Şimdi Ara

E11 Kasaya karşı antipati var neden se! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
29.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok galiba????????????

• quote:

Orjinalden alıntı: cenkay02

Ben yakında inşallah 2. el araba almayı düşünüyorum. Aklımda ilk başta 2000 - 2002 model olmak üzere opel astra, renault megane gibi araçlar vardı. Tesadüfen forumunuzu okudum ve bir kaç kişiye sordum. Toyota corollanın 2001-2002 modellerinden vvti motorlu araçlarının çok iyi olduğunu söylediler. Benim tek çekincem bu yağ yakma olayı ne kadar problem çıkarır ve araç alırken, servise gittiğimizde gerçekten aracın tüm özellikleri varsa problemleri çıkarmı? Mesela aracın km'siyle oynanma yapılmışsa bu ortaya çıkarmı? Bir de Bu araca sıralı sistem lpg uygulayan arkadaş varsa memnun mu? İyiden iyiye herhalde bu aracı alacağım max. ne kadar fiyat verilir? 1.6 vvti motor 2001-2002 düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler .

Dediğiniz kasayı alın hiç pişman olmazsınız size o kasayı kullanan biri olarak söylüyorum.

Yetkili serviste düzenli bakımları yapılmışsa km nin değiştirilip değiştirilmediği anlaşılır.

Mesela; serviste en son 100 bin bakımı yapılmıştır ama aracın kmsi 60 bindir. demek oluyor ki km si ile oynanmıştır.

burda başına böyle bir olay gelen arkadaş vardı ve yetkili servisten öğrenmiş km nin değiştiğini...

aracı yetkili serviste kontrol ettirip alın.İğneden ipliğe herşeyi çıkar ortaya.Yağ yakma sorunu varsa serviste bunu anlayamazsınız bunuda belirteyim.

bende lpg takılı gayet memnunum.iyi bir ustada takıldıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanırsınız lpg ile.

fiyatı şöyle söyleyim;

2001-2002 kasalar terra ve sol olmak üzere iki çeşit donanım ile üretildi.

terra 14,500 ile 15,500 sol ise 15,000 ile 16,500 arası piyası vardır.

temizliğine göre bu fiyatlar arasında alınabilir.

Şimdiden hayırlı olsun...

• SN:cenkay02
    araştırdığınız araca sahibim. Araçtan memnun kalacağınıza eminim. Tek sorun yağ yakma problemi olabiliyor. Benim araçta olduğu gibi. Eksildikçe yağ eklemek en mantıklısı. 10 bin km de yağı değişiyor ve fazladan yaklaşık 50 liralık yağ eklenmiş oluyor. En kolay çözüm bu gibi.
    Aracımda lpg var. 5000 km dir kullanıyorum ve hiçbir sorun olmadı. Çok memnunum. Ortalam(ş.i. ve ş.d.) km de 120-130 kuruş yakıyor. Çok ideal yani.
    Tavsiye edrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeync -- 31 Ağustos 2007; 19:57:32 >
  • Bn de 2001 112 kasa yani makyajlı modeli kullanıyorum.Araç 7 yasında.Bzmkisinde yağ yakma problemi hiç yasanmadı.Arabayla ilgili soylemek istediğim 7 yasında ve 76binde olan bir araç sağolsun bugune kadar bakımlar dısında hiç servise ugrama ihtiyacı hissetmedi.1kere arka cam rezistantı bozuldu onu da bakımda yaptırdıkMalzeme kalitesi iyi bir araç, vvt-i motor hakkında soyleyeceğim tek sey kullanımı keyif veriyor olmasıdır.2.-3. ve 5. vitesin 3000-5000 devir aralıkları bence cok basarılı.Otobanda 5. viteste 110la giderken gazı kokleyince aletin kısa surede 160a fırlamasına mest olursunuzSon sürat olarak 1 kere hafif eğilimli bir yolda 205 civarı bir surate ulastım ancak can emniyetim için bir daha boyle bir şey denemedimAraçta rahatsız olduğum noktalar ise ruzgardan cok etkilenmesi (özellikle sert yan ruzgarda arac yan şeride kaycakmıs gibi hissediyorum) ve 140-150 üstü hızlarda direksiyonun fazla yumusak kalmasıdır.Yakıt olarak performanslı kullanımda baya yakar ama sakin kullanımda hesaplidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: PLAYER_TR

Valla 99 da yapılan corolllar insanlik ayipi heleki efsane kasayi kulanipda ondan sonra o corollalara binmek attan inip eşege binmeye benziyo işcilik desen sıfır kalite sıfır direksiyonu hidrolik olmasina ragmen kütük gibi iç dizayn igrenç efsane kasanin verdigi o sesin %1 ini veremiyo ilk kulandigimda hayret etmiştim toyota nasil böyle bi insanlik ayibi yapti diye yani uzun lafin kısası efsane kasa kulananlar 99 ve sonradan yapılan toyota corollar oyuncak gibi gelir

İşçilik:99 yuvarlak farlı var bende,kusursuz
    hidrolik direksiyon:zamanın 1 numarası megane vb.araclar ile kıyaslaman yeterli...
    iç dizayn:çift renli konsol,meshurrrr efsane kasada ndn yok acaba,neresi kutuk gibi ???
    oyuncak:o dediğin oyuncağı,otobanda sol seritte cokca gorursun :)))

• quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

Orjinalden alıntı: mahir ede

AE111 Kedi gözlü canavarı eleştiren arkadaşlar acaba hiç onun şoför koltuğuna oturup gazı kökleyip otobanın sol şeridinin sahibi gibi hissettilermi kendilerini hiç sanmıyorum.Tavsiyem yanlarından geçerken pilotlarının yüz ifadelerine bir baksınlar.

aynen katılıyorum passatı 210 la geçince adam dönüp noluyoruzzz bakışı atmıştı

iyi basmışınız valla

ben ilk aldığımda deneme amaçlı 180 i gördüm, dahada giderdi ama korktum

korkma kardes,daha da basar,ama gerek yok hayat guzelll

• quote:

Orjinalden alıntı: mustik61

geçen ay pazarda bi tane vardı 7500 lira en düşük donanım lineaydı sanırım kazalı olup olmadığına bakmadım.ikincisi 12-13 bin liraya 98-99 model lagunalar vectralar varken bu arabaya kesinlikle para vermem.2000 motor manda kasa vectra cd nin yanından bile geçemez bu araba.98 efsane kasa corollayı üzerine satılık yaz bırak evin önüne 1 haftada satarsın ama bu e11 kasayı satmak için baya bi uğraşırsın.arabanızı ne kadar sevsenizde gerçek bu.

7500??4-5 tane alsana bana,yada adres ver gelip alayım ben,arac kiralama işi yapayım bari...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustik61

arkadaşlar efsane kasa 98 sizin e11 2001 bide 2003 corollayı yan yana gözünüzün önüne getirin markaları söksek hiç bilmeyen biri bile 98 ile 2003 ün birbirinin devamı olduğunu bilir.e11 kasalar zamanın ekonomik durumu göz önüne alınarak ucuzlatılmak için her şey yapılmış kalite olarakta toyotaya yakışmayan bi araç.küçük ve tipsiz olmasıda cabası.pazarda 98 corolla 12den aşağı değil ama 3 yaş genç 2001 corolla 7-8 bin liraya bile bulunuyor.en düşük donanım bi tane 7500 liraydı geçen ay.tutan bi kasa olsa zaten sadece 2 yıl üretilmezdi.

ucuzlatılmak???98 meshur kasa;98 agustosta 3500 ytl idi,99 e11 1,6 4100 ytl idi,neresi ucuzlatılmış bi açıklasan???
  • wallla ben efsane kasa kullanicisi olarak vvt-i motorlu 200000km de olan 2002 modelini kullandim dayimin arabasi idi....
    walla bizim efsaneden daha iii hizlaniyor, bakimsiz bi araba idi,frenleri daha iiydi abs yoktu, ses sistemi daha iii,bnezini daha az yiyiodu bence daha karizmatik bi araba idi daha sesizdi....
    ama iste tutulmudi diye bole degersiz kaldi ama bence o paraya efsane alinacagina 1-2 daha sikarsin vvt-i alirsin
    kasasiz belasiz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

99-00 kasa bir hataydı bence. önden tipi kötü. hatta şimdiye kadar üretilmiş çoğu tek yuvarlak farlı araba tutmamıştır (başka markalarda da).
    ondan sonra çıkan 2001-2002 kasalar bence ii ama rakip firmaların çıkan veya çıkacak yeni kasaları ile rekabet edecek görünüşte değil. dolasıyla kasa değişikliği kaçınılmaz olmuştur.

başka markalar??mercedes E200 gibi mi mesela???
  • Toyota ya yakışmayan kalitesiz bir araçmış.... Ağzı olan konuşuyo valla....Şu efsane dediğiniz kasadan daha iyi malzeme kalitesi,işçilik,yol tutuş, frenleme, 1999,2000,2001 model kasalarda vardır ki ...belgeleriyle ispatlıdır....Ayrıyetten adam gibi şöför olan insanda direksiyona oturduğu zaman hemen anlar bunu....!!!!
  • Bende beğenilmeyen kasa sahibi bir Toyota kullanıcısıyım.İlginç olan ise severek kullandığım bir aracın böyle yerden yere vurulması.Benim aracım 1.3 16 V, 2xAir Bag,ABS bazı özellikleri.Efsane olarak bilinen kasanın tipi evet güzel ama işcilik ve plastik vb.konusunda üzgünüm benim aracım fersah fersah önde gerisi tercih meselesi
  • Arkadaşlar efsane kasayı karşınıza neden alıyorsunuz onu anlamadım sonuçta oda Toyota ve oda corolla...

Ben efsane kasa kullanıcılarının bizim kasayı kötülediğini ne duydum ne gördüm.

2 mesaj yukarda efsane kullanıcısı bizim kasayı ne kadar güzel anlatmış.Efsane kasa kendi döneminin en iyi aracıydı hakkını yememek lazım ve daha yeni model olan bizim kasalarla karşılaştırmamak lazım.

Biz burda aynı dönemde çıkmış diğer markalardan daha iyi olduğu halde neden fazla ilgi görmedi sorusunu tartışıyoruz...

• silverstar arkadasim benim zaten karsilastirma amacim eski jenerasyondan daha ii bi araba oldugu yönünde...
    ama bi de su soru war, o zamanki rakiplerinyle mukaise edilemez bence örnek werecek olursak
    megane,bora,focus ....vs bole gidio yani sanki araba biraz ciliz kalmis gibi yanlarinda....
    ama bi de su war zaman zaman bazi araçlar rüzgari arkasina alinca ya allah satis rekoru kiriyor mesala focus gibi,mgane gibi, efsane kasa
    yani günün sartlarine en uygun araç tercih edilio....
    ama bu araçlar içinde sence en iisi corollaysa sorun yoktur sanirim olay bu birak araban piyasada tutulmasin salla ya nolcak sen begendikten sona gerisi hikaye demiiii...
    kazasiz belasiz günler sizlerin osunnn...
  • quote:

Arkadaşlar efsane kasayı karşınıza neden alıyorsunuz onu anlamadım sonuçta oda Toyota ve oda corolla...

2 mesaj yukarda efsane kullanıcısı bizim kasayı ne kadar güzel anlatmış.Efsane kasa kendi döneminin en iyi aracıydı hakkını yememek lazım ve daha yeni model olan bizim kasalarla karşılaştırmamak lazım.

Biz burda aynı dönemde çıkmış diğer markalardan daha iyi olduğu halde neden fazla ilgi görmedi sorusunu tartışıyoruz...

Öncelikle konuyu başlatan benim ama son zamanlarda bazı sebeplerden dolayı takip edemedim byaaa ilerlemiş konu. Aslında Efsane kasa denen Ae101 kasayı karşımıza aldığımız yok fakat konu öyle bir şekil aldı. E11 kasyı kötülemek E10 kasayı yükseklerde göstermek için büyük çaba var. Bir çok şekilde yanlış örnekler le falan bu oldu. E11 kasa E10 un yerine çıkarılmış ve daha da geliştirilmiş bi rkasadır. Eğer böyle olmadığı kanıtlanırsa Toyota kapatsın fabrikaları. Gerek güvenlik olarak gerek sürüş dinamiği olarak gerek se konfor olarak daha gelişmiştir. Örneğin E11 kasada GOA dene kasa şekli kullanılmıştır. Bilmeyenler vardır belki tavan döşemesinin kapı fitillerine yakın kısmında özellikle tasarlanmış kafa darbesi sırasında ezilip kafatasına hasar vermeyen darbe emici ezilebilen kısm vardır. kapı panelleri daha kalındır ve daha fazla sayıda koruyucu çelik barlar vardır. süspansiyon birazdaha serttir. bu da stabiliteyi artırır. makyajı modellerinin motoru daha atik ve ekonomiktir. Bakım maliyetleri daha düşüktür. Emisyon değerleri daha da düşürülmüştür. yerden yüksekliği biraz daha artırılmıştır bu sayede yere sürtme olayı dahada azaltılmıştır. Aydınlatma makyajlı kasalarda adaha da güçlenmiştir. H4 ampul kullanılan tek reflektörlü parabolik camlı fardan daha iyi aydınlatmaya sahip olan çift reflektörlü free form fara geçilmiştir. Bu free form farlarda hb4 55watt lık kısa ampul ve de hb3 65wlık uzun ampul kullanılmıştır. Bus ayede çok daha iyi bir aydınlatma yakalanmıştır. Ve daha ne artıları var. E10 kasanında bir takım artıları vardı mesela onunda içi daha genişti. Demek istediğim bir çok artısının olduğu ortada elbette bir takım eksiler de var ama bu eksiler bence aracın değerini düşürecek satışlarını düşürecek şeyler değildi. Herkesin aracı kendine güzeldir ama daha önce de dediğim gibi bence antipati olmamlı. Ben ke70 kasa corollayı da en yeni corollayıda severim ve hiç bir zamanda antipatiyle yaklaşmadım. Bu konuyu açmamdaki sebep ise başlıkta yazdığı bgibi bi antipati olması ve bunu sebebini bulup bunu ortadan kaldırmaya çalışmaktı. Bazı mesajlarda da gördük. Antipati mevcut ve önyargı çok....

• quote:

Orjinalden alıntı: Erdemmani

quote:

Arkadaşlar efsane kasayı karşınıza neden alıyorsunuz onu anlamadım sonuçta oda Toyota ve oda corolla...

Öncelikle konuyu başlatan benim ama son zamanlarda bazı sebeplerden dolayı takip edemedim byaaa ilerlemiş konu. Aslında Efsane kasa denen Ae101 kasayı karşımıza aldığımız yok fakat konu öyle bir şekil aldı. E11 kasyı kötülemek E10 kasayı yükseklerde göstermek için büyük çaba var. Bir çok şekilde yanlış örnekler le falan bu oldu. E11 kasa E10 un yerine çıkarılmış ve daha da geliştirilmiş bi rkasadır. Eğer böyle olmadığı kanıtlanırsa Toyota kapatsın fabrikaları. Gerek güvenlik olarak gerek sürüş dinamiği olarak gerek se konfor olarak daha gelişmiştir. Örneğin E11 kasada GOA dene kasa şekli kullanılmıştır. Bilmeyenler vardır belki tavan döşemesinin kapı fitillerine yakın kısmında özellikle tasarlanmış kafa darbesi sırasında ezilip kafatasına hasar vermeyen darbe emici ezilebilen kısm vardır. kapı panelleri daha kalındır ve daha fazla sayıda koruyucu çelik barlar vardır. süspansiyon birazdaha serttir. bu da stabiliteyi artırır. makyajı modellerinin motoru daha atik ve ekonomiktir. Bakım maliyetleri daha düşüktür. Emisyon değerleri daha da düşürülmüştür. yerden yüksekliği biraz daha artırılmıştır bu sayede yere sürtme olayı dahada azaltılmıştır. Aydınlatma makyajlı kasalarda adaha da güçlenmiştir. H4 ampul kullanılan tek reflektörlü parabolik camlı fardan daha iyi aydınlatmaya sahip olan çift reflektörlü free form fara geçilmiştir. Bu free form farlarda hb4 55watt lık kısa ampul ve de hb3 65wlık uzun ampul kullanılmıştır. Bus ayede çok daha iyi bir aydınlatma yakalanmıştır. Ve daha ne artıları var. E10 kasanında bir takım artıları vardı mesela onunda içi daha genişti. Demek istediğim bir çok artısının olduğu ortada elbette bir takım eksiler de var ama bu eksiler bence aracın değerini düşürecek satışlarını düşürecek şeyler değildi. Herkesin aracı kendine güzeldir ama daha önce de dediğim gibi bence antipati olmamlı. Ben ke70 kasa corollayı da en yeni corollayıda severim ve hiç bir zamanda antipatiyle yaklaşmadım. Bu konuyu açmamdaki sebep ise başlıkta yazdığı bgibi bi antipati olması ve bunu sebebini bulup bunu ortadan kaldırmaya çalışmaktı. Bazı mesajlarda da gördük. Antipati mevcut ve önyargı çok....

Erdem mani dostum kulaktan dolma bilgilerle birşeyler yazan, arabayı tanımadığı halde arabayı kötüleyen kişilere kapak olacak bir yazı yazmışın

Ben bile yazından biçok şey öğrendim. Bunları bilmeyenlere yada bilmek istemeyenlere yada bilipte işine gelmediği için dile getirmeyenlere bu yazını izninle her defasında alıntı yapıp onlara cevaben foruma ekliycem...

eline yüreğine sağlık...

Gerçekten Toyota ruhunu bünyesinde barındıran bir kimsede senin de dediğin gibi ayrım yapmaz düşüncesindeyim. Sadece kendi arabasını en iyi gören ve diğerlerini kabullenemeyende de o ruh yoktur zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 2 Ekim 2007; 2:26:19 >

• Ben susma hakkımı kullanıyorum (........)
    yorum yok, imza açıklıyo herşeyi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Erdemmani

quote:

Erdem mani dostum kulaktan dolma bilgilerle birşeyler yazan, arabayı tanımadığı halde arabayı kötüleyen kişilere kapak olacak bir yazı yazmışın

Ben bile yazından biçok şey öğrendim. Bunları bilmeyenlere yada bilmek istemeyenlere yada bilipte işine gelmediği için dile getirmeyenlere bu yazını izninle her defasında alıntı yapıp onlara cevaben foruma ekliycem...

eline yüreğine sağlık...

Gerçekten Toyota ruhunu bünyesinde barındıran bir kimsede senin de dediğin gibi ayrım yapmaz düşüncesindeyim. Sadece kendi arabasını en iyi gören ve diğerlerini kabullenemeyende de o ruh yoktur zaten...

Öncelikle Teşekkür ederim. Çok güzel tammalamışsın anlatmak istediklerimi. Benim de kızdığım bahsettiğin kulaktan dolma bilgileri çok bilgiliymiş gibi yazan arkadaşlara. Hiç bir zaman en yisi benimki diye bişiy demedim ama daha sayamadığım bir sürü artısı var bunlar tek tek te yazarım eğer böle devam ederse. Bence bu tür konular artık olmaz sonuçta hepimiz Toyotacıyız Toyotanın her modeli kalite kendi çapında en yisi olmayabilir ama ortalamanın hayli üzerinde. Corollası da bir Camrysi de eskiside yenisi de......

• aslında önemli bir noktayı atlıyoruz.

e11 kasada abs'li bulanabiliyor. bizim ae101 kasalarda abs yok (special hariç), abs olmadığı gibi frenlerinin çabuk kilitlenme gibi bir sorunu var. bu durum oldukça tehlikeli. bir kaza oluşması anında arabanın frenlerine yüklendiğinizde arabayı pek durdurmak mümkün olmaz diye düşünüyorum. kilitlenmiş lastiklerle uzun süre kayarsınız. tabi tehlike anında frenleri pompalamak aklınıza gelirse biraz daha şanslısınız.
    dolasıyla sırf abs'den dolayı bile e11 almak lazım. üstelik e11'in ae101'e göre bir sürü artısı vardır.

e11'in tutulmamasının tek nedeni TİPİdir. dünyada araçların en çok satın alınma nedeni tipidir. Türkiyede megane'nın bu kadar çok satılmasını sağlayan faktör tipdir. üstelik megane çok sorunlu bi araçtır.
    e11 tipinden dolayı kısa süreli üretilip hemen makyaj görmüştür. bu da bu durumu ispatlar

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 3 Ekim 2007; 10:40:17 >

• Utkucay arkadışıma ekleme yapmak gerekirse Speciallerde abs var E10 kasalarda . E11lerde de abs opsiyon olarak sunuldu ama bir çoğunda mevcut abs. Ama şöle bir fark ta var E11lerde EBD de var E10larda ise bu yok buda fren mesafesini ve dengesini bayaa etkiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.