Merhaba, Yurtdışına çıkmadan önce e-sim paketi alacağım. Büyük ihtimalle airalo olacak bu. Ayrıca önerisi olan varsa memnun da olurum. Iphone 13, Türk Telekom operatörü kullanıyorum. Telefonu yani Türk Telekom operatörünü yurtdışı kullanımına kapatıp, wifi aramasına ilişkin ayarı aktifleştirip, E sim’in datasını kullanarak yurtdışındayken gelen aramaları ve mesajları almak istiyorum. Bu mümkün sanırım ama iphone’da bu ayarı nasıl yapacağım? Nelere dikkat etmem lazım? |
E-sim datasını kullanarak Wowifi araması nasıl yapılır?
-
-
Türk Telekom hattınızın ayarlarında VoLTE ve Wi-Fi ile Arama açık olmalı farklı bir ayar yapmanıza gerek yok ancak operatörler roaming’i kapatsanızda bu özelliği kullanmanızı engelleyebilir. Türkiye’den çıkmadan önce Türk Telekom hattınızdan şebeke seçimini manuel olarak Türk Telekom seçmenizi tavsiye ederim. -
Whatsapp'tan ararsın işte ne gerek var vofi mofi falan heyecana zaten whatsapp'ı olmayan kimseyi tanımıyorum ben :D
-
Güzel başlık... android de bu nasıl yapılıyor? Ayrıntılı anlatım Yok mu ? -
Sizin tanımamanız is hayati ve ticari ihtiyaçlar yönünden mecburi bir ihtiyaç olabileceği gerçeğini değiştirmiyor -
Ara bakalım bankayı WhatsApp ile -
Turk milletinin genel ozelligi, kendisi ihtiyac duymuyorsa gerek yoktur. Kendisine 1gb internet yetiyordur sinirsiza ne gerek var diyenler gibi.
-
Hocam ben de iş için sık sık yurtdışına gidiyorum. Telefonumda iki hat var ve ikisini de yurtdışında kullanmak pahalı oluyor. O nedenle e-sim vs ile uğraşmak yerine. İndiğimde o ülkenin sim kartını alıyorum. Genelde zaten yüksek GBlı hatlar maksimum 10 Euro falan oluyor. Onu eski bir telefona takıyorum. LG marka bir telefonum var. Ondan hotspot açıyorum. Telefonu çantaya atıyorum. Telefonumu hotspota bağlayıp her iki hattımda da WIFI araması ile hem arama yapıyorum hem SMS alıyorum. Özellikle bankadan doğrulama SMS almak gerekiyor. Geçen ay İngilterede 10 pounda 100GB sim kart aldım. 9 günde 80GB kullandım. Yurtdışı için en mantıklı işlem bu.
Esim için ise bildiğim kadarıyla Türkiye hattınız yurtdışı kullanımına kapalı olması lazım. Yurtdışına inince esimi hem arama hem de data hattı olarak öncelikli hat olarak ayarladığınızda VOWIFI çalışıyor diye biliyorum ama çok stabil değil. Bir kere denedim sürekli gelip gidiyor. O nedenle dediğim gibi yapsanız çok daha rahat edersiniz. Benim iş gereği sürekli online ve ulaşılabilir olmam lazım o nedenle böyle yapıyorum. Hem daha ucuza işimi halletmiş oluyorum.
-
Ayrıca esim alacaksanız Airola çok pahalı 1 Euro'ya 5 GB Avrupa paketi satan BNEsim firması var. ZZETH4H5 kodunu kullanarak 7 Euro indirim kazanabilirsiniz.
-
Kendi telefonunuzu uçak moduna alıp, başka bir telefondan hotspot açarsanız aynı Türkiyede olduğu gibi arama / sms çalışıyor.
Ama tek cihaz ile oluyor mu bilmiyorum. -
Bahsettiğiniz olay Samsunglarda Backup Calling diye geçiyor, atıyorum 1.hat sinyal alamıyor 2.hattın mobil datasını kullanarak 1.hattı şebekeye çıkarıyor buna da backup calling deniyor ama iPhone'de buna ne deniyor bilmiyorum
Benzer içerikler
- kullanılmayan numaralar
- 9230 kim
- karşı taraf beni arayabiliyor ama ben arayamıyorum
- türk telekom"a geçiş kampanyaları 2024
- fiber mobilite nedir
- çağrı sonlandırıldı ne demek
- telsiz kullanım ücreti 2024
- wifi araması nedir
- mobil imza nasıl alınır
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X