Şimdi Ara

E2140 OC 1.6@3.4 80$ Yenisi 3.5 :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cpu stok fan. aksam xp pro kurcam emınım 1k daha artacaktır sonuç. ekran kartı oc lı 700e/1100e getırdım patates oldu :) ayrıca 3.6 dada çalışıyor. ama stabil mi deilmi vistada çözemedim. aksam olsun bende cok merak edyorum :) ayrıca sıcaklıklar 30-40 arası yuk altında 50-60 arası deısıyor. gayet stabil memnunum. iyki e2140 almışım. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: atl5102

işlemcin güzel gitmiş ben e2160 ile %100 o/c yaptım daha gitmedi

Saygıdeyer yöneticim.

Önceki testlerimdede nvidia nın kendi sitesinden son driverları kullanarak yapmıştım. (Ne kadar inanmasanızda!)
    Bu sistemde sadece kutudan çıkan driverları kurdum. Ekstra bir driver yükseltmesi yapmadım.
    SS'de 3400mhz ama 06 testini 3200 mhzde yaptım. Nie böle bişi yaptım bende bilmiyorum. Akşam 3.6 belkide 4ghz ile karşınıza gelebilirim :) şoka girmeyin hehe
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrRain

Soğutma nedir acaba? Birde CPU-Z deki voltaj doğru mu? Değilse bios tan voltajı kaç olarak ayarladınız?

Son olarak, çok güzel oc olmuş iyi günlerde kullanın.

Voltaj doğru yalan bir bilgiyle karşınıza gelmedim, geldiğimide göremeyeceksiniz...
    CPU Voltajı Biostan 1.55'e ayarlı. 1.4 1.55 arası gidip geliyor. Engel olamıyorum :)
    Ramler 1066da 450x8=3600de ramlar 1333 falan gayette fıkır fıkırmıs aksama denıcem.

Not: Tabiki bukadar stabil oc yapmamda çok büyük emekleri olan EKSENBİLGİSAYAR'dan Ali Koray abimede çok çok teşekkür ediyorum buradan...
  • He birde bazı forumlarda E2140 4ghz yapanlar varmış. Tamamen photoshoptur. Hele hele L2 revizyonunda 3ghz bıosu gorsun öpsünde başına koysun. İnanmayın böyle şeylere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0m3r -- 24 Ekim 2007; 10:53:16 >
  • M0 revizyon bir E21X0 serisi işlemcinin zaten teoride çok iyi O/C olması bekleniyordu bunu pratiktede görmek gerçekten sevindirici. İntel sistemi olupta işlemci değiştirmeyi düşünen arkadaşlar bu işlemciyi mutlaka göz önünde bulundurmalı. (M0 revizyonluları tabii ki)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol
    Arkadaştaki M0 REVİZYON... Bizdeki 2160'lar ise l2 revizyon... Oc'ta revizyonun katkısı çok büyük... 2160 m0 ikilisinin oc potansiyelini çok merak ediyorum.. Özellikle düşük voltajda

M0 revizyonu nerden anlıyorsunuz? Bütün 2140'lar M0 mı?
    Edit :

E2140 OC 1.6@3.4 80$ Yenisi 3.5 :)

M0 daha farklı ooluyormuş : aşağıdaki resim

80$a nereden aldın? Nette 71$ a kadar bulunuyor ama görerek almak lazım, hepsi M0 çıkmayabilir..

2180'lerin hepsi M0 mış ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 24 Ekim 2007; 21:37:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nucro

quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol
    Arkadaştaki M0 REVİZYON... Bizdeki 2160'lar ise l2 revizyon... Oc'ta revizyonun katkısı çok büyük... 2160 m0 ikilisinin oc potansiyelini çok merak ediyorum.. Özellikle düşük voltajda

M0 revizyonu nerden anlıyorsunuz? Bütün 2140'lar M0 mı?
    Edit :

M0 daha farklı ooluyormuş : aşağıdaki resim

80$a nereden aldın? Nette 71$ a kadar bulunuyor ama görerek almak lazım, hepsi M0 çıkmayabilir..

2180'lerin hepsi M0 mış ama.

Koskoca ss koydm arkadasım. M0 revizyonu görmedinmi. Ayrıca butun 2140 lar M0 deiller. L2 olanıda var. Ve bütün pc ihtiyaç malzemelerimi EKSEN COMPUTER'dan alıorm.

• cough edit olm m0 oldugunu alirken nereden anliyorsunuz diyor arkadas cough
  • Yeni testim :) 3500mhz 437x8 stabil :) 1.50v. Super Pi: 17.547
    %120 OC :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0m3r -- 25 Ekim 2007; 0:24:14 >

• Bide 3dmark koyam :) 6k cık :D

http://service.futuremark.com/orb/resultanalyzer.jsp?projectType=14&projectId=3501858

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0m3r -- 25 Ekim 2007; 0:42:48 >
  • stabilmi???
    sp iyi cıkmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0m3r

Koskoca ss koydm arkadasım. M0 revizyonu görmedinmi. Ayrıca butun 2140 lar M0 deiller. L2 olanıda var. Ve bütün pc ihtiyaç malzemelerimi EKSEN COMPUTER'dan alıorm.

İyi de alırken vatandaş bilgisayarcıya gittiğinde "Abi şunu bilgisayara takalım da
    bir CpuID'de bakalım mı" diyecek?
    Dışardan anlaşılması için ne gerekli onu soruyordum, yanıtı buldum işte resimde
    gözüktüğü gibi işlemcilerin altı bariz şekilde farklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Meymet

stabilmi???
    sp iyi cıkmış

Günlük kullanıyorum :)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 0m3r

İyi de alırken vatandaş bilgisayarcıya gittiğinde "Abi şunu bilgisayara takalım da
    bir CpuID'de bakalım mı" diyecek?
    Dışardan anlaşılması için ne gerekli onu soruyordum, yanıtı buldum işte resimde
    gözüktüğü gibi işlemcilerin altı bariz şekilde farklı.

Genelde sorsan söylüyorlar yanı gelen malın özelliklerini biliyor çoğu satış danışmanları. ben soruyorum denemeye gerek kalmıyor. M0 mı L2 mı dıyorm M0 diyor. Zaten L2 revizyonda bir E2140 olsaydı 3.0 bıos açamazdım :)

• M0 mı L2 mı diye sorunca demek M0 diye söylüyorlar. Vay be baya gelişme var bu satıcılarda :) En son ekran kartının 64 bit mi yoksa 128 bit mi olduğunu bilmiyorlardı, demek şimdi steppinglerden bile anlıyorlar.

Neyse herlade olurda da o kadar bilgili bir satıcıya rastlayamaz arkadaşlar ya da satıcının sözüne güvenmektense görmek isteyenler olursa resiminden faydalabilirler.
  • quote:

M0 mı L2 mı diye sorunca demek M0 diye söylüyorlar. Vay be baya gelişme var bu satıcılarda :) En son ekran kartının 64 bit mi yoksa 128 bit mi olduğunu bilmiyorlardı, demek şimdi steppinglerden bile anlıyorlar.

Neyse herlade olurda da o kadar bilgili bir satıcıya rastlayamaz arkadaşlar ya da satıcının sözüne güvenmektense görmek isteyenler olursa resiminden faydalabilirler.

Sanada hak veriyorum valla. Her satıcı takip etmiyor odun gibi isim söyleyip satış yapıyorlar. Ama hiç bir firma deneme yapmıyor. Mesela Samsung monıtor aldm, alırken dedim bunda kesin ölü pixel var adam yok dedi. Deneyelım dedım deneme yapmıyoruz dedi. Ve ewe geldim bi açtım 1 ölü pixel var :)
    Şimdi kalkıp uğraşmak var ama 1680-1050 çözünürlük var. 1.764.000 tane pixel varken arasında 1 tane ölü çıkmış pekde önemli değil. Arada baskıdan sıkışmış yavrucak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0m3r -- 25 Ekim 2007; 11:40:14 >

• quote:

M0 mı L2 mı diye sorunca demek M0 diye söylüyorlar. Vay be baya gelişme var bu satıcılarda :) En son ekran kartının 64 bit mi yoksa 128 bit mi olduğunu bilmiyorlardı, demek şimdi steppinglerden bile anlıyorlar.

hayır bakacan intelin siteye l2 nin box kodu neymiş m0 box kodu neymiş sonra gidecen satıcıya sizde misal e2160 var mı diyecen oda var diyecek bak bakayım kutunun üstünde ne yazıyo benim aradığım işlemci mi diyecen oda sana bi sla3f var bide sla8z var diyecek sende ben sla8z alayım diycen çünkü m0 e2160 ın kodu bu ... yoksa satıcılar pek bilmez
  • oveclock ii de voltaj çok yüksek ya ne kadar ısısnıyo bu çok ısınıyomu bak E6750 stok voltajda 3.2 ghz e rahat çıkıyo ondan sonrasınıda sen düşün ama 200 dolar civarı heralde bilmiyorum belki düşmüş hem intel yeni core duo 'ar çıkartıyo 3.16 ghz felan bunların fiyatıda ii ca düşer heralde
  • sıc
    quote:

Orjinalden alıntı: KRATOS_GS

oveclock ii de voltaj çok yüksek ya ne kadar ısısnıyo bu çok ısınıyomu bak E6750 stok voltajda 3.2 ghz e rahat çıkıyo ondan sonrasınıda sen düşün ama 200 dolar civarı heralde bilmiyorum belki düşmüş hem intel yeni core duo 'ar çıkartıyo 3.16 ghz felan bunların fiyatıda ii ca düşer heralde

aklık yuk altında 30 enfazla 40derece. arkadan 14cmlık bı fanı dırek cpuya soguk hava verecek sekılde ayarladm. gayet memnunum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rainbow6

quote:

hayır bakacan intelin siteye l2 nin box kodu neymiş m0 box kodu neymiş sonra gidecen satıcıya sizde misal e2160 var mı diyecen oda var diyecek bak bakayım kutunun üstünde ne yazıyo benim aradığım işlemci mi diyecen oda sana bi sla3f var bide sla8z var diyecek sende ben sla8z alayım diycen çünkü m0 e2160 ın kodu bu ... yoksa satıcılar pek bilmez

Ben baktım, box codeları aynı. sSpec denen numaraları farklı ama onlarda kutuda ya da işlemcinin üstünde yazar mı? onu bilmiyom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falcon-etti -- 27 Ekim 2007; 8:51:06 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.