Şimdi Ara

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
158
Favori
128.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ua_anil

Kindle Touch satılmıyor mu artık Amazon'da? 95$ falansa ondan getirtmek lazım ya.

hayır yok artık kindle yeni ürünlerini tanıttı eylülde onlar var touch yerine paperwhite çıktı yine dokunmatik ve kendinden aydınlatmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

Kindle Touch satılmıyor mu artık Amazon'da? 95$ falansa ondan getirtmek lazım ya.

hayır yok artık kindle yeni ürünlerini tanıttı eylülde onlar var touch yerine paperwhite çıktı yine dokunmatik ve kendinden aydınlatmalı

Evet onu biliyorum ama getirtemiyoruz işte gümrük sınırını geçtiğinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

95$ olsa da alamazsın sınır 70$ oldu artık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

95$ olsa da alamazsın sınır 70$ oldu artık

Alabilirdim, sınır 75 Euro.

•  E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler

• Kara cuma nedeniyle amerikadan kindle temin edemedim. Hong kong'da kindle bulmak mümkün müdür acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaceWindu

Kara cuma nedeniyle amerikadan kindle temin edemedim. Hong kong'da kindle bulmak mümkün müdür acaba?

fiyatı ABD ye göre farklı olabilir. görünürlerde pek yoktu. sormadığım için bilemiyorum.
  • arkadaşlar bu işe merak sardım da tabi kindle falan amerika dan getirmeye gözüm yemedi e öğrenciyiz sonuçta 250 lira trinkte veremiyorum o yüzden ucuz yollu bir şey arıyordum aşağıda ki tableti buldum kullanan arkadaşlar var mı acaba
    http://www.tabletburada.com/e-kitap-okuyucu/69-7-cpaper-renkli-ekitap-okuyucu-beyaz.html
    http://www.hepsiburada.com/liste/poly-book-c-720-e-kitap-okuyucu-multimedia-player-250-tl-degerinde-15-adet-yerli-ve-yabanci-klasik-kitap-hediyeli/productDetails.aspx?productId=kpolybook02&categoryId=15043649

şu ikisini kullanan arkadaşlar var mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Yurki

arkadaşlar bu işe merak sardım da tabi kindle falan amerika dan getirmeye gözüm yemedi e öğrenciyiz sonuçta 250 lira trinkte veremiyorum o yüzden ucuz yollu bir şey arıyordum aşağıda ki tableti buldum kullanan arkadaşlar var mı acaba
    http://www.tabletburada.com/e-kitap-okuyucu/69-7-cpaper-renkli-ekitap-okuyucu-beyaz.html
    http://www.hepsiburada.com/liste/poly-book-c-720-e-kitap-okuyucu-multimedia-player-250-tl-degerinde-15-adet-yerli-ve-yabanci-klasik-kitap-hediyeli/productDetails.aspx?productId=kpolybook02&categoryId=15043649

Ne amaçla kullanacaksınız? E-kitap okuyucuların asıl özelliği ekranlarında e-ink kullanması. Gözü yormuyor ve kitap sayfasına en yakın teknoloji olarak kullanılıyor.

Şuna bir bakabilirsiniz:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kitap-dergi-film-e-kitap-okuyucu-amazon-kindle-4-wi-fi-6-kutusu-acilmis-kullanilmamis-106334917/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

quote:

arkadaşlar bu işe merak sardım da tabi kindle falan amerika dan getirmeye gözüm yemedi e öğrenciyiz sonuçta 250 lira trinkte veremiyorum o yüzden ucuz yollu bir şey arıyordum aşağıda ki tableti buldum kullanan arkadaşlar var mı acaba

Ne amaçla kullanacaksınız? E-kitap okuyucuların asıl özelliği ekranlarında e-ink kullanması. Gözü yormuyor ve kitap sayfasına en yakın teknoloji olarak kullanılıyor.

Şuna bir bakabilirsiniz:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kitap-dergi-film-e-kitap-okuyucu-amazon-kindle-4-wi-fi-6-kutusu-acilmis-kullanilmamis-106334917/detay

kitap okumak için kullanıcam başka her hangi bir istediğim yok

• quote:

O zaman e-ink kullanan bir okuyucu almanı öneririm. İyice araştır, makul ücrete satanlar oluyor. Forumda "Amerikadan dönüyorum, bir şeyler isteyen var mı" diye başlıklar açılıyor onları takip edebilirsin. Ayrıca demir elektronik,http://www.kindleturkiye.com/ sitesini açacak yılbaşında. Ücretler belki nispeten düşük seviyede olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

quote:

O zaman e-ink kullanan bir okuyucu almanı öneririm. İyice araştır, makul ücrete satanlar oluyor. Forumda "Amerikadan dönüyorum, bir şeyler isteyen var mı" diye başlıklar açılıyor onları takip edebilirsin. Ayrıca demir elektronik,http://www.kindleturkiye.com/ sitesini açacak yılbaşında. Ücretler belki nispeten düşük seviyede olabilir.

reeder color2 önerir misiniz

• quote:

reeder color2 önerir misiniz

Şu cevap olayı güzelce özetliyor:

quote:

Orijinalden alıntı: hkdn

Arkadaşlar, e book reader alma niyetim nedeniyle bir süre önce bu başlık altında kapsama alanıma giren marka ve modellerin -teorik olarak- artı ve eksilerini sıralayıp, kullanan arkadaşlardan yardım istemiştim. Ancak, bahsettiğim modellerden kullanan bulunmadığından olsa gerek, bir yanıt gelmemişti. Sonunda fiyat ve nitelik bağlamında bana en uygun olduğunu düşündüğüm reader'ı aldım. Benim gibi araştırma içinde olan arkadaşlara, kitap dostalarına yardımcı olmak bağlamında, izlenimlerimi paylaşabirim.

Öncelikle şunu net olarak söyleyebirim. Bir reader almak isteyen arkadaşın nook, kindle, sony ya da kobo'dan, yani küresel markalardan şaşmaması gerekir diye düşünüyorum. Bunlarla igili onlarca ingilizce site mevcut. Yukarda da belirttiğim gibi, her birinin bir diğerine göre artısı veya eksisi mevcut. Bunları daha önce attığım mesajda yazmıştım. Bir de yurt dışından getirtildiği için garanti sorunları olabiliyor. Her biri için incelemek, satıcısıyla konuşmak lazım.

Ben sonunda gittigidiyordan NOOK Touch aldım. ABD satış fiyatı 99 dolardı, ben yanlış hatırlamıyorsam 249 TL verdim. Nook geçtiğimiz günlerde yine e-ink (pearl) teknolojisine sahip ve arkadan aydınyatması ile karanlıkta da okumaya olanak veren modeli piyasaya sürdü ve 139 dolardan satmaya başladı. Eğer sadece babalar gününe has bir indirim değilse, son olarak standart Nook'u da 79 dolara düşürdü.

Bir e-reader almak isteyen arkadaşın, öncelikli ve hatta tek kriteri, kitap okuma kolaylığı olmalı. E ink teknolojisi bunun için var ve örneğin internet gibi ek unsurlar için zaten cep telefonları ve tabletler var. Nook, epub formatında gerçekten müthiş. Ancak pdf formatı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Landscape modu yok ve yazıları büyütüp küçültme imkanınız yok. Bunun nedeni de "barnes and Noble' firmasının Nook'u aslında e-kitap satmak amacıyla, bir aracı olarak kullanıyor olması. Bu engeli aleti root ederek aşmak mümkün. Root edilmiş bir readera android aplikasyonlar yüklemeniz (ve bir tablete dönüştürmeniz) mümkün. Dolayısıyla yüklenen pdf reader aplikasyonyarıyla standart bir e book reader ekranının elvereceği kadar uygun okuma yapmanız mümkün. (Tüm bu anlattıklarımla ilgili youtube'da videolar mevcut). Barnes and Noble aynı nedenlerle wifi kullanımını da sınırlamaya çalışıyor. Ancak arka kapıdan dolanarak bir browser'a ulaşmak mümkün. Ve ayrıca yine root yöntemiyle de bu sorun kökten halledilebiliyor. Ben Nook'un mevcut hali işimi gördüğü için root işine girişmedim.

Diğer yandan (bütün e readerlar için geçerli) epub formatında Türkçe kitap bulmak mesele. Bu iş ülkemizde henüz yaygınlaşmadığı, büyük yayınevleri çeşitli teknik nedenlerle meseleden uzak durdukları için, arkadaşların öyle her istedikleri kitabı bir reader ile okuyamacaklarını bilmeleri gerekiyor.

Gönlüm aslında Sony'den yanaydı. Ancak Türkiye'den maliyeti 400 TL'yi bulduğu için uzak durdum. Yurtdışına çıktığımda alabilir ya da giden birine getirtebilirdim ancak çok da fazla beklemek istemedim. Ancak şunu da gönül rahatlığıyla sözleyebilirim ki, NOOK ayrılmaz bir parçam oldu. Yani son derece memnunum.

Son olarak şunu da eklemek isterim. Her kişinin okuma deneyinden beklentileri farklıdır. Dolayısıyla bu yazdıklarım da kişisel değerlendirmeler olarak alınmalı. Youtube'dan bahsettiğim marka ve modellerin birbirleriyle karşılaştırıldıkları videolar mevcut. Arkadaşların onlara bir göz atmalarında fayda var.

Tablet mi yoksa e-kitap okuyucu mu almak istiyorsun? İhtiyaçlarını göz önüne alarak karar vermelisin. Kobo nun modellerine bakabilirsin, uygun fiyatlı bulunabiliyor. Bununla birlikte internetten test videolarını seyrederek aklında fikir oluşturabilirsin.

• Yurtdışından getirtemeyince ben de artık Türkiye'den aldım Kindle. 400 liraya paperwhite modelinden gg'den sipariş verdim. Faydalı olabilicek siteleri pm olarak yazabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaceWindu

Yurtdışından getirtemeyince ben de artık Türkiye'den aldım Kindle. 400 liraya paperwhite modelinden gg'den sipariş verdim. Faydalı olabilicek siteleri pm olarak yazabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Hayırlı olsun. Ben de paperwhite modelini yurtdışından birisi vasıtasıyla getirtiyorum. İstanbulbilişim sitesine koymuş bugün ön ödemeli olarak 350 tl den, bunu da değerlendirebilirdiniz. Ayrıcawww.facebook.com/groups/kindleturkiye/ gurubunda "dosyalar" kısmında oldukça güzel bilgiler mevcut ve aklınıza takılan soruları üyelere sorabiliyorsunuz.

• Aranıza bende katıldım. ABD'den Amazon Kindle 4 wi-fi 6" e-ink ekranlı olanı aldım.

Tek şikayetim ekran küçük gelmesi. Mesela PDF formatlı kitaplar yada AÖF ders kitaplarını okumak biraz zor oluyor. PDF-Mobi çeviriyorum. Bu sefer yazılar kayıyor. Sanırım bilmediğim ayrıntılar var. Zamanla bulacağım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Birde Kindle zoom büyültme ayarları birer işkençe yada ben alışamadım. Bilemiyorum. Her defasında menüyü girip büyültme-küçültme yapmak işkençe. Zoom tuşu olsaymış iyi olacakmış.

Almak isteyenlere bilginize...
  • PDF okumak için pek elverişli değil bu tarz cihazlar, tabletler daha başarılı.
  • quote:

PDF okumak için pek elverişli değil bu tarz cihazlar, tabletler daha başarılı.

Boşuna aldık desene... Aslında okunuyor da ekran 8" yada 9" olanlardan almak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 4 Aralık 2012; 22:21:10 >
  • Kindle paperwhite bugün elime ulaştı Güzel bi cihaz hoşuma gitti. İstediğim kitapları rahatlıkla bulup yükledim hemen. İngilizce kitap bulmak sorun olmuyor hiç anladığım kadarıyla
  • merhaba

ben de yaklaşık bir yıldır Kindle Touch kullanıyorum, gayet de memnunum,
    1 ay giden şarjı, göz yormayan ekranı, epub dosyaları kolayca Calibre programıyle mobiye dönüştürerek okuyabiliyorum.
    Bu cihazın tablete göre en önemli artısı donma yapmaması (samsung tab), yolda tablette kitap okurken hafif titremede cihaz sürekli donma yapıyordu ve yazıların geri gelmesi epey sürüyordu.
    Bugüne kadar sadece ingilizce kitaplar okudum, mobi veya epub olarak türkçe kitap nerde bulabilirim,
    ücretsiz site varsa çok iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.