Şimdi Ara

(E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
15.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam nerden aldınız acaba, fiyatı nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

Aliexpress ya da Ebay' den auto sleepli kılıf tavsiyesi var mi ?

Kobo Glo Kılıf eBay linki. Ben bu satıcıdan almıştım iki kere.
  • 5Bu özelliklere göre calibro çok daha iyi hatta basic modeli bile bundan ıyı sadece basıc de arka audınlatma yok hem 100%100 turkçe onun huzda 1 ghz 4 gb bellek var daha ıyıbence
  • Kılıfı soruyorsanız buradan aldım.
  •  (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

(E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

İlki yüksek parlaklıkta, 2. Düşük parlaklıkta, 3. Gece modunda, 4. Güneş ışığında.
    İlk mesajdaki fotolar çok kötü çıkmış,herhalde retrica kullanmış arkadaş
    Gece modu için :http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=207329&st=30&p=1064077667&#entry1064077667

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slitheen -- 17 Mart 2015; 22:09:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Youtube ta Kindle Paperwhite2 ile Glo' nun karsilastirilmasini izledim.Glo daha mavimtrak mi gosteriyor yoksa bana mi oyle geldi ?

Celiskiye dustugum tek konu bu. 2 sini kullanan arkadaslar beni bu konuda aydinlatabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mus_dur

Youtube ta Kindle Paperwhite2 ile Glo' nun karsilastirilmasini izledim.Glo daha mavimtrak mi gosteriyor yoksa bana mi oyle geldi ?

Celiskiye dustugum tek konu bu. 2 sini kullanan arkadaslar beni bu konuda aydinlatabilir mi ?

İki mesaj üste fotolar ekledim. Pek mavilik göremedim. Normal siyah beyaz. ilgili videonun linkini koyabilir misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://m.youtube.com/watch?v=adLtTKy56X0

Burada Kindle, Nook ve Kobo karsilastirmasi var. Engilizce olmadigi icin ne dedigini anlayamiyorum ancak Kindle bildigin kagit gibi duruyor, kobo ise mavili bi ekran

Bu kadar Kobo hayrani olduguna gore bu durumdan birilerinin rahatsiz olmasi gerekir.

Acaba Koboyu kotu gostermek icin kasten mi mavi olmasi saglanmis yoksa test edilen cihazda mi sorun var.

Mavi goruntuden dolayi kararsizim

Edit: bir karsilastarma daha

http://m.youtube.com/watch?v=JJax10F6b3w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mus_dur -- 19 Nisan 2015; 15:50:38 >

• mus_dur M kullanıcısına yanıt
    Videoda ışığı sonuna kadar açmışlar ben koboyu %1 ışıkta kullanıyorum öyle bir mavilik olmuyor. Yine de Kindle'ın ışıklandırması bariz daha iyi

• İsiksiz bir Kindle ya da isikli bir Kindle almak lazim o zaman, biraz daha ( 100 tl ) Kindle almak daha mantikli duruyor.

Auroya da baktim, gece goruntusu gloya gore nispeten daha iyi ancak yine de Kindle degil. Ekrandan fark ediyor herhalde

• Bende ürünü kullanıyorum da, acaba kılıf önerisinde bulunacak, nereden alabileceğimle ilgili yardımda bulunacak kimse var mı? şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca alacak kişilere de söyleyeyim- ben paperwhite ile bunun arasında kalmıştım. Kesinlikle aldığıma pişman etmiyor. Şahane bir cihaz. Kılıf önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sy_ati

Bende ürünü kullanıyorum da, acaba kılıf önerisinde bulunacak, nereden alabileceğimle ilgili yardımda bulunacak kimse var mı? şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca alacak kişilere de söyleyeyim- ben paperwhite ile bunun arasında kalmıştım. Kesinlikle aldığıma pişman etmiyor. Şahane bir cihaz. Kılıf önerilerinizi bekliyorum

http://www.ebay.com/itm/111444544241?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=410432653104&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Bunu aldım çok memnunum. Kapatınca otomatik uykuya alıyor, ağır da değil ayrıca. 2 haftaya gelir

• ebay alışverişinde paypal kullanırken aşağıdaki "abi" adlı üyenin anlattığı ayarları yaparsanız kur çevrimini daha düşük fiyattan yapabilirsiniz.
    japan-watch2000 ebay üyesinin 79,98$'lık ürününe 70$ "make offer" yaptım 74$ dolarda anlaştık, 18$ standart kargoyu da ekonomik göndermesini söyledim 5$

quote:

Ödemenin fatura dövizi ile yapılması seçeneğini anlatmaya çalışayım. O kadar gizlemişlerki zor çözdüm:
    Sağ üstte ayarlar (dişli işareti) düğmesine bas.
    HESAP butonuna bas,
    Ödeme ayarlar bölümünde:
    ÖNCEDEN ONAYLI ÖDELER'e bas
    KULLANILABİLİR ÖDEME KAYNAKLARI AYARLA ya bas,
    DÖNÜŞTÜRME SEÇENEKLER:
    Burada ikinci şıkkı seçerseniz faturadaki döviz kuru ile para alınır. Benim Ziraat Maximum kartımda hem $ hem TL ödemem olduğu için bu yolla ödememde kur farkı, komisyonu ödemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeles84 -- 28 Nisan 2015; 15:17:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Slitheen

quote:

Bende ürünü kullanıyorum da, acaba kılıf önerisinde bulunacak, nereden alabileceğimle ilgili yardımda bulunacak kimse var mı? şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca alacak kişilere de söyleyeyim- ben paperwhite ile bunun arasında kalmıştım. Kesinlikle aldığıma pişman etmiyor. Şahane bir cihaz. Kılıf önerilerinizi bekliyorum

http://www.ebay.com/itm/111444544241?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=410432653104&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Bunu aldım çok memnunum. Kapatınca otomatik uykuya alıyor, ağır da değil ayrıca. 2 haftaya gelir

Alıntıları Göster
    Ödemenin fatura dövizi ile yapılması seçeneğini anlatmaya çalışayım. O kadar gizlemişlerki zor çözdüm:
    HESAP butonuna bas,
    Ödeme ayarlar bölümünde:
    DÖNÜŞTÜRME SEÇENEKLER:
    Burada ikinci şıkkı seçerseniz faturadaki döviz kuru ile para alınır. Benim Ziraat Maximum kartımda hem $ hem TL ödemem olduğu için bu yolla ödememde kur farkı, komisyonu ödemiyorum.

Çok teşekkürler. Bir an önce siparişi vereyim. hem ebay den ilk alışverişim olacak. bi deneyim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sy_ati -- 28 Nisan 2015; 17:23:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

quote:

Ürünü gönderdiğiniz linkten sipariş ettim. Satıcı ürünü kargoya vermiş. Bakalım kaç günde elime geçecek. Tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mkeles84

ebay alışverişinde paypal kullanırken aşağıdaki "abi" adlı üyenin anlattığı ayarları yaparsanız kur çevrimini daha düşük fiyattan yapabilirsiniz.
    japan-watch2000 ebay üyesinin 79,98$'lık ürününe 70$ "make offer" yaptım 74$ dolarda anlaştık, 18$ standart kargoyu da ekonomik göndermesini söyledim 5$

quote:

HESAP butonuna bas,
    Ödeme ayarlar bölümünde:
    DÖNÜŞTÜRME SEÇENEKLER:

Merhaba, ayni saticiya ayni teklifi ben de yaptim
    Henuz yanit gelmedi
    Ayar kismini bulamadim, android uygulama be telefonun browserinden girilebilen m.ebay.com da bu ayari bulamadim.
    Nerede hata yapiyorum ?

• ebay sitesinden ödeme yaparken paypal kullanıyoruz, bu ayar paypal sitesindeki hesabınızda yapıyorsunuz.
    zaten ödeme adımında direkt sizi paypal'a yönlendiriyor ebay.
    bir de japan-fujiyama03 adlı üyenin hali hazırda devam eden açık arttırmalı Kobo Glo'ları var onların da biri takip edilerek son saniye de uygun bir teklif verilebilir. Önceki açık arttırmalarda tam 70$ aldım diye seviniyordum son 10 saniyede elemanın biri gelip kapmıştı
  • O saticinin kargo bedeli yuksek sanki ?

• Arapça fontları okumuyordu boş gösteriyordu, A_Nefel_Botan fontu yüklediğiniz zaman okunabiliyor hem de sağdan sola doğru şekilde.

http://www.mediafire.com/download/s51u9njtxbxbzc2/A_Nefel_Botan.otf
  • Burada ve başka bir iki yerde okuduğum memnuniyet üzerine bende Kobo Glo cihazı sipariş verdim.Nisan sonunda verdiğim sipariş dün elime ulaştı. Akşam cihazı inceledim. İlk izlenimlerim maalesef olumsuz.

Öncelikle daha önce cep bilgisayarı/telefonu,Android tablet üzerinde ekitap ve çizgi roman okuduğumu belirtmek isterim. Şu an ise Ipad Mini Retina kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Cihazın gördüğüm artıları hafif olması, gün ışığında okunabilirliği,desteklediği kitap formatları ve pil süresi. Aynı boyuttaki bir kitaptan bile hafif diyebilirim. Pil süresi de Ipad gibi cihazlardan oldukça iyi görünüyor. Ancak günde 1 saat okumayla hiç şarj etmeden 2 ay gideceğinden kuşkuluyum. Yeni nesil telefon usb kablolarına uyumlu olması da bir artı.

Cihazda beğenmediğim yönler ise, bir önceki sayfadaki izler yeni sayfada gölge olarak kalıyor gibi.Bu benim aldığım cihazın bir sorunumu yoksa genel bir sorunumu kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Zaten cihaz bazen sayfaları çevirdiğinizde tüm ekranı refresh ediyor gibi. Bununda bir ayarı var 6 sayfada bir bu işlemi yapıyor. Sanırım bu dediğim gölgelenme sorununu çözmek için geliştirilmiş. Bu gölgelenme ve tüm ekranı siyah yaparak tazelemesi bana çok rahatsız edici geldi. Bu tür cihazların göz yormadığı söyleniyor ancak bu tür gölgelenme ve eski yazıların kalıntıları bence gözü daha çok yoracaktır. Sayfaları ince olan bir kitapta sayfanın arkasındaki yazılan flu şekilde görünmesi gibi düşünebilirsiniz.

Çizgi roman okumayı denediğimde ise, bu konuda neredeyse 10 inchlik tabletlerde bile yaşanabilen sorun bazen konuşma balonların okunamaması.Cihaz küçüldükçe konuşma balonların okunabilirliği düşüyor. Tabletlerde kullanılan programlarda okumak istediğiniz konuşma balonunun olduğu kısma çift dokunursanız buraya zoom yapılarak bu sorun azaltılıyor ve okuma kolaylığı sağlanıyor. Bu konuda kullandığım en iyi program androiddeydi. Adını şu an hatırlayamıyorum. Ipad minide de yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesi nedeniyle çizgi roman okunabilirliği oldukça yüksek.

Kobo'yu dün bu konuda deneyip nette çizgi roman okuma konusunda videoda aradım. Ancak çift dokunmayla zoom olayını yapamadım ve yapıldığı bir örnek görmedim. Genelde yapılan ekrana dokunup alttaki menünün açılıp manuel zoom yapılarak parmakla sayfayı sağa sola kaydırmak. Buda okuma hızını oldukça düşürüyor. Ondan çok zorda kalmadıkça eski (zagor,tommiks) türde çizgi romanlar dışında bu işe pek uygun olmadığı görüşündeyim.

Normal kitap okumada ise yazılar bana çok net gelmedi. Digitalleşme öncesi basılan kitaplardan okuyor gibi hissettim. Özellikle ekran arka ışığı açıksa bu daha belirgin gibi.Ortam aydınlık ve cihazın arka plan ışığı kapalıyken fontlar ve ekran daha güzel.

PDF okunurluğu bu tür tüm cihazlarsa sorun olmakta. Bana göre pdf'ler 2 ye ayrılıyor. Birincisi sayfaların sadece resim olduğu pdf dosyaları. Bunları okumak tüm cihazlarda sorun. İkinci tür ise sayfaların ekitaplarda olduğu gibi text yazı olduğu pdf dosyaları. Bunları word dosyası gibi düşünebilirsiniz. O zaman okuyucu programlar istenirse bu pdleri text modunda ekitap gibi gösterebiliyor. Kobo'da bu özelliği deneyemedim.

Böyle bakınca cihazın en büyük artısı ışıklı ortamda yansıma yapmaması ve okunabilirliği gibi görünüyor. Çoğu zaman dışarıda yada şehir içi dışı seyahatte kitap okuyorsanız düşünülebilinir. Pil süresinin iyi olması da buna destek olacaktır.Boyutu ve hafifliğine sizi yormayacaktır.

Benim önerim ekranı iyi, hafif bir android tablet veya Ipad Mini. Son dönemde cbr formatında çok yüksek kalitede çizgi romanları bu cihazlarla renkli ve hızlı bir şekilde rahatlıkla okuyabilirsiniz. Kullandığım cihaz olduğundan Ipad Mini retinada ekitap okumak için oldukça ideal diyebilirim. Yüksek çözünürlüğü sayesinde fontlar çok net. Sayfa büyüklüğü de gerçek bir kitaba oldukça yakın. Anroiddeki (özellikle Moon Reader'ı öneririm) kadar ayarlanabilir ekitap okuma programları olmasa da ekran çözünürlüğü benim için bunun çok daha ötesinde.

Fiyat olarak da bana 250 tlye mal oldu. İnceleyince cihazın pahalı olduğunu düşünüyorum. 100-150 tl arasında alınsa belki bu olumsuzluklar çok sorun olmayabilir.İmkan varsa dediğim gibi bu cihaz yerine iyi bir ekran ve çözünürlüğe sahip uygun bir tablet daha faydalı olur görüşündeyim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.