Şimdi Ara

e-ticaret Sitesi Yapıcam Yardım ve Öneri istiyorum Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle şöyle başlayım, yıllardır bu foruma üyeyim ve burdaki arkadaşların bilgi ve önerilerine fazlasıyla güvenmekteyim.

Bir tur şirketine e-ticaret sitesi yapıcam. Benden istenen site, kullanıcı girişi olmayan, tur bilgileri ve fotoğraflarının sergilenebilceği, müşterinin isterse anında satın alabileceği(3D Secure kullanıcam), veya satın almayıp rezervasyon yapabileceği (girilen bilgiler tur şirketine e-posta ile gönderilebilir mesela, bu bilgiler de müşterinin uçuş bilgileri+seçtiği tur+geliş zamanı vs. gibi bilgiler içerecek) bir sistem olacak ki bu ekstra benim programlamam gereken bir modül.

Projede grafik Tasarım yapan bir arkadaşımla birlikteyiz. Yani görsel açısından hiçbir eksiğim yok.
    Ben ise PHP,C#,ASP.NET,HTML,CSS bilen bir yazılımcıyım lakin web sitesi konusunda acemi sayılırım. Demek istediğim size istediğiniz web modülünü yazabilirim ancak daha ziyade HTML ve CSS anlamında acemiyim dersem daha doğru olur. Yanlız çok sefer oturup video tutorial lar izlediğim için teorik anlamdafazlasıyla bilgim de var sadece oturup kocaman bir projeyi bitirmedim. 30 iş günü kadar da sürem var arkadaşlar. Bu profesyonel bir iş olacağından oturup 0 dan yapmaya da cesaret edemedim.
    Bu yüzden osCommerce veya Joomla gibi bir otomasyon kullanmak istiyorum.

Bu anlattığım durumda hangisi bana daha fazla yardımcı olur, hangisi amacıma ve konsepte daha uygun olur? Site içerisinde kendim de modül programlayacağımdan, hangisi daha fazla esneklik sağlar? Yoksa oturup 0dan kendim mi yazayım? Tasarımcı arkadaşım da var dediğim gibi ama biz istediğimiz yere müdehale edebilecek miyiz bu otomasyonlarda? yorumlarınızı acele ile bekliyorum teşekkürler şimdiden:)

• kimse bilmiyor mu arkadaşlar?
  • alışveriş adına çok kapsamlı olmayacak işin görsel ve işlevsel geliştirilebilirkik yönü diyorsan wordpress veya joomla işini görür bunlarında ödeme eklentileri mevcut bizim bankalarla uyumlu hale getirebilmek adına biraz düzenleme yapman gerekir. joomlanın virtuemart modülünü kullanabilirsin alışveriş için birçokda tema mevcut sadece kendi adına biraz düzenlemeyle siteyi yayına sokabilirsin çok büyük bir olay değil endişe etme. kuracağın hazır scriptlerde herhangi bir yardım gerekirse bulamadığın eklenti olursa pm atabilirsin.
    iyi günler
  • çok teşekkürler MadLuck bu gün en son joomla 2.5 ve virtueMart i kurdum günü bitirdim bölece. Yanlız bu düzenleme olayı biraz sıkıntılı gibi geliyor şöle ki, eğer ben css ve html ler ile fazlasıyla uğraşıcaksam ki sölediğim gibi tasarımcım da var ve benden istenen iş menülerin yerini değiştirmemi isteyebilir. Resim geçişleri vs. bir sürü değişiklik olacaktır. Bu durumda bu kadar fazla uğraştırcaksa html ve css 0dan yapmayı tercih ederim ama yok o kadar uğraşmazsın diyorsan benim de işime gelir açıkcası ne dersin ?
  • dostum menü değişiklikleri resim değişiklikleri vs hepsi panelden rahatça yapılıyor css le uğraşmanı gerektirecek tek durum sanal pos entegresinde taksit vs durumlardaki kaymaları önlemek için olacaktır. Onun haricinde ne html ne css le ilgili bir düzenleme yapmanın gerekli olacağını düşünmüyorum. Anladığım kadarıylahttp://www.templatemonster.com/demo/37493.html bu tarz birşey yapacaksın. Hazır alıp kurabilirsinde seni bu kadar uğraştan kurtaracaktır.
  • ewet çok doğru dostum buna çok benzer olacak... yanlız siteyi 3 dil yapmam gerekiyor bir de rezervasyon yazılımı yapıp onu entegre edicem bu ikisini yapabilir miyim? şayet bunların hepsini yapabilceksem direkt joomla ile başlayım 30 iş günü dedik çünkü ne dersin ?
  • dostum girişe bir intro sayfası koyarsın dil seçilebilecek daha sonra 3 dizinede joomla kurarsın farklı diller olarak. Sonra herhangi bir dizindeki headerında bayraklar koyar birbirine yönlendirme yapabilirsin. Joomlada çok ekstrem birşey olmadıkça eklentileri bulman kolay. Rezervasyon içinhttp://extensions.joomla.org/extensions/vertical-markets/booking-a-reservations/booking burdan eklenti seçebilirsin sıfırdan yazmana gerek yok.
  • saol dostum bakıcam :))
  • Merhaba Arkadaşım Yapmakla Hiç Uğraşma opencart Kur Gitsin...
    http://ustaart.com
  • bu ustaart.com u referans olarak mı yazdın hocam ?
  • evet arkadaşlar yol gösterirler iletişim kurarsan
  • ewt ewt kurdum baktım güzele benziyor ama hani joomla dan veya oscommer tan daha ii diil gibi yine de teşekkür ederim :)
  • Referanslarım İmzada Ekli :) pm bırak hoşuna giderse...
  • bu kadar morg sistemi korkutucu görünüyor :D
  • aphioner adlı arkadaşın yarattığı scripti kullanabilirsin:

http://forum.donanimhaber.com/m_59570616/tm.htm

Umarım faydalı olmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsan_sa

aphioner adlı arkadaşın yarattığı scripti kullanabilirsin:

http://forum.donanimhaber.com/m_59570616/tm.htm

Umarım faydalı olmuştur

teşekkür ederim yardımın için ama şunu da söylemek isterim ki; joomla, oscommerce vs gibi yılların tecrübesi ile yapılmış,feedback ler ile güçlendirilmiş opensource otomasyonlar varken öle bi uygulamaya beş kuruş vermem :D

bana gelince ben yazılımcı olduğum için kontrol edemediğim şeyi sewmiyorum oturup 0dan yazmaya karar verdim kısacası kendim yapıyorum :))

• quote:

Orijinalden alıntı: crysis_88

selamlar ..

arkadaşlar ben bir e ticaret sitesi kurmayı planlıyorum .. bir tekstil firması üzerine olacak .. ( markofoni - trendyol tarzı bir şey ) çok çok eskiden normal forum siteleri kurmuşluğum vardı . fakat böyle bir e ticaret sitesi ne gerekli ? sistemi satın alarak da yapabilirim . sizce en uygun ve en iyi sistemler hangileridiri ? e ticarete yabancıyım . bana yardımcı olursanız bu konu da sevinirim .

dostum öncelikle ben de senin gibi düşünerek topic açmıştım, arkadaşlar da ellerinden geldiğince yardımcı oldular saolsunlar :)

fazlasıyla araştırdığım için joomla,oscommerce veya joomla plugin i olan virtua mart ı kullanabilirsin eğer html,css,js bilgin yoksa şahsen ben de joomla kullanmak istiyorum ancak bana fazlasıyla karmaşık geldi üstelik tasarım istiyen müşteriler için ii bir çözüm de diil joomla sabit şablonlar ile çalışıcaksan kesinlikle joomlayı öneririm herşey çok daha kolay ve hızlı hallolabiliyor :)

Dip not : Tabi o otomasyonu yapan arkadaşın da emeğine fazlasıyla saygı duyduğumu belirtmek istiyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem23 -- 11 Nisan 2012; 20:11:46 >

• yani HTML i hiç bilmiyorsan joomla ile veya ossommerce ile yapabilirsin bu işi ancak başına bir dolu sıkıntı çıkınca ne yapman gerektiğini bilmiyorsan profesyonel yardım alman gerekecek. basit bir iş ise kendin yaparsın ama pro. bir işten bahsediyorsak elbette en azından HTML bilmen gerekir fiyatlar da değişir 2000tl den başlar gider de gider tamamen sistem,tasarım,kullanılacak teknolojiler fiyatı belirler...

öğreneyim mi dersen elbette öğren eğer bu işi yapıcaksan zaten HTML öğrenmen 1-2 haftanı alacaktır ama bu bu bahsettiğin site için geçerli eğer web işini sürekli yapıcaksan hangi kısmını yapacağını belirlemen gerekiyor eğer web design yapıcaksan html,css öğrenmelisin, eğer sitedeki uygulamaları da yapıcaksan(dinamik site) vs. php,c#(asp.net) teknoloji ve dilleri öğrenmen gerekir...
  • http://www.bostanbilisim.org ta web tasarım dersleri var e ticaret yapımını anlatıyorlar Opencart destekte veriyorlar. Tavsiye ederim butun panelide veriyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.