Arkadaşlar merhaba . ben izmir de yaşayan bir makina mühendisiyim. çalıştığım firmanın arena bayiliğide var. ama bu güne kadar kullanılmamış. bu günlerde bu bayiliği kullanmak istiyoruz. bildiğiniz gibi arena 1- ekim tarihinden başlayarak tüm ürün detaylarını 2 tane e-ticaret sitesinin üzerinden vermeye başlayacak. bu iki firmaylada görüştüm. hatta bir tanesine karar verdik bile..özetle arena entegrasyonlu e-ticaret sitesi açacagız.
Bizim buradaki sıkıntımız siteye entegrasyon işleminden ziyade olayın ticaret kısmı. Arena entegrasyonun yanında paynet adında bi hizmet daha veriyor ki paynet hizmeti hakkında aklımıza takılan bazı sorular oldu. Bunlar;
1 ) Fiziksel paynet pos sisteminizde nakit olarak elimize para gecemeyeceği , ancak o meblanın karşılığı olarak ürün çekebildiğimiz yazıyor.. Sanal pos hizmeti de bu şekilde mi işliyor.? Eğer öyleyse yapacağımız satışlardan biz bu şekilde nasıl nakit sağlayabileceğiz?
2) Paynet ‘e başvurduğumuzda tüm bankalara bizim adımıza onların başvuracağı söyleniyor. Bankaların pos komisyonları neye göre belirleniyor.
3 ) E- ticaret ile yaptığımız satışların vergilendirilmesinde herhangi bir avantaj veya dezavantaj varmı?
şeklinde. Bunun yanında sanal pos hizmeti hakkında da bilgiye ihtiyacım var.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını istiyorum.
Fiziksel Paynet sanırım Area firmasının paynetteki bi bayisi gibi birşey tam anlamadım amahttps://www.paynet.com.tr/LoginPage.aspx bu siteden bakabilirsin. 2. sorunlu ilgili belki burada bulabilirsin. ama ben biraz sanal pos sistemini anlatmaya çalışayım;
Sanal pos, alışveriş sitelerinde gördün mü bilmiyorum kredi kartı bilgilerini girdikten sonraki kart kontrol ve para çekim işleminin yapılması. Sanal postan yapılan harcamalar direk olarak hesabına geçer. hatta bunu internet hesabından anında görüp istersen iptal edebilirsin.
E-ticaret ilen yaptığınız satışlarda herhangi bir vergilendirilmesinde değişiklik olmuyor normal ürün satıyormuş gibi.
Arena, veritabanını bayilerine çeşitli firmalar vasıtasıyla 2-3 yıldır kullandırılarak e-ticaret yaptırıyor, yeni bir uygulama değil. Paynet ise arenanın bankalarla yaptığı anlaşmalar sonuçunda bayilerine sunduğu ödeme imkanıdır. Yani her banka ile anlaşmayı arena yapmıştır ve oran surekli değişmektedir. Çalışmak istediğiniz bankalarla anlaşarak(bayi olarak özel sözleşme imzalıyorsunuz bankayla) payneti kullanabiliyorsunuz. Fiziksel paynet ise bankaların pos hizmetlerinin bir cihaz ile size sunulmasıdır. Müşteri pos cihazı üzerinden ödeme yaptığında bu cihazı kullanabiliyorsunuz.(ofisinizden ödeme yapmak isterlerse) Arena iptal etmediyse %1,5 işlem ücreti alarak para iadesi de yapıyordu diye hatırlıyorum. Hayırlı olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme