Şimdi Ara

e-Sim - Yeni Strateji Oyunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan oyunun 5. günü ve ülkeler yavaş yavaş ekonomilerini düzeltmeye başladılar. Özellikle aktif oyuncu sayısı yüksek olanlar. İlk 5 ülke sıralaması şuan bu şekilde;
    1 - Bulgaria (874 Oyuncu)
    2 - Serbia (710 Oyuncu)
    3 - Lithuania (536 Oyuncu)
    4 - Turkey (513 Oyuncu)
    5 - Macedonia (463 Oyuncu)

eBulgaristan, Marmara'yı aldı, şimdi Karadeniz'i de aldı, İç Anadolu'yu da alır gibi görünüyor :(

Oyuna Türkiye'nin Marmara bölgesinde başlamanızı tavsiye ederim. Yüksek Petrol üretimi olduğu için iş bulmanız daha kolay ve üretimleriniz daha fazla olur. Oyuncu sayısı yüksek olan ülkelerde üretim fazla olduğu için ürün fiyatları daha düşük oluyor. Şirketler işçi bulmak için fiyatları sürekli arttırıyor. Oyunun anasayfasında ülke nüfuslarının sıralaması var. Dilerseniz yüksek nüfuslu bir ülkede başlayın. Misal ben Amerika'da başladım. Arkadaşlarla burada kendi ihtiyaçlarımızı karşılamak için komün sistemini kurduk. Günlük 10 Q2 Ekmek alıyoruz. (İlerleyen günlerde daha da artabilir) Türkiye'de başlarsanız dil konusunda sıkıntı çekmezsiniz. İngilizceniz yeterli ise başka bir ülkede de başlayabilirsiniz. Türkiye'de başlayıp farklı bir ülkeye geçip orada çalışabilirsiniz veya atıyorum Amerika'da başlarsınız, Türkiye'ye geçip savaşlarda destek verirsiniz. Kısacası rahat iletişim kurabileceğiniz bir ülkede başlayın. Oyunda aktif olarak kısa sürede gelişiminizi tamamlarsınız. Sonuçta daha oyunun ilk haftası ve bu tarz oyunlar uzun soluklu oyunlardır.

Oyunun temel mantığı; bir vatandaşı yönetmektir. (Daha önce oynayanlar varsa eRepublik'e benziyor) Günlük antrenman ve çalışmanızı yapıyorsunuz. Kazandığınız para ile ekmek veya silah alıp savaşıyorsunuz. Tabi bunlar en temeli ve genellikle oyuna fazla vakit ayıramayanlar içindir.

Oyun içerisinde şirket kurup işçi çalıştırabilir, milletvekili veya cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Diğer pazarlardan ürün alıp başka bir yerde satarak veya Monatary Market denilen Para Piyasasında yerde döviz alış-verişi yaparak para kazanabilirsiniz.

Kendi gazetenizi kurup makaleler yazabilir, fikirlerinizi diğer oyuncular ile paylaşabilirsiniz veya seçim önce kendi propagandanızı yapabilirsiniz.

Oyun içerisinde 9 adet madalya var ve her biri 5 Gold ödüllüdür.
    Congressman Medal - Milletvekili olduğunuzda gelir.
    Presidental Medal - Cumhurbaşkanı olduğunuzda gelir.
    Hard Worker Medal - 30 Gün aralıksız işte çalıştığınızda gelir. (Farklı şirketlerde çalışmanız bu sırayı bozmaz)
    Society Builder Medal - 10 arkadaşınızı oyuna üye yaptığınızda gelir. (Arkadaşlarınızın en az level 6 olması gerekiyor.)
    Super Soldier Medal - Her 600 Str kazandığınızda gelir.
    Battle Hero Medal - Cephede en fazla hasarı verene gelir. (Tüm cephe değil cephenin tek bir roundunda)
    Resistance Hero Medal - İşgal edilmiş bir bölgede isyan başlatır ve başarılı olunursa gelir.
    Media Mogule Medal - Gazetenizin her 100 abonesinde gelir
    Tester Medal - Bir bug bulduğunuzda yönetime bildirin ki onlarda size bu madalyayı versin

TetharkDH'nin Hazırladığı Oyun Rehberi

Oyun 6 level olduğunuzda 5 Gold ödül veriyor ve eğer bir başkasının linkinde üye olmuşsanız 2 Gold fazladan veriyor. (Tahminen fake hesapları önlemek için böyle bir ayar yapmışlar) Benim tavsiyem oyun yeni olduğu için ilk günler para biriktirmenizdir. Oyun temel olarak oturmuş vaziyette ki uzun süre test edilmiş. Ülkenin ekonomisi düzenli hale gelene kadar para biriktirmek ve sonrasında şirket açmak bana göre yapılabilecek en mantıklı başlangıç olacaktır.

Kişisel görüşüm bu oyunun tutacağından yanadır. eRepublik denen oyunda birçok kişi versiyon 1 zamanını özlüyordu ki bu oyun eRep v1 gibi gibi.

Oyun Ref. Linkleri :
    Samboz Ref. Linki
    BeogalogeoL Ref. Linki
    FinsTernis Ref. Linki
    TetharkDH Ref. Linki

Üye olanlar ref linklerini yazsın bu konuya ekleyeyim

Unutmadan yazayım, içerik alıntı falan değildir. Alıntı yapacak arkadaşlar en azından "Samboz tarafından yazılmıştır" gibisinden bir şey eklesin sonuna falan. Samboz ayrıca oyunda nickimdir. Burada kullanımda olduğu için Samboz1 üye adını almak zorunda kaldım :(

Edit : Birkaç ekleme daha yaptım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samboz1 -- 18 Eylül 2011; 15:47:34 >

• Başka konu var ama daha detaylı bir konu, güzel konu teşekkürler
  • @IamTetharRK : saolasın. Oyun yeni ve henüz ekonomi sistemi tüm ülkelerde oturmadığından net bir şeyler yazmak zor ama en azında başlangıç için yeterli bilgiler. Oyunu en azından 1 hafta oynayın ve sonrasında bırakıp bırakmamaya karar verin, yöneticiler (şimdilik) eRepublikteki gibi artiz değil :)

Oyuna başladığınızda yapmanız gerek 3 şey var. Çalışmak, antrenman ve yeni avatar.

Menüden Market -> Job Market'e girerek en yüksek maaşlı işe başvurunuz (apply). Daha sonra My Places -> Work bölümüne girerek çalışınız.

My Places -> Train bölümünden antrenmanınız yapınız.

Avatarınıza tıklayarak kendi profilinize girebilirsiniz. Orada avatarın altında Edit Profile linki var. O sayfadan yeni avatar yükleyebilirsiniz. Yeni avatar ekstra Exp verir.
  • 6 levelim şuan gerçekten iyi gidiyor oyun. Nasıl yani her yeni avatarda extra exp mi geliyor ? Öyleyse eğer saçma ya.
  • @IamTetharRK : keşke öyle olaydı, deli exp kasılırdı :P ama değil

3 xp yeni avatar yükleme (sadece 1 seferlik)
    1 xp cephede yapılan 1 vuruş
    3 xp işte çalışma
    5 xp antrenman
    10 xp oy kullanma
    50 xp milletvekili seçimlerini kazanma
    500 xp cumhurbaşkanı olma

Bu bilgiler oyunun wikisinden almıştım ama IamTetharRK antreman ve avatar için 3 exp veriyor dedi ve düzenledim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samboz1 -- 11 Eylül 2011; 23:10:13 >
  • başladım nickim Intruder referans linkinden üye oldum
  • @BeogalogeoL : saolasın. 6 level olduğunda ben de 5 gold kazanıyorum. Kim 6 level olursa 1 goldunu kendisine göndereceğim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir Oyun
    16 yıl önce açıldı
    Yeni Uncharted Oyunu Gözüktü
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yanlışın var, antreman ve avatar 3 xp.
  • ya ilk gün train work avatar değiştim 2 level oldum 12/20 exp. her gün böylemi gitcek bu kaç levelden sonra savaşa falan katılcaz
  • ispanya-brezilya savaşlarında ispanya tarafından savaşabilirsin. ilk günler biraz silah, ekmek ve hediye biriktir. atıyorum 20 silah, 10 ekmek, 10 hediye. daha sonra hepsini birden kullanarak savaş. günün sonunda sağlığını 50 yapıp bırak. bir sonraki gün 50 hp otomatik ekleniyor.

ben amerikada oynadığım için türkiyedeki sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama komün denilen ülke fabrikalarına gir (öncesinde milletvekillerine mesaj atıp olup olmadığını bi sor). komünlerde maaş minimum olur ama sana günlük silah ve ekmek verirler.

@IamTethaRK : o bilgileri oyunun wikisinden aldım, demek ki yanlış girmişler :)
  • Bunlar nasıl tutuyor anlamıyorum erepublik dağıldı herhalde
  • Setunfayks şöyle oluyor kardeşim, Erepublikte artık gold çekmeden hiç ama hiç bir şey yapamazsın. Ayrıca yeni başlayan oyuncular 1 değil en az 9-10 gömlek geriden başlıyor. Bu oyunlarsa ilk zamanlarında satış yapmayarak oyuncu çekiyor, sonralarda da satış yapıyor ama, Erepublik'in şimdiki hali gibi, her şey gold üzerine değil. Adamlar bazen 1 savaş için 1000 TL'den fazla para harcıyor, biz harcamıyoruz. Sonra biz ezik kalıyoruz, hiçbir şey yapamıyoruz.

Bence en başlarda silahsız savaşın, seri şekilde exp kasmaya bakın çünkü 6 level olduğunuzda rahatlayacaksınız. 5 gold (birinin refinden kaydolduysanız 7 gold) sizi rahatlatmaya yeter. Dediğim gibi 6 level'a kadar aynı zaten, train work savaş. Şu zamanlarda önerim size gün sonlarını bekleyin çünkü ekonomi tam oturmadığı için maaşlar artışta, yani gün sonlarında çalışın. Her neyse bir şekilde 6 level oldunuz, burdan sonra benim önerim gelen paranın 2 goldu ile bir gazete açın ve Rizon ---> #esim.MM kanalında Media Mogul madalyası almaya çalışın 100 subda geliyor. Burada 2 gün uğraşıp 100 sub yapabilirsiniz. Reften kaydolduysanız MM aldıktan sonra 10 goldunuz olacak elinizde. Sonra sizin refleriniz falan filan derken köşeyi döndünüz işte. Zaten biraz para geçicek elinize, siz bu parayla 4 gün içinde en fazla 7 level olursunuz, bir 5 gold daha falan filan öyle yani . Kolay gelsin, sorunuz olursa Rizon --- > #str kanalına gelin cevaplarız TetharkDH ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamTethaRK -- 12 Eylül 2011; 2:41:11 >

• Ref linklerinizi verin ilk posta ekleyeyim. Bu arada Amerika'da başlamanızı da tavsiye edebilirim. komün sistemini oturttuk gibi. şuan 10 Q2 hediye veya ekmek veriliyor. açıkçası komün ilk günler çok önemli. maaşlar düşük olduğundan marketten gold almanız zor. ödüllerden gelen goldları biriktirip şirket açarsınız. komün dağıtımları ile savaşıp level kasarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samboz1

Ref linklerinizi verin ilk posta ekleyeyim. Bu arada Amerika'da başlamanızı da tavsiye edebilirim. komün sistemini oturttuk gibi. şuan 10 Q2 hediye veya ekmek veriliyor. açıkçası komün ilk günler çok önemli. maaşlar düşük olduğundan marketten gold almanız zor. ödüllerden gelen goldları biriktirip şirket açarsınız. komün dağıtımları ile savaşıp level kasarsınız

hocam sen dedin diye marmara da başladım ben yaa

http://e-sim.org/lan.8686/ ref linkim bu

bu arada 3 level oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut K. -- 12 Eylül 2011; 8:22:42 >

• @BeogalogeoL :
    olsun ülke olarak nerede başladığının pek bir önemi yok. 2 tane bilet veriyor diye hatırlıyorum yeni başlayanlara. Amerika'ya geçip buradaki şirketlerde çalışabilirsin. Bulgaristan için de maaşları iyi diyorlar. http://e-sim.org/profile.html?id=399 Bu bizim başkan ve komünlerin yöneticisi, oyundan bi mesaj at, duruma göre taşınıp başlarsın. (adam bizden, türkçe mesaj atabilirsin :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samboz1 -- 13 Eylül 2011; 3:02:09 >
  • eBulgaristan, Marmara bölgesine saldırmaya başladı!

Bu tarz oyunlarda babyboom denen kısa sürede gerçekleşen büyük nüfus artışları genellikle gerçek hayatta hoşlanmadığınız bir durum oyunda gerçekleşirse oluyor. Misal eRepubliktekiler eİsrail'e saldırıp babyboom yapmaya çalışıyorlar. Benzeri şeyler diğer oyunlarda da oluyor ve olacaktır. Şuan eBulgaristan, Marmara bölgesine saldırıyor. Eğer eYunanistan da saldırıya başlarsa ve müttefik yardımı gelmezse eTürkiye kısa sürede haritadan silinebilir. eTürkiye'nin şuan 1 strli adama bile ihtiyacı var.

Açıkçası bundan 3-5 ay sonra benzeri olaylar olsa ve oyuna başlasanız, çok çok fazla geriden geliyor olacaksınız. Oyunun şuan 9. günü, çok geç sayılmazsınız.

Oyuna ilk posttaki ref linklerinden başlamanızı tavsiye ederim. (+2 gold geliyor)
  • hacı god dedi gelebilirsin ben usa ya geldim keşke daha önce haberim olsaydı

1 tane daha bilet var ama onunla gelirsem biticek usa ya daha gelemiycem

bu arada galiba amerika tarafından da savaşabiliyoruz bulgaristana saldırabiliyoruz, ama silah yokken health düşeceği için saldırmadım

taktik varmı sende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut K. -- 14 Eylül 2011; 10:46:26 >
  • eyvah eyvah , amerikadan fight dedim full türkiye ye gitmiş saldırılar , boşuna daldık türkiyeye

ismimde çıktı top attackers e rezil olduk hay böyle işin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut K. -- 14 Eylül 2011; 11:25:58 >
  • şimdi şöyle şuan 10 Q3 ekmek veriyorlar. Bunlarla 30 kere savaşabilirsin. Yeni günün başında oyun kendisi 50 HP veriyor yani toplamda 35 kere savaşabilirsin. Silah ile vurursan daha fazla hasar veriyorsun onun dışında bir etkisi yok. Yani her Fight tuşuna bastığında 10HP gider, bu sabittir. İlk günler silah desteği veriliyordu ama şuan yok sanırım. ( tinyurl.com/USAsupply bu adresten çalıştıktan sonra formu doldurman gerekiyor, elinde ekmek varsa hediye iste, hediye varsa ekmek)

Hergün 10 ekmek ve 10 silah hakkı var. Q1 : 10, Q2 : 20, Q3 : 30, Q4 : 40, Q5 : 50 sağlık verir. Örneğin şuan bende 10 Q3 ekmek ve 10 Q2 hediye var. Toplamda 300+200HP'lik yani 50 kere savaşabilirim. Savaşırken Q1'de olsa silah ile savaşmaya çalışın. Eğer yoksa exp kasman için vurun gitsin, ama savaşı kazanmak gerekiyorsa silahla vurmak en iyisi.

Benim tavsiyem gelişene kadar Amerika'da kal, daha sonrasında temelli dönüş yaparsın. Önümüzdeki ay milletvekili seçimleri var, olmadı Amerika vatandaşlığı ayarlarız, burada kalırsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Samboz1

şimdi şöyle şuan 10 Q3 ekmek veriyorlar. Bunlarla 30 kere savaşabilirsin. Yeni günün başında oyun kendisi 50 HP veriyor yani toplamda 35 kere savaşabilirsin. Silah ile vurursan daha fazla hasar veriyorsun onun dışında bir etkisi yok. Yani her Fight tuşuna bastığında 10HP gider, bu sabittir. İlk günler silah desteği veriliyordu ama şuan yok sanırım. ( tinyurl.com/USAsupply bu adresten çalıştıktan sonra formu doldurman gerekiyor, elinde ekmek varsa hediye iste, hediye varsa ekmek)

Hergün 10 ekmek ve 10 silah hakkı var. Q1 : 10, Q2 : 20, Q3 : 30, Q4 : 40, Q5 : 50 sağlık verir. Örneğin şuan bende 10 Q3 ekmek ve 10 Q2 hediye var. Toplamda 300+200HP'lik yani 50 kere savaşabilirim. Savaşırken Q1'de olsa silah ile savaşmaya çalışın. Eğer yoksa exp kasman için vurun gitsin, ama savaşı kazanmak gerekiyorsa silahla vurmak en iyisi.

Benim tavsiyem gelişene kadar Amerika'da kal, daha sonrasında temelli dönüş yaparsın. Önümüzdeki ay milletvekili seçimleri var, olmadı Amerika vatandaşlığı ayarlarız, burada kalırsın :)

dostum anlattığın için sağol , dün irc de bayağı bir takıldım oyunu çok iyi bir şekilde öğrettiler .. ama genede uğraştığın için teşekkür ederim.. 6 level oldum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.