< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
E-sim yurt dışı internet kampanyaları. Pahali 'Tarifen yurt dışında' paketlerine son. (155. sayfa)
-
-
Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra hemen aktifleştirebiliriz, bekleyebilirsiniz de size kalmış. Fakat e-sim için etkinleştirme ile alakalı süre olabiliyor, detaylara iyice bakmanızı öneririm.
Etkinleştirme yapmadığınız sürece kullanım başlamaz. Etkinleştirme sonrası başlar.
-
Atina seyahatimi sonlandırdım. Havalimanında BNESim'i açtıktan sonra 4-5 kere uçuş modunu kapatıp - açmam sonrasında Vodafone GR LTE olarak bağlandı. 3 gün boyunca herhangi bir çekim problemi yaşamadım. İlgilenen arkadaşların bilgisine...
-
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Havalimanı dayım. Bnesim aldım QR kodu indirdim galeriden okutuyorum QR kod bulunamadı diyor. Manuel kurulum da yapamıyorum. Bu esim zzsten kullanılıyor ya da geçersiz diyor.Yardım edebilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, zaten kullanılıyor diyorsa esim yüklenmiş demektir.
Bence telefonu yeniden başlatıp bakın. Mevcut simlerin güncellenmesi gerekebilir.
Bu arada telefon neydi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam. Hayır yüklenmediği halde öyle diyordu. Bir arkadaştan rica ettim QR kodunun fotoğrafını çekti ben de onun ekranından tarattım ve yüklendi.
Telefon Honor 90
Hızlı yanıtınız için tekrar teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FormuLAkers -- 31 Ocak 2025; 21:4:47 >
Çok geçmiş olsun. Son anda halledilmiş sanırım.
Benzer durumla karşılaşmamak adına süre sınırsız paketleri evde rahat kafayla telefona kurmak daha iyi olacaktır.
Kesinlikle öyle. Wifi var iken aktifleştirip sonra kapatmak, kullanacağın zamanı beklemek en mantıklısı. Ben sürekli böyle yapıyorum.
-
Haftaya amerikaya seyahat var 10 gün. En mantıklı hangi uygulama olur?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bnesim firması
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde olacaksanız süre sınırı olmayan bnesim referans kodu ile 5gb 1.7euro. şimdiden alıp telefona kurulum yapabilirsiniz.
Yetmez derseniz birkaç yeni hesap ve farklı kartlar ile birden fazla hesaptan referans kullanarak ucuza alabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 2 Şubat 2025; 0:12:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konu içinde geçti mi tam göremedim ancak Roamless e-sim uygulamasını şiddetle tavsiye ederim. Çeşitli kampanyaları mevcut ve ayrıca yüklediğiniz para süresiz olarak bitene kadar hesabınızda oluyor. 1 hafta, 10 gün, 1 ay gibi kısıtlamalar yok ve GB ücreti ciddi düşük kalıyor diğer firmalara göre. Bence ihtiyacı olanlar bir kontrol etsin. Hesabınıza yüklediğiniz miktarla bazen hiç yükleme yapmadan 2-3 seyahat bile yaptığım olmuştur. Bant genişliği kısıtlaması vs. gibi saçmalıklar da yok.
-
e-sim ile internet erişimini sağlayabiliyoruz gördüğüm kadarıyla ancak telefon görüşmelerini nasıl yapabiliriz whatsapp kullanmayan numaraları aramak için? sabit numaraları aramak gerekebilecek senaryolar geliyor aklıma. vowi-fi veya volte gibi özellikler kullanarak arama yapılabilir mi?
-
E sim in volte özelliği varsa yapılabiliyor sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 4 Şubat 2025; 11:15:17 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
VoWifi kullanabilmeniz için, telefona bir şekilde Wi-Fi olarak bağlantı sunmanız gerekmekte. Bu da en bilindik yöntemi, ikinci bir telefonunuz var ise mümkün. 2. telefona e-Sim paketini alırsınız; 1. telefon ile bu interneti paylaşırsınız (hotspot/tethering). O zaman 1. telefon interneti Wi-Fi olarak göreceği için (telefonunuzdan + operatörünüzden de açmak koşuluyla) Wi-Fi üzerinden çağrı alma/çağrı yapma imkanına sahip olursunuz. Hatta 1. telefonunuzu uçak moduna alıp kablosuz interneti açma yoluyla, yanlış aramaların (roaming vs.) önüne geçebilirsiniz.
Turkcell kullanıyorsanız, BiP uygulamasını önerebilirim. Uygulamanın avantajı şu oluyor; internetinizin (bu konudaki e-Sim veya Wi-Fi ile) olduğunu varsayıyorum. Birisi sizi aradı. Telefonu yanıtlamazsınız. Sonrasında siz ilgili kişiyi BiP üzerinden ararsınız. BiP'te (karşı taraftaki kişi BiP kullanıyorsa) iki seçenek sunar, "BiP Ara" ve "Telefonu Ara" seçeneği. "BiP Ara" uygulamadan uygulamaya, yani Whatsapp araması gibi düşünebilirsiniz. Asıl güzel olan ise "Telefonu Ara" seçeneğinden arayınca direkt olarak sizin numaranız karşı tarafta görünmektedir. (Türkiye'deki tarifenizdeki paketten düşer). Yani bir başka deyişle, ben sizi arıyorum ve benim 0532 diye numaram size (normal arama şeklinde) göründüğü için siz hiçbir şey anlamıyorsunuz; halbuki ben BiP uygulamasından ve internet üzerinden görüşme gerçekleştiriyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: jordiVoWifi kullanabilmeniz için, telefona bir şekilde Wi-Fi olarak bağlantı sunmanız gerekmekte. Bu da en bilindik yöntemi, ikinci bir telefonunuz var ise mümkün. 2. telefona e-Sim paketini alırsınız; 1. telefon ile bu interneti paylaşırsınız (hotspot/tethering). O zaman 1. telefon interneti Wi-Fi olarak göreceği için (telefonunuzdan + operatörünüzden de açmak koşuluyla) Wi-Fi üzerinden çağrı alma/çağrı yapma imkanına sahip olursunuz. Hatta 1. telefonunuzu uçak moduna alıp kablosuz interneti açma yoluyla, yanlış aramaların (roaming vs.) önüne geçebilirsiniz.
Turkcell kullanıyorsanız, BiP uygulamasını önerebilirim. Uygulamanın avantajı şu oluyor; internetinizin (bu konudaki e-Sim veya Wi-Fi ile) olduğunu varsayıyorum. Birisi sizi aradı. Telefonu yanıtlamazsınız. Sonrasında siz ilgili kişiyi BiP üzerinden ararsınız. BiP'te (karşı taraftaki kişi BiP kullanıyorsa) iki seçenek sunar, "BiP Ara" ve "Telefonu Ara" seçeneği. "BiP Ara" uygulamadan uygulamaya, yani Whatsapp araması gibi düşünebilirsiniz. Asıl güzel olan ise "Telefonu Ara" seçeneğinden arayınca direkt olarak sizin numaranız karşı tarafta görünmektedir. (Türkiye'deki tarifenizdeki paketten düşer). Yani bir başka deyişle, ben sizi arıyorum ve benim 0532 diye numaram size (normal arama şeklinde) göründüğü için siz hiçbir şey anlamıyorsunuz; halbuki ben BiP uygulamasından ve internet üzerinden görüşme gerçekleştiriyorum.
mobil veri aynı telefonda diğer çekmeyen hat için aramalarda kullanılabiliyor. en azından samsungda oluyor kendim test ettim kullandım. iphonede de oluyor diye biliyorum
-
Bu konuda tek tereddütüm, yanlışlıkla arama yapma olayı..
Uluslararası dolaşıma (roaming) kapatsanız, telefon sinyal almıyor. Açtığınızda da, es kaza arama yaparsanız; paket falan da devreye giriyorsa; bayağı tuzlu olabilir.
Mesela Turkcell'de yalnızca yurtdışı interneti tamamen kapatmak mümkün (IPTAL YURTDISI => 2222 ile). Buna rağmen, telefonumun yurtdışında internete bağlandığını ve otomatik olarak paket de tanımlandığı için abuk sabuk rakam ile karşılaştığımı bilirim. Neyseki müşteri hizmetleri, interneti kapatmama rağmen bu durumun oluştuğunu görünce, tutarı iptal etmek durumunda kalmıştı.
Sizin belirttiğiniz gibi, sürecin olması gerekir ama ben ne yalan söyleyeyim başaramamıştım. Bunun yerine, birden fazla telefon kullandığım için VoWiFi üzerinden kullanımlarımı gerçekleştirmiştim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X