisinde yüklü olan çeşitli dillerdeki sözlükler ile anlamını bilmediğiniz veya merak ettiğiniz kelimelerin anlamlarına, hangi cümle içerisinde geçtiklerine, bu kelimelerin (özellikle türkçe sözlüklerde) yazar - eser örneklerine göz gezdirmenizi sağlar. yabancı dil öğreniminde size yardımcı olur. +farklı yazı fontları ve yazı büyüklük ayarları ile size kişiselleştirme imkanı sunar. matbuu eserlerden farklı olarak bir kitabın sayfa düzenini kişiselleştirirsiniz (en sevdiğim özelliklerden biridir.) eksilerine gelirsek; -elektronik bir cihazdır. -bir adada mahsur, teknolojiden mahrum kalsanız pili bittiğinde sizi yarı yolda bırakacaktır. -romantik arkadaşlarım için kitap kokmuyordur, zannedersem en çok dile getirilen özelliği bu. bunun dışında artılarını eksilerini kendinize göre yönetebilirsiniz. ben bundan önce 5 6 farklı kitap okuyucu kullandım. okuduğum ekitapların da matbuu eserlerini(beğendiklerimi) alıp kitaplığıma koyuyorum. bu tamamen benim şahsıma münhasır bir davranış. eğer kitap okumak ve bunu hayatınıza yaymak istiyorsanız kendinize bir iyilik yapın: ekitap okuyucu sahibi olun :) |
Evet lcd vb ekrandan ışığı kısarak falan okumakla e ink ekrandan okumak hemen hemen aynı, biz fark edemedik onu bu aydınlatıcı bilgi için teşekkürler.
|
E o zaman bu konuda ne işin var? Git oku telefonunda biz mi tutuyoruz kolundan? Konuda toplam iki mesajınız var neyin ahkamını kesiyorsunuz? Kimse pdf demedi, memleket e kitap satılıyor satılmıyor demedi kendi kendine gaza gelmişsin. Epub a çevir oku demişsin. Epub a çevirip okuyacaksam niye telefonda okuyorum
|
Kobo kullanıyorum, şu ana kadar parasını sonuna kadar hak etti.
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 4 Ağustos 2012; 5:00:00 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 4 Ağustos 2012; 4:58:52 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.s.b.3 -- 23 Mart 2013; 12:13:43 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 5 Ağustos 2012; 20:21:17 > |