Şimdi Ara

(E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
15.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lapya

quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

Tanıtım güzel olmus almayı düşünenler için güzel bir alternatif . Ben bir türlü sıcak bakamıyorum bu e kitap işine . yaşlanıyorum herhalde

hocam ben de sizin gibi diyordum, gereksiz bir harcama gibi geliyordu. ta ki alana kadar. 3 haftada 3 kitap. o kadar da yogunum is nedeniyle...

Bu cihazda işletim sistemi var mı acaba? Nooktaki gibi bir android temeli var mı?
  • amerika'dan aldığım kobo glo'm, birkaç gün önce elime ulaştı. uygun bir kılıfla birlikte aldım, çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim..

cihaz gerçekten kaliteli.. mobi, epub ve pdf desteği var, dolayısıyla mobi kitapları uğraşmadan açabiliyorsunuz.. yine de, pdf okuması biraz zor, onları epub'a çevirmekte fayda var.. calibre'yi bu iş için kullanabilirsiniz..

kullanıcı arayüzünde bazı eksiklikler gördüm ama çok da rahatsız etmiyor açıkçası.. aydınlatması çok kaliteli, sorunsuz okunuyor.. güneş ışığında daha canlı okunuyor, harika yapmışlar..

sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

quote:

Orijinalden alıntı: lapya

quote:

Tanıtım güzel olmus almayı düşünenler için güzel bir alternatif . Ben bir türlü sıcak bakamıyorum bu e kitap işine . yaşlanıyorum herhalde

hocam ben de sizin gibi diyordum, gereksiz bir harcama gibi geliyordu. ta ki alana kadar. 3 haftada 3 kitap. o kadar da yogunum is nedeniyle...

Bu cihazda işletim sistemi var mı acaba? Nooktaki gibi bir android temeli var mı?

hocam ozur diliyorum, mesajinizi gec gordum. aletin kendi isletim sistemi var. android degil...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AR147

amerika'dan aldığım kobo glo'm, birkaç gün önce elime ulaştı. uygun bir kılıfla birlikte aldım, çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim..

cihaz gerçekten kaliteli.. mobi, epub ve pdf desteği var, dolayısıyla mobi kitapları uğraşmadan açabiliyorsunuz.. yine de, pdf okuması biraz zor, onları epub'a çevirmekte fayda var.. calibre'yi bu iş için kullanabilirsiniz..

kullanıcı arayüzünde bazı eksiklikler gördüm ama çok da rahatsız etmiyor açıkçası.. aydınlatması çok kaliteli, sorunsuz okunuyor.. güneş ışığında daha canlı okunuyor, harika yapmışlar..

sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım..

Turkcd sozluk durumunu nasil halletiniz?

• quote:

+1
  • Nook mu alsam bunu mu karar veremedim

• an itibariyle kobo glo almayı düşünmeye başladım. ebay'dan alan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
  • merhaba. browserdan epub indirildigini ogrenmis oldum bugun. bir de kobo glo sahipleri kobostoreda reading lists bolumne girebiliyor mu bende hep network hatasi aliorum.tesekkurler.

• Türkçe İngilizce sözlük var mı

• Ekran isiginin rengi degisiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: MIDGARDSORMEN

Ekran isiginin rengi degisiyor mu?

Değişmez hocam ama bu alete gece modu mu ne yükleniyordu sanırım.Arka plan siyah yazılar beyaz oluyordu ya da bunun bir üst modeli tam hatırlamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarımı çok İyi ama pahalı bir cihaz hizlialda 400 liraydı die hatırlıyorum.

• Bu konuyu tesadüfen forumda gezerken gördüğüme şaşırdım doğrusu, çünkü daha bugün Kobo Glo aldım. Daha doğrusu 15 gün önce eBay'den satın aldım ama anca bugün elime ulaşabildi. Satıcı Japonya'dan çünkü. Cihazı yeni aldığım için çok fazla kurcalamak istemedim. Firmware yükseltmesi yaptım.. İçine 13 tane ebup formatında e-kitap attım. Wi-Fi bağlantısını yaptım. Şu an için çok memnunum cihazdan. Divxplanet forumunda bu cihazla ilgili çok detaylı bir konu var, bugün cihaz elime geçince oraya da mesaj yazmıştım.

Buyrun link:

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=207329&st=195

Orada da yazdığım gibi, cihazı almayı düşünenler hiç tereddüt bile etmesin. Ben 110$'a aldım, ama aynı satıcı şu anda 130$'a satıyor. Yine de hepsiburada.com'daki 420 TL'lik fiyata göre çok çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 14 Ekim 2014; 4:45:23 >

• Amazon Kindle paperwhite mı bu mu sizce arkadaşlar...fiyatlar hemen hemen aynı kalite açısından Kindle daha iyi değilse bunu alaçam epub desteklediğinden dolayı.... Karşılaştırma yapacak arkadaşlar ışıksız halini karşılaştırırsa sevinirim ışık kısmını tamamen sıfırla ya biliyoruz değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: boçi

Amazon Kindle paperwhite mı bu mu sizce arkadaşlar...fiyatlar hemen hemen aynı kalite açısından Kindle daha iyi değilse bunu alaçam epub desteklediğinden dolayı.... Karşılaştırma yapacak arkadaşlar ışıksız halini karşılaştırırsa sevinirim ışık kısmını tamamen sıfırla ya biliyoruz değilmi

kobo cihazı da mobi desteklemiyor.

• Mobi önemli değilki ben türkçe e-kitap olarak mobi satan yer görmedim hep epub satılıyor.

• Yaklaşık 7 aydır Kobo Glo kullanıcısıyım. Bu zamana kadar kitap okurken hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ne bir donma ne de yavaşlama söz konusu idi. Ancak kullandığınız cihaz bir tablet olmadığı için internette gezinme keyfini yarı yarıya düşürdüğünü söyleyebilirim. Akabinde hergün gazeteleri bu cihaz sayesinde okuduğumu da belirtmek isterim.

Yukarıda bir arkadaşımız 'mobi' desteklemiyor demiş fakat neye istinaden dediğini anlamadım. Şuan kullandığım cihazın içinde hem epub hem de mobi kitaplar vardır. Ayrıca çizgi roman okumayı seviyorsanız .cbr uzantılı dosyaların boyutları normal bir epub boyutuna göre çok fazla olmasına rağmen okurken hiçbir kasma sorunu yaşatmadı.

Bunların yanı sıra Kindle ile kıyas yapmak gerekirse Kobo Glo'nun artı olacağı tek şey hafıza kartı denilebilir. Gerçi her iki cihazın normal kapasitesine bakarsak 30 tane kitap (yaklaşık 40-50 mb) atılsa bu bile önem arz etmiyor. İnternet üzerinden alışveriş yapıp, direkt hesabı bu cihazla açarım, uğraşamam epub-mobi çevirmesi derseniz o zaman bu ürünü seçebilirsiniz. Sonuçta iki cihazda kitap okuma keyfini sonuna kadar veriyor. Bir tane de ışıksız modda sizin için cep telefonu ile çekilen bir fotoğraf yüklüyorum. Bana sorarsanız bütceniz hangisine daha elverişli ise onu tercih etmenizden yanadır.

(E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

• @Lamy, ne pdf, ne mobi, ne de .cbr denedim şu ana kadar cihazda. Çizgi roman okumayı seven biriyim, .cbr dosyalarında bildiğim kadarıyla boyutu büyük resimler (jpeg) oluyor. Kobo Glo, bu resimleri rahat gösterebiliyor mu? Eğer öyleyse bir kaç seri indirmeyi düşünüyorum torrenttan.

Bu arada kılıfın güzelmiş, ben de bir kılıf aldım ama daha farklı bir modeli.
  • Teşekkür ederim Darkness. Kılıfı buradan satın almıştım. Söylediğiniz gibi png, jpg formatlı resimlerin sıkıştırılmış dosya uzantısı oluyor. Diğer dosya uzantılı verileri ya da kitapları gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz. Zamanında kendiminde okuduğu bir cbr formatı size pm gönderdim. Cihaza yükleyip, deneyebilirsiniz.
  • @Lamy teşşekürler...fotoğrafdan göründüğü kadarıyla amazon kindle ile görüntü kalitesi aynı gibi...bende kindle var da kardeşim çevirmeyle felan uğraşmaz hediye alacam ondan e-pub formatı desteklemesi benim için önemli...internette kindle da da gezinilmiyor zaten pek...amazon kindle'ın tek sevmediği tarafı resimlerdeki sıkıntıydı kobo glo bu konuda daha iyi galiba....fiyat olarak kobo pahalı olsa da çok önem arz edecek fiyat farkı yok...teşekkürler bilgilendirme için kobo alacam...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.