Şimdi Ara

E11 Kasaya karşı antipati var neden se! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
29.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bi ara vardı ama şimdi ne oldu bilmiyorum bulursam koyarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: toyotaergul

bende bi ara vardı ama şimdi ne oldu bilmiyorum bulursam koyarım.

bulursanız çok seviniriz
  • YA DİYORUMKİ KENDİ KENDİME, BUNDAN SONRA FORUMA YAZARKEN KIMSEYE KIZMIYCAM, KIMSEYLE TARTIŞMIYCAM, 30 YAŞINDA ADAMSIN SANA YAKIŞMIYO ONUNLA BUNUNLA TARTIŞMAK AMA GENE YAPAMIYORUM, DELLENDİRİYOLAR BENİ..

AĞZI OLAN KONUŞUYO İŞTE, HAYATINDA TOYOTAYA BİNMEMİŞ ADAMLAR HATTA ÇOĞU ÇOLUK ÇOCUK, ADAM BİLE DEĞİL, ATIP TUTUYOLAR,

99 MODEL TOYOTA LARDA ÇOK İYİ VE SORUNSUZ ARAÇLARDI, 2001 MODELLERDE.

SADECE 99 MODEL TOYOTALAR TİP OLARAK PEK BEĞENİLMEDİ, AMA BU Bİ ANDA TOYOTANIN KALİTESİZ OLDUĞUNA NASIL YORUMLANIR ANLAMIYORM.

AYRICA 2001 MODEL COROLLALAR BENCE TİP OLARAK GÜZEL ARAÇLAR, KENDİ ZAMANLARINA GÖRE TABİ, HEM HERKESİN ZEVKİ AYRIDIR.

İÇ MALZEME KALİTESİ DE GAYET İYİDİR. EN YAKIN ARKADAŞIMDA VAR YAAA, ARAÇ ROKET GİBİ ARAÇ YA, DAHA NE OLSUN?

SİNİR OLUYORUM BU FORUMDAKİ LUZUMSUZ İNSANLARA...

LAF OLSUN TORBA DOLSUN DİYE HAYATINDA KULLANMADIĞI ARAÇLAR HAKKINDA ATIP TUTANLARA

AYRICA OPEL VECTRANIN HER KASA TİPİNEDE KILIM, BENCE ÇOK UYUZ VE TİPSİZ MODELLERİ VAR VECTRANIN. AVENSİS YANINDA UZAY MEKİĞİ GİBİ KALIYO.

ZEVK MESELESİ DEĞİLMİ KARDEŞİM? AYRICA O ÇOK LAFI EDİLEN OPEL VECTRALARINDA ŞU ANDA İKİNCİ EL OTO PAZARLARINDA AYAĞA DÜŞTÜĞÜNÜ, KİMSENİN ARTIK YÜZÜNE BİLE BAKMADIĞINI UNUTMAYALIM.

• O opeller vectra da dahil kullanımı çok zevksiz hantal sert ve takı tukur araba sağı solu elinde kalıyo bardaklığı teybi cartı curtu yazarken düşünüpte yazmalı millet. Biz burda bişiy biliyoz ki savunuyoruz. Ne oldu kötülenen herşeyin tersi ispatlandı.
  • Ben bu foruma yeni üye sayılırım. Benim foruma üye olma amacım birkaç konuda fikir sahibi olabilmekti. Gördüm ki burada herkes her konuda en ince detaya kadar topic açmış ki bu forum için amacına ulaşmış bir durumdur.

Bu forumda gördüğüm şu ki, herkes benim beğenim üst düzeydir, herkes beğenime hayran olmalıdır. Bu yüzden başkalarının tercihi de yanlıştır fanatikliği içinde yazıyor. Daha ileriki safhalara sahip olanlara kompleks sahibi de denilebilir. Bu yüzden forumda çoğu zaman kim ne tutturduysa yazıyor. Hatta bazılarının amacı insanları kızdırıp fişekleyip sonrada forumdan onların bu hırslarını okuyup keyif almak ''yani eğlence''. Dolayısı ile forumdan bir yarar sağlamak için hakikaten baya bir çaba sarfetmek gerektiğini gördüm. Fikirleri ayırmak için yazanların başka konulardaki mesajlarını bile okuyorsunuz.

Ben şu an kullanmakta olduğum 99 corolla'yı iki sene önce aldım. Çok önce abimin 97 corollasından Toyota aldığımda ne alacağımı biliyordum. 99 corollalar ilk çıktığında bu arabayı kim alır nası bir dizayn bu dediğimi çok net hatırlıyorum. Hakikaten de arabam çirkindir. Ancak ben bu arabayı alırken Toyota 'nın diğerlerinden farkını ve aldığımda ne elde edeceğimi ayrıca istediklerimin de bunlar olduğunu zaten belilemiştim. Şu anda aracımdan son derece memnunum. Çirkin ama istediklerimi karşılayan ve beni memnun eden bir arabam var.

Diğer araçların forumlarına girin de neler konuşuluyor bir bakın. Okuduklarınıza inanamayacaksınız kabus gibi. Renault, Peug, Citroen, Opel (GM), Chevrolet(GM) bir girin bu forumlara. Ne sorunlar varmış ve insanlar bunları normal karşılıyorlar. Alışmışlar. (GM olmayan Alman arabalarını ayrı tutuyorum).

Son olarak Şehitlerimizi (kelle değil onlar şehit) vuranların destekçilerine hala para kazandıran zihniyeti kınıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: mencetin

Ben bu foruma yeni üye sayılırım. Benim foruma üye olma amacım birkaç konuda fikir sahibi olabilmekti. Gördüm ki burada herkes her konuda en ince detaya kadar topic açmış ki bu forum için amacına ulaşmış bir durumdur.

Bu forumda gördüğüm şu ki, herkes benim beğenim üst düzeydir, herkes beğenime hayran olmalıdır. Bu yüzden başkalarının tercihi de yanlıştır fanatikliği içinde yazıyor. Daha ileriki safhalara sahip olanlara kompleks sahibi de denilebilir. Bu yüzden forumda çoğu zaman kim ne tutturduysa yazıyor. Hatta bazılarının amacı insanları kızdırıp fişekleyip sonrada forumdan onların bu hırslarını okuyup keyif almak ''yani eğlence''. Dolayısı ile forumdan bir yarar sağlamak için hakikaten baya bir çaba sarfetmek gerektiğini gördüm. Fikirleri ayırmak için yazanların başka konulardaki mesajlarını bile okuyorsunuz.

Ben şu an kullanmakta olduğum 99 corolla'yı iki sene önce aldım. Çok önce abimin 97 corollasından Toyota aldığımda ne alacağımı biliyordum. 99 corollalar ilk çıktığında bu arabayı kim alır nası bir dizayn bu dediğimi çok net hatırlıyorum. Hakikaten de arabam çirkindir. Ancak ben bu arabayı alırken Toyota 'nın diğerlerinden farkını ve aldığımda ne elde edeceğimi ayrıca istediklerimin de bunlar olduğunu zaten belilemiştim. Şu anda aracımdan son derece memnunum. Çirkin ama istediklerimi karşılayan ve beni memnun eden bir arabam var.

Diğer araçların forumlarına girin de neler konuşuluyor bir bakın. Okuduklarınıza inanamayacaksınız kabus gibi. Renault, Peug, Citroen, Opel (GM), Chevrolet(GM) bir girin bu forumlara. Ne sorunlar varmış ve insanlar bunları normal karşılıyorlar. Alışmışlar. (GM olmayan Alman arabalarını ayrı tutuyorum).

Son olarak Şehitlerimizi (kelle değil onlar şehit) vuranların destekçilerine hala para kazandıran zihniyeti kınıyorum.

FAZLA SÖZE GEREK YOK ABİ...

YAŞININ AĞIRLIĞINI VE OLGUNLUĞUNU DA BELLİ EDEREK KONUYU ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 13 Haziran 2007; 10:43:59 >

• Başlık bana da biraz garip geldi.O kasayla ilgili kötü şey hiç duymadım.Şahsen kullanmışlığım da vardır vvt-i olan bir modelini çok fena da yürüyen bir araba.Bu kasanın kötü izlenimi yok bende bilhassa yuvarlak olmayan yatık farlısını çok beğenirim.
  • Tekniq sagol tesekkur ederim. Sende bizi iyice yaşlandırdın. Dur ya hala genc hissediyorum.
    Günler hızlı geçiyor. Nasıl oldu bu 37 yıl anlamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

quote:

Orjinalden alıntı: mencetin

Ben bu foruma yeni üye sayılırım. Benim foruma üye olma amacım birkaç konuda fikir sahibi olabilmekti. Gördüm ki burada herkes her konuda en ince detaya kadar topic açmış ki bu forum için amacına ulaşmış bir durumdur.

FAZLA SÖZE GEREK YOK ABİ...

YAŞININ AĞIRLIĞINI VE OLGUNLUĞUNU DA BELLİ EDEREK KONUYU ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN.

• quote:

Orjinalden alıntı: SabitSalınım

Başlık bana da biraz garip geldi.O kasayla ilgili kötü şey hiç duymadım.Şahsen kullanmışlığım da vardır vvt-i olan bir modelini çok fena da yürüyen bir araba.Bu kasanın kötü izlenimi yok bende bilhassa yuvarlak olmayan yatık farlısını çok beğenirim.

Haklısınız araç konusndaki izlenimlerinizde. Fakat önceki mesajlara bakarsanız gereksiz ve saçma sapan karalama çabaları vardı. Bu topic i açmamdaki neden sürekli e11 kasalar hakıonda kötüleme çalışmaları vardı ve ben de bunu görünce dayanamadım ve açtım topici. Amacına da ulaştı sanırım...
  • ben hiç corolla kullanmadım daha önce, uzaktan takip ediyorum. bu başlıkta yapılan tartışmayı okudum yeri gelmişken şunu sormak istiyorum kullanıcılara hep aklımda olan bir soruydu:

toyota 2 senede bir makyaj geçirmesine ve sonraki 2 senede de kasa değiştirmesine rağmen - model stratejisi olarak - , nasıl dünyada en çok satan model oluyor; kendime mantıklı bir cevap veremiyorum. çok sık kasa değiştiren bir aracın tutulmaması gerekmez mi piyasa koşulları göz önüne alındığında; toyota corolla alınca aldığınız yılın tek ya da çift olmasına bağlı olarak 1 ya da 2 sene içinde aracınız eskimiş olacak trafikte. yanlış bir düşünce tarzı mıdır bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: moontaxi

ben hiç corolla kullanmadım daha önce, uzaktan takip ediyorum. bu başlıkta yapılan tartışmayı okudum yeri gelmişken şunu sormak istiyorum kullanıcılara hep aklımda olan bir soruydu:

toyota 2 senede bir makyaj geçirmesine ve sonraki 2 senede de kasa değiştirmesine rağmen - model stratejisi olarak - , nasıl dünyada en çok satan model oluyor; kendime mantıklı bir cevap veremiyorum. çok sık kasa değiştiren bir aracın tutulmaması gerekmez mi piyasa koşulları göz önüne alındığında; toyota corolla alınca aldığınız yılın tek ya da çift olmasına bağlı olarak 1 ya da 2 sene içinde aracınız eskimiş olacak trafikte. yanlış bir düşünce tarzı mıdır bu?

Çok sık model değiştiriyor olabilirler.Toyotaya binen insan belirli bir müddet kullanan Toyotanın önemli özellikleri olan konfor,sorunsuzluk ve iyi motor faktörlerini gözönüne alıp yeniden aynı markayı tercih etme yoluna gitmektedir.
    Başka bir avantaj ise 2. eli çok hızlı bir şekilde elden çıkarabiliyor ve prim yapıyor.
    Efsane kasa tabir edilen misal 95 corollayla başka bir markanın aynı sınıf modelinin fiyatını karşılaştırırsan fiyat farkını göreceksin.
    Firmalar müşterilerine güven vermesi çok zor bir olaydır.Toyota firması bu güveni sağlamıştır her konuda.
    Fikirlerim bu yönde Saygılar Hürmetler

• quote:

Orjinalden alıntı: moontaxi

ben hiç corolla kullanmadım daha önce, uzaktan takip ediyorum. bu başlıkta yapılan tartışmayı okudum yeri gelmişken şunu sormak istiyorum kullanıcılara hep aklımda olan bir soruydu:

Selam...

Normal şartlarda düşünceniz doğru ancak Toyota bu dediğiniz hızlı kasa değiştirme olayını sadece 99 da uyguladı. Daha açık anlatayım.

93 yılında çıkmaya başlayan efsana kasa olark bildiğimiz kasa tipi 98 yılına kadar çıktı. tam 5 yıl. ve otomobil dünyasında 5 yıl aynı kasayı çıkarmak her babayiğidin harcı değildir, 5 yıl aynı kasa için oldukça uzun bir süre, zaten toyotayı toyota yapan ve Türkiyede herkesin tanımasını sağlayan önemli kilometre taşlarından biri bu kasa tipidir.

Ardından 99 yılında Toyota yeni bir kasa tipine geçti. Çok sıradışı olan bu tasarım aslında cesaret işiydi, yani herkesin çıkamaya cesaret edemeyeceği kadar farklı bir tasarım. Eğer bu kasa tipi tutsaydı bugün bile bir çok otomobilde bu kasa tipinin esintilerini görüyor olucaktık, Toyota firmasıda kendine o kadar güveniyorduki gözünü kırpmadan bu kasa tipini piyasaya sürdü.

E11 Kasaya karşı antipati var neden se!

1999 - 2000 MODEL TOYOTA COROLLA

ancak bekledikleri olmadı ve tüm dünyada Corolla satışları hızla düştü. 2000 yılının sonlarına doğru apar topar değiştirdiler bu kasayı. O zamanın Avensislerine benzettiler ve bence ortaya çıkan güzel bir ksa tipiydi.

2000 - 2001 MODEL TOYOTA COROLLA

Ancak burda ilginç bir durum gerçekleşti. Yuvarlak gözlü Corollalar tutmayınca yenisini üretmek o kadar kolay olmadı, yani baştan yeni bir araç dizayn etmek o kadar kolay değil sonuçta. Üretim bandındaki herşey değişecek.

2000 MODEL AVENSİS

gördünüz gibi 2001 model Corollayla 2000 model Avensis arasında müthiş bir benzerlik var.

Yani Yuvarlak gözlü Corollalar tutmayınca hemen avensis için üretilen parçalar corollaya biraz değiştirilerek uyduruldu ve bence çokta güzel oldu. O senenin Corollaları Avensis gibi baba gözükmeye başladı.

Ardından 2002 senesinde Yeni kasaya geçildi ve bu kasada 2006 yılına kadar aralıksız imal edildi. Sadece 2005 yılında hafif bi makyaj yedi.

Yani demek istediğim Toyota o kadarda çok kasa değiştiren bir firma değildir aslında. Sadece 2000 yılında ufak bir iş kazası yüzünden bi kasa ekstradan çıkarmıştır. (E11) onun dışında genelde aynı kasayı 3-4 yıl kullanıyo zaten. buda normal bir süre.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Hayırlı günler...

• quote:

Normal şartlarda düşünceniz doğru ancak Toyota bu dediğiniz hızlı kasa değiştirme olayını sadece 99 da uyguladı.

teşekkürler açıklayıcı oldu bu bilgilendirme.
  • Peki arkadaşlar

99 Model Carina 2.0 hakkındaki görüşleriniz nedir. Sanırım onlarda pek tutumadı.
  • Bence gayet güzel bir araba yağ yakmıyor, düz sistem LPG takdırdım şehir içi 120 kuruş yakıyor eğer tipe göre karar verilecek ise Honda City gibi araba hala satılıyor ise bu araç haydi haydi satılır.Bide içindeki plastik aksamı efsane kasanın fersah fersah ötesinde.
  • 99 yılında satışına başlanan toyota corolla gerçekten de özellikle önden görünüşünden dolayı hiç tutulmadı. motoru ise önceki kasanın motoruyla aynıydı. bu kasayı ben de hiç sevmedim. fakat vvt-i motorlu makyajlı kasa bu olumsuzluğu bir nebze olsun ortadan kaldırmıştı. ben de bu vvt-i motorlu aracın 1.6 terra 2001 modelinden satın almıştım. bu aracı uzun süre severek kullandım. burada bu araçla ilgili düşüncelerimi yazmak istiyorum. şimdiye kadar değişik markalardan çok araç kullandım. sınıfına göre bu kadar performanslı araç hiç kullanmadım. yine iddia ediyorum, hala günümüzde bile yeni üretilen araçlar onun yanında yaya kalır. bu aracın motor şanzıman uyumu müthiş. ayrıca araç ağırlık olarak da ideal. çoğu markanın 2000 motorlu araçlarından bile hızlı. buradan çok agresif ve süratli araç kullandığımı söylemek istemiyorum. sadece gerektiğinde kullanırım. şimdi tüm bu söylediklerimin yanında bu aracın eksilerini de yazmak gerekir. bu çok üstün performansına karşı aracın yol tutuşu yumuşak süspansiyon yüzünden özellikle virajlarda ve rüzgarlı havalarda çok kötüydü. direksiyonu da yüksek süratlerde sertleşmiyordu. neyse sözü uzatmak istemiyorum. bu araçla ilgili çok şey yazabilirim. hala bu aracı sürmeyi özlüyorum dersem yalan olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 28 Temmuz 2007; 23:30:45 >

• Ben yakında inşallah 2. el araba almayı düşünüyorum. Aklımda ilk başta 2000 - 2002 model olmak üzere opel astra, renault megane gibi araçlar vardı. Tesadüfen forumunuzu okudum ve bir kaç kişiye sordum. Toyota corollanın 2001-2002 modellerinden vvti motorlu araçlarının çok iyi olduğunu söylediler. Benim tek çekincem bu yağ yakma olayı ne kadar problem çıkarır ve araç alırken, servise gittiğimizde gerçekten aracın tüm özellikleri varsa problemleri çıkarmı? Mesela aracın km'siyle oynanma yapılmışsa bu ortaya çıkarmı? Bir de Bu araca sıralı sistem lpg uygulayan arkadaş varsa memnun mu? İyiden iyiye herhalde bu aracı alacağım max. ne kadar fiyat verilir? 1.6 vvti motor 2001-2002 düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler .
  •  E11 Kasaya karşı antipati var neden se!

Allah nasip etsede şöyle helalinden bankaya bilmem neye bulaşmadan bu kasayı almayı çok isterdim.Benim hoşuma gidiyor bu tombiş kasa bir keresinde bir arkadaşınkine binmiştim tısır tısır valla içerde ses yok.2005 modelinden almak isterdim para biriktirip.İnşallah benimde birgün toyotam olurda güzel ülkemin yollarına düşer hayatı ve insanları izlerim çok istiyorum bu hayalimi gerçekleştirmeyi.Çok olgun görünüşlü bir model benim hoşuma gidiyor ne çok uzun nede çok kısa tam ideal.Ön konsoluda hoşuma gidiyor özellikle dijital klimasız olan konsol.Siyah ve daha sade hoşuma gidiyor.İnşallah hayırlısından ve helalinden Allah nasipeder dua edin yani bizimde olsun

• toyota tarihinin en çirkin aracı
    quote:

Orjinalden alıntı: SACRED REICH

Yukarıdaki resimlerde görülen araç ilk vvti motor kullanılan ZZE112 model kodlu araçtır....Belli bir şasi aralığında motor yağ yakma problemi oluşmuştur daha sonra blok iyileştirerek sorun giderilmiştir...
    aşağıdaki resimdeki araç tutulmayan tabir edilen AE111 koduyla bilinen çay süzgecini andıran panjur ve iki basit yuvarlaktan oluşmuş çirkin farlarıyla 99-2000 model corolla..Tarihinin en çabuk makyaj görmüş modelidir.

• AYRICA 2001 MODEL COROLLALAR BENCE TİP OLARAK GÜZEL ARAÇLAR, KENDİ ZAMANLARINA GÖRE TABİ, HEM HERKESİN ZEVKİ AYRIDIR

Bu lafınıza katılmıyorum çünkü o yıllarda corolladan cok daha güzel araçlar vardı evet çok çirkin degil ama daha güzelleri vardı mesela vw golf mesela bora mesela su an astra classic diye satılan astralar hepsi corolladan daha güzeldi yani corolla zamanına göre güzel bir araç değildi.
    O nedenlede toyotanın satış rakamları o yıllar çok düştü .
    Bende 2001 yılında vw golf'u tercih etmiştimki hala herkesin beğendiği bir araçtır o
    Tabi sizin dediğiniz gibi herkesin zevki farklıdır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.