Şimdi Ara

(E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
15.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Glocular... Bookstoredan reading list kismina girebilen var mi???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapya

Glocular... Bookstoredan reading list kismina girebilen var mi???

İnternet bağlantısıyla ilgili hata veren bir yer vardı, heralde bahsettiğiniz kısımdı o. Bende de çalışmıyor, ve genel bir sorun diye biliyorum bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

quote:

Orijinalden alıntı: lapya

Glocular... Bookstoredan reading list kismina girebilen var mi???

İnternet bağlantısıyla ilgili hata veren bir yer vardı, heralde bahsettiğiniz kısımdı o. Bende de çalışmıyor, ve genel bir sorun diye biliyorum bunu.

Aynen hocam. Isin garibi bu kisim ingilterede calisiyordu. Nyt best seller tarzi listeleri gorememek hos degil maalesef... Koboyla defalarca yazistim ama nafile...

• cihazların epub desteklememeleri çok önemli bir olay değil ki...

calibre ile epub --> mobi dönüşümü yapıyorsun başka da birşey yok...hiç bir kayıp olmuyor dosyada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boçi

@Lamy teşşekürler...fotoğrafdan göründüğü kadarıyla amazon kindle ile görüntü kalitesi aynı gibi...bende kindle var da kardeşim çevirmeyle felan uğraşmaz hediye alacam ondan e-pub formatı desteklemesi benim için önemli...internette kindle da da gezinilmiyor zaten pek...amazon kindle'ın tek sevmediği tarafı resimlerdeki sıkıntıydı kobo glo bu konuda daha iyi galiba....fiyat olarak kobo pahalı olsa da çok önem arz edecek fiyat farkı yok...teşekkürler bilgilendirme için kobo alacam...
    Rica ederim boçi. Evet, hiçbir fark yok. Dediğim gibi okuma seyri konusunda asla problem olmaz. Hayırlı olsun şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheel

quote:

Orijinalden alıntı: boçi

Amazon Kindle paperwhite mı bu mu sizce arkadaşlar...fiyatlar hemen hemen aynı kalite açısından Kindle daha iyi değilse bunu alaçam epub desteklediğinden dolayı.... Karşılaştırma yapacak arkadaşlar ışıksız halini karşılaştırırsa sevinirim ışık kısmını tamamen sıfırla ya biliyoruz değilmi

kobo cihazı da mobi desteklemiyor.

Editler misiniz? Bu yanlis bir bilgi... Mobi okur kobo glo...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese,

Kindle paperwhite almaya karar vermişken Kobo Glo almak bana daha mantıklı geldi açıkçası.
    Türk marketlerden satın alınan kitabı direk okuyabilecek olmanın rahatlığı varken vpnle adresini amerikalı gösterip kitap indirmek ya da pcden dönüştürme fikri hoşuma gitmedi açıkçası. Elimde ipad mini var zaten kitap indirip okuyorum ama gece gözlerimden artık yaş geliyor daral geliyor tüm gün ekranlara baktıktan sonra.

Kobo hem daha hafif, geometrik ölçüleri (10mm*157mm*114mm - 185gr) kindle paperwhite 2ye göre (9.1*169*117mm - 213gr) bana daha cazip geldi açıkçası ama nereden alacağımı bilemedim.

İstanbulBilişim kobo satmıyor, satsa da zaten kindle almak zorunda kalırım onlardan herhalde ama bu sefer maximumcarda taksitleri yok, maaş kartımın olduğu banka haricinde hesabım ya da kartım da yok :(

hepsiburada'dan da 420tl vermek açıkçası zor geldi, hızlıal'da 380tl, kılıf yok.

Ortada kaldım diyebilirim kısaca. İstanbulbilişimde kindle ve kılıfı 380tl zaten ama kapalı ekosisteminden ötürü de istemedim açıkçası.

Dışarıdayken de telefonun hotspotunu ebook okuyucuya açıp 200-300kblık dosyayı hemen indirip okumaya başlayabilmeliyim, dosyayı pc üzerinden kabloyla cihaza aktarma devri kapanalı 4-5 sene oldu malum :) yanlış mı düşünüyorum? Eski fotoğraf makinelerini pc'ye aktarırdık usbden falan ne bileyim.

Uygun fiyata ve garantili Kobo GLO satın almak için önerileriniz neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: celil.mayaoglu

... Uygun fiyata ve garantili Kobo GLO satın almak için önerileriniz neler?

eBay'de 230 TL
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    3 haftada gelmez o ya, japonyadan geliyor ebaye baktım demin fiyat evet güzel ama onca hafta bekleyip kusurlu gelirse 3 hafta da uğraşması var onunla bir de.

Beklemek mi en iyisi ya da 340tl ödemeye teslim olup alsam mı kindle?
  • quote:

3 haftada gelmez o ya, japonyadan geliyor ebaye baktım demin fiyat evet güzel ama onca hafta bekleyip kusurlu gelirse 3 hafta da uğraşması var onunla bir de.

Ben eBay'den aldım Kobo Glo'mu. Evet Japon satıcıdıydı, sıfır ve orijinal kutusuyla geldi. Hiçbir sorunu yok. Satıcı gayet güvenilir, yüzlerce Kobo satışı yapmış. Siparişi verdikten sonra tam 15. günde elime ulaştı. Üç hafta sürse bile çok mu acil lazım size cihaz? Türkiye'deki fiyatı ile arasında 200 TL fark var neredeyse, bence çok büyük bir fark bu. Tercih sizin tabi.
  • Hayırlı olsun öncelikle.
    Belirsizlik içinde beklemek zor biraz. Belki 15 gün belki 10 belki 22 gün işte orası belli değil.

Satıcının ismini özelden mesaj atabilir misiniz?
    Aradaki fiyat farkı gerçekten çok, kılıf olayını nasıl çözdünüz? Ayrıca mı satın aldınız? Kılıf olmadan kullansam sorun olur mu?
    Yeterince titizimdir zaten.

• PM'den yazdım hocam yanıtları.

Merak eden olur diye buraya da yazayım, kılıfı cihaz elime geçtikten sonra yine eBay'den başka bir satıcıdan satın aldım. O da yaklaşık 10 gün içinde elime ulaştı; gayet de kaliteli, auto-sleeping özelliği felan var. Kılıfsız da kullanılabilir elbette, ama insan kıyamıyor cihaza bir şey olur diye.

Şunu da belirteyim, akıllı telefonlardan alışkanlığımız, ekran koruyucu bant çekmeden dokunmatik bir ekran kullanamıyoruz; içimize sığmıyor çizilir diye. Dolayısıyla kılıfla birlikte gelen koruyucu bantı da çektim ekrana. Yalnız e-ink teknolojili cihazların en önemli özelliği ekranlarının ışıkta/güneşte yansıma yapmayıp okunabilirliklerini hiç kaybetmemeleri. Doğal olarak ekrana koruyucu bantı çekince bu özelliği arka planda kalıyor, ve ışıkta yansıma yapıyor. Beni rahatsız etmediği için bantı çıkarmadım, ekranın çizilmesindense böyle kullanmayı tercih ederim.

Hocam sizinle özelden bir hayli güzel sohbet ettik. Paylaşımlarınız ve iyi niyetiniz için teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar, Kobo Glo bana pahalı geldi maalesef. Yurtdışından satınalma tecrübem olmadığından bir de özel sebeplerimden ötürü risk alamadım. Hızlıaldan Kindle Paperwhite 2 sipariş ettim. Ertesi gün ulaştı.

Kobo Glo alamadığım için hala üzgünüm ama 4GB olanı geldi. Kılıf almadım henüz. Bundan sonra Kindle sayfasında yazmaya devam ederim, buradakilere ayıp olmasın ama deneyimlerinizi paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Ben eBay'den aldım Kobo Glo'mu. Evet Japon satıcıdıydı, sıfır ve orijinal kutusuyla geldi. Hiçbir sorunu yok. Satıcı gayet güvenilir, yüzlerce Kobo satışı yapmış. Siparişi verdikten sonra tam 15. günde elime ulaştı. Üç hafta sürse bile çok mu acil lazım size cihaz? Türkiye'deki fiyatı ile arasında 200 TL fark var neredeyse, bence çok büyük bir fark bu. Tercih sizin tabi.

Hocam merhaba, Kolo Glo için ebay linki verebilir misiniz? Çok teşekkürler..

• quote:

quote:

Hocam selamlar. Ebay linkini almam mümkünmüydü ? Şimdiden teşekkürler

hocam ebay linki alabilir miyim?
  • PM ile gönderdim arkadaşlar.
  • quote:

PM ile gönderdim arkadaşlar.

Ellere var da bize yoh mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

quote:

PM ile gönderdim arkadaşlar.

Ellere var da bize yoh mi?

Gönderdim PM.

Bu arada satıcı fiyatı 106$'a indirmiş. Hiç kaçırmayın bence.
  • Arkadaşlar Kobo Glo'nun elimden geldiğince, dilim döndüğünce tanıtımını yaptığım bir video çektim. Arada hatalarım da oldu elbette.
    Mümkün olduğunca bütün özelliklerinden bahsetmeye çalıştım. Almayı düşünenler bence mutlaka izlesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 19 Kasım 2014; 12:08:08 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.